Träningsvärk delux

Det började med att jag vaknade i morse innan klockan ringde och skulle vända mig om och sträcka ut handen för att stänga av mobilen innan den började och ringa. Men det gick som en våg, ilning, stöt eller kanske mer knivhugg igenom hela kroppen av träningsvärk. OMG försökte desperat att hitta en muskel som jag inte hade ont i. Hittade ingen. Lyckades på något mirakulöst sätt ta mig upp ur sängen igenom att rulla av från den och duns nere golvet. Tog sen stöd av soffbordet och drog mig upp på fötter. 

Japp det va min morgon. Då kan man ju undra vad jag hade för mig igår. Jo jag körde ju nya releasen av Grit strength. Den va inte all leka med och jag har hittat nya otränade muskler som har gått legat i vila lita för länge. Så det blev att börja morgonen med lite yoga för att få på sig kläder och sen för att kunna gå toa. Sen blev det en dunder frukost i form av chiagröt med gurkmeja i till det hade jag kiwi, fikon, nötter och bär. Mums. 

Sen cyklade jag ner till sats Haninge för att köra ett Cross Trainingpass direkt på morgonen. Det va en instruktör som hette Lotta som höll inpasset idag. Det va ett jätte roligt pass med ett mycket roligt upplägg. Vi började med att dela upp oss i fyra stycken olika lag. Lag 1-4 jag va i lag nr:2. Vi va ca 8 st varje lag. Del ett av passet va fokus kondition. Vi hade två kortlekar utsprida i en hög golvet som kortspelet finns i sjön. Sen skulle en i varje lag ta ett kort och beroende på vad det va på koret så skulle vi göra olika saker. Hela laget skulle göra övningen inna man fick ta ett nytt kort. Alla hjärter va burpees, klöver va squat, ruter hopp på låda och klöver va mountan climbers. Vi hade 15 min att få ihop så många kort som möjligt. Ess va såklart 14 st. Vi fick ihop 34 st kort och va det bästa laget. 

Del två va mer fokus på styrka. Då skulle man ha en tungstång. Jag laddade såklart på med 10 kilo på varje sida och hade den tyngsta stången i mitt lag =). Då hade betydde hjärter armhävningar, klöver dips på lådan, ruter front squat och klöver push press. Vi gick två ess av klöver och det va inte kul. Eller det va kul med oj så jobbigt. 
Vi hade 15 min på oss att få ihop så som möjligt vi fick ihop 32 kort och va även denna gång det bästa laget =). 
Sen avslutade vi hela passet med tabata planka. 30 sek planka 10 sek vila och upprepade vi den 8 gånger såå 4 min planka.

Sen va passet klart och jag cyklade hem. Kände mig pigg och såå glad efter detta otroligt roliga pass. Så jag tog tillfället i akt och bytte  om direkt till springkläder. Och gav mig helt enkelt ut och sprang en runda. Det va ett kalas härligt springväder. Efter gårdagens regn så va det lite små lerigt i skogen men vad gör det. Det va bara kul att få klafsa lite lagom mycket. Härligt. Jag sprang på en bra tid och kände mig pigg i benen. 

Sen blev det att äta lunch och sen gå ner till Ica. Köpa middag och sen va jag hemma en liten stund och åkte sen in till sats sjöstaden för att köra ett performance strength pass. Det va första gången som jag va på det centret. Det är nytt och det av verkligen jätte snyggt. Mycket stora ytor och verkligen i topp skick. Passet som jag gick på idag är det olika pt som håller i och det är fokus på styrka. Man håller inte till inne i en sal utom är ute i själva performance boxen eller ytan som är ute i gymmet. Vi började med lite rörlighets övningar och jag är ju typ lika stel som en planka. Så ja utmaningen började ju redan där. Sen gick vi igenom dom två övningar som vi skulle göra och det va strict chest to bar pull ups 5 reps. Det betyder att man ska hänga med armarna i en stång och dra sig upp och att bröstet ska upp till stången. Vi fick hjälp av ett gummiband för annars är det typ omöjligt i alla fall för mig som är ganska så svag i mina stackars armar. Eller så är det kroppen som är för tung ;). Andra övningen va L positions rings 30 sek. Ja man skulle hänga i ringar och ha överkroppen rak och benen som ett L ut. Och sen hålla så i 30 sek. 

Jag kan ju säga som så att det va galet jobbigt. Armarna skakade efter typ första setet och vi skulle göra ca 6 set. Det va verkligen jätte kul och super nyttigt för jag är ju inte direkt van med att köra såna övningar så det va kul att utmana sig och upptäcka att jag klarar av så mycket mer än vad jag tror. Nej helt klart fler sånna här pass. Jag och en tjej parade ihop oss och hjälpte och peppade varandra till Max. Jag räknar redan nu med galen träningsvärk i min armar i morgon. Det va med två helt döda armar som jag sen åkte hem. Att 5 st pull ups kan va så sjukt jäkla jobbigt och att 30 sek kan va så sjukt långt. Helt galet. Men oj så kul det va jag är så laddad på att köra det här passet mer. 

Men nu blir det inte mycket mer än att somna på soffan. Till middag bjöds det på lax i ugn och till det en otroligt god sallad med en massa gott och sparris och till det hade jag mina goda basilika fetaost och keso röra =). 





Fredag

Åååå idag har vi haft fredag. Jag älskar fredagar. Det är verkligen den bästa dagen på hela veckan. Ja förutom lördagar då. För dom är ju absolut bäst. Jag började min fredag md att åka till sats Odenplan och köra Grit strength. Men det va med nervösa och något trevande steg som jag gick in salen. Jag hade nämligen på känn att det va dax för sen nya releasen. Och det är alltid lite nervöst. Bara för att man vet inte vilka övningar som ska göras och hur dom ska göras och i vilken ordning och hur mycket man ska ha på stången och framför allt hur jobbigt det kommer och va. Jag tvivlar alltid på att jag kommer och klara av det. 

Och jag brukar alltid tänka efter varje release att nej nu kan det ju bara inte bli jobbigare. Men oj jag har haft fel varenda gång. Det är som att les mills har tagit den gamla releasens jobbigaste övningar och lagt ner dom i en mixer och blandat om med nya gris jobbiga övningar och låtar så vips så får dom en ny release. Lite så kändes den här. Det hände väldigt mycket på en och samma gång. Det kändes lite som ett organiserat kaos med olika övningar. Både med och utan stång, med två viktplattor, md en viktplatta och sen en jäkla massa hopp och armhävningar. Det där med armhävningar är verkligen inte min starka sida och nått som jag verkligen måste öva mer på. Det är ju nästan pinsamt så dålig jag är på dom. Nej övning ska ju ge nån typ av färdighet har jag ju hört. 

Men ja jag kan nuläget inte riktigt säga hur passet gick till för det va mycket olika övningar att jag knappt kommer ihåg början mitten och slutet. Mer än att det va sjukt jobbigt, mjölksyran skrek och pulsen skenade. Klockan va 07:00 och 07:30 va passet slut och jag ett la mig ner på golvet i en blöt hög för att sen krypa ut ur salen och till duscharna. Haha nästan så att jag fick ta hissen i stället för trapporna på vägen upp. 

Men ska bli kul att köra passet igen på söndag. Då ska jag försöka och ge en bättre utvärdering. För idag va det bara så mycket olika övningar hit oxh dit så jag förstår inte hur den grymt duktiga Miriam hann med att visa alla övningar som vi skulle göra. 

Annars så har jag inte gjort så mycket mer än att jobba. Det va ganska så mycket att göra idag och timmarna gick fort. På måndag börjat vi ett nytt kapitel på synsam Tyresö. 

Men nu ska jag kolla lite på tv och sen sova. Jag är galet trött. Men ha det sååå bäst. 

Fick syn på det här receptet på bloggen foreverfit det måste ju bara prövas nån dag =). Det vattnas redan i min mun. 




Ledig

Idag har jag vart ledig för att det är en röddag i kalendern. En helt underbar rörledning dag mitt i veckan. Varför kan vi inte alltid han dessa röda ledigadagar mitt i veckan varje vecka. Jag har hunnit med massor idag och det kändes som att det va lördag med en massa extra timmar =). 

Jag har hunnit med att sova ut. Vaknade till och med innan mobilen ringde. Jag har även skaffat mig en sovmask. Varför har jag inte gjort det tidigare. Jag tror att det va länge sen som jag har sovit så gott även fast solen lyser rakt in i mina fönster och rakt in till min säng. För nej jag har varken rullgardin eller persienner. Så det resulterar i att det är ganska så ljust hos mej under våren och sommaren. Vilket resulterar i att jag generellt sover sämre under våren och sommaren och betydligt bättre under hösten och vintern. Men nu med min sovmask så har jag sovit riktigt gott =). 

