hemma

japp nu är jag hemma från köpenhamn resan har vart jätte rolig. har inte hunnit se sådär jätte mycket. men vi har vart på chris och på tivoli så det va typ det vi åkte dit för. jonte ville se christiania och jag ville gå på tivoli. så det han vi med och vi hittade oxå så det va bra. och vi har ätit mycket god mat och mycket öl så det va bra;). det har regnat lite oxå men typ bara mest på kvällarna och då gör det inte så mycket för då satt vi ändå under ett tält vid ett café. fast en kväll sprang vi hem i regnet och vi såg ut som två blöta katter som gick in igenom entrén.

men vi kom dit på torsdagen och då fick vi typ gå assa långt för att hitta till hotelet och det kändes extra långt efter som man hade packningen oxå. men vi hittade dit tillslut. sen så på kvällen så gick vi ut och kollade runt lite och gick till ströget där vi hittade nått jätte mysigt café som vi dracka öl på. sen blev det en till på hotelet och sen somnade vi typ direkt. hehe och vi hade ett tåg station typ bara en jätte liten bit bort så det gick tåg 3meter från vårt fönster men jag stördes inte så mycket av det.

sen på fredag så gick vi tlll christiania. det va värkligen nått annorlunda med deras små bodar och husen va värkligen nått specielt. är man i danmark så ska man gå dit och kolla bara för att det är så specielt. husen va rosa,röda,gröna eller nån annan färg. vi va där ett bra tag och kollade runt tog lite kort eller ja ganska så mycket kort. sen stannade vi och tog en öl. sen när vi tyckte att vi hade sett tillräckligt sp gick vi tillbaka. och av en slump så ser vi en bar vid vattnet eller det va nog mer en resturang. så vi gick dit. och beställde in en kanna öl det va 1,5 liter i den. jätttte gott. och sen blev det två till sånna och lite mat. jag åt nån kyckling med sallad och jonte åt stekt sil. maten va jätte god. sen så gick vi runt lite mer i staden och sen tillbaka. och vi smakade på deras egna christiania ölen och den va god.

på lördagen så va det tivoli som gällde. och vi åkte allt som va värt att åka flera gånger. och va där typ när dom precis hade öppnat så det va jätte lite folk och typ ingen kö alls. vi åkte bergodalbanan i trä och den röda som är sååå läskig men efter tre gånger så va den inte så läskig längre. sen åkte vi frittfall tre gånger den tycker jag är kul. för den är inte så hög som den är på grönan. sen åkte vi alladin mattan oxå tre gånger. sen nån slänggunga men den va mäst kall. sen en som gick karusel som jag tyckte va hämsk som gick upp och ner och runt samtidigt men jonte älskade den. och sen så åkte vi nån ny som va som två flygplan som snurade runt och gick upp och ner och jätte fort jag skrek konstant. och i mellan kauselerna så åt vi oxå och drack öl. hehe dom hade 1liter glas med öl. så det blev det två var av. ja fast inte efter varan. men vi va där ganska många timmar. sen åkte vi hem. och ger till ströget och avslutade kvällen med att dricka en öl på cafét.

på söndagen så åkte vi hem och man skulle checka ut senast klockan 12:00 och vårt plan gick inte föen på kvällen. så vi gick ner till ströget med all packning och gick in i en affär och jag köpte en danskdalahäst;) och jonte köpte lite grejer oxå. sen åkte vi till kastrup och satt där och väntade och drack öl under tiden. det är värkligen skillnad på carlsberg på fat i sverige och i danmark. den är mycket godare i danmark. men vi kom hem tillslut till arlanda. men då fick vi vänta en stund på bussen men det gick bra och sen va det skönt och va hemma.

idag vet jag inte vad vi ska gö. jag är hemma hos jonte och han ligger och sover. men vi får se. vi ska åka till skansen nån dag med hans lille bror. så det blir trevligt.

nej nu ska jag se om han vill vakna men ha det så bäst

Kommentarer
Postat av: saraaaaaaaaa

haha fan va roligt! ja danmark har asroliga tivolin.

Var ni på det där som ligger mitt ute i skogen?



snart är dte hoppkurs!! :D

2009-07-31 @ 17:16:24
URL: http://sariih.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0