Kartonger

Jag när jag flyttade och organiserade bland mina kartonger. Det va allt annat än kul men gud vad bra det blev när jag blev klar :) så sjukt nöjd. Nu ska jag bara bli av med madrass helvetet så kommer jag och bli ännu nöjdare :).

 


stor sorg i litet hjärta

det är stor sorg i litet hjärta :(. dom har flyttat mitt NTC Nike Training Club till den enda dagen på hela veckan som jag verkligen ine kan på. måndagar 19:30. det är ju lixom min officiella stalldag +att jag rider min lektion då. elle rnej jag rider 20:00. och dte är ju typ då. suck jag kommer verkligen aldrig och kunna gå på den. jag som tyckte att den va så rolig. nej det suger. men det som är bra är att det inte är nån tråkig yoga på torsdagar 19:30. utom det är bodypump med just den instruktören som är då grymt bra. hon är så grym på att instruera och sporra en att ta i lite mer än vad man trodde att man skulle klara av. men det är ändå tråkigt att jag kommer och missa mitt NTC pass. för försöka ta det nån helg i stället men då blir det ju inte med henne. hehe men jag kankse kan överleva det ;).
 
men ja igår så blev det ju såklart träning. blev ju att köra ett bodypump pass. det va jobbigt men roligt. men det är skönt att man inte får lika hemsk träningsvärk som jag fick första gången varje gång för fy så skulle man ju aldrig stå ut. utom nu kan man bara känna lite här och där men inte sådär så att man får göra allt ståendes, äta, sova, jobba ja allt. sen blev det chill och sov.
 
idag så har jag jobbat det gick så bra så. det va fredags känsla även om det kändes mest som en tisdag bara för att jag hade jobbat en dag och jobbade till 19 och det gör jag på tisdagar. men där alla gick runt med bolagets påsar så ja då kände jag att det va fredag och att jag skulle jobba till 19. men det gick ändå bra. det va en god och rolig stämning på jobbet så det va kul. 
 
ja vad händer mer. jo såklart taggning och ordning inför nyår. vad jag ska göra är redan bestämmt. fest, lokal är bokad, folket är onbjudet, maten och drickan är klar. klänning är det som återstår och hur fan man ska ha håret. men annars så är nog det mesta klart och en sak är säkert det kommer oh bli såååå jävla kul =)
 
men nu ska jag smutta klart på mitt rosévin med frysta hallon i till det äter jag mango. haha så mycket fredags mys det kan bli när man ska jobba dagen efter. 
 
men ha det såå bäst

mycket

ja idag tycker jag att jag har lyckats hinna med en del i alla fall. vaknade 07:00 dock ej av mig sjäkv utom av mobilen som jag hade satt på väckning och sen lagt inne på toan för att jag både skulle vakna och komma upp. inte vakna och sen glatt somna om igen. så när den ringde och jag lyckades stänga av den så va jag ju redan uppe. julledigt och sova ut.. haha skulle inte tror det inte om man heter anna och ska hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt så långt bort som möjligt. ja i alla fall började dagen med en ordentlig grött frukost    som till och med karl-alfred skulle bli stark på. sen drog jag på min träningskläderna lyssnade på min ljudbok och satte kursen emot nacka. varför jo för att jag skulle köra ett bodypump pass på sats i nacka för att dom hade en bra tid som passade mig. 
 
själva passet gick gallant. det va jobbigt och svettigt precis som det ska va. efter det passet så drog jag raka vägen till sats i haninge. haha ja jag vet att jag är galen. men efter en liter vatten en banan och en mandarin så kände jag mig fit for fight igen. det va dax fö Grit Strenght passet som jag hade bokat in. jag brukar träna det på medis på onsdagar men nu ska dom börja och ha det i haninge oxå :) så självklart att jag ville gå på detta pass nu när jag kunde och när det gick i haninge =). haha det va precis lika jobbigt som det är på medis. svetten sprutade och efter att ha idisslat min banan två gånger så började jag ångra mig starkt att jag åt den innan och inte efter ;) sammtidigt som jag va glad att det va banan so jag åt och inte en påse nötter. men vi alla kämpade på och det va några som aldrig hade kört grit förut och jag tror att dom fick en chock över hur jobbigt det är jag hade två tjejer brevid mig som körde för första gången. jag kom ihåg hur jag kände och tänkte. haha aldrig mer och fy fan vad tungt det är och att fy fan jag tror att jag dör snart. men ja det tänker jag fortfarande. eller jag tänker varför gör jag det här vecka efter vecka och fy fan nu dör jag snart. men ja jag vet ju att jag inte dör och att jag inte har spyt än bara idisslat ;). men tyngden va nog det som blev störta chockan jag va inte beredd på att det skulle väga så mycket och va så tungt. samtidigt som jag fick en bekräftelse att jag faxist kunde lyfta även om det va så tungt. men ja nu vet jag ju vad det handlar om och hur tungt det ska va och hur mycket man får ta i.
 
efter detta mördar pass så blev det att springa in i duschen, byta om, sminka mig medans eftersvettningarna bröt ut, springa till bussen för att åka till farmor och farfar. där väntade mamma, pappa, hampus och lena på mig. haha fint folk kommer alltid sent jag brukar komma sist. där blev det fika med kaffe, tårta och minst 5 olika sorters kakor. man får sån sockerschock att ett kakmonstret kan slänga sig i väggen. efter ett tag och lite prat och en/två kramar som skulle kunna krama sönder en boaorm va vi där ifrån och på g till bilarna. ja lena skulle åka hem till sig och jag åkte med mamma, pappa och hampus. men först hem till mig och sätta upp min hatthylla. så nu sitter den uppe igen :) åååå vad skulle jag göra utan min kära far. fick även ett litet tips att om jag inte vill att den ska ramla ner igen så skulle jag inte lassa på så mycket och så tungt på den stackaren. hehe. så japp nu har jag organiserat med kartonger som står i min källare :) 
 
men ja sen har jag nog inte gjort så mycket mer. nu blir det att bar ata det lugnt och ja sen jobba i morgon.
men ha det såå bäst
 
bara för att jag tror att jag har en hemlig beundrare på T-banan eller vad den nu heter mellan slussen och nacka =)
 

julafton

min julafton började med att jag va ute och gick en morgon promenix på ca 8km. härligt. men det hade snöat en del under natten så det va ganska jobbigt. jag vill inte ha mer snö nu. tycker verkligen att det får räcka nu. men ja sen gjorde jag i ordning mig och åt frukost samtisidgt. satte upp håret i en munk sminkade mig och åkte nert till ösmo. från tåget gick det såklart ingen buss utom jag fick gå hem. efter en liten stund så kom kurre och siw förbi. haha dom hade redan vart hos en ut av mina kusiner innan dom kom ner till oss. sen skulle dom åka vidare till pia och tobbe.
 
men dom hade med sig glögg, pepparkakor och russin. men vi är ju ingen glögg drickande familj så vi hade inga glögg glas utom fick ta små kaffe koppar men det gick så bra så. den satt vi nere i källaren där det är varmt skönt och fikade. jag bjöd på mina LCHF muffins som väntat så blev det ingen stor favorit precis ;) men det viste jag ju redan från början. men ja siw sa i alla fall att hon tyckte att den va god. haha mamma, pappa, hampus och lena delade på en och dom åt inte ens upp den. det säger allt vad dom tyckte om den ;).
 
