Mitt marathon

Ja nu är det över. Flera månaders träning och förberedelse för en enda dag är äntligen över. Så ja nu sitter jag här och ska försöka och sammanfatta det hela. Vart ska man börja. Jag va sjukt nervös och hade lite svårt att somna på fredags kvällen. Men lyckades tillslut att somna. Vaknade upp innan klockan ringde men lyckades somna om. Gick den upp vid halv sju. Vid åtta kom Dennis hem till mig. Det blev att äta en ordentlig gröt frukost med alla dess tillbehör. Jag va nervös och packade och packade om min ryggsäck flera gånger för att in i det sista leta efter rätt tröja. Gick på toa minst 10 gånger. Sen åkte vi in till stan och hela vägen till stadion. Nu va jag nervös, nojig och lite orolig. Men det kändes så bra att jag hade Dennis med mig som va lika lugn och trygg som vanligt. Han bara hängde med i mitt tempo. 

Nu blev det att ta det lite lugnt. Gå på toa hitta min startfållan och sen att gå på toa igen. Ja jag måste alltid gå på toa en massa gånger när jag är nervös. Sen va det bara att dressa om. Peppa mig själv säga hej då och gå till min startfålla. Jag va laddad, taggad och såklart jätte nervös. Starten gick och vi va iväg. Första biten kändes bra. Jag kände mig pigg. Kroppen kändes bra. Jag sprang på och det kändes bra. Sen började det att regn och blåsa. Det kändes mindre kul. Men fortfarande bra. Jag sprang på i mitt tempo. Och försökte att inte hetsa. Ett marathon är långt tänkte jag när jag sprang om folk. Men vafan det känns ju bra. Men på vissa ställen fy fan va det blåste alltså. Och det regnade. Det kändes som nålar emot ansiktet och emot huden. Men det va bara att kriga på. 

Upp på Västerbron. Som när jag sprang över första gången inte förstod att det va Västerbron. Haha jag är inte så bra på Stockholm gator eller broar. Men ja jag tyckte inte att det va så jobbig i alla fall inte första gången. Sen ja loppet fortsatte och vi sprang längst med en massa gator. Det kändes fortfarande bra även om det både blåste och regnade. Men känslan i kroppen va fortfarande bra. Sen kom vi ut på Djurgården. Fy fan alltså. Det va som ett öppet jävla min fält. Det blåste och regnade i en diagonal motvinds riktning. Det va riktigt jävligt därute. Det fanns inte ett enda träd som skydd. Det va nog bland dom värsta bitarna. Men det va även där som vi hade sprungit halva biten. Ju va det bara halva biten kvar nedräkning. Men samtidigt precis lika mycket kvar. 

Sen fortsatte loppet och regnet. Själva regnandet störde inte mig så mycket. Det va nog mer kombinationen av regn och blåst som va det jobbiga. Men det va bara att springa på. Vi kom in till stan igen och det kändes bättre. När det va 14 km kvar så kände jag bara att fan det här klarar jag. Kände mig stark. 14km det kan jag springa innan frukost. Sen sprang vi kom upp på Västerbron igen. Som jag då förstod va just Västerbron för att jag visste att vi skulle springa upp för den två gånger. Och för att jag såg en skulle som det stod Västerbron på. Visst det va en bro och den va lång. Det blåste och regnade i en diagonal riktning. Men jag tyckte ändå inte att den va så hemsk. Jag hade föreställt mig den så mycket värre. Hela marathonet va så mycket jobbigare och längre än den där bron. Men ja nu va det 9 km kvar. Det va lite som att nu började det jobbiga. För det va som att den sista biten mellan 8 till 3 km. Va dom jobbigaste och värsta kilometrarna på hela loppet. Det va som att det va så nära men ändå så långt kvar. Det regnade, blåste, det va kallt och jag började att frysa om händerna. När det va 3 km kvar så började det att kännas lite bättre. När det va två kilometern kvar så va det fan inte långt kvar. Det va nu jag sprang på ren jävla vilja. Sista kilometern va jag vet inte vad jag sprang på där. Jag ville bara komma i mål nån gång. Jag va blöt rakt igenom. Linet och tröjan satt som en blöt klistrad trasa emot min kalla kropp. Jag tänkte att blir jag inte förkyld efter det här så kommer jag inte att bli det i år. 

Sen såg jag stadion. Jag såg klocktornet och kände bara sån glädje. Vi sprang till ingången till stadion och in på arenan. Den känslan va bara så mäktig. Jag visste att mamma, pappa och Dennis va där nånstans på läktaren och hejade på mig. Såg mig när jag sprang där. Jag såg inte dom men jag kände bara sån glädje och lycka. Jag hade klarat det. Jag hade sprungit dom där 42km. Jag hade inte stannat upp en enda gång eller gått utom jag sprang hela tiden. 

