landet

har vart på landet i helgen. det har vart helt underbart. underbart väder och trevligt sällskap. 
det började med att jag såklart åkte och tränade på sats odenplan. blev att köra ett Grit strenght pass. sen åkte jag hem och åt frukost och gjorde mig sen i ordning för att åka och hämta upp lena i sollentuna. så när jag va klar så styrde jag bilen ut på vägen och in emot den stora stan och sen ut ur den stora staden för att åka till sollentuna. efter att ha kört fel både en och två gånger i själva sollentuna så hittade jag sen tillslut rätt. plockade upp henna och sen åkte vi vidare emot strägnes och sen vidare till rökärr. haha vi körde ju såklart fel oxå och missade avfarten och tänkte att det är lugnt vi vänder bara vid nästa avfart. lena kollar på mobilen och ba eee det är en mil till nästa avfart. haha japp men självklart att det ska va en mil till nästa. hur ofta är de det lixom jo men nu såklart. haha men det va bara och köra på.
 
men vi kom fram tillslut. och kunde packa upp våra saker och såklart inspektera bastun som pappa har byggt. den va så fin och passade så bra ihop med huset =). ja efter att man har gått runt ett varv så har man ju sett allt som finns att se. sen är det bara att slå sig ner och försöka och ta det lite lugnt. vilket inte är helt lätt för mig som bara bir utråkad när jag sitter ner och har väldigt svårt för att bara sitta ner och koppla av utan att göra nått. och sitter jag ner så känner jag oftast bara hur trött jag är. men jag hadde laddat upp med en bra kom. nämligen boken viktigt av terese alvén.  sen åt vi middag och gick ut och gick en promenix med hela familjen. kollade på det härliga landskapet och hälsade på alla kossor. efter det så hade min syrra som är en mer pysslig människa än jag gjort en tårta som vi åt medans vi kollade på filmen the pianist. sen gick vi och la oss vid 23 tiden. man är så sjukt trött när man är på landet och jag somnade typ direkt i fallet på väg ner till kudden ;).
 
sen vaknade jag bara en gång under natten och det va nä jag slog armbågen i skåpet som jag låg brevid ;). sen vaknade jag vid 8:15 tiden av att det va nått som knackade ganska så mycket. min första tanke va att oj hjälp nu har mössen till och med lärt sig och knacka. det andra va att det va en jävla fågel som försökte och knacka sig in och det tredje va att hjälp står det nån därute och knackar. pappa gick och kollade och det va en fågel som höll och på och picka helt hysteriskt. efter det hade jag lite svårt att somna om utom läste lite i sängen i väntan på att frukosten skulle bli klar. för ja pappa kunde ju inte eller somna om utom gick upp och började fixa frukosten.
 
men oj jag kände mig så utsövd. det är helt otroligt kände mig sig en helt ny människa. en piggare människa =). efter frukkosten så blev det att äntligen få ge mig ut och springa på dom rökärriska grusvägarna och som jag har längtat. det va med något nervösa fingrar som jag fick igång min runkeeper app musiken kom igång och benen började och springa. känslorna var många. det va så härigt, uppfriskande, befriande och såå mycket terapi. det va bara att springa på njuta ut av landskapet och vilket landskap sen då. det går upp och ner man springer bokstavligen talat mellan gårdarna. det är hus på ena sidan av grusvägen och ladugården på den andra sidan av grusvägen. det är en massa kossor och alla bara kollar på en när man springer förbi. man hälsar på alla som man möter. och man ser att alla tänker samma sak. ut och springa vad ska det va bra för jävla stockholmsfjompar. jag sprang på och tog i i uppförsbackarna och det va jobbigt. mjölksyran, pulsen och andningen steg i takt med att backarna blev brantare och fler. jag sprang en extra runda och när jag kom hem så hade jag sprungit 14km.
 
helt sjukt det kändes inte som att jag hade sprungit så långt. men det va jobbigt. jag va helt död när jag hade spurtat upp för brunos mördarbacke för att sen fortsätta och spurta in i mål =). stängde av appen och gick upp till stugan. där kollade jag igenom hur det hade gått för mig. och ja det hade gått riktigt bra. jag sprang med appen förra gången som jag va här ute och det är ett år sen. den här gången när jag va ute och sprang så sprang jag mycket snabbare i genomsnitts tid per kilometer än förra året. och det kändes ju jätte kul det trodde jag inte efter som det kändes så tungt och jobbigt. och efter som jag inte hade sprungit så mycket under hela året både för att jag har vart skadad och nu dom senaste veckorna har jag bara sprungit på helgerna efter som jag inte vill springa på asfalt. men det visar ju bara att all träning som jag har gjort under året har gett resultat i sprigningen. att jag har mer muskler och en högre uthållighet i dom. och det är ju super kul =).
 