Men i alla fall jag började med att äta en byggarbetares frukost som bestod ut av chiagröt med hallon,kiwi,fikon nötter och gojibär i. Sen tog jag det lugnt och cyklade sen ner till sats Haninge för att börja dagen med att köra ett speed 'n' Sports pass. Det va en ny tjej som heter Sara som höll i passet det va hennes första pass som hon höll i tror jag. Men det gick så bra så. Hon va grymt duktig och det va riktigt jobbigt och roligt. Precis som det ska vara. 

Sen cyklade jag hem och åt lunch. Fixade lite här hemma, städade lite och satte upp en tavla som jag fick ut av Kurt. Gick ner till Ica köpte mat och lunch till i morgon och ja lite sånt pyssel. Sen va det bara att ladda om batterierna och cykla ner till sats Haninge igen och köra ett Cross training pass. Det va för Fredrik och hans pass brukar alltid var mycket roliga och jobbiga. Idag va inget undantag. Det va både svett, puls och mjölksyra. 

Sen har jag även ätit middag i en normal tid. Eller ja typ i alla fall åt middag vid sju och kollade på the wolf of Wall street. Den va bra men mycket lång. Tur att jag såg den hemma så att kunde paus och ta bensträckare då och då. Men nu ska jag ta och sova. Men ha det såå bäst. 

Vårruset

Igår så va det dagen D. Eller kanske snarare dagen med ett stort V. Som i vårrus. Det va dax för mig och springa mitt årliga vårrus. Mitt mål va som vanligt att springa snabbast ut av dom som jag va med. Och såklart att förbättra min tid från förra året. Jag lyckades med båda =). Man kan ju säga som så att Malin som är en grymt bra och snabb löpare skulle ta det lugnt efter dom hon är en sån där härligt galen tjej som ska springa maraton på lördag. För om inte hon hade tagit det lugnt så vette fan om jag hade vart snabbast. Men jag sprang i mål på tiden 22:12 och kände mig sjukt jäkla nöjd. Jag va inte bara snabbast utom jag förbättrade även min tid från förra året då jag sprang på 25 min. Då tog jag tid med mobilen. Idag tog jag tid med min pulsklocka. 

Och när vi alla hade rusat klart så va det dax för picknick. Det va dock lite kallt efter att man hade sprungit och när man sen skulle sitta ner. Det blev ju inte bättre av att det blåste is vindar från alla håll och hanter. Fy vad kallt det va ändå va jag rejält påpälsad. Som jag alltid är. Men det va om händerna som det va värst. Efter picknicken så åkte vi hem. Det va en mycket trevlig kväll och vi va ett glatt gäng på 8 pers som va med och rusade. 

Nästa år ska jag va ännu snabbare ;). 







Glädje

Jag avslutade den här helgen med ett jätte stort leende på läpparna =). Jag blev jätte glad när jag fick det här mejlet öppnade det och läste vad det stod. Wow oj sprang jag verkligen så bra. Va jag verkligen så snabb. Hjälp jag kom trea. Nu känns det nästan som att jag har vunnit en os-medalj. Känner mig bara så sjukt jävla nöjd över mig själv. Tiden som jag sprang på enligt min pulsklocka va 46:19. Så det kändes ju verkligen jätte kul att jag kom trea av alla som sprang 1 mil. Jag får helt enkelt svänga förbi iform i morgon och hämta mitt pris =). För mig är bara äran och bekräftelsen på min plats ett pris gott nog =). 




släkt träff

efter gårdagens sena hemgång så kände jag mig ändå pigg i morse när klockan ringde 08:00. eller jag vaknade till och med innan klockan ringde så gick upp lite tidigare. då blev det att äta frukost och att sen åka direkt till sats medis för att köra ett grit strength pass. det gick mycket bra och det va precis lika sjukt jobbigt som det ska vara. det är snart dax för en ny releas där och vad jag har hört så ska den nya va galet jätte läskigt mördar jobbig. det är med skräckblandad förstjusning som jag ser fram emot att få prova. men idag va det då den vanliga releasen som vi kör nu.
 
efter detta pass så åkte jag raka vägen till sats odenplan för att köra nästa pass som blev ett cross training. det va för en instruktör som jag inte har kört för förut. men jag tyckte att hon va bra och det va ett mycket roligt pass. med varierande övningar det va puls blandat med styrka. och en hel den nya och tunga övningar. jag räknar redan nu med träningsvärk i morgon i typ hela kroppen. man jobbade i lag två och två och det va faxist mycket roligt. man blir så puschad att ge lite extra om man vet att den andra och krigar på. så det va ett riktigt roligt pass och jag kommer garanterat att gå på det passet igen.
 
sen efter det så blev det att duscha och göra mig i ordning på sats. för jag skulle nämligen hem till kurt och siw i deras nya lägenhet. och efter som jag är en tränande människa som vill hinna med att göra det så bestämmde jag mig snabbt för att åka direkt från träningen hem till dom. så jag tog upp mobilen och kollade hur jag skulle åka och det gick så smididgt så. jag kom fram i god tid och va till och med först för en gångs skull. det händer ju inte jätte ofta som jag är det. sen kom hela släkten. men oj vilken fin lägenhet dom hade. den va verkligen supder duper fin. öppen planlösning och vilken balkon sen då. helt fantastiskt. vi blev bjudna på mat och tårta. maten va god fast den passade väll kankse inte mig personligen sådär jätte bra men jag åt och va tyst. jag är ju lite kräsen och det förväntar jag mig absolut inte att alla andra ska rätta sig efter utom jag rättar mig efter det som bjuds. så det va bara att äta och va glad =).
 
sen så fick vi med oss en varsin tavla hem. jag fick en jätte fin där motivet va stockholm och en massa små båtar. ja den va fin i alla fall. sen tog jag med lite handdukar och sånt. han vill ju bli av med lite grejer nu när två hem ska bli ett. vi stannade där till typ sex innan vi alla åkte hem. jag åkte med mamma och pappa hem och det va skönt att åka bil hem. med tanke på att jag hade tavla och en massa sånt med mig hem + träningsväskan.
 
sen har jag inte hunnit med att göra så mycket mer idag. jag har ätit middag och gjort lunch lådor. men nu blir det typ bara att sova och sen upp i morgon igen.
 
bilderna är från när jag skulle åka och träna i fredags =)
 
 

lördags mys

oj jag har hunnit med en hel del under helgen. i lördags så började jag med att gå upp sådär lite för tidigt åt frukost och cyklade sen ner till sats haninge för att köra ett cross training pass. det va samma början ut av passet som förra gånget. temat va 100 även denna gång och dom övningarna som vi skulle göra va burpees 100st, fällkniv 100st, mountain climbers 100st och utfall 100st. et gick precis som förra gången på tid och det gällde att bli klar så snabbt som möjligt. förra gången så fick jag en tid på 14 min den här gången fick jag en tid på 13,26 så det va kul att jag bättrade på min tid. det är ju lite det som träning handlar om. att bli bättre och starkare. sen gick vi på dom olika varven.
 
när passet va klart så cyklade jag hem. duschade, åt lite lättare lunch och laddade om för att gå ner till torvalla. det va nämligen dax för iform loppet som jag hade anmällt mig till. så det va bara att ladda om batterierna och gå ner. det va varmt så jag tänkte på att dricka mycket vatten innan. sen hade jag linne och kortbyxor. men innan jag gick så smorde jag in mig ordentligt med solskyddskräm. men jag lyckades ju ändå bränna mig. men jag va ute i god tid så jag gick runt lite hann gå på toa i lugn och ro. innan jag gick till starten. 
 
när starten gick så va jag pigg och redo. benen kändes pigga och fräsha. jag sprang på och kände ganska så snabbt att oj med gud vad varmt det är. starten gick 13:00 så ja det va ju ganska så jätte varmt då. men loppet gick igenom haninge och runt lite och in i centrum och sen ner till eskilsparken och sen till torvalla igen. det va 5km och jag som skulle springa 1 mil sprang då det varvet två gånger. det andra varvet va tungt fy fan. både för att jag redan hade sprungit där en gång och för att det va ju bara sååå jävla varmt. så ja jag tror att jag sprang den rundan mycket på ren jävla vilja. men när jag äntligen kom i mål och stannade pulsklockan så va jag nöjd med tiden och med min prestaton. speciellt med tanke på hur varmt det va. när jag kom i mål så svepte jag typ två glas innan jag gick hem. det va nu en trött och varm carlsson som gick hem.
 