Gud jag kände mig som en vinnare. Jag va bara så glad, nöjd och stolt över mig själv och över min prestation. Jag hade bevisat för mig själv och för alla som har stöttat och trott på mig att jag skulle klara av det här. Att jag faxist fixade det oxå. Jag va oxå så jävla glad över min tid. Jag sprang i mål på tiden 03:41:11. Hade en snitt tid på 05:15 per km. Men nu kom den andra utmaningen att ta sig hem. Att hitta min familj och Dennis. Dom kom ner och fick möta upp en blöt, kall, trött men glad Anna. Jag hade nog alla känslor på en och samma gång. Som sakta men säkert gick över till trötthet, nedkyldhet, frustration och irritation. Nu ville jag bara hem. Stackars Dennis som fick stå ut med mig. Men Gud vad jag frös. Ändå så bytte jag om. Men jag va ju blöt och kall in på bara huden. Tog av mig både det blöta linnet och tröjan med hade kvar sport bh-n. Tänkte att nån måtta av stripning på stadion får det ändå vara ;). Men kläderna som jag tog på mig va kalla och blev snabbt både kalla och blöta. Så ja jag va så kall. Inifrån och ut. Regnet öste ner och jag ville bara hem. Det va fullt med folk överallt och ja ni hör vilket humör va på. 

Men jag va samtidigt så stolt över mig själv. Men det va svårt att känna den glädje. När jag bara frös, va trött och bara ville hem och så hittade jag inte Dennis. Mobilen mådde inte bra så jag kunde inte ringa. Hörde ingenting och att skicka ett sms gick knappt för mina fingrar va så stela av köld. Men vi hittade varandra och kunde åka hem. Jag försökte att säga nått snällt men hörde själv hur irriterad jag va och lätt. Så försökte nog mest bara att vara tyst. Vi hoppade på brandberga bussen och jag satt och skakade hela vägen hem. Nej fy fan va jobbigt det va. Jag frös i alla fall inte specifikt om händerna. Utom jag frös över hela kroppen precis lika mycket. 

Men när jag kom hem så va det bara av med kläderna och in i duscha. Det va bara såååå skönt. Sen började jag att känna mig som en normal människa. Vi gick ner till Ica köpte mat. Sen blev det soffläge resten ut av kvällen. Jag va trött men glad. kroppen kändes oxå bra. Den kändes bra under hela loppet och det kändes riktigt bra. 

Att sen få gå och lägga sig va bara så skönt. Jag är väldigt glad oxh tacksam över det stöd som jag har fått ut av både min familj och över Dennis att han va inne i stan hela tiden och över att han stod där på stadion med min familj. Över att han stod ut med mig innan loppet och framför allt efter loppet på vägen hem. När han gick där med paraplyet över mig. När jag mest bara va irriterad och tyckte att det va helt meningslöst och onödigt. Jag va ju ändå redan blöt rakt igenom. Stackarn haha han hade det inte lätt. 

Men såhär dagen efter så kändes det oförskämt bra i kroppen. Inga konstigheter eller smärtor. Kanske lite seg i benen men annars ingenting. Jag va ute och gick en promenix och det kändes mycket bra. Nej nu har jag fått blodad tand för det här med marathon. Men jag hoppas på bättre väder nästa gång ;) bättre väder och på ett trevligare humör efter;). 

Innan loppet 

På stadion 

Efter loppet






Ja och jag som inte tycker om att springa i regn. Tack vädergudarna för detta




Laddad

Nu är det fan inte långt kvar. Jag är både taggad, laddad och jäkligt nervös. 




Nedräkning

Nu är det bara några dagar kvar till marathon. Jag känner mig lite nervös. Jag är typ nervös in för allt. Hur det kommer att kännas. Om jag kommer att klara det. Hur det kommer att kännas dagen efter. Ja allt. Gud det känns just nu som det är de enda som får plats i min hjärna just nu. Det och saknaden efter en person som har vart borta från mig alldeles för länge. Men snart kommer han hem och jag längtar. Längtar efter att få höra hans röst och längtar efter att få krama om honom. Men annars så är det bara marathon i min hjärna som får plats där uppe just nu. Jag är tänker bara att jag får inte bli förkyld eller sjuk. Jag har ju inte vart det på jätte länge. Men det fattas ju bara att man skulle gå och bli sjuk just nu. Jag är rädd för att göra mig illa eller skada mig på nått sätt. Typ trampa snett och stuka foten eller nått sånt. 

Träningen på gymmet har den här veckan vart lite lättare. Har kört på som vanligt men med lättare vikter och absolut inte försök på nått PB eller att bara testa lite. Nej det har vart säkra och enkla övningar. Som knäböj, utfall, front squat, marklyft och en del rygg, överkropp, axlar och annat smått och gått. Men jag har som sagt va tagit det lugnt men ändå hållit igång. För jag skulle bli galen om jag inte tränade. Herregud vad skulle jag då göra. Sova??  Nej haha bästa att stiga upp och börja dagen med lite träning. Sova ja det kan jag göra nån annan gång. 

Men i morgon blir det att springa en lite lättare runda på morgonen och sen ingen träning på kvällen. Kanske bara nån enklare promenix. För att sen gå och lägga mig tidigt. Så att jag är pigg och glad på lördag. Jag är både taggad, laddad och nervös. Men det ska bli kul. Ja i alla fall när det är över ;). 