det kanske är som dom säger när man går på alla grit pass att alla grit pass ska kännas för jävliga och att man ska känna sig svag på dom passen för att det är i den övriga träningen som man märker skillnad =).
 
 men ja efter sprigningen så blev det då dax för den berömda duschen. haha nej man började med en hink och tvål och började med kroppen i själva duschen. min pappa hade ju såklart värmt upp vattnet på spisen så att jag slapp duscha i iskallt vatten ;). men det gick så bra så. det är nog sällan som jag skrubbar min kropp så mycket som jag gjorde då. sen va det dax för håret. då va det dax för den såkallade duschen. men med mammas hjälp så gick det kalas bra. jag stog ute i gräset. med såklart kläderna på och så va det i med schampo och balsam.
 
medans jag hade vart ute och laddat mina batterier så hade dom börjat och elda så när jag kom va det en ordentlig brasa. så jag kände att nej där behövde dom ingen hjälp. så efter att ha fönat håret och gjort mig i ordning så blev det lunch och bok medans resten ut av familjen jobbade på med elden och tomten.
till lunch blev det kvarg med fikon, vatten och en raw food kokosboll. mums =).
 
sen efter mycket bokläsning och njutning i en och samma stol så va det dax för mat igen. ja fast inomhus såklart för nu började det och bli kallt ute. sen blev det mer tårta till film och sen läggdax vid 23 tiden och då hade pappa redan gett upp och gått och lagt sig. jag hade borstat tänderna och satt mest och gäspade i väntan på att få sova. somnade även denna gång i fallet på väg ner till kudden. 
 
vaknade upp vid 8 tiden kände mig utsövd och pigg. man sover så jäkla gott där ute på landet. det måste ju va den friska luften och att det är så mörkt och tyst runt om kringen. sen blev det frukost och att packa i hop alla saker för att sen åka hem. vi åkte hem vid 12 tiden och allt gick så bra så. haha behövde bara stanna och kissa en gång och köde bara fel en gång innan vi hittade hem till sollentuna. jag lämnade av lena och vi slängde in min älskade gamla kärring cykel i bilen som dom har fått låna men dom jag nu får tillbaka :). den ska bara hem till pappa först och bli lagad sen så jävlar har jag en cykel igen så att jag kan börja och cykla till och från gymmet.
 
sen åkte jag vidare hem men nu började det och bli mer bilar mer köer för att sen tjockna till totalt. det va blandat mellan att krypa fram till att stå helt stilla till att rulla lite för att sen stå stilla igen för att sen släppa och gå lite fortare för att sen tvärnita igen och stå still. ja lite så höll det på. tills det lättade och sen vid söderledstunneln så blev det stopp igen när det är så mycket bytte ut av filer hit och dit. men annars gick det så bra så. jag kom hem och där blev det bara att slänga in alla saker byta om like stålmannen och hoppa in i bilen igen för att åka vartdå??? hehe jo till gymmet såklart. jag hade inte bokat in mig på nått pass utom gjorde en ren chansning på att det kankse möjligtvis skulle finnas nån plats på det cross training pass som jag brukade gå på. och jo men vis fanns det de =). 
 
så ja blev att köra ett cross training pass och det va så härligt att få svettas och ta i. efter att ha vart på landet och fullkomligen frossat i mig godsaker. och efter att ha suttit stilla i en bil i flera timmar. 
 
men nu är jag hemma och håller på och gör i ordning lunch till nästa vecka och har ätit middad och ska nu bara ta det lugnt innan det är läggdax och upp för en ny arbetsvecka.
 
sammanfattning av helgen på en instagram bild :) en glad och färgglad carlsson 
 
            stugan på landet
            tårta
            grusväg som jag springer på
            glad, svettig och trött carlsson
                                          snyggaste byxorna och snabbaste skorna fick följa med
            massa löv
            mamma fick ta lite kort på en mycket glad, svettig och trött carlsson =)
            lunch kvarg med fikon, vatten och så en raw food kokosboll 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0