men sen efter glögg, kaffe och kakor så åkte odm vidare och ja lena mötta dom typ i dörren så det böev hej och hej då. sen blev det raka vägen ut för pappa/tomten/bilmekanikern att gå ut och fixa lenas bil. spolarvätskan fungerade inte. nej det va ju inte så konstigt för efter lite letandes så visade det sig att den va avbiten av små möss. dom hade inte bara bitit av den utom dom hade gjort ett eget litet bo och släpat med sig en jävla massa ekollon dit. det va helt sjukt mycket ekollon dom hade fått dit.
 
efter saneringen av ekollonen så blev det att gå ner till källaren och klä granen. eller det va jag och mamma som kläde den och lena höll på med alla julklappar och smakade på min muffins. sen blev det att sitta och mysa, dricka lite kaffe och en öl framför brasan.och så klart kolla på kalle anka. åå det är så varmt och skönt där nere.sen va det julmats dax. pappa hade gjort en massa egna saker. som sin goda sill, sina goda snapsar en med citron smak och en med rödavinbär och rabarber smak, egna kötbullar och egen janson. sen fanns det så klart lax, ägghalvor, skinka och lite allt möjligt.
 
men gud man blir ju bara så mätt och det är ju bara sååå gott. speciellt allt som pappa gör själv blir ju så gott så man kan ju nästan bara inte sluta äta. utom man vill bara ha lite till och sen kanske lite mer till efter det. sen får man inte ner en bit till.
 
efter det så gick vi ner igen och kollade på tv och hade julklapps utdelning. jag fick jätte mycket fina och bra saker. jagva super nöjd med allt jag fick och dom andra va oxå super nöjda med vad dom fick så det kändes ju bra. det jag fick va en jätte fin vinkaraff från sagaform, 1000kr på thernlunds 1000kr på stadium 500 i kontanter. hemma gjorda tvålar haha ett linne och en tröja av mamma som utfyllnad och en bok.
 
sen kollade vi på tomten är far till alla barnen och efter den så va det dax för hemgång. jag hade sån tur att det gick en buss till tåget och att både bussen och tåget gick i tid. så va hemma vid strax innan 1 och gick och la mig direkt efter att sminket hade åkt av. klockan ringde i morse på tok för tidigt för jag skulle åka ner till stallet. 05:40 började den och skåla så va det bara och tvinga sig upp och pulsa sig ner till bussen. från tåget fick jag oxå pulsa till stallet. för att rida ut, mocka och fixa. usch vi såg ett vildsvin när vi va ute. först så tänkte jag men gud vilken stor hund det är som går där bort men sen såg jag att det va ett vildsvin så då tänkte jag att jag måste skräma i väg den så jag började och hosta jätte högt flera gånger och då sprang den in i skogen som tur är. men usch jag tycker att dom är så läskiga. 
 
tanken va att vi skulle åka till farmor och farfar men det blev det inget av för det va så dåligt väder. det snöade nått fruktansvärt och det va ju bara idiotisk och försöka se sig ut med bilen och åka till dom i trollbäcken. så nej vi får ta det nån annan dag i stället kankse i morgon. hehe jag ska bara hinna med min träning innan ;). så jag konsentrerade mig på att ta mig hem till mig själv i stället men det gick förvånande bra. alla bussar och tåget gick i tid. helt otroligt men skönt.
 
sen här hemma så har jag bara tagit det lugnt fixat med mitt kaos i hallen. för ja tanken va att pappa skulle skruva upp hatt hyllan idag oxå men det blev det inte eller nått av. så får ta det nån annan gång. 
så resten ut av kvällen blir bara att kolla på tv och ta det lugnt
men ha det såå bäst
 
Min juloutfit
 
             
 
pappa/tomten/bilmekanikern fixar lenas bil
            
               
 
mys framför brasan
    
             
 
i år hade vi inte 4 lika dana snaps glas utom vi hade 4 olika så fick man välja vilket man ville ha
         
             
 
Hampus är kungen i soffan
        
             
 
Anna får paket
          
             
 
hampus fick va med på ett hörn
        
                   
 
jag hade tagit hampus plats i fåtöljen så då fick man mörsa in på fläsket och dela platsen med honom 
           
             
 
en jätte söt glas figur som mamma fick som man kan ha glasögonen på
           
             
 
en fin öl som pappa fick
      
 

cykel

idag blev det att hoppa på cykeln på sats i farsta kl:11:00 för att köra gärnet i 45min. jag säger bara orden blod, svett, tårar, mjölksyra och mer svett. men annara så gick det bara bra. det va precis så jobbigt som det ska vara. sen känner man sig lite svaijig i benen när man hoppar av stålhästen ;). och stapplar sig tillbaka till omklädningsrummet. men det är så galet skönt både under passet och när det är klart. sen åkte jag hem hoppade in i duschen. eller nja snarare kämpade mig in i duschen ben för ben. för att inte riskera och ramla och bryta nått otrevligt ben. sen gick jag ner till porten men först förbi biltema för att köpa den sista julklappen som jag höll på att glöma bort.
 
det va typ den första som jag kom på att jag skulle köpa och den sista som blev både köpt och inslagen. men ändå tur att det va den för det va inte så mycket folk där så det va skönt. utom det va typ bara in köpa det jag ville och betala och sen ut. sen kunde jag gå vidare till porten och möta upp sara. för hon jobbade där idag. det va mycket trevligt att träffa henna idag och vi bytte julklapp och pratade om lite allt möjligt. 
 
fick ett jätte fint sport/tränings linne ut av henne som är både rosa och så där fluffigt som jag tycker om och ha ;) inget som sitter taijt här inte. den passade jätte bra och va super skönt så nu är jag taggad för att träna i den.
sen gick jag hem och bakade muffins. men inte vilka muffins som helst utom LCHF muffins. inte för att jag går på nån sån typ av diet. nej tack. jag har för mycket åsikter om den för att ta upp det här ;). men jag respekterar alla som tycker om det och tycker att det är kalas bra. men nej det är inget för mig. 
 
men jag tyckte i alla fall att det lät lite spännande. tänkte även att jag skulle ta med några i morgon när jag ska ner till familjen. i riska att ingen kommer och smaka för dom tycker inte om när jag kommer ner men en massa goda saker som är gjorde på nått helt annat än socker, smör och mjöl. utom när jag har hittat nått GI recept så att kokosbollarna smakar dadlar och när jag tar den mörkaste av den mörkaste chockladen och har i nötter och försöker och bjuda på. haha den ända som äter och tycker att det är gott är jag själv ;). men ja jag vet ju det redan innan så jag blir inte direkt besviken. för jag vet redan innan att dom inte komer och tycka att det är sådär jätte gott. mer till mig.
 
sen åååå nej sen har min hatthylla ramlat ner... hur kan detta hända just mig. jag som absolut inte kan få upp den själv igen. man måste ha både en borr och en massa pluggar och konstiga saker. varför...varför. suck den har suttit ganska så löst ett bra tag. typ ända sen jag flyttade in men på senaste tiden har den suttit ännu mer löst och så igår så ramlade den ner och det blev ett regn av jackor, vantar, mössor, skor, nycklar, halsdukar och ja allt. jaha så ondöigt. 
 
så ja nu har jag en hög av allt med typ vinterjackan högt upp för det är den som jag änvänder mest just nu i alla fall. haha får väll byta till sommaren ;). det är nu vid sånna här tillfällen som jag skulle behöva en händig karl eller en händig vänn. som jag bara kan ringa och säga hjälp. så ska dom komma i ilfart med påslagna saftblandare, borren i ena handen pluggen i bakfickan och skruvar i den andra. så att efter ca 10 efter att den ramlat ner ska sitta uppe igen som att den aldrig hade ramlat ner. men nej nu har jag fyra hål i väggen en hög på golvet och hatthyllaren nån stanns där under. 
 