Marathon hjärna

Folk brukar ju skylla sin glömska eller på att dom är disträa eller gör eller säger konstiga saker på sin gravid hjärna eller amnings hjärna. Jag skyller just nu alla konstiga saker jag gör eller säger på min marathon hjärna. Igår efter ridningen så skulle jag gå in med hästen i boxen. Jag red på PG och jag vet mycket väl vart alla hästar står. Kan rita upp stallet på ett peppar och skriva namn på vilken häst som står vart. I vilken Box eller spilta. Vad katterna heter och vart dom bor och äter nånstans. Men ja igår efter lektionen så gick vi in i stallet för att gå till pgs Box. Vi går båda två i samma takt för vi vill båda bara hem och få äta nån gång. Men jag går till hans Box och fortsätter förbi hans Box och in i lillstallet. Tycker att hästen börjar att sacka efter och jag tänker men det va självaste faan vad det ska gå trögt nu då. Vill du inte hem eller. Men jo det ville han men då helst till sin egen Box som jag redan hade gått förbi. Vilket jag upptäcker när jag kommer in i lillstallet och bara men vadå. Vad hände nu då. Ja som sagt va marathon hjärna. Jag tänkte inte alls. Så ja det va bara att vända och gå hem igen. Få gick han betydligt snabbare. Haha stackars PG. Inte lätt när piloten är helt lost och förvirrad. 

Ordning och reda

Ordning och reda är a och o på jobbet. PS det bor nog en liten ingenjör i oss alla ;). 




Jobbat

Idag så har jag jobbat. Du va fullt upp. Det märks att sickla verkligen mer är ety helg centrum en Tyresö. Det va mycket folk och fullt upp från det att vi öppnade till att vi stängde. Men det är ju kul. Dagen går fort och vi sålde rejält med solglasögon. Så det är super duper kul. Men man blir ju samtidigt väldigt trött. Fast det känner man inte fören man kommer hem och sätter sig i soffan. 

Men jag började min morgon med att springa. Det va ett kanonväder. Så jag sprang en lite längre runda i skogen på 17 km. Det va bara såå härligt. Det va till och med så varmt att jag körde med bara linne. För första gången för i år. Så skönt. Nu är det snart sommar. Sen när jag kom hem så va det fortfarande ett skönt väder. Så jag bestämde mig för att ge mig ut och gå en promenix innan middagen. Så skönt. Men nu blir det sängen. Jag känner mig halvt död. 

Men visst är det så att promenixen blir roligare med färgglada kläder ;)




Mardröm

Asså gårdagens kväll, natt och morgon va en ren mardröm. Gud jag vet inte vart jag ska börja. Elelr jo det vet jag. Den va bra ända tills jag skulle gå hem. Det va inte det att jag inte ville hem. För det ville jag. Kanske lite för mycket. För när jag skulle larma, låsa och gå för dagen. Ja då larmar jag sätter nyckeln i låset går bara ut och stänger dörren efter mig med en smäll och kvar på i sidan sitter mina nycklar. Och nej det är inte bara jobbnycklen utom det är alla mina nycklar. Mardrömmen kan börja. Check på den. Paniken utbryter sig i hela min kropp. Vafan gjorde jag precis. Hur tänkte jag. Hur jävla dum får man bli egentligen. Ja allt så gick igenom min hjärna. Jag villa bara sätta mig ner på golvet och börja gråta. Men eftersom jag varken är en sån typ av tjej eller för att det absolut inte löser mina problem just nu. Och jag gråter bara om jag har brytit ett ben eller om nån har dött och eftersom jag varken hade brytit nått ben eller nån hade dött så va det bara att bita ihop och försöka att lösa detta problem. 

Jag kände att jag hade fler problem. Ett jag kunde inte komma hem. Två jag kommer inte in på jobbet i morgon bitti. Jag öppnar och är den enda som har en nykel. Jag måste helt enkelt ha en jobbnycklen till i morgon. Jag börjar med att leta upp nån vakt för att se om nån av dom har någon typ av huvudextra nyckel så att dom kan komma in i butikerna. Det har dom inte. Okej nu börjat mitt runt ringande till olika personer som kan tänkas att ha en nykel. Börjar med Bertil som jag misstänkte va på landet. Och japp det va han för jag kom direkt till röstbrevlådan. Testar att ringa hem till honom inget svar. Nenne och Tobbe har en nykel men dom har jag inga nummer till. Kvar är Helena som jag vet är på examensfest. Ringer henne inget svar. Får ett sms nån minut senare. 

