julafton

min julafton började med att jag va ute och gick en morgon promenix på ca 8km. härligt. men det hade snöat en del under natten så det va ganska jobbigt. jag vill inte ha mer snö nu. tycker verkligen att det får räcka nu. men ja sen gjorde jag i ordning mig och åt frukost samtisidgt. satte upp håret i en munk sminkade mig och åkte nert till ösmo. från tåget gick det såklart ingen buss utom jag fick gå hem. efter en liten stund så kom kurre och siw förbi. haha dom hade redan vart hos en ut av mina kusiner innan dom kom ner till oss. sen skulle dom åka vidare till pia och tobbe.
 
men dom hade med sig glögg, pepparkakor och russin. men vi är ju ingen glögg drickande familj så vi hade inga glögg glas utom fick ta små kaffe koppar men det gick så bra så. den satt vi nere i källaren där det är varmt skönt och fikade. jag bjöd på mina LCHF muffins som väntat så blev det ingen stor favorit precis ;) men det viste jag ju redan från början. men ja siw sa i alla fall att hon tyckte att den va god. haha mamma, pappa, hampus och lena delade på en och dom åt inte ens upp den. det säger allt vad dom tyckte om den ;).
 
men sen efter glögg, kaffe och kakor så åkte odm vidare och ja lena mötta dom typ i dörren så det böev hej och hej då. sen blev det raka vägen ut för pappa/tomten/bilmekanikern att gå ut och fixa lenas bil. spolarvätskan fungerade inte. nej det va ju inte så konstigt för efter lite letandes så visade det sig att den va avbiten av små möss. dom hade inte bara bitit av den utom dom hade gjort ett eget litet bo och släpat med sig en jävla massa ekollon dit. det va helt sjukt mycket ekollon dom hade fått dit.
 
efter saneringen av ekollonen så blev det att gå ner till källaren och klä granen. eller det va jag och mamma som kläde den och lena höll på med alla julklappar och smakade på min muffins. sen blev det att sitta och mysa, dricka lite kaffe och en öl framför brasan.och så klart kolla på kalle anka. åå det är så varmt och skönt där nere.sen va det julmats dax. pappa hade gjort en massa egna saker. som sin goda sill, sina goda snapsar en med citron smak och en med rödavinbär och rabarber smak, egna kötbullar och egen janson. sen fanns det så klart lax, ägghalvor, skinka och lite allt möjligt.
 
men gud man blir ju bara så mätt och det är ju bara sååå gott. speciellt allt som pappa gör själv blir ju så gott så man kan ju nästan bara inte sluta äta. utom man vill bara ha lite till och sen kanske lite mer till efter det. sen får man inte ner en bit till.
 
efter det så gick vi ner igen och kollade på tv och hade julklapps utdelning. jag fick jätte mycket fina och bra saker. jagva super nöjd med allt jag fick och dom andra va oxå super nöjda med vad dom fick så det kändes ju bra. det jag fick va en jätte fin vinkaraff från sagaform, 1000kr på thernlunds 1000kr på stadium 500 i kontanter. hemma gjorda tvålar haha ett linne och en tröja av mamma som utfyllnad och en bok.
 
sen kollade vi på tomten är far till alla barnen och efter den så va det dax för hemgång. jag hade sån tur att det gick en buss till tåget och att både bussen och tåget gick i tid. så va hemma vid strax innan 1 och gick och la mig direkt efter att sminket hade åkt av. klockan ringde i morse på tok för tidigt för jag skulle åka ner till stallet. 05:40 började den och skåla så va det bara och tvinga sig upp och pulsa sig ner till bussen. från tåget fick jag oxå pulsa till stallet. för att rida ut, mocka och fixa. usch vi såg ett vildsvin när vi va ute. först så tänkte jag men gud vilken stor hund det är som går där bort men sen såg jag att det va ett vildsvin så då tänkte jag att jag måste skräma i väg den så jag började och hosta jätte högt flera gånger och då sprang den in i skogen som tur är. men usch jag tycker att dom är så läskiga. 
 
tanken va att vi skulle åka till farmor och farfar men det blev det inget av för det va så dåligt väder. det snöade nått fruktansvärt och det va ju bara idiotisk och försöka se sig ut med bilen och åka till dom i trollbäcken. så nej vi får ta det nån annan dag i stället kankse i morgon. hehe jag ska bara hinna med min träning innan ;). så jag konsentrerade mig på att ta mig hem till mig själv i stället men det gick förvånande bra. alla bussar och tåget gick i tid. helt otroligt men skönt.
 
sen här hemma så har jag bara tagit det lugnt fixat med mitt kaos i hallen. för ja tanken va att pappa skulle skruva upp hatt hyllan idag oxå men det blev det inte eller nått av. så får ta det nån annan gång. 
så resten ut av kvällen blir bara att kolla på tv och ta det lugnt
men ha det såå bäst
 
Min juloutfit
 
             
 
pappa/tomten/bilmekanikern fixar lenas bil
            
               
 
mys framför brasan
    
             
 
i år hade vi inte 4 lika dana snaps glas utom vi hade 4 olika så fick man välja vilket man ville ha
         
             
 
Hampus är kungen i soffan
        
             
 
Anna får paket
          
             
 
hampus fick va med på ett hörn
        
                   
 
jag hade tagit hampus plats i fåtöljen så då fick man mörsa in på fläsket och dela platsen med honom 
           
             
 
en jätte söt glas figur som mamma fick som man kan ha glasögonen på
           
             
 
en fin öl som pappa fick
      
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0