Arlanda

Hej då Sverige. Tel Aviv here we come. En trött, osminkad men taggad Carlsson i väntan på att få stiga på planet. Frukost och kaffe blev det på Arlanda. Det va med hjälp av domkraft som vi kom upp i morse ;). Men nu är vi såå redo. 




Tel Aviv

Okej nu börjar jag och blir lite nervös. Jag har inte vart det innan. Men nu idag kom det som en brevbomb på posten. Eller jag har nu brevinkast. Så den kanske kom mer som ett inkastad bombkuvert. Idag så har jag vart uppe ganska så tidigt. Eller kl ringde 07:00. Då blev det att kliva upp äta frukost och att lyssna på ring så spelar vi. Sen gick jag ner till sats Haninge och började dagen med att köra ett Cross training pass. Där vi började passet med att köra pyramiden. Som går ut på att man ska göra 60 jumping Jacks, 50 Utfallssteg, 40 squat, 30 armhävningar, 20 skridskohopp och sen 10 burpees. Sen när man är på 10 burpees så är det bara att göra 10 till och sen att börja gå ner för stegen igen. Med 20 skridskohopp, 30 armhövningar, 40 squat, 50 utfall och sen 60 jumping Jacks. Detta gjorde jag på tiden 09:12. Om jag minns helt rätt så va det snabbare än förra gången. Bara att fortsätta och kriga på för att få bättre tid. 

Sen gick vi på varven. Det va som en blöt pöl som jag gick ut ur salen och gick ner till Ica maxi. Jag skulle nämligen införskaffa mig en ny fön. Den jag är inte bara tejpad den börjar även att blåsa dåligt och bli jätte varm och lyser röd. Brukar inte va ett gott täcken. Bäst att köpa en ny innan den andra går helt sönder. 

Jag hittade en och gick snabbt ut. Sen gick jag hem åt lite lätt och bytte sen om till spring kläder. Det va ett tag sen som jag sprang sist så kroppen kändes jätte bra. Den kändes pigg och kry. Inga kramper nånstans. Jag kom snabbt in i en bra andning och det bara rullade på. Blev att springa en härlig runda i skogen på ca 1 mil innan jag bestämde mig för att fortsätta och springa den längre rundan hem. Så blev att springa lite på grus och sen avslutade jag med asfalt. Jag vet inte exakt hur långt jag sprang men skulle gissa på att det är ca 14 km. Det va 14 härliga och såklart jobbiga kilometrar. Men vädret idag va värkligen kanonbra. Ett perfekt löparväder . Jag hade linne och en långärmad tröja och det va precis lagom. 

Sen blev det att gå en kort promenix för att komma ner i puls och för att dom värsta svettattackerna skulle lugna mer sig. Sen har jag mest bara tagit det lite lugnt. Packat, packat om, packat runt. Och sen gått ner till Ica för att köpa det som jag behövde och som vanligt så kommer man ju alltid att ta med sig för mycket saker och kläder. Jag har försökt att tänka på vad jag tar med mig och att jag inte behöver ha med mig allt. 

Men nu är jag hemma har ätit middag och känner mig bara sådär jätte trött. Jag blir inte piggare när jag tänker på vilken tid vi ska gå upp i morgon för att åka. Jag kommer att vara helt död imorgon kväll/bitti. Men jag ska börja med att åka till Sofia och sova där. Så att jag slipper gå upp allt för tidigt. Så snällt ut av henne. 

Men ja nu blir det att ta det lite lugnt i soffan och förhoppningsvis inte somna. Kanske bäst att ställa mobilen ifall jag skulle råka somna. 

Men ha det såå bäst för det kommer jag garanterat att ha. Det ska bara bli sååå skönt och jag är bara så otroligt taggad och laddad. 

Tel Aviv here we come 





Keps på

Personen i fråga som kom på uttrycket. Det finns inga dåliga väder, det finns bara dåliga kläder. Kan ju för fan inte ha bott i Norden. För i morse när jag vaknade så regnade det mer diagonalt än rakt ner. För om det inte va ett dåligt väder i morse. Så va det i alla fall ett otroligt omysigt väder. Det vart keps på när jag skulle gå ut och gå. Men då kan man ju fråga sig varför man va uppe och ute över huvudtaget. Jo för att jag vaknade 06:00 som den pensionär jag är och kände att jag lika gärna kunde gå upp. Kollade mig runt i min katastrof till lägenhet. Som är i ett totalt behov av en storstädning. Och kände bara känslan av hur fruktansvärt tråkigt det är att ta tag i det där och ställa sig och städa så tidigt på morgonen. Så jag bestämde mig snabbt för att det är så mycket roligare att gå ut och gå en promenix i det omysigt vädret än att ställa sig och städa. 