 men nu ska jag ta och äta lite middag och bara chilla för i morgon är det jul och jag hoppas att tomten kommer iår ;)
 
om det är så att det är nån som vill ha receptet på mina muffins så är det bara och säga till :)
 
det går bra nu...not
 
 
             
 
mitt nya tränings linne som jag fick ut av sara
               
             
 
mina LCHF muffins med pepparkakssmak
 

bodypump

idag så vaknade jag innan klockan ringde. varför är det alltid så att när man får sova lite till ja men då vaknar man och är typ klar vaken och när man ska gå upp då är man helt död. så det va bara och gå upp och äta frukost medans jag kollade på nyhetsmorgon. sen åkte jag in till globen och körde ett bodypump pass. hon körde den gamla release som heter 83. den tycker jag är mycket jobbigare än den nya. vilket man upptäcker när det är nån som kör den. samtidigt så känner man att det är skönt att man vet att man klarar av den. jag lassade till och med på lite mer på bröstlåten. ja det blev inte så mycket mer bara 1kilo på varje sida. men det är mer än innan så det kändes bra :).
 
sen drog jag till tyresö haha japp av alla ställen mitt kära älskade tyresö. det är ju så att det man inte har i huvudet får man ha i benen och i ett busskort. jag hade nämligen köpt en ram i fredags som jag skulla ta med mig hem för jag ska sätta upp ett kort i den. tog jag med mig den hem. nej den glömde jag kvar i tyresö. och när jag kommer på att jag vill göra nått så ska ju det ske nu och inte sen. så ja jag åkte helt enkelt föbi och hämtade den innan jag åkte hem. men dte går ju så smidigt att åka från globen och till tyresö och när jag hade hämtat den och gick till bussen så kom min buss direkt så tog ju nästan ingen tid extra alls. 
 
sen blev att åka hem och gå till ica krigade mig fram bland alla andra dårar. innan jag gick hem. nu håller jag på och färgar håret. så att jag haha ska slippa se ut som en överkörd grävling på julafton. ja inte i håret i alla fall ;). så japp nu sitter jag här med hårfärg i håret och det kliar som vanligt som fan... det är därför som jag gör det så sällan för att jag hatar det. men ja samtididgt så hatar jag lika mycket min vanliga döda rått färgade hår. så ja vill man va fin så får man ju lida nån sårts pin.
 
sen ska jag slå in alla paket oxå. haha funderade helt ärligt ett tag på att ta med alla till tyresö centrum och be dom som har paketinslagningen att slå in alla. men jag pallade inte och ta med mig dom. man måste säkert visa upp nått typ av kvitto på att varorna kommer från tyresö centrum vilket inte riktigt alla gör. så nej jag får helt enkelt slå in dom själv.
 
kankse bäst att sätta lite fart.
men ha det såå bäst

fredag

ja nu va det ju några dagar som jag skrev (igen) men ja jag vet inte har bara inte riktigt haft tid och ork. men ja i onsdags så va jag upp vid gymmet vid 7 tiden och körde en massa maskiner. kändes bra inte allt för tråkigt men jag va lite trött så gäspade mig igenom halva tiden. ja den tiden som jag inte satt och kämpade med olika maskiner utom mer den tiden som man ska vänta emellan. men annars så kändes det som att det gick bra. men det är ju sååå mycket roligare och gå på pass.
 
efter gymmet så blev det hem in på ica och sen åka till jobbet. ja jag duschade såklart där emellan ;). började jobba vid 12:15. kändes jätte konstigt att komma in sådär sent och när alla skulle gå och äta så va jag mätt och belåten. men ja det fick man igen sen när klockan va 17 man hade i vanliga fall haft 1 timme kvar men nu va det 3 timmar kvar. mindre kul och inspererande. men vi kämpade oss igenom dom timmarna och jag kunde åka med mamma hem. så skönt att åka bil hem. sen blev det bara äta, kolla på tv och sen sova. för att sen gå upp och åka till jobbet igen.
 
efter jobbet i torsdags så blev det träning och inte vilket pass som hälst utom ett bodypump pass :) det va en vikarie för den ordinarie va hemma och va sjuk :( men det gick så bra så. haha det behövs bara en spm säger vad man ska göra och i vilken takt och ordning så sköter man själv resten. men det kändes bra och jag hade faxist lite träningsvärk efter min egen träning i onsdags så det kändes ju bra.
 
sen blev det bara hem duscha och sova. idag va det jobb igen och det är alltid en viss fredags stämning på jobbet och den va där denna fredag oxå. härligt kunderna va goa och glada och man känner att om det kommer in en kund som inte vet eller kan nånting så har man timmar med tid,ork,lust att förklara exakt allt och lite till. det har man ingen lust för en måndag morgon. usch ibland så känner jag bara för att dra nått extremt gammal över mig och pratar så lite som möjligt. men jag brukar försöka och bita ihop och va trevlig i alla fall. även om det känns som att man har sandpapper i hela munnen.
 
men efter jobbet idag så åkte jag raka vägen till gymmet och såg till min stora glädje att dom ska börja med att köra grit pass på sats i haninge =). jag brukar köra det passet på onsdagar på medis. jag anmälde mig såklart på direkten. hoppas hoppas att det kommer och gå sånna tider som jag kan gå på. och typ inte mitt på dagen tider. förstår inte vem som har tid att träna då. har folk inget jobb att skönt???. eller alla kanske inte jobbar dom tiderna som jag jobbar eller så har dom oxå lediga dagar mitt i veckan som jag oxå har.
 
men i alla fall jag blev super glad så jag hoppas på att det kommer och bli sådär härligt jobbigt sjukt kul =). men nu ska jag ta det lugnt kolla lite på tv och sen sova
men ha det såå bäst
 
 

trött

gud jag är så sjukt trött.. hur kan det komma sig att jag alltid känner mig så trött nu förtiden. i går va det en jobbande måndag. mindre kul men det är bara så det är. dagen rullade på bra. det hände någ inte så mycket roligt vad jag kan komma ihåg. det blev ingen träning för det hinner jag inte med när jag jobbar på måndagar. för efter jobbet så är det dax för att åka till stallet.
 
men idag så blev det träning. jag va uppe alldeles för tidigt. 05:30 ringde klockan och bussen gick 06:15. usch jag ryser bara att tänka på den tiden för att åka och träna. men japp det gjorde jag. men jag hade inte bokat nått pass bara för att cyklingen har ett uppehåll nu över julen. men efter så är den tillbaka :). men ja nu blev det att försöka och träna själv. jag gör inte det så ofta bara för att jag tycker att jag är så dålig på att pursha mig själva till att ta i lite till. för om någon annan säger hur länge man ska stå i planka eller vad man ska göra så är det mycket enklare och tvinga sig själv till det. än om jag själv försöker och bara känner hur jobbigt det är. men jag körde mest kondition på cross maskinen och lite cykel sen mina magövningar som vi gör på pumpen och på griten. tog hjälp av tiden på mobilen för att försöka och få en bättre träning att även om det är jobbigt så ska jag klara av några sekunder till :)
 
måste nog ändå säga att det gick bra. det va på nått sått skönt att va där så tidigt för det va inte så mycket folk. men det va några tappra människor som hade tagit sig till gymmet så det va kul att ma inte va het solo. 
i morgon blir det oxå träning innan jobbet för jag börjar inte fören vid  12:15. men däremot så jobbar jag till 20:00. mindre trevligt,
 
men nu ska jag ta och chilla lite innan jag ska gå och lägga mig.
 