men nu så va det bara att sätta lite fart. hopp in i duschen och sen sminka och göra sig i ordning. för jag skulle nämligen ner till ösmo för att grilla med familjen. lena och emelie va där nere och hade gått på marknaden men jag va inte så interesserad av att gå på den. jag åkte tåget ner och gick bara igenom marknaden för att komma hem och då mötta jag mamma bara av en slump så då gick vi hem. där hemma va pappa, lena och emelie. det va så mysigt så. det bjöds på grillat. jag åt kycklng och sallad sen blev det grillad banan och glass till efterätt. det va bara sååå gott. till det drack jag lite rödvin. medan jag va hemma i ösmo så fick jag ett sms av laijon att dom hade en liten fest och att jag va välkommen dit. så vid 22 tiden så gick jag och träffade dom. det va oxå mycket trevligt. sen åkte jag hem så att jag va hemma vid strax innan ett. då kan jag lova att jag va bra trött. jag somnade i fallet på väg ner till kudden ;)
 
redo för att gå ner till torvalla för att springa :)
 
 
 

Ledig

Idag har jag vart ledig och det har vart så skönt. Jag började dagen med att springa en terapi runda i skogen. Det va så skönt vädret va kanon och det va verkligen en bra start på min dag. Sen blev det frukost som idag bestod ut av chiagröt med hallon, kiwi, fikon, gurkmeja och sen mitt egen hemma gjorda bröd. Efter att ha vart hemma en stund hunnit med att är frukost och dammsuga hela min lilla lägenhet så va det dax för att åka in till den stora staden. Jag började förmiddagen med att köra ett Cross training pass på sats Regeringsgatan. Det va samma upplägg som förra gången jag va där. I sett nummer ett så började vi med att köra 20 st armhävningar 30 st thrusters med stång 40 st mountain climbers 50 st jumping jacks. Detta skulle vi göra i 15 min så många varv som möjligt. Var 5 min va det dax för 10 burpees för att sen återgå till övningen igen. 

Sett nummer två skulle vi ha en viktplatta på 10 kilo göra som ett marklyft plocka upp plattan och dra den längst med kroppen och sen upp över huvudet. Sen skulle vi köra fällkniven. Det skulle vi köra 20 st sen 15 och sen 10. När det va slut och om det fanns tid kvar så skulle vi göra burpees. Vi hade 7 min på oss. Jag hann med ca 1,30 min burpees. Det va nog mina längsta minuterar i mitt liv. 

Sen va det inte slut här nej nej dax för sett nummer tre. Nu skulle vi göra squat och situps 100 st av vardera. Vi hade 5 min på oss att hinna klart. Sen va vi klara och jag kan säga som så att jag lixom dom andra deltagarna kröp ut ur salen. 

Sen åkte jag hem åt lite lunch och laddade om för att sen gå ner till sats Haninge och köra ett bodypump pass. Det va en ny release idag och jag tyckte att den kändes bra. Den va jobbig och jag kan säga som så att den nya bröstlåten är fruktansvärt jobbig. Det va verkligen som att nej nu får jag verkligen inte upp stången. Men passet gick bra och jag tyckte om den nya releasen och ser fram emot att köra det här i tre månader nu. 

Sen har det ju vart kanon väder ute så efter passet tog jag och gick en lite längre väg hem för att få va ute så mycket som möjligt. Det va så härligt. 

Men nu är jag hemma och har har ätit middag. Det blev en sån otroligt god middag idag som bestod ut av lax i ugn en super god sallad till det som bestod ut av paprika, gurka, avokado, rödbetor, getost, tomat och bladspenat. Till allt detta så hade jag min egen hemma gjorda cashewnöttskräm =). 

Men nu blir det bara att ta det lugnt och skönt. Jag ska kolla på en domkumentär på svtplay som heter svett och etiket. Riktigt bra dokumentär. 






Mycket idag

Idag har det vart mycket. Inte så mycket som i mycket kunder i butiken och mycket att göra. Eller jo det har det ju oxå vart. Men idag har det mer vart mycket som i mycket saker som har hänt. Och bara dåliga och tråkiga saker då. Jag kommer inte att gå in på några detaljer utom kommer bara att säga det där klassiska A och inte B. 

Men jag kan ju börja med att det är en person som i mina ögon har gjort nått fruktansvärt dåligt. Det är nånting som man i mina ögon bara absolut inte kan och får göra. Det strider emot all typ av etik och moral. Jag förstår inte hur denna person tänker och om denna person ens tänker. Nej det är bara så fruktansvärt dåligt och jag är bara så besviken på denna person. Så nej asså jag finner inte ens ord. Så besviken är jag på denna person. 

Sen har har vi fått reda på en annan sak oxå som kommer att beröra mig själv betydligt mycket mer. Det kommer nog att förändra mycket och då till det sämre. Det känns sorgligt. Samtidigt som jag förstår varför det blir såhär och att det är såhär som det måste bli.  Känns det ändå så sorgligt. Det är nästan som att en själ har gått i graven. Det va likstämme varning idag på jobbet. Alla va nedstämda och det va inte alls kul. Det kändes verkligen nästan som efter en begravning. Som att nån eller nånting hade gått i graven. Nu ska vi ju inte måla fan på väggen än. Men det kommer inte att bli det samma igen det kan jag lova. 

Ja det blir ett ganska så nedstämt inlägg idag. Men bloggen handlar om mitt liv och det är såhär det är i livet. Det går upp och det går ner. Det är inte alltid guld och gröna skogar utom ibland så händer det tråkiga saker oxå. Och ja då får man skriva om dom oxå. 

Men om jag i alla fall ska försöka att avsluta det här inlägget med nått positivt så är det att jag har äntligen tagit steget och anmält mig  till ett pass som jag länge har velat prova på. Det är ett pass som heter transformers och det utförs ute i gymmet vid en ställning som ser ut som nått som man stå i en lekpark för barn. Men när jag kör cykling på tisdagar så brukat dom köra detta pass samtidigt och en kvart efter oss så då brukar jag se lite vad dom gör och det ser ju galet roligt ut. Men man måste va snabb som en vässla för att hinna boka in sig på dom passen för det brukar va fullbokat från dag 1 och typ aldrig nån som avbokar sig. Så idag va jag snabbare än dom andra vässlorna och fick en ordinarieplats =). Så på torsdag om två veckor då smäller det. 




Premiär tur

Nu har jag vart ute på premiär tur med mina nya fina löparskor. Hur kändes det då. Jo men förutom att benen kanske kändes lite trött så kändes skorna kanon bra. Dom va lätta, bekväma och kändes samtidigt stabila. Så jag är mycket nöjd. Och inte ett enda skoskav så långt ögat kan nå. Jag hade igår ställt kl på 06:00 och när den i morse ringde och solen stog högt på himlen ja då kunde jag ju bara inte ligga kvar och dra mig i sängen längre. 

Nej så jag började min torsdags morgon på det absolut bästa sättet igenom att springa min runda i skogen. Det va helt underbart. Det va jag, min musik, lite fåglar, hundägare som va ute och gick och ja inte så mycket mer. Så lugnt och fridfullt. Terapi på hög nivå. Jag mötte även familjen rådjur. Vem ut av som blev räddast ja det vet jag inte. Men vi hoppade högt båda två ;). 

Sen är det alltid svårt att veta va man ska ha på sig men termometern stod på över 10 men under 15 när jag skulle ge mig ut. Och ja den är ju i solen. Men jag chansade och tog bara linne. Jag tänkte att jag får väll ta och springa mig varm. Men det va alldeles lagom. Lite kallt i början men jag blev snabbt varm. 

Men nu ska jag alldeles snart ta och åka till jobbet och kriga. Men först så ska jag få äta frukost på jobbet innan vi öppnar butiken. Jag älskar mina frukostar. Jag älskar min gröt med mina blåbär i och mitt ägg som jag knäcker i och att jag sen avslutar med att ha på hallon, kanel och kokosolja. Jag har försökt och dra ner på mitt kaffe drickande till bara en kopp kaffe om dagen och den tar jag till fikat. Så nu mer på mornarna så dricker jag vatten. Jag saknar mitt kaffe men jag försöker att intala mig själv om att det här är nog bra för min kropp =). Men jag själv håller inte riktigt med ;). Jag älskar ju mitt kaffe på morgonen. 

Men men nu måste jag dra. 





