fröknäckebröd

idag har jag gjort ett så otroligt gott fröknäckebröd som jag tänkte att jag skulle smyga med mig när jag ska ner till ösmo och till min familj på julafton. haha om dom kommer och smaka en liten bit ja det återstår och se. jag tycker i alla fall att det är jätte gott och kommer garanterat att äta både två och tre brödbitar. men jag vet ju att min familj är något skeptisk när jag kommer hem och har bakat super duper goda kokosbollar som jag glatt håller upp under näsorna på dom och när dom precis är på vippen att ta en varsin och smaka så är det nån som undrar vad dom innehåller. ja jag svarar glatt att dom är gjora på dadlar och typ när jag har sakt ordet dadlar så tar alla tillbaka sina händer vänder sig om och typ springer så långt bort som möjligt ifrån mina otroligt (enligt mig) goda kokosbollar. 
 
men dessa innehåller inte en enda dadel ;) och jag tror att dom kommer och tycka ett det är nått ut av det bättre som jag har gjort och bjudit dom på. 
 
till mina goda fröknäckebröd behöver man
 
2dl mandelmjöl
1dl solrosfrön
2dlsesamfrön
0,5dl pumpafrön
0,5dl linfrön
0,5dl kokosolja
0,5dl chiafrö
2,5 dl kokande vatten
 
allt detta häller jag ner i en bukne och rödrunt. smeten ser ut som ett enormt julbord för pippifåglar
 
ungen sätter jag på 150grader och smeten häller jag sen ner på ett bakplåtspapper som jag har lagt ut på en plåt. sen tar jag ett till bakplåtspapper och plattar till smeten så att den blir hyftast jämn och fin. sen tar jag bort det översta bakplåtspapper och skär ut små fyrkanter och sen hällde jag på lite flingsalt. sen åkte den in i ugnen i ca 1 timme. knäckebrödet är klart när allt har blivit hårt som ett vanligt knäckebröd.
 
det är super lätte och göra och jätte gott (ja i alla fall om man frågar mig)
 
 

Kommentarer
Postat av: M-L

Det var jättegott Anna, det bästa du gjort hit tills och bjudit oss på i alla fall.

2013-12-25 @ 13:54:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0