ha det såå bäst

kalas

gårdagens kalas va super trevligt. jag hade kalas kul =). det började med att jag åkte dit och fick en välkomms champange. sen fick vi mingla runt lite och sen hitta sin plats vid bordet. det va nämlgen bordsplacering. så det va bara och börja söka. jag hittade min plats fort för den va på första bordet. hamnade med jennie och fyra till roliga människor. sen så kom förrätten och det va en toas skagenmacka. som va jätte god. till det blev det vin. sen till varmrätt så va det nått kött, potatis gratäng och sallad. det va såå super gott så man unde nästan inte sluta äta. mellan och under all mat så va det mycket fina tal med mycket fina ord. på det så blev det mycket skål. haha det blev kankse lite för mycket skål ;). 
 
sen så va det kaffe och mer mingel. det va kul och träffa alla roliga människor. sen blev det ost och kex med mer att dricka till och mer skål. sen stod jag bara och pratade med olika människor och det va super trevligt. haha sen vid 2 tiden så drog vi vidare till efterfest hos ett par som bodde en liten bit bort. där blev det att lyssna på musik och prata lite mer. sen gick vi hem. eller nej vi gick till sågen och lämnade av cillan och tomi sen gick jag och cillans kusin vidare till bussen och åkte hem. för han åkte samma buss som jag några stationer innan han hoppade av och jag åkte vidare hem till mig. gud jag va hemma och gick och la mig 05:40. haha helt galet sjukt. jag tänkte att nu vid den här tiden så brukar min klockradio börja och spela. sen somnade jag som en sten. jag va såå trött.
 
men ja idag så känns det att det blev några skål i går. så idag blir det bara att inta soffläga och ta det lugnt. ska bara ner till ica och sen skotta fram bilen och fixa lite här hemma och sen ja då kan jag ta det lugnt. det blir ingen träning idag det känns som att jag kan behöva ta en dag ledigt från det och bara ta det lugnt :)
 
men ha det såå bäst
 
min outfit igår
 

kalas

idag är det dax för kalas med både bullar och saft =). fast vi kankse byter ut bullarna emot mat och saften till vin ;). ska nämligen på 60-års kalas :). det ska bli super kul och det bästa är att cillan oxå kommer och va där =).
 
men ja jag började i alla fall dagen med huvudvärk och en extrem trötthet. som att jag hade vart ute till 6 igår och precis vaknat upp 2 timmar senare. ja lite så va känslan. men jag gick och ja mig strav efter 23 igår och det enda jag drack igår va vatten. men jag va sååå sjukt trött sov som en klubbad gris och vaknade inte upp när alla mina ljusslingor, strärnor och ljusstakar tändes 06:00. nej nej jag sov som en gris. vaknade när min klockradio började och skråla och mobilen tjöt typ samtidigt. men gud det kändes sm att jag precis hade gått och lagt mig. kollar på mbilen seriöst klockan kan inte va 8 redan. men jo siffrorna skrek emot mig 08:00. suck. tvingade mig upp och åt frukost. på med gymkläderna och släpade mig till gymmet. somnade på bussen minst 10 gånger. men jag klev i alla fall av vid gullmars och gick till globen. 
 
haha det va inte bara jag som va trött. ja nu kan man tro att klockan är nån stans mellan 06:00 och solen går upp. men nix. den va 10:30 och jag kände mig helt död. jag va såååå trött. men piggnade till när vi kom in i träningslokalen och det börjades och fyllas på med folk. nu va vi redo för att köra 55 min pump. vi fick köra det gamla programmet och gud vad mycket jobbigare det kändes. det va ju helt sjukt jätte jobbigt. hur orkade jag att göra detta innan. efter benlåten så va dom som spagetti och då vet man att om några låtar så är det dax för mer ben och utfall på det och sen en massa hopp. nej det va kul men jobbigt och det ska ju va kul men jobbigt ;)
 
sen efter så kände jag mig både trött men lite piggare med huvudvärk. somnade typ precis lika många gånger på bussen hem. slängde mig in i duschen efter att ha fått från bussen och hem. brrrrr vad kallt det är. och fy fan va fallt det är i min lägenhet. att termometern står på 21 grader måste va ett skämt känns snarare som -21 grader. och drar det inte lite från fönstrerna. brrrrr. på med tröjor, tjocktröjor, dubbla strumpor och tofflor på det. sen avslutar vi med en filt så kanske man kan kolla på historieätarna på datorn utan att få köldskador!!
 
sen har jag mest bara städat lite här hemma. för jag fattar inte jag är nästan aldrig hemma ändå så blir det såå strökigt och sååå mycket grus i hallen. vafan gruset ska va ute på gångvägarna inte i min hall. sen har jag gjort mig i ordning det är en ny klänning som gäller. eller ja ny och ny jo den är ny. jag köpte den när vi va på VFO ( Vingåkers Factory Outlett) den är typ svart/blå. ja så att den är typ blå men ser mer svart ut. eller kankse mer svart med lite blåglitter i. men ja om man vet att den är lite blå så ser man kanske det vet man inte det så ser den mer svart ut ;) håret är som vanligt u tre stripor och sminket är på. jag är redo =)
 
 men det snöar like hell där ute. eller det ser ut som att det gör det i alla fall. jag bor så högt upp att det är svårt och se vad som händer där nere och har inge lust att sticka ut varken handen eller näsan för att ta reda på lite med exakt hur mycket snö det kommer. men jag ser att det är snö på fönstrerna och det brukar inte va nått gott täcken.
 
jag kan inte ens se hur många grader det är ute för det är så mycket snö på fönstret där den sitter.
 
men nu så måste jag fixa det sista men ha det så bäst för det hoppas jag på att jag kommer och ha och jag hoppas så klart på mycket god mat =D

träningsvärk

annara så har den här veckan mest bestått ut av träningvärk. hade sån fruktansvärd träningvärk efter måndagens bodypump. det blev nog inte bättre av tisdagens cykling. haha och sen i onsdags så va det dax för dubbelpass först  SatsPowerStep och sen Grit. jag kände efter 10 min på powerstep att nej nu tror jag att det räcker för mig nu går jag nog hem och drar nått gammalt över mig. men jag krigade på. sen va det nytt programm på powern oxå så då va vi tillbaka där jag va från början ingen. alla skuttar åt höger och jag skuttar åt vänster. börjar med fel fot och hänger absolut inte med ;). men jag ger mig inte så lätt. för det är kul och det är de som är huvudsaken. haha sen om vi skulle ha publik så skulle dom dööö av skratt när dom ser hur jag skuttar åt fel håll och får i panik försöka och byta fot. 
 
jag är lixom inte så snabb i fötterna som man borde vara för att va en bra powerstepare. sen till griten så va jag helt död. träningväken skrek i varenda muskel. men det hindrade inte mig från att lägga på lite mer i benlåten ;) men det va bara 5 kilo till så det gick bra. ja den dagen ja, men dagen efter. jag trodde inte att jag skulle komma upp. jag har hittat muskler som jag inte trodde fanns. eller det är det dom kankse inte gör efter som man får så ont i dom. men det finns inga ord till denna värk. 
 