Skön känsla

Just nu har jag bara en sån skön jäkla känns i hela kroppen. Jag har är mätt och belåten efter att ha ätit min chiagröt med gurkmeja i och till det hade jag hallon ett fikon och lite gojibär och mullbär. Så gott och så mycket bra härlig energi till kroppen. Jag har kommit hem efter att ha sprungit med sats och Urban Tribes gänget och vilket härligt gäng vi va idag. Det va en hel del från centret som jag sprang ifrån som mötte upp dom andra. Jag utmanade mig själv även idag och sprang med grupp 2 som springer intervallerna i tempo 4,30 min/km. Det va både utmanande, jobbigt och bara såå roligt. Det ger ju bara så mycket energi att få springa med andra och höra deras flåsande. I sista intervaller där det är 30 sek fri fart så va jag den snabbaste tjejen och det kändes jätte kul. För jag kände mig ändå stark. Sen blev det ju bara bättre med att det va kanon väder ute. Jag hade linne och t-shirt men jag hade säkert bara kunnat springa i bara linne. 

Men efter detta kanon pass så känner jag mig både trött och pigg på samma gång. Det är skön trötthets känsla i kroppen. Så blir snart till att sova men ska nog lägga mig en stund på spikmattan innan. 

Men förutom att träna så har jag  ju såklart jobbat oxå. Vi va tre tappra krigare idag. Det va järngänget helt enkelt. Jag Sofia och Bertil. Men det gick så bra så. Jag kan tycka att det är skönt när vi inte är så många. Det är lite som att då vet alla vad dom ska göra och inte bara håller på och gör en massa annat. Det är lätt att man blir lite små lat och ineffektiv när vi är fler än när vi är få. Men dagen rullade på bra tyckte jag och helt plötsligt så fick man gå hem. 

På fredag är jag ledig och det ska bara bli sååååå skönt. Jag längtar. 

Men nu spikmatta och sen sova. 
Bjuder på en gammal bild med känslan av ett bra löppass. Endorfinernas och glädjen sprutar i kroppen =). 




Fett som gråter

Om svett är fett som gråter så har i alla fall min kropp fått gråta ut ordentligt idag på morgonen. Blev att starta dagen med 45 min cykling. Och sen efter det körde jag lite styrketräning. Blev lite olika övningar för rygg, axlar, ben och armar. 

 Jobbet så va underbara Sofia tillbaka efter att ha vart ledig och utomlands i en vecka. Hon hade haft det jätte bra. Men jag hade ju såklart saknat henne. Så jag tyckte att det va jätte kul att se henne igen. Dagen har rullat bra. Det va en del att göra på jobbet och jag krigade på hela vägen till kl:19:00. 

Sen åkte jag in till stan och till sats Medis för att gå på en föreläsning om löpning. Vad man ska tänka på och hur man ska springa för att ha ett så bra löpsteget och löpteknik som möjligt. Det va mycket intressant och jag lärde mig en hel del. Saker som jag ska försöka och tänka på i min egen löpning och träning. Så det va kul. Det va framför allt kul att jag kunde gå. För oftast så brukar dom där föreläsningarna vara typ vid 17 eller 18. Och ja det kan ju inte jag gå på. Så att denna föreläsning va kl:20:00. Passade ju mig. Perfekt. 

Men nu blir det inte så mycket mer än att sova och sen upp i morgon. Men ha det såå bäst =). 





Trött

Gud jag känner mig bara så obotligt trött just nu. Det är som att jag har en trött hets period just nu. Jag va typ pigg när jag vaknade i morse men sen hände nått underlagen. Jag gick och la mig tidigt igår vilket resulterade i att jag vaknade innan min klocka ringde. Lika bra att gå upp. Sen har jag hunnit med att träna en del idag oxå. Jag började med att köra ett Grit pass på sats Medis för den alltid lila grymma Miriam. Sen drog jag vidare och körde ett speed 'n' Sports det är bäst sista gången på det passet. Innan det tar sommar ledigt vilket känns lite tråkigt. Men kul att det kommer att komma tillbaka sen. 

Det är så tråkigt när dom pass som man gillar försvinner. Idag fick vi göra Box jump idag oxå oxh det va såå kul. Utmanande och kul. Man får verkligen ta i för att komma upp på boxen ordentligt. 

Sen kom min trötthet. Jag höll på att somna på bussen och verkligen somna som i alla typ inte vakna upp när min station kommer. När jag kom hem så blev det att äta mat fixa lite här hemma och sen kollade jag på hockeyn. Eller nej planen va att jag skulle kolla på det. Men jag va så trött att jag somnade. Jag vaknade upp av att det stod 2-2 och sen så vann ju canada. Men asså så sjukt trött att jag somnade på soffan. 

Så ja blir att gå och lägga mig typ nu i hop om att jag är lite piggare i morgon. Hoppas hoppas. För såhär trött kan jag inte få runt och vara och känna mig. Jag undrar om jag lider av nån typ av brist. Ja mer än av sömn. Hmm 

Tänkte att jag skulle lägga upp receptet på frallorna som jag gjorde förut. Dom är då helt gluten och laktos fria. 

Du behöver
1 banan
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 msk kokosolja
1 dl mandelmjölk
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel

Blanda sen ihop alla ingredienser i en bunke. Rulla sen smeten till lämpliga bollar eller ja hur du nu vill att dom ska se ut. Toppa sen frallorna med pumpakärnor eller nått annat som du tycker är gott. Sen in i ugnen i 25 min på 150 grader. Färdiga. Så enkelt och sååå gott =) 






Massor

Oj idag har jag hunnit med en hel del känns det som. Efter att ha gått och lagt mig vid 22 tiden så vaknade jag upp 05:02. Kände mig pigg och hade lite halv svårt att somna om. Men jag lyckades och när kl ringde 07:30 så kände jag mig pigg. Då blev det att äta min chia gröt med hallon, kiwi och liter nötter i. Sen blev det att gå ner till sats Haninge för att börja dagen med att köra ett Cross Trainingpass. Idag va det nytt upplägg med tema 100. Det betydde att vi skulle göra 100st burpees, 100st fällkniven, 100st mountain climbers och 100st utfall. Detta skulle vi börja med att göra 09:15 på morgonen. Det skulle naturligt vis göras så fort som möjligt och på tid. Jag blev klar näst snabbast det va en kille som är så jäkla grym som blev klar först. Sen kom då jag =). Tiden landade på 14:00 min. Så nu vet jag vilken tid jag har att slå till nästa gång. 

Men fy fan va jobbigt det va. Jag trodde nästan att jag skulle dö där ett tag mellan alla burpees och fällknivar. Efter denna start så skulle vi då gå på varven. Gud vad jobbigt det kändes. Det va så mycket jobbigare och ta sig igenom alla varv och stationer. Men hornen växter fram och jag tog mig igenom passet med en hel del olika grimaser. 

Sen gick jag hem och bytta lite snabbt om till spring kläder. Det va nämligen kanonväder ute. Det blev första rundan i bara linne och det va verkligen bara så härligt. Det va lagom med bara linne från början till slut. Så fick mina vintertrötta och bleka axlar och armar lite sol på sig oxå. Jag sprang min vanliga runda i skogen och sen sprang jag en liten bit extra så blev nog totalt en 8 km innan jag gick hem. 

Sen hemma blev det att duscha lite snabbt och äta lite lunch. Sen åkte jag in till den stora staden och styrde benen raka vägen till löplabbet. Jag har nämligen bestämmt mig för att köpa nya springskor och har länge tänkt då att jag ska ta mig till löplabbet och få ett par skor ordentligt utpassade just till mina fötter och efter hur jag rör mig när jag springer. Så idag hade jag äntligen fått tid till det. Så japp jag klev in tog en nummerlapp och fick hjälp direkt. Jag fick börja med att ta av mig både skor och strumpor och ställa mig på en glasskiva med en vinklad spegel under. Där kollade hon hur mina fötter såg ut underifrån och hur jag belastar fötterna. Än så länge fullt normala fötter. Sen fick jag ta på mig mina egna strumpor och ett par skor som jag fick låna ut av dom. Sen fick jag springa på ett band medan hon filmade. 

Sen kollade vi på videon och gjorde en utvärdering om hur jag springer och sätter ner fötterna. Jag har ett neutralt löpsteget. Sen fick hon in och hämtade tre olika skor som jag fick prova och bedömda både att gå omkring i och springa på bandet med dom olika medan hon filmade. En sko tog hon bort direkt efter att jag hade sprungit i dom för va inte bra för mina fötter. Då va det bara två kvar. Efter att ha sprungit med en ut av vardera på fötterna så bestämde jag mig för en ut av dom. Sen sprang jag lite till med bara dom. Sen hade jag bestämma mig för att dom får det bli. Dom kändes kanon bra för dom va lätta och sköna. Så japp jag gick ut 1400kr fattigare men ett par skor rikare från ett märke jag aldrig har hört talas om tidigare. Men oj så sköna dom va. Jag fick verkligen ett kanon bra bemötande. Med mycket bra hjälp och god service. Det kändes bara så bra. Så det va verkligen värt varenda krona =). Jag ser framför mig hur fort jag kommer att kunna springa i dom här skorna. 