Men vilket betyder att min lägenhet fortfarande är i ett stort behov att en jätte stor städning. Jag måste ta tag i det där innan jag åker till Tel Aviv. Det är såå mycket härligare att komma hem till en ten lägenhet än vad det är att komma hem till en stökig lägenhet. Så prio ja nånstans på listan i morgon eller på lördag är att städa lägenheten. 

Det vart keps på när jag va ute och gick i morse. 



Möte

Igår hade vi ett Tel Aviv möte. Vi bestämde att vi skulle ses på espesso house på Kungsgatan och diskutera vad hur när och lite sånt. Sen är det ju klart alltid kul att ses. Vi ska typ åka sådär okristligt tidigt. 07:15 går vårt plan. Och det är tydligen så att om man ska åka till Israel så måste man vara på plats extra tidigt. Naturligtvis. Så vi ska inte bara vara där okristligt tidigt vi ska även åka in okristligt tidigt. Eller snarare mitt i natten. Vi ska ta en buss från Rådmansgatan som går 03:26. Helt galet. För att sen ta en flygbuss ut till Arlanda som gick 03:49. Vi kommer att åka vid den tiden när andra människor ska hem från krogen ;). Om jag känner. Om själv rätt så kommer i alla fall jag att sova på planet ner. 

Men sen gick vi igenom lite andra frågor. Som packningen, vad vi ska göra där nere och lite sånt. Det kommer och bli så roligt och jag är bara sååå taggad. Jag kände mig extra glad att då komma till lite sol och värmde idag när jag va på jobbet och frös om mina stackars händer. Jag kände bara att jaha nu kommer jag att få frysa om händerna i ett halvår tills det blir någorlunda varmt och skönt igen. 

Sen ska vi åka till Jerusalem oxå och det ska verkligen bli jätte intressant. Super spännande. Jag är bara såååå taggad =). 

OMG

Ut med det gamla in med det nya. Snart är den min =). Längtar så efter en ny mobil. Min är gammal och det märks. Den är både seg, trött, trög, hänger sig och har helt enkelt gjort sitt. Tack för dessa år mina kära älskade iPhone 4s. Men jag är säker på att jag kommer att älska den nya precis lika mycket =). 




Kräftskiva

I lördags så va jag på kräftskiva med partyhattar och fulaglasögon på. Det va super trevligt och vi hade värkligen jätte kul. Jag jobbade innan så jag gjorde mig i ordning på jobbet innan jag åkte in till stan.  Vi började med förbubbel. Sen åt vi en massa god mat. Jag va ansvarig för att fixa en sallad. I den hade jag typ allt gott som man kan tänka sig. Sen hade vi paj, kräftor, ost, kex och bröd. Sen hade vi efterrätt som va paj med vaniljsås. Gud det va såå gott och jag rullade typ hem sen. Det blev inte allt för super sent utom jag va hemma vid ett men då va jag trött. Somnade på en gång utan problem. 

Igår så bestod dagen mest ut av att träna och att göra matlådor. Jag har även börjat att inse att vi snart ska åka till tel aviv. Det har känns som att det så långt kvar. Men nu är det inte så långt kvar längre. Börjar och kännas lite nervöst. Vi ska ses i morgon och prata lite om vad vi ska ta med oss och vem som ska ta med det. När och hur vi ska åka. Jag vet bara att vi ska åka typ okristligt tidigt. Men exakt hur tidigt vet jag inte. Men ja det löser sig. Men lite nervös är jag ju såklart. Jag åker inte så ofta utomlands. Utom brukar hålla mig hemma. 

Men nu blir det snart till att ge sig ut i regnvädret för att åka till jobbet. 


Fulaglasögon på















Dagens tack

Dagens tack går till bästa brudarna. Vilken kväll vi hade. Så sjukt bra på alla sätt och vis. God mat, bästa sällskapet, gott att dricka till, hattar på, fulaglasögon på och bara sååå sjukt jäkla kul 😄. 