och då va det dax för mer tränng. NTC som klassen heter som jag går på på torsdagar. det började men att instruktören kom in med pepparkakor och glitter i håret. jag tror att vi alla tänkte att idag blir det nog inte lika jobbigt som det brukar va. men ack så fel vi hade. jag va helt död efter och träningvärken ska vi inte ens prata om. det va allt från utfall till plankan och hennes sitt/ligga på golvet övning och luta sig tillbaka. ja jag lovar det är sjukt tungt speciellt när man innan har gjort 10 upphopp och flåsar som en gnu som har blivit jagad av en jaguar. 
 
men vi kömpade oss igenom det och det är ju såå kul. jag va så trött innan men kände mig såå pigg under och efter. haha men när jag kom hem så somnade jag gott.
 
idag så har jag vart ledig vilket har vart super skönt. ja och som denna rubrik handlar om så hade jag träningvärk idag oxå. den bara byggs på och blir bara värre och värre samtidigt som den flyttas runt och byter plats. i morse så va jag i stallet och red ut i snön. sen åkte jag hem och fixade lite hemma för att sen åka till gymmet. blev att köra ett bodypump pass i haninge. skönt när det är nära. det gick jätte bra. förutom att det gör ont i benen i varenda benböj och utfall och armarna känns som spagetti. men det är bara och kämpa på.
 
sen blev det hem äta middag och nu kollar jag på gladiator. men orkar nog inte kolla på hela för den är så sjukt lång och jag är galet trött.
 
men ha det såå bäst

dålig

ja jag vet att jag har vart extremt dålig på att skriva men jag har haft fullt upp.
 
men ja jag skulle ju berätta om mi måndag som va allt annat än en pralindag. ja jag började med att åka till stallet det gick väl bra förut om att tåget va försenat så missade bussen så fick gå dom ca 2 km till stallet på en oplogad väg. bit ihop eller bryt ihop. själva stallet gick bra åkte sen direkt till sats på globen och körde ett bodypump pass. det va sjukt jul efter som det va en vecka sen som jag körde det. men oj vad jobbigt det va. sen åkte jag hem och började och skotta fram min bil. jag är glad att jag annvände den en lördag efter att det kommit snö. men jag har inte annvänt den sens det snöade så mycket förra onsdagen. gud säger jag bara. 
 
det va blod svett och tårar, mest svett. det va plogat och i och med det så hade jag en vall med snö som jag va tvunge och ta mig igenom först för att komma till bilen. och sen nästa fråga vafan ska jag gö av med alla snö. jag kan ju inte direkt slänga det på grannens p-plats. utom jag fick försöka och sprida ut det ute på vägen och framför bilen och där alla andra hade slängt det. som typ är på dom platser somingen står på.
 
men efter mycket skottning med både spade, soppborste och lite soppborste så hade jag kommit så långt att jag kunde komma in i bilen stata den och kankse kunna backa ut. bilen startar och bara står och slirar. ut ur bilen skotta mer. in i bilen slirar lite till. jag kan ju inte köra framåt för där är det ca 1 meter snö. haha det börjar typ och lukta gummi. ut igen skotta mer gräver med spaden under bilen vid däcken. jag står på alla fyra och sliter. hoppar in i bilen igen och nu så får den grepp. då är det bara plattan i botten och backa ut. sen får jag skotta mer på min p-plats och soppa mer på bilen. tillslut efter ca 1 timme så är jag både helt slut och klar.
 
sen går jag upp till lägenheten för att äta middag. nej men då går strömmen. jippi. aja och tänker att jag skulle ju ändå bara äta sallad. men vänta jag ser ju inget. jag ska ju hacka upp salladen oxå. kollar mig omkring och det ser ut som att det lysser hos folk går till hallen för att kolla i trapphuset. då tänds lampan i hallen. jaha tänker jag och bara va konstigt men då är det nog en propp som har gått. tur att jag är proppkvinnan då ;). börjar och byta propp för propp. börjar och bli allt mer irriterad och frustrerad ju fler proppar jag byter och det hjälper ändå inte. efter att ha bytt ut alla proppar en efter en så tänker jag att kan det va så att det är fler proppar som har gått sönder. jag byter ut alla. det är fortfarande natt svart i halva lägenheten. jag känner bara för att sätta mig ner på golvet och börja gråta. men jag måste äta och sen åka till stallet så det har vi inte tid med. jag får skarvsladda från hallen och ut till köket så att kylen får ström och så att jag kan tänka en ljusstake så att jag ser nått när jag ska fixa min mat.
 
sen får jag äta med en massa tändaljus. sen när jag kom hem efter stallet så lös det igen :) åååå det kändes bara sååå bra för då va det inte mig det va fel på utom det va nått störr fel som inte några proppar kunde göra något åt. det kändes bara sååå bra =). jag va såå nöjd över mig själv.
 
nu kommer lite bilder fårn förra veckan som jag inte har lagt upp. eller jag har inte ens lagt in dom i datorn fören nu ;)
 
en massa snö denna bild är tagen den onsdag då det snöade så mycket 
 
                 
 
redo att åka hem i snöstormen
        
             
 
en massa snö
           
               
 
plogningen inne i stan är lite egen. det här är gångvägen mellan medis och sats. det är som att det är plogat på en sida och den andra sidan är bara nedtrampad snö.
             
               
 
i torsdags såg jag inte fram emot att skotta fram min bil
         
             
 
myss glögg med hallon och lakrits smak :)
     
             
 
brrrr kallt
          
             
 
ja jag vet inte riktigt hur denna kvinna tänkte men hon körde med sin lilla lilla bil in på övergångsstället och fastnade sen där. det kom sen en kille med en lika liten bil och kollade under och höll på. sen stod den där ett bra tag tills bärgningsbilen kom och hämtaden den.
               
               
 
det är nån som har satt upp denna i där jag bor. det är sån barnen i bullerbyn känsla :)
    
               
jag tycker om att min förening tänker på dom som kankse inte har nån att fira jul med. 
            
             
 
i måndags så va det dax och kriga (skotta) ut bilen och det va inte kul
          
 
 

tanken

min tanke va att jag skulle skriva lite mer idag om min dag som jag hade igår som va allt annat är att bara ligga i soffan och äta praliner hela dagen. men j anu har jag inte tid och är allt för trött. så om jag ska orka upp i morgon för att gå ut och gå innan jag ska till jobbet är det bäst att jag går och lägger mig typ nu. men aja. jag kan ju slriva lite om dagen i alla fall. den började med att klockan ringde på tok för tidigt 05:40. helt galet tidigt. då va det bara att tvinga sig upp göra en smoothie försöka och vakna. släckte lampan i badrumet när jag började och närma mig spegeln. hade ingen lust att se ett lik i ögonen. 
 