Sen åkte jag hem hade lite kontakt med en kompis som säljer produkter från foreverliving. Jag hade nämligen beställt tre nya dunkar och en salva som man i princip kan smörja in hela kroppen med. Men jag ska framför allt ha den till ansiktet och händerna. Så när jag kom hem så blev det att skutta upp på cykeln och cykla hem till henne. Hämta produkterna prata lite med henne och sen cyklade jag hem. 

Klockan va nu halv sex. Det va fortfarande kanon väder ute. Så jag bestämde mig snabbt för att gå ut och gå en promenix. Det blev en promenad på en timme. Sen gick jag till Ica köpte middag. Nu sitter jag i soffan och har ätit min middag och känner mig bara sådär härligt trött. Så blir inte att göra så mycket mer än att bara ta det lugnt och skönt. 

Min lunch kvarg, banan och nötter
Min middag som idag bestod ut av en massa plock 
Halloumi, körsbärstomater, gurka, ägg, kallrökt lax, avokado, rödbetor, paprika, keso och sen toppat allt med frön
Mina nya skor som jag har köpt



Fredags Grit

Idag bra vi fredag och jag började min fredag som vanligt  det absolut bästa sättet igenom att köra en fredags Grit. Kl:07:00 drog det igång och då hade jag plockat fram mina två stänger och hunnit springa en 5 min bandet. 30 min senare låg jag utslagen som en flåsande blöt fläck på golvet och försöker desperat att få nån typ av kontroll andningen igen. Eller i alla fall åtminstone att få ner luften ner till lungorna och inte bara hyperventilera. Det är över. Jag har överlevt ännu ett Grit pass sådär obehagligt och okristligt tidigt på morgonen. Efter passet så blir det att duscha och sen åka till jobbet och äta frukost. Aldrig smakar frukosten så god som när man har tränat innan på morgonen. Hela kroppen skriker efter mat. 

Dagen gick otroligt fort. Det va mycket att göra och det va fullt upp hela dagen. Vi sålde bra och det är alltid kul. Jag tycker om när det är mycket och göra. För då blir jag mer effektiv och det är sååå mycket roligare. Jag jobbade till 19 och det va och göra tills jag stängde dörren. 

Jag kollade på mobilen idag och såg att jag nu mer kan dö lite lyckligare :). En ut av mina idoler/ förebilder inom träning har gillat en ut av mina bilder på instagram. Nämligen en ut av världens grymmaste och starkaste tjej som jag brukar köra två pass för i veckan. Hon är så grymt inspirerande och hon är så jäkla stark och hon är så puschade under passet. Även om hon inte är bredvid en så känns det som att hon hela tiden är där för att hon har sån energi och sprider den över hela salen. Hon är en sån grymt bra instruktör. Så Jag blev jätte glad när jag såg att hon hade gillat en ut av mina bilder. Jag blir såklart glad över alla som gillar mina bilder. Men det där värmde lite extra. 




Bodypump

Oj jag har kört ett bodypump pass idag. Det va alldeles för länge sen som jag körde ett. Jag lassade på som vanligt med mina vanliga vikter som jag brukar köra med. Jag kan ju säga som så att mina muskler skrek mjölksyre och jag dör nu sången. Men oj vad kul det va att få köra igenom kroppen med ett bodypump pass. Jag räknar med fet träningsvärk i morgon i typ alla muskler inklusive i smilbande muskeln. 

Men innan mitt pass och innan jobbet så va jag ute på en morgon pw. Jag hade igår ställt klockan på 06:00 och när jag vaknade så varken regnade det eller orkanvindar. Så jag hade absolut ingenting att skylla på mer än mig egen lathet för att få ligga kvar i sängen ca 1 timme till. Utom solen stod högt  himlen. Eller ja den va i alla fall nånstans på himlen och inte ett enda regnmoln så långt mina ögon utan glasögon kunde se ;). Så det va bara att packa sig upp och ut. Det va frisk och skönt. Stegräknaren va på och räknade för glatta livet. Dock så hade jag inga vantar på mig. Komihåg lapp till mig nästa gång jag ska ut och gå tidigt på morgonen då är det vantar på. 

Sen har jag lyckats hitta och lyckats klicka en en livsviktig sak i mitt liv. Den är nästan viktigare än mobilen och typ Guds bästa uppfinning för oss med långt hår. Om jag säger ordet turban. Så tror jag direkt att era tankar går till dom här grabbarna som går runt in svepta i ett vitt lakan, sandaler, har nån vit bikupa på huvudet och rider runt på kameler. Med om jag säger ordet hårturban. Vad tänker ni på då. Ja vad vet jag kanske samma sak. Men jag tänker på just det som jag har letat efter i ett bra tag. Det är som en handduk men som är anpassad för just håret. Man har håret i den efter att man har duschat. Man virar runt den och så sitter man upp den på huvudet och fönster på baksidan meden liten knapp. Voilà man kan i princip ge sig ut på en springa i trappor maraton och den sitter kvar på huvudet. Inte som en vanlig handduk som ramlar av innan man ens har fått på sig tröjan. Jag har haft en sån här turban jätte långe och bytt ut dom i omgångar. Och den sista spm jag har haft har inte bara sjungit på sista refräng. Den har sjungit klart hela ten och står nu och väntar på att nån ska trycka på play igen. Knappen sitter fast på typ en tråd. Gummibandet som man ska vira runt knappen är så utsliten och gummit är helt slut så att man får vira den runt den lösa knappen typ flera varv för att den ska sitta kvar. 

Så jag har haft på känn att nej det är nog dax att börja leta efter en ny. Det va inte helt lätt jag har googlat och googlat och googlat lite mer. Och nu äntligen har jag hittat en sida som säljer dom där. Jag köpte två stycken medans jag ändå höll på =). Så nu väntar jag med spänning på att mina nya fina turbaner ska komma hem. 

Ett glatt löpargäng från gårdagens Urban Tribes pass. Nånstans där bakom den sittande tjejen i rosa är jag i svart tröja och ett leende som sträcker sig från öra till öra =). 



Sova

Det är just nu en mycket trött men glad tjej som skriver. Det blir ett kort inlägg och när detta korta inlägg är klart så är det läggdax som gäller. Idag så har jag kört mitt springarpass med Urban Tribes och sats gänget. Jag kände mig pigg och glad och hade laddat upp rejält med mellanmål på fikat.  Idag blev det att utmana sig själv och ta den snabbare gruppen. Och en utmaning det kan jag lova att det blev. Jag fick kriga på rejält ett par gånger för att inte hamna sist. Jag låg inte i toppen men inte eller sist. Så det kändes bra. Det va jobbigt och en utmaning. Men samtidigt kul att jag klarade av det. Så känner jag mig lika pigg nästa vecka så blir det samma grupp. 

Men nu orkar jag tyvärr inte skriva så mycket mer. Det är ju en dag i morgon oxå. Men kan meddela att jag har bakat ett sjukt gott bröd idag. Eller det blev mer frallor ;). Dom är både laktos och gluten fria. Spännande. Recept och bilder på dom kommer senare. Men jag kan lova att dom är sjukt goda. Och det vet jag absolut inte igenom att jag redan har prov smakat en fralla ;). 

Våga vägra

Våga vägra svart. Jag kände för att våga vägra att alltid bära dom där black as hades svarta tightsen. När jag idag skulle ut och springa efter jobbet. Och efter som jag ändå skulle våga bära nått annat än svart så kunde jag lika gärna gå all in och ta dom spräckliga tightsen. Jag såg ut som ett fyrverkeri när jag som springandes i skogen. Jag jobbade till 19 va hemma vid 20 och tänker att nu är det nog lugnt i skogen säkert ingen risk att man möter nån. Jag kan våga vägra det svarta. Men jag mötte både en och flera människor som va både ute och gick med sina hundar och som va ute och sprang. 

Men annars så kan jag meddela att det va ett kanon bra toppen väder att springa i. Det va frisk och skönt. Bra luft. Kroppen kändes pigg och glad. Benen kändes oxå fräscha och pigga trots att jag körde cykling i morse. Så det blev en bra runda med ett högt tempo på en bra tid. Härligt helt enkelt. 