In i dimman

Gud jag va bara sååå himla trött igår. Jag gick och la mig strax efter tio och somnade på en gång utan problem. Sov hela natten som en död gris och vaknade inte upp igen fören klockan ringde 06:00. Det va dax att kliva upp och börja dagen med en löprunda. Ja det va planen igår kväll i alla fall. Jag brukar ha den planen på onsdags kvällarna. Men det är inte alltid att den planen verkligen blir av sen på torsdags morgonen när klockan väl ringer. Det är som att det som verkade som en mycket god plan dagen innan. Känns som en mycket jobbig plan när klockan väl ringer torsdag morgon. 

Men ja klockar ringde och jag övervägde som vanligt ifall jag skulle ligga kvar i sängen sova en stund till och hoppa över den där jäkla löpningen. Men så tänkte jag på hur bra det kommer att kännas under och framför allt efter. När man kan åka till jobbet med ett mycket gott samvete och att frukosten alltid smakar lite godare efter att man har tränat. Sen kom jag även på att jag inte kommer att hinna springa varken i morgon eller på söndag. Och nästa vecka vet jag inte eller när jag kommer att hinna springa. Så nej det va bara att kliva upp ut sängen och kolla ut igenom fönstret för att se vad vi hade för väder och temperatur ute. Det va lite svårt och se för det va en sån jäkla dimma. Det va som ett kolla i ett filmjölkspaket. Alldeles vit och man såg inte långt inte. 

Så det va bara på med kläderna och att sen bege sig ut. Bara man har bestämmt sig så känns det redan bättre. Och sen när man kommer ut ur lägenheten, ner för hissen och sen ut ur porten. Ja då känns det såååå bra. Sen när man kommer till skogen då känns det verkligen som den bästa iden och som det bästa beslutet. 

Sen när rundan är klar då känns det ju bara såå bra. Då känner man sig så grymt duktig och man är bara så nöjd med sig själv. Men själva rundan kändes mycket bra. Det va lite små kallt i början men jag fick helt enkelt springa mig varm. Benen kändes pigga och glada och kroppen kändes pigg och fräsch. Inga kramper eller smälter nånstans. Så det kändes guld =). 

Men nu blir det till att åka till jobbet och kriga. Gissar på att det kommer att vara mycket att göra idag oxå. 

Detta är när jag har sprungit klart min runda så då har dimmat hunnit lätta. 
En grusväg som jag springer på en liten bit. 
Svettigselfies 
En svettig men glad Carlsson 



Gått under jorden

Om det är nån som undrar vart den där tjejen har tagit vägen som brukar skriva här. Så kan jag meddela att hon inte har varken gått och dött eller gått under jorden. Hon har bara vart sjukt trött oxh haft sjukt mycket saker att göra och helt enkelt inte haft tid att skriva om sitt otroligt intressanta liv. Igår hade jag en date med tvättstugan direkt efter jobbet. Det va välbehövligt. Det typ ekade i garderoben och svämmade över i tvättkorgen. Det va nästan så att man fick lägga dom smutsiga kläderna i en ny hög bredvid den redan överfulla tvättkorgen. I risk för att tvätthögen skulle ramla och rasa ner över en. 

Så direkt efter jobbet blev det att tvätta en massa kläder och efter det hänga en massa kläde i min lilla lilla lägenhet. Om det är nånting som jag tycker är såååå mycket tråkigare än att städa så är det att tvätta. Det är så många olika tråkiga steg. Första ska tvätten släpas, dras, bäras ner. Sen ska den hellst sorteras. Ja om man inte vill att allt ska komma ut i exakt samma färg. Sen ska den tvättas. Sen ska den upp i lägenheten igen. För nej jag torktumlare inte mina kläder. Jag envisas med att hävda att det sliter så mycket på mina kläder. Så nu ska den tunga tvätten upp i lägenheten igen. Sen ska den hängas på torkställningar för att torka. Sen ska den upp på galgar igen för att hängas in i garderoben. Så många olika steg av tråkighet. 