fick sen börja med en spört till bussen som kom när jag va lite för långt ifrån men jag sprang som om jag hade eld i baken med träninsväska och allt. han med bussen. och satte mig flåsandes på en plats nära utgången. sen blev det att köra ett cykelpass på sats. det va precis lika jobbigt som det ska vara. men idag så hade hon gjort om klassen till en 30-20-10klass. vad är nu detta. jo man börjar med lite uppvärmning som vanligt sen är det dax för intensiv intervall träning som det så fint heter på sats. det börjar med 30sek på ett bra motstånd sen är det 20 sek på ett tungt motstånd för att sen avsluta med 10sek mycket alldeles för tungt motstånd. det ska va tungt, det ska göra ont och svetten ska spruta ;). sen börjar man om och gör samma sak 5 gånger sen är det 1 min paus. paus i sats är att man håller pulsen uppe och flåsar som en galen gnu men att man känner att man inte kommer och dö. sen är det 5 till intervallen och sen är det 1 min paus och sen 5 intervallen till. sen är det nertrappning. man tar bort lite motstånd och försöker och varva ner men med pulsen uppe.
när man sen hoppar av cykeln så känns det som att man mer ska ramla av och slå ut en tand eller två i grannens cykel ;)
 
sen blev det att duscha och åka till jobbet. där börjar dagen bra. bussen va ca 20 min sen och hade absolut inte bråttom. jag börjar 09:30. 09:28 kom jag innan för dörren. jag hann typ i tid ;). sen har dagen gått bra vi har gått ingen om en massa bågar som vi har fått ut en lista på av synsam. gud jag kommeroch drömma om en massa olika nummer i natt. vissa bågar hittar man inte på lappen men vet att bågen borde stå med och andra bågar står på lappen men man hittar dom inte i butiken. ååå suck jag trodde att vi skulle bli galna ett tag. men ja dagen gick fort i alla fall.
 
sen blev det att åka hem. där blev även denna buss ca 20 sen. men det gjorde inte mig så mycket för den va i tid när den kom till tyresö. den att den stod och slirade på varg busshållplats och jag trodde att jag skulle få gå hem. ja det va det som gjorde att den blev sen. men det va varmt och skönt på bussen så jag tog det hela med mycket stort lugn och ro.
 
hemma sen har jag bara tvättat och tagit det lugnt. ja så lugnt man kan ta mellan tvättningen springa ner lägga i tvätten springa upp för att sen springa ner hämta tvätten springa upp med tvätten och sen avsluta med att hänga upp tvätten.. jag hatar och tvätta. det är ju bara såååå tråkigt.
 
men oj nu måste jag sova om jag ska få nån typ av sömn innan jag ska upp igen och jobba.
 
men ha det sååå bäst

arbetat

idag har jag jobbat. det är nämligen min jobb helg. idag fick jag jobba med jennie och ingrid. det va så trevligt så och hela dagen flöt på bra tycker jag :). men innan jag åkte till jobbet så va jag ute och gick en promenad. det va lite små kallt men jag va väl på pälsad med både vantar och mössa :). reflexvästen va på lixom broddarna sen va det bara och powerwalka på. haha kom på en lite rolig sak som läkaren sa eller snararae frågade. när vi hade pratat ett tag så frågade han vart jag kom ifrån. jag ba eee ja asså jag är uppväxt i ösmo men nu bor jag ju här. haha sen sa han inget mer. han sa inte varför han undrade det och jag blev nog lite paff så jag frågade inte varför eller. haha kändes typ som att han trodde att jag kom från ett annat land eller typ från skåne eller norrland. jag undrar om jag har nån annan dialekt än stockholmska. haha kankse den ösmoska dialekten ;)
 
men nu så blir det att vara hemma och kolla på så mycket bättre 
 
men ha det sååå bäst =)

vårdcentralen

ja jag började min dag 08:30 på vårdcentralen i brandbergen. eller jag började med att ramla i en snöig och isig trappa på väg ner till brandbergen men lyckades på nått mirakulöst sätt hålla mig på benen och inte ramla och dö. men sen hittade jag rätt och fick komma in ganska fort. jag fick tala om mitt problem och så klämde och kände han. frågade om ditt eller datt gjorde ont. vilket det inte gjorde. men jag sa att jag hade en knöl som gjorde ont. så klämde han på den och ja det gjorde ont. sen fick jag ta en blodprov så att jag inte hade fått en propp i benet eller nått sånt. 
 
men han skickade sen en remiss till haninge så ska jag få komma dit och så får dom kolla på det. men han trodde att det va en muskelbristning eller muskelfibrer som hade gått av. sen va det bra med det. annars va rådet att det går över av sig själv och om det gjorde allt för ont så kunde jag ta ipren. ja nu känns dej ju genast mycket bättre när jag vet varför som jag har ont...not. haha nu kommer jag bara att googla i timmar för att hitta den bästa och snabbast behandlingen för att bli av med smärtan.
 
sen åkte jag till jobbet och arbetade. det va lugnt som i en grav ;) men vi sålde bra så det va ju bra. känns ju lite allmänt nedstämt bara efter som jag inte kan springa och nu känner jag mej ännu sjukare och inbillar mig att gör det inte lite mer ont nu efter att han va där och klämde och kände. och hur länge är det meningen att jag ska ha det såhär, hur fick jag det och kommer det att komma tillbaka. nej usch det är bara  elände nu för tiden med allt och alla...
 
men ja jag jobbade till 19 vilket är mindre kul. men jag jobbade med sofia vilket alltid är trevligt. men nu är jag hemma och bara ska ta det lugnt.
 
men ha det såå bäst
 
 
 

Träning

Idag gick det mycket bättre att ta sig till jobbet. Nästintill problemfritt. Kom bara ca 10 senare än vad jag brukar göra och då är det ju jätte bra :) haha ja jag är positivt. Dagen gick bra på morgonen va vi inte så många men det rullade på. Lixom bussarna som rullade på utanför.

Idag efter jobbet så blev det i alla fall träning av. Kändes kalas bra att kunna komma till gymmet och köra ett NTC pass. Det va härligt jobbigt och härligt svettigt. Men nu är jag jätte trött så kommer nog att sova gott i natt.

Sen så tog jag tag i det här med min jävla vad som fortfarande gör ont. Så jag ringde det samtalet som jag absolut inte vill. Det till vårdcentralen. Jag är ju lixom lite emot dom där centralerna. Eller jag är väl emot att typ av hjälp som kan sökas för saker som brukar och kan gå över sv sig själv. Den sidan har jag nog fått från mina gener. Det va antingen att det går över ( vilket det alltid gjorde) eller så va vi aldrig så pass sjuka att vi behövde ha medicin. Jag hade väl ända aldrig ätit det så kräsen jag va kunde inte ens ta en Alvedon utan panik och ännu mer gråt än om jag slapp. Så det va nog lite så att jag härdade hellre ut än att ta Alvedon.

Men ja jag har nu ringt. Ringde vid 9.30 dom skulle ringa tillbaka vid 10.05. Tiden kom och tiden gick 10.35 så ringde dom upp mig. Jag hade en plan att boka in en tid på en ledig fredag men se det gick inte. Nehe. Nej hon hade ingen tid då. Nehe, jaha nej när finns det då. Som ett under så hade hon en avbokning i morgon kl:8.30 så det va ju bra. Fast jag va ju inte helt nöjd. Men det fick duga. Så ja får se vad dom säger och om jag kommer och bli lyckligare av att veta vad det är och varför som jag har ont. Jag hoppas på att få ett mirakel piller typ ta den här i tre dar så kan du ut och springa igen =) men det är nog bara i Alice i underkanter som nått sånt finns.