Jag va ju som sakt va och cyklade i morse på ett pass och efter det blev det att köra lite gymmet. Det blev att köra marklyft, rodd, en arms drag med vikt sen dödade jag mina armar och axlar med diverse övningar. 

Men nu blir det att sova så att jag orkar upp i morgon. Men ha det såå bäst =). 





Klättrat

Idag så började jag morgon med att åka in till sats Medis och körde ett Grit strength pass. Jag kände mig pigg och utvilad för en gång skull. Haha men det kan ju kanske bero på att jag gick och la mig vid 22 och klockan ringde 08:00. Många timmars skön sömn. Efter Grit passet blev det att köra egg speed 'n' Sports pass men han brukar köra lite Cross training på slutet med olika stationer och det är jätte kul. Idag fick vi göra en övning som jag inte har provat på så mycket. Nämligen box jump. Eller hoppa upp och ner på en hög låda. Jag har hoppat upp och mer från stepbrädor och sånt. Men aldrig på en sån pass hög låda. Men oj så kul det va. Man gick ta o rejält för att komma upp lådan. Men det va kul

Sen åkte jag hem duschade och åt. Den åkte jag och mötte upp Helena, Leona, Lovisa och Sofia för att gå till klättercentret på Telefonplan. Det va fem lite smått nervösa tjejer som kom in. Men efter att alla hade fått byta om och gå toa så va vi redo. Vi fick låna ett par klätterskor och fick sen på oss en sele. Vi va redo för att agera klas klättermöss. Men oj så kul det va. Det va verkligen jätte roligt men såklart både svårt och jobbigt. Man kände mycket i framförallt händerna och armarna. Och man va ganska så skakis när man kom ner. Men med min evishet så kom jag längst upp på alla banor som jag klättrade på =). Det kändes bra. Jag känner redan idag att jag säker kommer att ha träningsvärk i händerna och i gräppartaget. Men det va verkligen kul och en aktivitet som jag verkligen kan rekommendera. 

Men jag brukar nästan aldrig känna mot sådär jätte törstig. Jag är ju ganska dålig på att dricka just bara för att jag väldigt sällan känner mig törstig. Utom jag brukar tvinga i mig en massa vatten för att jag vet att jag annars kommer att få ont i huvudet. Men när jag vi åkte hem från klättringen så kände jag mig så otroligt törstig. Det va som öken i munnen. Jag va så törstig att jag va tvungen att gå in på Pressbyrån och köpa vatten. 





Smoothie

Nu blir det att dricka en smoothie innan jag ska iväg och klättra. Haha ja ni läste rätt jag, Sofia, Helena, Lovisa och leons sks mötas upp på Telefonplan 17:00 och sen ska vi gå till klättercentret och klättra. Det är ju såklart inomhus och vi har bokat en prova-på kurs så vi får en instruktör som sks hjälpa oss. Haha kändes som att det kan behövas. Det ska bli super duper kul. Samtidigt som jag är ganska så nervös. Så det är lite skräckblandad förtjusning. 

Men oj dagens smoothie blev verkligen sådär super duper god. 
I den har jag haft mango, jordgubbar, hampa protein och bladspenat =). 




Babyshower

Idag så började jag min lediga lördag på gymmet med att köra ett Cross training pass. Det va så galet jobbigt så jag trodde typ att kah skulle dö där ett tag. Men jag överlevde och tur va väl det ;). För sen efter passet blev det att duscha på plats i gymmet och sen göra sig i ordning för att åka ner till Ösmo. Vi har nämligen i veckor planerat att ja en babyshower för Izza och idag va det då dax. Vi hade lurat iväg Izza och sen hade Madde och Laijon gått in i huset och börjat förbereda. Sen kom vi andra vid 12 och ställde in våra presenter och gömde våra saker. Sen va det bara att vänta tills Izza skulle komma hem. 

Vid 12:30 kom hon och vi skuttade ut och överraskade henne. Hon blev jätte glad :). Det blev ett mycket lyckat event med smörgåsen som va jätte god sen en jätte fin och super duper god tårta som Elin hade gjort. Till det drack vi alkohol fritt bubbel. Sen hade vi liten gissningslekar och frågesport till Izza. Sen va det paketöppning och hon blev mycket glad för allt. Det va jätte trevligt. 

Sen åkte jag och en tjej som heter Madelene hem tillsammans för hon skulle till Farsta. Så vi pratade på tåget hem. Trevligt med lite sällskap jag som annars mest brukar sitta och åka själv. 

Men nu ska jag ta och kolla lite på Eurovision inna jag ska ta och gå och lägga mig. 

Tårtan som Elin hade gjort
En blöjtårta som Tessan och Linda hade gjort :)




Kalas

Igår va jag Sofia och Helena ute på äventyr. Vi hade nämligen fått en inbjudan från silhuetter att få komma på deras 50 års kalas =). Vi köper ju kanske inte sådär jätte mycket ut av dom just nu. Men vi gjorde det mycket förut. Festen va på deras kontor ute på Frösunda. Jag som knappt vet vart det ligger tänkte att aja men hur långt kan det va. Det va inge så långt dit vägen hem va betydligt mycket längre. Men det va tre taggade tjejer som åkte från Tyresö till Frösunda. Där bjöds det på både bubbel och snittar. Eller mer buffé. Det fanns en massa god mat. Vi va ju såklart jätte hungriga och tog för oss ut av den goda buffén. Sen fick vi bubbel och ställde oss vid ett bord. 

Där och då tänkte vi att men vi stannar nog inte så länge utom vi äter lite från buffén och dricker lite bubbel och sen drar vi hem. Haha jo men tjena. Tanken va ju god i alla fall. Men det blir ju aldrig som man tänkt sig. Men vi gick runt lite och kollade på dom olika bågarna och provade typ allt. Vi är inte blyga inte ;). Och dom där vi ska bara ta ett Max två glas bubbel byttes ut emot alldeles för många glas med bubbel ;). Det va två killar som gick runt och fyllde på alla glas hela tiden och det kändes som att han jämt va hos oss och fyllde på. 

Sen satte vi oss ner i en soffa och snackade. Haha det slutade med att en efter en från dom som jobbade på silhuetter kom och satte sig hos oss och pratade sen kom en kille från sportoptik och satte sig ner och pratade med oss. Vi hade så jäkla kul så ja vi kan ju säga som så att det här med att åka hem tidigt byttes ut emot att vi stannade kvar till sist. Haha vi blev i princip utslängda ut av silhuetter som tänkte ta och åka hem. Då va klockan strax efter 22. Vi fick en silhuetter påse med lite olika saker i och gick för att ta bussen hem. På bussllplasten så började jag att kolla hur vi skulle kunna ta oss hem. Klickar in från Frösunda till Brandbergen och får upp att det kommer att ta 1:48 att ta sig hem. 

Haha asså helt galet lång tid för att ta sig hem. Men det va tre väldigt glada men trötta tjejer som började sin långa resa hem. Vi fick ta en buss från Frösunda till brommaplan och sen t-banan från brommaplan till gullmarsplan och sen buss därifrån och hem. Jag va sjukt trött när jag väl kom hem vid 00:18. Då blev det av med sminket, borsta tänderna och bums i säng somnade. Efter ca 4 1/2 timmes sömn så ringde klockan och talade om att det va dax att stiga upp. Jag va allt annat än pigg. Jag kände mig inte bakis utom bara sjukt trött. Men jag tvingade mig upp och åka in till sats Odenplan för att köra ett Grit pass innan jobbet. Varför då detta. Haha jo för att jag är galen ;). För att jag vill kunna både äta och ha kakan kvar. För att jag älskar att träna och för att jag vet att jag skulle ha vart lika tröttsam jag hade sovit ca två timmar till. Så nej lika bra att stiga upp. 

Arbetsdagen idag har gått bra jag va pigg på morgonen men klockan 5 så va det som att jag blev slagen att en slägga i huvudet för då blev jag så sjukt trött. Men då va det bara en timme kvar så det gick bra. Annars så har dagen vart bra. Det har vart mycket roliga kunder inne och dagen har rullat på bra. 

Men oj nu är jag trött kan jag lova. Jag kommer att somna utan problem i kväll. 






Haha crazy

Gårdagen va crazy på alla sätt och vis ;)




Att lyssna på kroppen

Det där med att lyssna på kroppen är så extremt viktigt och precis lika mycket som det är viktigt så är det även så svårt. För man vill ju så mycket. Man vill ju bara vara Stålmannen eller stålkvinnan som Nadja på ett pass som jag brukar gå på brukar säga ;). Men idag så försökte jag i alla fall att lyssna lite på kroppen. Jag började morgonen med att inte lyssna på den trötta sidan av kroppen. För när klockan ringde 05:15 så va jag allt annat än pigg. Då ville del lata delen av kroppen bara ligga kvar i sängen mysa och sova vidare. Men den fick inte sig vilja igenom idag eller. Jag kom upp och ut och in till stan för att köra ett Grit cardio pass. Fy fan det lixom det andra Grit passet blir ju bara värre och värre för ju fler gånger som jag går på det. Sen blev det att hotta till sig lite med en hot FLX. Från ett svett kalas och in till nästa. 