På jobbet är det galet mycket att göra just nu. Det går i ett. Det är fullbokat i rummen. Vi är inte så många som jobbar längre med tanke på hur många vi va förut. Det känns som att man inte hinner med att göra nånting. När man har en lite lucka över så får man försöka att hinna med att göra det som man skulle ha gjort. Eller att ta tag i nått jobb som man inte är helt klar med. Idag va vi bara tre och jag hade typ fullt upp från det att jag kom till det att jag gick hem. Men det hade alla så det är ju inte bara jag som har att göra. 

Man får passa på att gå på toa innan optikerna går in i rummen igen för man vet inte när man hinner med att göra det igen. Men dagen går ju fort i alla fall svisch sa det och så va klockan 18:00 och det va dax att gå hem. Vi säljer sjukt bra så det är kul. Det märks verkligen att hösten är här och att alla är tillbaka från alla semestrar och börjat att se dåligt igen. Det är såklart super kul att det är mycket att göra. Men jag kände mig ganska så trött när jag gick för dagen. 

Jag kommer att somna utan problem i kväll i alla fall. 

Ledig

Jag är ledig idag och det är bara såååå skönt. Jag ska jobba på lördag vilket känns mindre kul. Men ja så är det. Men jag va så himla trött igår att jag kollade lite på tv och när jag typ mer höll på att somna än att kolla så bestämde jag mig för att gå oxh lägga mig. Strax efter tio låg jag i sängen och somnade på en gång utan problem. Jag bestämde mig igår för att jag skulle ta sovmorgon idag och verkligen få sova ut. Jag vaknade inte fören strax innan nio. OMG vad trött jag måste ha vart. Jag kan knappt minnas när jag sov så länge sist. Men det va verkligen så skönt. 

Men vad har jag gjort idag då. Jo förutom att sova så har jag gjort lunch lådor till nästa vecka. Det blir kikärtsbiffar med sallad till det. Mums. Sen står ju solen högt på himlen oxå. Så jag har snörat på mig joggingskorna och löparkläderna sen va det bara att bege mig ut. Blev att springa 1 mil i skogen. Det va helt fantastiskt. Och det kändes verkligen så bra. Vädret va verkligen kanon och kroppen kändes bra. Jag har tagit det lugnt med löpningen efter tjejmilen och har inte sprungit på hela veckan. Så nu idag blev första springrundan efter tjejmilen. Det va jätte kul att det kändes så bra i kroppen. Att den kändes så pigg och fräsch. Det va mycket folk ute i spåret. Men det beror ju på att vädret verkligen är kanon härligt idag. Man vill ju bara gå ut och gå hela dagen =). 

Sen har jag städat och fixat lite här hemma. Sen ska jag avsluta hela dagen med att åka ner till stallet och rida. En bra ledig måndag helt enkelt =). 

Ledig och träning

Ledig idag och det är bara såå skönt. Jag gick och la mig igår efter tolv och klockan ringde i morse vid 07:00. Jag kände mig pigg och glad. Så det blev att stiga upp äta frukost i lugn och ro. Efter som jag redan har röstat så hade jag det redan gjort. Skönt. Så det blev att åka in till stan och börja min morgon på gymmet. Det blev att köra ett prformance strength och hi-Intensity pass. På det första passet så va det fokus på dubbel ketterbells sving och Spider-Man crawl. Den första övningen är lite som det låtar. Man har helt en ketterbells i varje hand som man svingar med. Den andra övningen är lite mer komplicerad. Man ska tänka att man går som spindelmannen och typ gör armhövningar samtidigt. Sjukt jobbigt helt enkelt. 

Andra passet gick ut på vi delade upp passet i tre olika block. Fösta blocket skulle vi göra 5 armhövningar, 5 ketterbells sving och 5 situps. Dessa övningar skulle vi göra så många varv som möjligt under en viss bestämd tid. Andra blocket va 6 squat, 6/6 one arms ketterbells sving och 6 jumping Jacks. Även dessa så många varv som möjligt på en bestämd tid. Sista blocket bestod ut av 4 spurtar ute på deras inomhus gräsbrand, 7/7 jumping lungers och sen 7 burpees. Även dessa så många varv som möjligt på en bestämd tid. Detta block va det jobbigaste och pulsen skenade verkligen iväg.  