Men nu så bloggar jag från mobilen vilket är så smidigt när man inte orkar så på datorn
Men nu ska jag kolla lite på tv så ha det såå bäst :)


kaos

ja jag säger bara ordet snö kaos. gud jag trodde aldrig att jag skulle komma till jobbet. eller att jag skulle få gå den sista biten. jag dressade på mig ordentligt med kläder, termosarna va på. jag va redo. jag åkte extra tididgt för att hinna komma till jobbet. det tog mig totalt 1 timme och 30min att åka från mig i haninge till jobbet i tyresö. jag kom ner till busshållplatsen. efter ett tag så kommer det en buss och fastnar på väg in till brandbergen. det står några killar brevid mig och bara det där är nog vår buss. kommer han inte loss så får vi fan gå dit och putta. 
men det behövdes inte han kom upp. började min resa till tyresö. eller ja jag hade ett del mål gudö hade jag bestämmt mig för. där ifrån går det två bussar till tyresö både 840 och 824. innan vi kommit till sågen så va bussen proppfull. det va så mycket folk att det blev imma på rutorna på insidan. lyckades baxa mig av vid gudö och nu började den stora utmaningen. kommer det komma en tyresö buss. efter ca 40 min så hade jag nästan gett upp hoppet och funderade på om jag skulle ta en 807 till norra sköndal och byta där till en tyresö buss. då som av ett mirakel så kommer min 840 till tyresö.
 
vi som ska med får hoppa över snövallar och pulsa oss fram till bussen. vi slirar oss fram till tyresö. när vi kom fram till tyresö så roppar han upp i högtalarna att det är bussens slutstation och att han sen ska åka tillbaka till bussgaraget. så jag hade sån otrolig tur att jag lyckades komma till jobbet. det där va den sista bussen som gick mellan haninge och tyresö. kom in på jobbet som en snögubbe.
 
dagen sen gick bra. det va så otroligt lugnt. dom inbokade kunder vi hade bokade om sig en efter en. lixom personalen som in på jobbet en efter en i snö kaoset. ja det fanns ju inte så mycket annat och göra än att lyssna på stockholms trafiken på radion. kolla på sl.se och på aftonbladet för att se om man skulle kunna ta sig hem. för ja bussarna ställdes in en efter en. det gick inga bussar i tyresö, haninge eller hela stockholmslän. jag som skulle åka och träna efter jobbet hade jag tänkt. men ja det kan ju bli bättre tänkte vi hela dagen. men vi stod inne i vår butik och kollade ut på vädret och på alla bilar som körde fast i korsningen som är vid vårt fika fönster. det va en hel del. 
 
ja och vädret blev ju inte bättre om man säger som så. jag fick inse att nej det blir ingen träning för min del. jag får snarare va glad om jag kan ta mig hem på egen hand. det kunde jag inte. jag funderade på att ta en buss till norra sköndal ja haha för min 840 buss kunde jag ju bara glömma. men det kom ingen buss och jag visste inte om mina 807 bussar gick. så nej jag gick tillbaka till jobbet och väntade tills mamma skulle sluta och åka hem. vi tog oss hem men det va som att köra på en tvättbräda. fy fan säger jag bara. det stod lastbilar, bussar och bilar överallt. jag va hela tiden redo på att om vi skulle stanna och inte komma iväg att få hoppa ut och putta på. men det behövde jag inte. 
 
nu är jag hemma och får ta det lugnt i stället och kolla på tv. 

träning

idag blev det i alla fall träningen av :) klockan ringde 05:40 och tvingade mig upp från min otroligt varma säng (har nämligen börjat med två täcken) kl:05:45. åt lite frukost och tog bussen till gymmet. dax för ett cykel pass 07:00. det va jag och några till tappra krigare som hade trotsat kylan och tagit oss till gymmet :). själva passet gick bra. det va svettigt som fan. haha inte för att det är så spännande och läsa om det men ja det är jsukt jobbigt men härligt. nu i efterhand i alla fall. men när man håller på så känner man bara vafan gör jag här.
sen va det lite kul oxå för instruktören maria började och prata om gener och att vi har fått mycket av vår förmåga och träning via våren gener och då tänkta jag att om det handlade om gener så skulle jag inte ens va här ;). för ingen i min familj är ju direkt några tränande människor eller lika galet aktiv som jag är :). 
men sen sa hon oxå att det sitter i huvudet oxå och att man måste vilja själv och ha ett eget driv och det är nog jag försöker och ha =).
 
sen efter det så va det att hoppa in i duschen och sen åka till jobbet. dagen kändes bra. det rullade på jag julskyltade lite mer och fixade lite. sen så fick jag ett glädjande besked från en mycket go och glad kille med bred norrländska som ringde från min banken. jag fick höra det beskedet som jag ville höra och det kändes så bra. inte för att det kommer och bli nån ändring i så mycket men bara en ändring för mig själv. det kändes så bra. haha han gjorde min dag för han va såå otroligt glad och go. haha han pratade otroligt fort. inte bara för att vara norrläning utom pratade helt enkelt fort. haha skulle nog säga att han pratade fortare än jag. och då pratar man fort ;). 
 
sen så efter jobbet så blev det att ta bussen hem och nu blir det att chilla och ladda om för en ny arbets och träningsdag =)
 
ha det sååå bäst
 
 

ledig

idag va jag ledig både från jobbet och från min ridning i kväll. vad då göra. jo gå upp på tog för tidigt för att åka ner till stallet. men brrrr fy fan va kallt det va. jag såg bara på mobilen att den stod på -15. det va bara och pälsa på sig. det är inte för intet som jag kallas för anna eskimå ;). så det där med att klä på sig det är jag expert på. tåget gick tro det eller ej som det skulle. hela vägen ner till stallet. där va det om dressning och på dressning. fy fan jag klädde på mig som att jag skulle ut i krig. men annars så gick det bara bra i stallet. blev sen att åka hem och göra vadå, jo ta det lugnt ett tag och sen va jag ute och gick en promenix i kylan. det va kallt. men jag klädde på mig ordentligt med både mössa och vantar. sen så blir man ju varm när man går oxå. men det är ändå inte kul och frysa.
det va broddar på och sen bara promenixa på. det är så skönt att ha dom på så behöver man inte tänka på hur och vart man går utom man kan bara gå på och ha bra grepp hela tiden :).
 
efter det så tog jag det lugnt ett tag fixade lite här hemma och sånt pyssel. sen drog jag till sats i farsta för att jag skulle träna. jag kom till farsta strand och tänkte att men gud vad mörkt det är. är ju inte där så ofta så tänkte men är det alltid så här mörkt. jag fick ta fram mobilen och lyssa med för att det va så mörkt och så skulle man gå igenom en tunnel och där va det så mörkt att man nästan krockade med folk. svaret är nej det skulle inte va så mörkt. det va strömavbrott. men t-banan gick så jag tänkte att ja men jag åker till sats i farsta och ser hur det ser ut där. ja där va det mörkt som i en liksäck. det såg nästan ut som en spökstad. det va nästan lite läskigt och gå just bara för att det va så mörkt så man såg nästan ingenting. och det va lite läskigt att gå i trappor och efter som det är snö och halt så kan man ju ramla mycket lättare om man inte kan se vart man går nånstans.
 
men jag gick in på sats och där va det mörkt. men dom hade lite tända ljus och lite extra lampor som gick fasten dom va utan el. men typ bara i nån timme. men ja hur blir det då med min klass. jo instruktören va på plats, dock ej elen så nån musik kunde vi inte ha. och det känns som att träna utan musik är som att köra bil utan ratt. det går lixom inte. det är ju den som gör halva träningen roligare och att man orkar mer. sen så kan ju inte intruktören veta hur och när vi ska göra vad utan musik. så nej det gick inte. medans vi stod och väntade på ett mirakel (strömmen skulle komma tillbaka) så slocknade flera lampor lite hela tiden. så dom bestämmde att dom skulle stäna för dagen. så det va bara och vända och åka hem igen i mörkret. om det va mörkare eller bara kändes som det ja det är frågan men jag gick fort och hoppades på att inte ramla. och då kan man ju fråga sig varför jag inte bara plockade upp mobilen. jo för att jag hade 10% batteri och den hade redan dött två gånger för att den tyckte att det va för kallt :(. men jag hittade en tjej som hade en lampa så jag gick bakom henne. 
 