Sen blev det duschning och att åka in till jobbet för att kriga. Det va lugnt och så där jätte tråkigt och segt. Och då kände kah verkligen hur trött jag va. Jag kände mig så trött i hela kroppen och inte ens kaffe bet på den tröttheten. Så efter jobbet så åkte jag in till sats hötorget för att springa med sats och Urban Tribes gänget. Men jag kände mig bara så seg och trött i kroppen. Så i stället för att flytta upp mig till den snabbare gruppen som jag gjorde förra veckan. Så lyssnade jag på kroppen och tog den gruppen som jag hat sprungit i hela tiden. För den vet jag att jag klarar av utan problem. Jag tog det lugnt och kände att jag inte behövde va längst fram bland dom bästa hela tiden speciellt inte i början. Men sen så vaknade kroppen till liv och blev betydligt mycket piggare. Så då la jag mig bland dom  som sprang längst fram och kunde utmana mig själv lite mer. 

Ett bra pass efter kroppens känsla och förmåga idag =). Härligt. 

Forever

Ojojoj just nu är det en ganska så mycket trött och fullproppad med information som skriver och som snart ska gå och lägga sig. Men jag tänkte att jag lite snabbt bara skulle skriva några rader. Jag började min morgon som vanligt med lite tisdags cykling på sats zenit. Jag vet inte varför men jag har alltid sån sjuk ångest just i för tisdags cyklingen. Jag vet inte varför men kan ju bero på att jag vet hur sjukt jobbigt det brukar vara och för hur sjukt svettigt det är och hur mycket pulsen kommer att skena och mjölksyran kommer att spruta och för att jag alltid vill ge allt till 100% och inte fjösa. Men oj så skönt det är när det äntligen är över och man bara kan få försöka och få ner pulsen och torka av svetten som sprutar ut från inte bara alla porer från ansiktet utom från hela kroppen. 

Efter cyklingen så körde körde jag lite olika övningar för rygg och axlar. Känns som att det är bra att fokusera mycket på just rygg och coremusklerna efter som det är dom som håller upp hela kroppen ja och såklart benen oxå. Att ha en snygg bicepsmuskel kommer man inte sådär super långt med i långa loppet mer än att det är snyggt och ifall man ska ha nått shopping maraton med nån galning på typ mellandagsrean. 

Efter detta blev det att åka till jobbet och äta frukost nummer:2 min älskade gröt. Det finns nog ingen bättre start på morgonen än min frukost gröt. Jag älskar mina rutiner. Och jag älskar framför allt att ha rutiner. Jag är ingen allt för spontan människa ut av mig utom jag vill ha rutiner och planering. Det andra tycker är tråkigt ser jag som kontroll och organiserat och det tycker jag är skönt. 

Sen blev det att kriga hela dagen till kl blev 19:00. Då i stället för att åka hem som jag brukar göra så kom Iza till oss och pratade om ett företag som heter forever och om deras produkter. Men framför allt som deras aleo vera gel som jag förövrigt precis har börjat att dricka. Jag tyckte att det va super intressant att lyssna på vad hon hade att säga. För även om jag har hört det förut så lyssnar jag gärna på det igen. Lite uppfriskning av minet skadar aldrig =). Jag tycker ju att aleo veran som jag dricker 30 ml morgon och 30 ml kväll känns jätte bra och planerar att fortsätta med det. Sen har jag även köpt deras aleo vera heat och det är nog den bästa lotion som jag har provat. Jag älskar den. Jag verkligen känner hur mina vader tackar mig för varje gång som jag smörjer in mig med den. För den blir inte alls så isande kall som dom andra heat produkterna blir. Utom den här blir varm/ kall på ett jätte härligt sätt. Nej jag är helt såld och skulle gärna köpa hela sortimentet om det inte va så dyrt. 

Men ja det blev lite längre än vad jag hade tänkt mig men nu ska jag ta och sova så att jag orkar upp i morgon. Men ha det sååå bäst

Det här är det som jag har köpt och använder =)




Morgon pigg = PW

Igår blev det horisontalt läge först isoffan och sen ganska snart efter det blev det att flytta över till sängen. Och att gå och lägga sig tidigt resulterade i morse att jag vaknade ut av mig själv ganska så tidigt 06:00 vaknade jag och jag vaknade upp sådär jätte pigg. Typ som när man slår upp ögonen med ett pling. Som en blunddocka som man tar från ryggläget till ståendeläge. Ögonen lixom bara pling. Jag kände att det bara va omöjligt att somna om. Jag va alldeles för pigg. 

Men jag hade bestämmt igår att idag skulle jag ta en vilodag. Och måndagar brukar vara min officiella vilodag. Men efter som jag vaknade tidigt, solen stod högt på himlen. Haha eller nja den va i alla fall uppe ;). Och efter som jag även har en stegräkningstävling att tänka på. Så bestämde jag mig väldigt snabbt för att utnyttja min morgonpigghet till en morgon PW i ett helt underbart härligt vårväder. Solen lös och värmde fint. Det va en härlig start på dagen och en uppladdning av mina egna energibatterier. 

Men nu är det en dunder frukost som består ut av blåbärsgröt med kanel, kokosolja och hallon. Eget hemma bakat gluten och laktosfritt bröd med fikon på. Till det har jag en smoothie där jag hat blandat jordgubbar, bladspenat, hampa protein, gurkmeja och mango =). 





Mycket

Som rubriken säger så har det vart mycket idag. Och det har inte vart så mycket av vare sig städning eller chillrelaxing. Utom mycket ut av träning. Jag började min morgon med att äta chia gröt med en massa hallon, kiwi, fikon, nötter, mullbär och gojibär. Mums. Och en kanonbra start på dagen. Mätt och belåten och redo för att köra igång träningsdagen. Så åkte jag in till sats Medis för att köra ett Grit strength. Men jag började med att värma upp igenom att springa på bandet. Jag brukar göra så att när jag värmer upp på bandet i 10 min att jag börjar med att springa på 11,5 och var annan minut så höjer jag upp 5 hack och när jag är på 9 min då höjer jag lite till. Det fungerar bra för mig för att få upp pulsen och bli lite varm till passet. För uppvärmningen på gritpassen är oftast super korta. Det är typ lite knäböj nån burpees och sen lite armhävningar sen är det klart. 

Men passet gick mycket bra. Jag kände mig så jäkla pigg och fräsch så det va kul. Jag tog i för allt jag hade och det va precis lika gris jobbigt som det ska vara. Att 30 min kan va så jobbiga och samtidigt gå så fort. Jag har alltid ångest innan passet drar igång just bara för att jag vet hur jobbigt det kommer och vara. Det är lite av en skräckblandad förtjusning. Men oj så kul det är. Och Miriam som håller i passet hon är ju bara så jäkla grym och inspirerande. Hon är överallt och ingenstans, puschar och skriker i sin mikrofon. 

Efter passet och efter att man har lekar klart dom likmask på golvet så åkte jag och körde ett speed 'n' Sports pass. Ja jag vet det är kanske lite mycket att köra två ganska så tuffa pass efter varandra. Men jag tycker att båda är så kul. Och så känner jag ändå att jag hinner återhämta mig och att jag är pigg när det andra passet drar igång. 

Sen åkte jag hem och duschade och åt lite lätt. För jag skulle igentligen åka iväg med en kompis och springa ett löparpass med sats och Urban Tribes gänget.  Men hon kunde inte hänga med. Men jag tänkte att jag kan ju åka i alla fall. Så va bara att ladda om batterierna och dra iväg. Men vädret när jag skulle åka kunde ju ha vart bättre. När jag stod på stationen i Haninge så började det och snöa. Eller det va mer ett snöblandat slasregn. Det va allt annat än mysigt. Jag kände bara för att vända hem igen och dra nått gammalt över mig. Men jag ger inte upp så lätt utom hoppade på tåget när det kom. Och tur va väl det för vädret blev ju bara till det bättre. När vi sprang iväg så kände jag direkt att jag hade för mycket kläder på mig. Då hade jag linne, långärmadtröja och en till långärmadtröja. Men när vi kom fram till tanto så slängde jag av mig en tröja och körde med bara linne och tröja. Det blev precis lagom. 