Hon är ju på examensfest och har det super trevligt. Men mitt i allt detta får hon engagera sig i mitt nykel problem. Hon har en nykel men den är hemma hos henne och Kurt. Och han är inte hemma. Men dom ska mötas upp sen på kvällen. Så vi bestämmer att jag kan låna hennes hemma nykel och åka hem till dom hämta jobbnycklen och sen lämna nyckeln i brevlådan. Så jag åker från sickla till Östermalm får en adress av Helena där dom är. Jag lyckas hitta ditt. Känner att jag stör dom mitt i sitt examenskalas. Dom va så fina i sina klänningar. Men dom tyckte mest synd om mig och jag tyckte mest synd om dom. Sen går jag från Helena hem till Kurt. In i lägenheten. Letar rätt på jobbnycklen. Och går sen till t banan. För att åka tillbaka till centrum är ju ingenmening att göra. Det är nog både låste och larmat överallt. 

Så jag åker till centralen och får helt enkelt ta tåget hem till Ösmo för att sova hemma hos mina föräldrar. Står på centralen vid 22:00 och ringer hem till mamma. Ja ni kan ju gissa hur hon lät på rösten. Jag brukar ju aldrig ringa så sent utan att ha talat om det innan. Ja som att okej nu har det hänt nått alvarligt. Ja nått hade ju inte hänt. Men det va inte allt för alvarligt. Men jag behövde ju hjälp och vart ringer man då ja om inte hem. Så ja det va bara att sätta sig på tåget på väg ner till Ösmo. Och nu va jag bra trött. Efter att ha stressat och flängt runt på stan. Plus att jag hade stressat upp mig ganska så mycket. Men nu när jag då satte mig ner på tåget så kände jag verkligen hur trött och stressad jag va. 

Men ja nu va det bara att sitta på detta tåg i en timme. Gick sen från tåget hem till föräldrarna. Där hade mamma bäddat så fint så. Hon hade lagt fram både tandborste, sminkborttagningsmedel, handduk och en massa annat som man kan tänkas behöva ha. Så snällt ut av henne. Det va bara så skönt att få komma hem och bara få lägga sig ner. Jag hade dock lite svårt att somna. Jag va så uppe i varv och låg mest och bara funderade på hur jag kunde vara så korkad. Sen i morse då åkte jag från Ösmo till sickla och funderade på hur jag nu skulle göra för att komma in. Jag hade ju en nykel men hur kommer det att bli när det redan sitter en nykel i andra änden. Men jag tänkte samtidigt att det får lösa sig. Jag har ju kollat på Kalle Blomkvist ;). Och jag tänker att man kan trycka upp nykel med hjälp av den andra nyckeln. Men jag behövde inte oroa mig. Jag kunde enkelt sätta in nyckeln och bara vrida om. Lyckan och glädjen jag kände i kroppen va obeskrivlig. 

Men ja vad har jag lärt mig ut av detta. Ja att jag aldrig kommer att göra om det. Och vad skulle jag göra utan alla dessa människor som ställer upp för en när man klantar till det. Jag vet bara att jag skulle göra samma sak för dom om dom hade gjort det jag gjorde. Efter jobbet så mötta jag upp Helena på gullmarsplan för hon jobbade oxå men i Tyresö. Så då fick hon tillbaka sin nyckel och så hade jag köpt choklad till henne som tack för hjälpen. 

Fina mamma som hade bäddat och gjort i ordning till mig. 




Ledig dag

Idag är jag ledig och det har bara vart så skönt. Ja jag har ju inte bara legat på soffan och ätit praliner hela dagen. Nej jag började min morgon på gymmet med att köra både marklyft, lite blandade övningar för axlarna, bänkpress, lite mer blandade övningar för ryggen och sen avslutade jag med att rulla lite över mina stela muskler. Smärta. Sen gick jag hem. Det va ju kalas väder. Men vad händer nu jo det börjar att mörkna sakta men säkert. Vafan då. Kollar på alla väder appar som jag har. Okej antingen så för jag bara snabb och ge mig ut och springa innan det börjar att regna och hoppas på att jag nästan har hunnit hem fören det börjar att regna. Eller så får jag vänta ut regnet. 

Alla dessa beslut. Jag bestämmer mig för att avvakta lite. För jag vill äta innan jag ger mig ut och då måste jag ändå vänta lite om jag inte vill tugga om maten ;). Så det blev att fixa lite hör hemma. Jag har städat och dammsugit. Vart ner till Ica och stor handlat. Så skönt. Jag älskar att ha mycket mat hemma. 

Sen drog jag i alla fall ut och sprang en runda på ca 12 km. Så skönt. Jag sprang efter att det hade regnat och det kändes som ett klokt beslut. Sen blev det att äta middag och ja somna i soffan. Haha tanken va att jag skulle kolla på nån film. Men nej det blir inge av. Det blir att kolla på nått lättsamt på tv och sen till att sova. 

Va även ner till Haninge en snabbis och köpte mig denna tröja. Tänkte att den blir skön att ha till sommaren. 



Haha lite sjögräs till middag. Frågor på det?