Sen blev det att åka hem och äta en massa mat för att sen åka iväg till nästa pass. Jag hade nämligen bokat in mig på bodycombat och bodybalance för bästa Elin. Det roliga med att gå på hennes pass är att även andra som jag känner går på det passet oxå. Och jag hade inget bättre för mig än att bara ligga hemma kolla på valvakan och käka praliner. Så då kunde jag lika gärna åka och träna lite för henne. 

Det va en ny releas på både combaten och balansen. Vilket för min del kändes bra för då va nästan alla lika borta som jag kände mig. Jag går alldeles för sällan på bodycombat. Så varje gång jag går så känner jag mig helt lost. Men det va väldigt roligt och svettigt. Balansen va helt fantastik. På alla sätt och vis. Det va en ganska så tuff och utmanande releas. Men en del lite små knepiga övningar. Men samtidigt så skönt att få sträcka och tänja ut på kroppens alla så muskler. 

Men nu blir det inte så mycket mer än att dö i soffan. 

Myskväll

På g hem från en sån där myskväll med mina tjejer =). Det va en massa mys med cava, ost och kex och en massa snack och skratt med mina bästa tjejer. 





Mat och träning

På dagens schema står och har ståt. Först en massa träning som bestod ut av crosstraining. Det va ett roligt och jobbigt pass. Det va Lotta som höll i passet idag för att Mikaela va bortrest. Skönt för henne tråkigt för oss. Men Lotta bjöd på ett roligt och jobbigt pass. Vi delade upp oss i fyra grupper. Och sen så hade vi en kortlek där dom olika valörerna betyde olika övningar som vi skulle göra. 

Passet bestod ut av två block. Där första blocket va mer fokus på kondition. Vi hade 20 min att hinna med att vända på så många kort som möjligt. Och man skulle hålla ett högt tempo och bara köra på. Puscha och sporra varandra i laget att kämpa på. Dom olika övningarna va 

Hjärter= burpees
Klöver= squat
Ruter= lådhopp
Spader= mountain climbers

Sen skulle man göra så många som kortet visade och ess ju såklart 14. Det kan låta lätt. Men det blev jobbigt efter ett tag. Speciellt när hjärter kom efter varandra typ hela tiden. Jag tyckte inte att vi gjorde nånting annat än burpees. 

När dessa 20 min hade gått. Fick vi nån minut på oss att torka av den värsta svetten och dricka lite vatten. Sen gick vi in i block två. Där va det mer fokus på styrka. Vi skulle ladda upp med en tung stång. Jag körde med 20 kilo och det va jag och dom två killarna som körde på den vikten i mitt lag. Då känner man sig nästan lite stark i alla fall ;).  Då stod dom olika valörerna för nya övningar som va. 

Hjärter= armhövningar
Klöver= dips
Ruter= front squat
Spader= push press

När spader ess kom då ville jag typ bara kasta in den där handduken gå och lägga mig i ett hörn i fosterställning och bara hoppas på att passet skulle va över nångång. Men vi krigade på riktigt bra i mitt lag och det va jätte kul. 

Men ja nu så ska jag snart ta och bege mig till tåget för att åka ner till Ösmo. Jag ska nämligen träffa tjejerna för lite tjejsnack och en massa mat =). Det ska bli sån trevligt. Det va ett tag sen som vi sågs och kunde sitta ner och prata så det ska bli mycket trevligt. Vi sågs ju på dopet men då hann man inte prata så mycket med Izza. Så det ska bli trevligt att prata lite mer med henne. 

Men ska kanske ta och sätta lite fart. Jag kollade förövrigt på debatten i går mellan alla partier. Jag har ju redan röstat och när jag kollade på den så stärktes bara min känsla av att jag hade röstat rätt. Jag visste ju redan vilket block jag skulle rösta på. Men det va mer frågan om vilket parti min röst skulle hamna på. Men efter debatten igår så känns det verkligen som att jag valde helt rätt både när det kommer till block och till parti =). Men ja det ska bli både spännande och skrämmande och se hur det kommer att bli på söndag. 


Fredag

Jag började min morgon med discofredag =). Det gjorde jag på sats Odenplan med att köra nya releasen av Grit strength. Det va en galet jobbig start på morgonen. Det som är absolut värst är alla dessa armhövningar. Det är så sjukt jobbigt att göra dom på tå. Samtidigt så vill jag ju bli bättre på dom och för att bli bättre så måste jag göra dom på tå. 