Massör kändes mycket bra och det va både utmanande och kul. Jag körde i en grupp som körde 5 min/km tempo. Hade säkert kunnat gå upp en grupp men kände att kroppen började att bli lite trött så ville inte pressa den allt för mycket utom bara ha en skön känsla av jobbighet i kroppen och ingen nu håller jag på att dö i hela kroppen känsla. 

Sen åkte jag hem och efter som det va både bra väder och jag har den där jäkla stegräknaren efter mig så tog jag och gick från stationen och hem. Det som i början kändes som en rolig grej. Känns nu allt annat än roligt. Den där jävla stegräknaren är som en illa vald träningskompis som mest bara talar om för en hur lite steg man har gått och hur jävla mycket steg dom andra verkar ha fått ihop. Ja nu vet jag att det inte är på blodigt allvar och att det bara ska vara en kul grej. Men det är ju för fan och en tävling och jag bil, absolut inte vara bland dom sämsta. Nu vet jag att jag rör på mig ganska så mycket och att jag inte behöver oroa mig. 

Men nu  lägger jag den där jäkla stegräknaren i en låda och tar inte fram den fören i morgon. För nu blir det att inta det horisontala ryggläget i soffan och bara vila. För jag känner att jag nu är ganska så trött i kroppen. 

Avslutade dagen med en hejdundrande middag som bestod ut av kyckling och rostade rotfrukter i ugn och min egen hemgjorda keso-fetaost och basilika röra. Mums =). 




Trötta ben

Det va en morgon pigg Carlsson som 06:00 vaknadeav att klockan ringde. 06:01 va jag uppe på fötterna. Dressade på mig löparkläderna och kände mig redo för att ge mig ut och springa. Pulsklocka på, stegräknare på, mobil på allt va med och jag va redo. Skuttade ut ur porten och började springa och kände känslan. Känslan av väldigt trötta ben och jag kände oxå känslan av träningsvärk i benen. Från gårdagens Cross training och Grit pass. Alla dom där jäkla squatsen ja dom satt fint i benen och rumpan. Både baksida och framsida lår och rumpa skrek av träningsvärk. Men Träningsvärken gav med sig efter ett tag. Men inte dom trötta benen. Dom förblev trötta. Jag lyckades på något mirakulöst sätt ta mig runt min runda i skogen + några kilometer till så totalt så blev det nog upp till 1 mil. Men det va inte på någon rekordfart precis. Haha snarare snigelfart. Det va mer en lufsande, lunkande, släpande dra benen i marken gång som jag tog mig runt. Det kändes som att jag mer såg ut som en pensionär med rullator som va ute på en morgon promenix än en morgon pigg människa som va ute på en springrunda. Men det är bara att vila upp benen och ta nya tag. För ja känslan idag va allt annat än mysig och härlig. Det va mer en kamp emot mina trötta ben som helst nog bara hade velat stannat hemma och fortsätta sova när klockan ringde. 

Efter min runda  blev det att ta en lugn och avslappnande stretch bland dom fina träden som har blommat ut. Nu är det en ordentlig frukost som gäller innan jag ska ta och åka till jobbet och kriga. 






Ledig fredag

Idag har jag haft en ledig fredag och det har vart såååå skönt. Jag började med att äta en byggarbetsfrukost för att sen dra in till stan och till sats Regeringsgatan för att köra ett Cross training pass. Det va riktigt jobbigt. Passet som han har är väldigt mycket crossfit inspirerat och det tycker jag är super kul. Vi hade 15 min på att att hinna så många varv som möjligt av dessa övningar 20 st push ups ( armhövningar) 30 st frivändning med press över huvudet 40st mountain climbers 50 st jumping Jacks. Det va galet jobbigt. Men den här gången så läste jag rätt att det va antal och inte sek som vi skulle hålla på. Så jag laddade stången med rätt vikt. Men det räckte inte såhär.  Nej nej. För vad 5:e minut så va det bara att släppa allt och göra 10 st burpees och när vi va klara med dom så va det bara att fortsätta där man avslutade. 

Sen efter att dess 15 minuter från helvetet va över så va det dax att gå in på nästa fas som är OMT ( on the minut ). Och då skulle vi hinna med att göra 12 st squats 12 st situps. Vi hade en minut på oss och när man va klar fick man vila tills nästa minut började. Men då skulle det läggas på 2 st. Så att det blev 14 av varje övning. Osv tills man inte klarade av att öka på mer då fick man stanna kvar där. Jag kom till 22 och då gick jag raka vägen från situpsen till squatsen igen. Detta gjorde vi i 12 min och när dessa minuter va över ja då va jag helt slut. 

Sen blev det att gå hem och äta en ordentlig lunch och sen gick jag ut och gick en sväng ( jag måste ju få ihop mina steg ). Sen blev det agg ladda om och gå ner till sats Haninge och köra ett Grit strength pass. Det va lika svettigt och jobbigt som det ska bara. Det är 30 min från hades och sen ligger man och hyperventilerar när passet väl är över. Och sen så kryper man hem och lägger sig i soffan och typ dör. Men oj vad kul det är. 

Men nu blir det inte så mycket mer än att gå från fredagsfys till fredagsmys ( ligga i soffan och halv sova till lått skit som går på tv ). I morgon ska jag jobba för att jag har bytt med Helena. Så blir att springa en runda innan jobbet helt enkelt. 

Känner mig lite ifrågasatt 



1 maj

Jag vaknade i morse inte ute av att mobilen ringde. Utom av att regn, snö blasket piskade emot rutan. Inte mysigt. Min plan va ju att jag skulle äta en lättare frukost och sen ge mig ut och springa en runda direkt på morgonen. Men jag jag blev så otroligt otaggad när jag kollade ute och kände bara nej jag vill inte. Utom det blev att äta en byggarbets frukost i lugn och ro. Sen gick jag ut och gick en pw i stället. 

Då hade det nästan slutat regnat men det blåste typ storm i stället. Men det fick bli keps på och sen bara att ge sig ut. Det är lättare och klä sig bra om man ska ut och gå än om jag ska ut och springa. För om jag ska ut och gå så är det bara att klä på sig lager på lager och sen avsluta med keps på. Medans om jag ska ut och springa så kan jag inte ha allt för mycket kläder på mig. Utom man fryser i början, svettas i mitten och dör av för mycket kläder i slutet. Och sen tycker jag inte om att springa med keps för jag tycker att synfältet blir så begränsat och att inte ser ordentligt. 

Efter min pw så blev det att gå ner till sats Haninge och köra ett Cross training pass. Det va länge sen som jag körde det för Fredrik så det va kul att få köra det igen. Det va mycket olika övningar med fokus på olika muskler i hela kroppen och det va riktigt jobbigt och samtidigt väldigt roligt. Sen gick jag hem. Duschade åt och laddade om för att dra in till sats Medis för att köra ett shape pass och sen ett Grit cardio. 

Shape är ett pass där det är mycket funktionella övningar. Det är inte ett tungt styrkepass utom med upprepningar med lätta vikter. Mjölksyra på hög nivå. Jag har bara kört det här passet två gånger. En gång förra sommaren och så idag. Men det låg precis innan cardio passet så jag kände att jag kunde gå på det då. Cardion sen gick kalas bra. Jag kände mig lite små trött i kroppen men krigade på ändå. Svetten sprutade lika så mjölksyran och pulsen skenade i höjd. Men oj så kul det är :). 

Sen blev det att åka hem och vi håller ju på med den här stegräkningstävling och igår låg jag på plats 11. Men nu hade jag halkat ner till typ plats 40 eller nått sånt. Så jag tänkte att det kan ju va skönt att gå hem från sågen. Eller nej jag tänkte att det kan även va bra för mina steg på den där jävla räknare. Otroligt otaggad tvingade jag mig själv att hoppa av vid sågen för att gå hem. Jag försökte att intala mig själv om att det är skönt att gå hem och att  lite frisk luft nu när det varken regnar eller blåser storm. Det gick sådär. Men när jag hade gått ett tag så kändes det bättre. Och så tänkte jag på hur nöjd jag kommer och känna mig när jag sen får fylla i dom där jäkla stegen. Nu när jag har fyllt i dom så känns det så mycket bättre. Nu känns det bara så bra att jag gick hem från sågen istället för att ta bussen hela vägen hem =). Ordningen är återställd och jag är på plats 9 =). 

Dagens smoothie som bestod ut av mango, blåbär, hallon, bladspenat, hampa protein, chlorella, spirulina sen toppade jag allt med gojibär och mullbär. Mums





RSS 2.0