Som en säl

Efter helgens frosseri i en jäkla massa mat i olika omgångar så känner jag mig just nu som en säl. Ni vet som en sådär strandad säl som nån snäll människa får komma ner och putta ner i vattnet. Men helgen har ju såklart vart toppen bra. Mycket god mat och mycket trevliga människor. Kan ju inte bli bättre. Bara det att det kanske blev lite gör mycket mat. Men men. Det började med att jag åka ner till nynäs. Och ja vi ät lunch jag tog en caesarsallad som va mycket god. Sen blev det lite glass på lejonet och björnen. Det va ganska så lång kö. Så jag fick bestämma mig för vilka smaker som jag ville ha jätte fort. Men jag klarade det galant. Haha va riktigt stolt över mig själv där ett tag ;). Sen gick vi hem för att ta det lite lugnt ett tag för att innan vi åkte in till stan dra hem till Sara en snabbis. Där blev det mer glass :). 

Sen åkte vi in till den stora staden. Jag satt typ mest och sov på vägen in. Jag va lite trött och som vanligt ett otroligt roligt sällskap. Sen gick vi till tappas stället som vi skulle äta på. Och inväntade alla som skulle vara med på middagen. Det blev ett helt gäng och det va jätte trevligt. Jag har ju träffat dom flesta innan så det va kul att se alla igen. Det blev en hel del roliga samtal och mycket skratt. Sen alldeles för mycket mat oxå. Jag som har ett marathon att tänka på om mindre än två veckor. Tog det väldigt lugnt med drickan. Vilket kändes klokt att göra. 

Sen blev det hemgång på ingång. Och däckade typ direkt när vi kom hem. Sov som en gris hela natten och vakande upp nästan morgon som en pigga och glad människa. Synd bara att vädret sög. Det regnade typ hela dagen. Helt värdelöst. Jag hörde på nyheterna att det regnade lika mycket under söndagen som det brukar regna under hela maj måndag. Tack gud för den. Min lediga söndag och det öser ner. 

Men ja jag fick ju i alla fall saker gjort. Jag fixade och plockade hemma gick ner och handlade och gjorde matlådor för hela veckan. Haha check på den. Sen åkte jag in till stan och så mötes vi upp och gick på bio. Vi såg på the avengers. Det är väll kanske inte riktigt min typ av film men jag tyckte ändå att den va bra. Jag syndade lite till och köpte en liten skål med godis bestående av sodapops och lite choklad. Så gott men ack så onyttigt. Sen åkte vi hem och åt middag. Så om jag ska sammanfatta min lediga helg så va den jätte bra. Med lite för mycket ut av det goda ;). 

Springa

Just nu är jag på g ner till nynäs. Vi ska äta gott och jag typ längtar. Jag är just nu bara så hungrig. Eller nej egentligen känner jag mig inte så hungrig. Jag känner mig mest bara trött. Och törstig. Jag va ute och sprang sådär obehagligt långt direkt på morgonen. Det blev att springa först min runda på 25 km och sen la jag på en runda som är ca 10 km. Så totalt landande rundan på ca 35 km. Det kändes bra. Haha asså att säga att en 35 km löpning känns bra känns ju som ett skämt. Ungefär som att ta en spruta eller att dra ut en tand och säga att det känns bra. Men om man tänker på ändå hur långt som jag sprang så kändes det bra i kroppen. Jag hade inte allt för ont nånstans. Det känns ju oxå helt galet att nej men det gör inte allt för ont. Men det är så det är. Det är klart att det känns i kroppen. Det gör ont och det blir stelt. Vaderna, fötterna, höfterna. Ja allt tar stryk och det känns. Men det kändes ändå bra. Känslan jag har just nu är att jag fan kommer att klara det här. Med 2 veckor kvar till marathon så känns det som det enda som kan stoppa mig är en dubbelsidig lunginflammation+ hjärtmuskelinflammation. Eller att jag bryter ett ben och tvingas amputera bort det. Annars så kommer jag att fixa det här. På ren jävla envishet så måste det ju bara gå. 

Men nu ska kroppen få vila sig och återhämta sig. Jag kommer att fortsätta att träna och att springa. Men inte så hårt och inte så långt. Det här va det sista lång loppet. Sen kommer det bara att bli kortare rundor och lite intervaller. Så att när jag står där på startlinjen så ska jag känna mig pigg i kroppen och inte bara en massa krämpor. Men ja det ska som sagt va kli skönt när det är över. Då ska kroppen få vila och återhämta sig. Jag vill känna att jag vill ut och springa långt och inte bara det att jag måste. Det är jätte kul med ett mål och att ha ett mål att träna till. Men jag vill oxå bara kunna träna för att jag tycker att det är kul. För att det gör gott för mig och för min kropp. Och inte bara att den bryter ner mig. Jag vill känna glädjen i löpningen och längta efter att springa. Nu på slutet har det nästan blivit så att när jag vet att jag ska springa långt så drar jag ut på det. Kanske kan vänta lite till. Bara för att jag vet hur det kommer att kännas. Jag vet hur lång tid det tar. Jag vet hur trött jag blir. Jag vet hur törstig och hungrig jag blir på samma gång. Jag vet hur jag först svettas och sen nästan börjar att frysa när jag springer. Jag vet hur mycket jag kommer att frysa när jag kommer hem. Det är fullt träs med värmen på högsta på duschen. Det är att lägga sig ner i soffan med alla kläder på och dubbla filtar och ändå frysa. Det är minst en ny blåsa på tårna för varje runda. Det är en till tå att tejpa till nästa gång. 

