Yoga

ja jag började ju då min morgon med att köra ett yoga pass på sats haninge. tänkte att jag skulle skriva lite om det passet och hur jag upplevde det.

ja det börjar ju såklart med att jag glömer låset hemma får smyga ut till receptionen och be om att få låna ett och det är inte alltid att det finns. men tack gode gud så hade hon ett kvar. så bara att tassa in och låsa det skåp som jag hade valt. sen så kommer jag in i salen och väljer en sån där säker längst-bak-i-hörnet-plats. sätter mig till rätta och väntar på att passet ska börja. känner igen några av dom trogna bodybalancearna. ni vet dom som kan stå i en och sata ställning hur länge som hälst utan att röra en min. men japp klockan slår 10:15 och passet kör igång. eller vi börjar med att bara sitta ner på mattan. på rumpan och med benen i kors och bara fokusera på att andas. och nu ska man andas långsammt. andas in och andas ut. det där med andningen kan jag ju säga inte riktigt är min starka sida. jag andas ju mer som ett skräckslaget rätt får som hyperventilerar. så när hon är på andas in andra gången så har jag redan andas in och ut minst fyra gånger. 
 
men ja vi skulle då allstå börja med att bara sitta på rumpan med benen i kors och bara fokusera på att just andas. den första minuten gick bra. när det hade gått två muniter så började jag få lite lätt kramp i ena benet och det började och bli lite lätt obekvämt. men det ska fortsättas att andas in och andas ut. efter kankse tre minuter så hade jag kramp i benen, ena foten hade domnat bort och det smärtade i skinkorna. men det ska fortsättas att andas in och andas ut och fokusera på olika muskler i magen som ska spännas och slappnas av. jag har fullt sjå med att fokusera på min kramp. vi ska ju oxå blunda men jag sneglade runt lite direkt i salen och alla såg ut att sita så bekvämt. fan är det bara jag som sitter så att det smärtar i hela kroppen. jag börjar och fundera på om dom har hittat några extra mjuka mattor och jag fick tag på en såndär stenhård matta. men dom ser lika tunna ut som in. men alla bara sitter som super-duper avslappnade alladinar med benen i kors och händerna lugnt avslappnade på knäna. nu hade jag sån kramp att jag höll på att döö. men det kändes inte som att det riktigt va läge att resa sig upp avbryta andnings övningen för att fråga hur länge ska vi sitta kvar såhär. för i det här läget så va det kramp i benen, min fot hade domnat bort helt, mina skinkor smärtade lixom alla övriga muskler i hela kroppen. efter vad som kändes som en evighet så fick vi ta oss ur denna position. ja om vi nu lyckades. jag försökte få igång blodcirkulationen i benet igen.
 
sen började själva yoga övningarna. det gick bättre än den första andnings övningen. även om jag går lite kramp då och då. jag står och flaxar med armarna och det där med att hitta den inre styrkan och balansen känns ungefär som att hitta den där nålen i den där jävla höstacken. eller när man ska stå i hundens position ja det är när man ska stå med arslet i vädret med händer och fötter i golvet. då ska hela foten helst va i golvet även hälen. men det är som att baksidan av mina ben är för korta. det går bara inte. som att framsidan är mycket längre än baksidan. och där skulle man stå i säkert fyra jätte långa andetag. jag hinner ju då ta betydligt fler. sen ska man böja in ena knät lite och komma upp på tå (vilket jag redan gör) och sen dra ut det ena benet lite extra och strcka ut vaderna lite extra och så ska man stå sådär och vagga lite från ben till ben. jag fick kramp i axeln. 
 
men förutom alla krampen och allt sånt så tror jag ändå att det här är bra för min kropp. att den kan behöva komma ner i varv lite och bara få ha lite mjukare träning där det inte handlar om att göra 10 burpees på snabbast tid eller att springa snabbast eller att hela tiden tävla emot nån eller emot sig själv. utom att få bara vara, att försöka att fokusera på att andas. sen att få sträcka ut och töja ut musklerna och jobba på en annan typ av stykra. jag känner ju hur jag har blivit mycket bättre på dom olika övningarna och att jag mer balanse och kan utmana lite mer och att det går bättre än första gången som jag gav mig på detta. jag kommer nog inte att gå på detta pass varje söndag men jag ska försöka och gå på nått typ av sånt här pass när jag kan för jag tycker ju att det är kul. fast inte lika roligt som alla dom andra passen som jag går på ;)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0