men ja så det blev ingen träning för min del idag. lite tråkigt men det finns ju inget man kan göra åt det. nej jag fick åka hem. äta middag och krypa ner i soffan under en filt i stället :) MYSIGT =)
 
haha efter att ha dressat på mig ordentligt med:
*linne
*T-shirt
*långärmad tröja
*fleece tröja
*en till fleece tröja
*höst fodrad vinterjacka
*dunfodrad vinterväst
*Mc Kinley vinterjacka
*tjocka strumpbyxor
*ridbyxor
*strumpor
*ridstrumpor
*tjocka strumpor
*mössa
*vantar
 
så va jag sen redo att gå ut till stallet och möta kylan 
 
                 
 
termosar på när jag skylle till gymmet :)
           
 

julbord

i lördags så va det dax för årets julbord med jobbet. i år skulle vi till stadshuskällaren. men innan det så började jag min dag i ett varmt och skönt sats spårvangshallarna på birger jarlsgatan. det va ett otroligt fint sats. högt i tag och jätte snygga väggar :) haha ja om nu väggar kan va fina så va dom här det. själva pass lokalen va oxå super fin med högt i tak och ja bara så fin. det att köra mitt vanliga bodypump pass. men det va det nya programmet det har jag bara kört halva ut av så kände att jag inte riktigt hängde med. men ja jag va ju inte själv som inte riktigt hängde med. för det är ju nytt för alla :). men det nya programmet kändes bra. bara man kommer in i det så kommin i det och kommer ihåg vad man ska göra vart och när så kommer det och kännas bra. det är lite svårt när man ska ligga på lådan och samtidigt försöka och lyssna på vad man ska göra. så om man inte fattar får man vrida på huvudet och se vad intruktören eller dom andra gör ;). 
 
sen efter träningen så åkte jag hem skrapade fram bilen. kollade innan så att det startade. det gjorde den. duktig bil :). sen blev det att ta fram stridsyxan och gräva fram bilen under 20cm snö och 1 dm is. sen så tog typ torkarbladen så klart bara på två ställen. uppe och nere där man sittar tar dom absolut inte. den låg lixom som en okokt makaron på rutan. blev inte bättre efter ett tag. så fick åka ner till ösmo genom att typ titta på andra sidan där torkarbladet tog bättre. men väl nere i ett kallt stall så gick det bra. blev att rida ut mocka fixa och sen åka hem. på med värmen torkarbladet sög fortfarande. upp med mobilen ringer hem och frågar om pappa är hemma (för ja det va inte han som svarade). han kom precis hem. tur för mig. så jag åkte hem och så fick pappa hjälpa mig med bladen. jag som hade köpt det dyraste som fanns på biltema. så nu fick han nästan säga vad va det jag sa du skulle köpa dom med silicon i.. men men jaja nu har jag skrivit upp numret på dom som jag ska köpa så får göra det. haha han tyckte att vi kunde spara dom som jag hade köpt och sätta på dom till sommaren.
 
sen åkte jag hem och började och göra mig i ordning för julbord. jag hade redan tänkt ut vad jag skulle ha på mig och hur jag skulle ha håret. skönt för nu började jag få lite ont om tid. jag skulle nämligen åka in vid 5 tiden för att ta en öl innan med några innan själva julbordet. jag han haha typ precis ;). åkte in till rådhuset tror jag och gick till mästare anders där dom andra satt och tog en öl. haha vad skulle jag göra utan gps:en i mobilen. haha jag skulle aldrig att hittat till så mycket saker. jag funderar på hur jag gjorde innan. jo jag befann mig inte inne i stan så ofta och jag gick inte till ställen som jag inte hittade till.
 
sen gick vi vidare till stadshuskällaren. där mötte vi alla andra. både haninge gänget och tyresö gänget mycket trevligt. även om man inte han prata med så många ut av dom. sen till maten då. ja den va helt okej. det som jag åt va gott. men jag tyckte att det fanns mycket konstigt. ja mycket pateer, syltor och konstiga kleggiga röror och ja inlagda saker och grisfötter hit och dit. haha jag och helena stod vi korven ja inte prisns korven utom med salami korven. jag tycker om salami och sån typ av korv. men det va många som såg så konstiga ut. haha så jag sa- ja inte för att jag vet om man kan säga det här, men nu vet ju jag att det är dött djur men det här ser värkligen ut som ett dött djur som aldrig har vart ett levande djur. haha en gubbe som brevid började och ass garva. haha det kag menade va inte att det va ett dött djur för ja jag vet att korv är nermalt slaijm produkter från djur. men den såg så grå och tråkig ut helt livlös lixom som att den va helt likblek. 
 
sen fanns det ingen ostkaka och ingen gröt. men det jag åt va gott vilket va lax, sill, ost, ägg halvor, nån räksallad och svamp paj. sen åt jag ju såklart efterrätter och lite godis :). det va gott i alla fall. sen satt vi och pratade och tog det lugnt. men jag va ganska så trött efter att ha hållt på hela dagen. så vi satt kvar ett tag och pratade sen gick jag och några till vidare efter julbordet och tog en öl på skybar. sen åkte vi hem och jag höll på att somna hela vägen hem. jag gick och la mig direkt efter att jag kom hem och somnade på en gång. 
 
idag tog jag välbehövlig sovmorron ingen väckar klocka eller nånting som väckte mig. ja förutom att alla ljusslingor och julstakar går igång kl:06:00. men jag vände bara på mig och somnade om igen. vaknade sen igen vid 9. åt frukost och tog det lugnt. va ute och gick en uppfriskande promenix i ett soligt, kallt och snöigt haninge. men jag hade mina broddar på mig så kunde gå i ett bra tempo utan att behöve tänka på hala isfläckar eller nått sånt. 
sen så blev det att ta det lugnt ett tag och dricka en smoothie med bara massa goda nyttigheter :). sen åkte jag in till sats på odenplan och tränade bodypump. det va det nya programmet det kändes bra. men behövder nog köra det några fler gånger för att komma in i det. men maglåten va en riktig mördar låt. nu jävlar kommer magrutorna att komma annars då jävlar har det vart för mycket julmat ;). sen efter den träningen så drog jag vidare till liljeholmen ( ja jag vet jag är galen) men skulle prova på ett nytt pass. ja nytt för mig som heter bodybalance det är en blandning mellan yoga, tai chi och pilates. det ska göra en lugn och balanserad. samtidigt som det är balans och spänst. man ska hålla sig kvar i olika övningar och ställningar. det va roligt och samtidigt lite svårt efter som jag är stel som en planka. så när man ska vrida ut och in på olika kroppsdelar så är det inte helt lätt. men det va en avslappnande och lugn träning som man ändå blev lite varm ut av. kommer nog att köra det flera gånger. för jag kände hur jag blev lugn och avslappnad speciellt i slutet när man bara skulle ligga ner och andas.
 
men sen åkte jag hem och åt middag. jag höll på att dööö av hunger. blev en god sallad med räkor, avokado, tomat, paprika och rödlök. nu blir det att kolla på beck och sen gå och sova.
 
men ha det såå bäst
 
på g in till stan för julbord
 
                 
 
ute och går med mina broddar :)
               
 

RSS 2.0