Nu låter det som att det bara är en plåga. Det är de absolut inte. Jag känner mig ju samtidigt bara så grym. Grym och väldigt stolt. Stolt över mig själv och över min kropp. Vad jag kam göra med den och vad vi klarar av att göra tillsammans. Men just nu så känns det som att jag bara inte är så snäll emot den. Lite som när man är elak emot en kompis som man egentligen tycker om men man vill bara pusha kompisen lite extra för att den ska ta i mer eller klara av en vis sak. För att man vet att kompisen efteråt kommer att tacka en. Eller kanske inte. Men i alla fall uppskatta att man va rak och ärlig. Ja nått i den stilen. För just nu så är jag nog lite elak emot min kropp. Men jag tror nog att vi kommer och bli bra vänner igen sen när det här är över ;). Då kommer vi att kunna vara stolta över våran prestation tillsammans. Gud jag kommer ju att börja gråta och dö om jag inte klarar det här loppet om två veckor. Jag kommer ju att vilja gå under jorden och aldrig komma upp igen. 

Men ja nu är jag i alla fall på g ner. Men just nu så känner jag mig inte så hungrig. Bara törstig. Att jag inte känner mig så hungrig kan ju bero på den skurhink med vatten som jag drack när jag kom hem. Sen i kväll då ska vi ut på middag och fira en kompis som fyller år. Vi ska äta tappas och det ska bara bli sååå gott. Haha jag längtar redan. Sen ska vi kanske vidare och fira en kompis till mig som fyller år. Beror på hur sen middagen blir. Men jag ska inte dricka så mycket. Bara nått glas vin. För jag vill ju absolut inte förstöra all min träning igenom att tömma baren och typ komma till Stockholm marathon och lukta bardisk. Haha ingen bra uppladdning. 


Intervaller

Det ska tydligen vara nån form av Lill-lördag idag bara för att det är nån röd dag i morgon. Men jag som varken förstår mig på rödadagar eller små lördagar. Bestämde mig för att tejpa typ alla mina stackars små tår och ge mig ut för att springa intervaller i skogen på kvällskvisten. Det va jobbigt, lerigt, halt, jobbigt, svettigt, pulshöjande, pulsdödande, jobbigt, så skönt när det va över och ja juste glömde jag skriva att det va jobbigt. Det va mördar jobbigt. Det där med intervaller är inte att leka med. Det är en ren form av hatkärlek. Men det ska tydligen vara bra av olika anledningar. Och det hoppas jag verkligen med tanke på hur sjukt jobbigt det är. 

Intervaller i skogen = lerig långt upp på ryggen. 

Känslan av att ställa klockan på 6:00 och ens första tanke är åååå äntligen lite sovmorgon. 





Läggdags

Just nu sitter jag på en tvärbana i väntan på att få åka för att få komma hem nån gång. Eller nej för när jag började att skriva detta inlägg så datt jag på tvärbanan. Men nu är jag hemma.  Har vart en lång dag. Började morgonen med att klockan ringde 05:20 dax att stiga upp och börja dagen på gymmet. Jag kom både upp, ut och sen även till gymmet. Där blev det att köra en massa blandade övningar som bland annat rodd med skivstång, raka marklyft, och lite fler övningar för ryggen och överkroppen. Det kändes som att jag i alla fall fick nån kontakt med nån muskler där bak på ryggen. Man kan ju hoppas i alla fall. Sen avslutade jag passet med lite core övningar. 

Sen gick jag hem för att äta frukost. Och nu va jag jätte hungrig. Tur att jag skulle ladda upp med min dunder gröt. En sådär gröt som byggarbetarnas portioner att se ut som barnportioner ;). Men sen va jag redo för att åka till jobbet och kriga. 

Men vad har jag mer gjort dom senaste dagarna. Ha förutom att jobba, träna och äta. Hmmmm ja jo men jag har vart på Skansen. Och det var bara sååå trevligt och fort gick det oxå. Haha det va riktigt smärtfritt. Det va snarare jag som ville gå in i alla små stugor och bodar för att titta på gamla och dammiga saker och gå runt och läsa på alla små obetydliga skyltar. Det brukar oftast vara tvärtom. Att det är jag som suckar och stönar över att det ska gås inne varenda jävla bod och kolla på alla gamla mögliga saker. Men inte den här gången inte. Men sen kollade vi såklart på djur oxå och klappade på både det ena och det andra. 

Men innan Skansen så va jag uppe med tuppen. Eller i alla fall nästan. Började morgonen med att springa 3 mil asfalt. Det kändes bra. Men såklart jobbigt. Men inte helt omöjligt. Men min höft gjorde lite små ont efteråt med det är sånt som man får räkna med helt enkelt. Men det ska bli så skönt när det här marathonet är över. För sen här träningen har verkligen slitit på min kropp. Jag har nog aldrig haft så ont i kroppen som jag har haft den senaste tiden. Det har ju blivit minst ett långpass i veckan. Och alla mina andra löppass är längre än vad dom brukar vara. Det va länge sen som jag sprang ett pass på under 1 mil. Allt har vart över det och det känns. Det började med diskbråck sen har jag haft ont i knäna, benen, vaderna, höften och under min högra fot. Där va det som att trampa på en kniv varje gång jag satte ner foten. Sen har jag fått minst en ny blåsa för varje långpass. Så jag har fått tejpa fler och fler tår för varje pass. Mina tånaglar ska vi inte ens tala om. Dom brukat gå av på obehagliga sätt och lägen i vanliga fall. Men nu asså. Det är inte att leka med dom. Jag målar snart mina tånaglar på huden för att det ska se ut som att jag har en lilltånagel. Men jag försöker att tänka att det är värt det. Och jag tycker bara att jag fryser mer och mer. Det är som att efter varje långpass så åker en till filt fram som jag måste ligga under och försöka att få upp nån typ av värme under. 

Kan man få sämre blodcirkulation av löpning??  Nej när maratonet är över ska jag ta det lite lugnt ett tag. Eller ja i alla fall i en vecka ;). 

En Heffaklumps hög 
Haha jag



Ledig dag

Jag är ledig idag och det har bara vart såååå skönt. Efter en helg med mycket jobb och mycket att göra så har jag kännt mig ganska så trött. Så en ledig dag va verkligen behövlig. Men det blev ju ingen sovmorgon direkt. Nej att ligga och lata sig är inte min melodi. Nej det har vi inte tid med. Eller okej jag tog en liten sovmorgon. Sov till kl 07:00. Då blev det att äta en lättare frukost för att sen dra ner till gymmet. Körde lite träning för benen och rumpan för att sen avsluta med lite bröstpress och axelpress. Sen gick jag hem och ät en mer ordentlig frukost. Min älskade gröt frukost med en stor kopp kaffe. Sen har jag fixat och donat lite här hemma. Jag har handlat. Lagat lunch till den här veckan. Sorterat bland mina plastpåsar. Haha ja du läste helt rätt. Jag har sorterat bland alla mina Ica plastpåsar. Det va en hel del och dom svämmade över. Det va så att när man öppnade luckan så ramlade alla ut. Men nu är dom uppsorterade och packade i en mycket bättre ordning och reda. 

Sen va jag ute och sprang en runda på ca 17 km. Haha en liten runda. Ja liten och liten. Den känns som liten om man jämför med dom 3 mil som jag sprang i torsdags. Men rundan kändes bra och det blev att springa i skogen. Det är värkligen så härligt att springa i skogen. Jag älskar det och skulle nog aldrig kunna leva utan det. Just nu idag så kändes kroppen bra. Haha inge värre krämpor än vanligt. 

Men nu äter jag mellanmål som består ut av en acai Bowl Med en härlig topping som blev en blandning mellan gojibär, bipollen, mullbär och pumpafrön. Mums. Men snart blir det att åka ner till stallet och rida. 

Blekast i sommar vinner 

Svettig men glad Carlsson 
Mitt mellanmål



Bara för att

Bara för att jag måste ju bara vara det absolut roligaste sällskapet man kan ha när man ska kolla på tv eller på nån film. Och nej jag sov faxist inte. Jag bara lyssnade på tv:n. Jag hängde faxist med vad som hände. Jag kollade bara inte.
Haha sen att jag vaknade till liv av att det plingade till i mobilen av att jag fick detta skickat till mig. Ja det är en annan sak. Men nej jag sov faxist aldrig. Jag bara lyssnade på tv:n och kanske möjligtvis råkade slumratill men det är max. 

 



Tyvärr

Jag tror tyvärr inte att jag får plats med varken en pool eller den öppnaspisen i min lilla skrubb till lägenhet. 




Sååå trött

Känner mig just nu bara så trött. Va i stallet igår efter jobbet. Jag red på Sven. Som jag tycker är en mycket trevlig häst. Kan vara lite ostadig ibland och har lite konstigheter för sig ibland. Men annars så är han en trevlig häst. Igår va inget undantag. Det gick mycket bra tyckte jag och han jobbade på bra. Jag vet inge vem som hade fått jobba mest efter passet. Om det va han eller jag. För vi va precis lika trötta efteråt. 

Sen blev det att åka ner till nynäs och duscha äta och sen sova. Men det blir ändå att man kommer i säng sent. Så jag va ganska så trött i morse när klockan ringde. Jag va nog allt annat än glad och trevlig ;). Haha jag va nog mest bara tyst. Sen åkte jag raka vägen till gymmet. Körde ett pass med fokus på marklyft och lite blandande övningar för överkroppen och axlar. Sen körde jag bröstpress. Jag känner att jag har blivit både starkare och säkrare i det. Men är fortfarande sjukt svag. Haha det är verkligen min stora svaga sida. Men det är bara att kriga på. 

Sen åkte jag hem duschade och åt lite fort för att sen åka till jobbet och kriga. Har sen jobbat mellan 11-20. Så är just nu på väg hem. Känner mig som sagt va mest trött. Så blir typ bara till att hem och sova. Har redan ätit middag. Brukar äta nått lättsamt på jobbet. Men just nu så längtar jag bara hem till min säng. 

Min helg

Ja hur ska man kunna sammanfatta den här helgen. Ja om jag ska använda ettors så har den vart mycket bra. Jag har vart ledig och umgåtts med Dennis. Och det har verkligen känts så bra. Vi började med att ses direkt efter att jag hade jobbat. Vi mötes upp på Slussen och gick sen över till gamla stan. Där jag hade bokat bord på Mårten trotsig. Bokningen hade gått igenom och vi slapp äta på taco bar. Maten asså Gud den va ju bara såå fantastisk god. Jag tog en grillad lax med en massa goda grillade grönsaker till. Den va bara så gott till det drack jag ett glas vitt vin. Sen efter maten så gick vi vidare till rival och där blev det att ta ett glas vin innan föreställningen började. 

Klockan 20:00 började föreställningen. En man som heter Ove. Och den höll på i ca 1, 20 min och jag tror att jag mesta delen ut av tiden skrattade. Den va verkligen så rolig och så bra. Man varmt rekommendera att gå och se den. Jag som har läst boken tyckte att den hade fått med det mesta ifrån boken. Nej den va verkligen så rolig. Efter det va vi båda ganska så trötta så vi åkte hem och typ däckade i säng. 

Lördagen blev det att ta sovmorgon vi vaknade nog inte fören vid 8. Det va bara så skönt. Så blev att äta frukost lugn och ro. För att sen bara gå ner till Haninge kolla runt lite åt sen lunch där nere och jag kollade på en kjol som jag sen bestämde mig för att köpa. Sen gick vi hem och gick sen ut och gick en promenix. Sen blev det middag och lite mys. Det va en lugn och avslappnad lördag som jag tror att vi båda behövde. På söndag sen så blev det lyxfrukost och Nyhetsmorgon. Innan vi delade på oss. 

Resten ut av dagen så har jag sprungit. Va ute och sprang i ca 2 timmar och då blev det att springa en lång runda i skogen och sen la jag på lite mer asfalt på det. Man uppskattar asfalten på ett helt annat sätt efter att ha sprungit i skogen först. Sen har jag fixat lunch lådor, fixat lite mer här hemma och sen ätit middag. Känner mig ganska så seg i kroppen efter dagens långrunda. Men snart är det dax för att springa marathon så jag måste kämpa på och kriga med mina långlopp. Efter marathonet så kommer jag att ta det lite lugnare med löpningen och framförallt inte springa så många långa rundor så ofta. Det har blivit nästan ett i veckan och det känns. Det sliter på kroppen och min kropp är inte van med det. Alla dagar jag inte har olika krämper eller känningar är en bra dag. 

Så ja nu blir det inte så mycket mer än att bara ligga i soffan och att bara ta det lugnt. 

Bara för att jag fick jätte fina blommor ut av mannen i mitt liv. 




Haha hittade den här på instagram och tyckte att den va ganska så rolig. 





Bakis och skakis

Kund i baren igår. Somnade i en buske och vaknade upp idag och är sådär obehagligt bakis och skakis. Haha eller vänta. Det där är i alla fall inte mig det handlar om. Men det finns nog en del som det kan stämma in på. Men inte på den lite mer mogna tant Anna. Nej nej. Jag hade en sån lugn och skön Valborg som man bara kan ha. Vi va hemma hos mig helt kvällen. Käkade gott, kollade på tv, mös i soffan och kollade varandra djupt in i ögonen ;). Tanken va att vi skulle gå ner och kolla på lite eld. Men det va så varmt och skönt inne och såg så kallt ut ute. Så vi stannade helt enkelt inomhus. Myste och drack en varsin öl. Så mycket skönare. Och gud så kul det va att ses igår. Jag har längtat och saknat honom mer än jag trodde att jag trodde att jag skulle göra. 

Men i morse så va jag ute och sprang en runda i skogen. Det va verkligen så skönt att få komma ut och springa. Sätta den ena foten framför den andra. Bara känna hur pulsen höjs och svetten rinner och alla endorfiner bara sprutar i kroppen. Sen är det såklart motigt och tungt att ta sig upp och ur från sängen. Speciellt när han ligger kvar och myser. Men samtidigt så vet jag hur bra jag mår och känner mig efteråt och det är verkligen sååå värt det. Jag känner mig som en bättre människa hela dagen. Men det va ju inte mycket folk som va ute inte. Det va typ helt dött. Det va jag och typ nån hundmänniska. Annars helt dött. Kan ju bero på att det ha obehagligt okristlig tidigt. 

Ikväll ska vi gå på en man som heter Ove på reval och det ska bara bli såååå kul. Men innan det blir det middag på Mårten trotsig. Jag fick uppgiften att boka bord. Så ja vi får väl se om jag lyckades eller om det blir taco bar ;). 

RSS 2.0