Men passet gick bra. Det va som en svettig blöt pöl jag gick ut för att hoppa in i duschen och sen åka raka vägen till jobbet. Idag va Sofia på plats och det va väldigt roligt att träffa henne igen. Även om jag knappt hann prata med henne. För det va ganska mycket att göra idag. Men det va ändå kul att hon va där och prata lite med henne. Men jag hade ganska så fullt upp idag. Om jag inte visade bågar eller pratade och hjälpte olika kunder så prickade jag och prismärkte bågar. Det kom en hel kartong med bågar. Så ja det va bara att sätta fart så att det kan komma ut nån gång. Jag hittade även en liten ck båge som jag tyckte va ganska så snygg. Hmm kanske kan bli ett par nya glasögon tillslut trots allt ;). 

Nu mer när vi är en drift butik så är det min uppgift att prismärka alla nya bågar som kommer in. Vilket jag tycker är roligt. Men det blir så såklart mer för mig att göra. Men det gör inte mig nånting för jag tycker om att ha koll och kontroll på läget =). 

Men nu händer det inte så mycket mer än att jag ska ta det lugnt och kolla lite på tv. 

Helt otroligt

På något mirakulöst vis så vaknade jag ut av mig själv kl:06:00 och kände mig pigg. Kan ju bero på att jag gick och la mig vid 22 tiden. Så vad göra. Jo jag bestämde mig snabbt för att gå ut och gå. Varför va jag inte ute och sprang då. Jo för att jag har haft lite ont i min hål. Och jag försöker att lyssna på kroppen. Smärta är ett täcken på att nått inte är helt 100%. Det är så mycket bättre än vad det har varit. Men känner även att det är bäst att ta det lite lugnt med löpningen. Jag har ju klarat av tjejmilen och det va ju ett ut av mina lopp som jag skulle göra. Men nu är det långt kvar till nästa lopp. Så nu kan min häl få ta det lite lugnt ett tag. 

Jag har ju googlat. Det ska man ju aldrig göra. Jag har än så länge inte fått upp cancer. Men annars har jag fått upp allt från stressfraktur, inflammation till vila i minst 8 veckor. Jag vill inte ha nått ut av det. 

Men ja jag bestämde mig då snabbt i morse för att gå ut och gå en promenix. Så det va på med kläderna och ljudboken med och sen va det bara att gå ut och gå. Blev att gå ner till en sjö som finns här i närheten. Och det varvet runt. Då får man en promenix på en timme och man får gå lite asfalt. Men även grus och sen i skogen. En bra runda med växlande underlag. Precis i min smak. 

Men nu blir det snart till att åka till jobbet och kriga. Skönt att det är torsdag för det betyder att det mycket snart är fredag och helg =). 

Grit X 2

Idag har det blivit Grit x 2. Och det va inte bara två utom det ca nya releaser i båda. Jag tycker alltid att det är lite små knepigt när det är dax för nya releaser just bara för att man inte vet vad man ska göra och vilka övningar som kommer att komma. Man måste kolla mer och göra sen. För när man kan och vet så kan man mest bara lyssna. Och vara mer redo och sätta igång på en gång och övningarna går mer på ren rutin. Men samtidigt så är det såklart roligt med en ny release. 

Vad tyckte jag då. Jo cardion va jobbig. Det va mycket att springa fram och tillbaka. Det va några nya övningar. Det va en övning där man va tvungen att både lyssna jätte noga och vara sådär super snabb som man absolut inte är sådär okristligt tidigt på morgonen. Men jag tyckte om den nya releasen och tror att det kommer och bli roliga och jobbiga 3 mån. 

Sen på kvällen så körde jag Grit strength. Även här va det väldigt jobbigt. Det va mycket jobb med stången som ska vara tung. Det va mycket vändningar. Och front squat. Även här gällde det att lyssna nog och att vara snabb. Men ju fler gånger jag kommer att köra den här releasen ju bättre kommer det att bli. Den va riktigt jobbig och jätte rolig. Jag ser även fram emot att köra den här i 3 mån. 

Sen har jag även jobbat och det va mycket att göra idag. Bertil har antingen stått i verkstaden eller suttit i rummet. Jag jag antingen visat bågar, sålt glasögon eller typ vart på lunch. Men det va kul att det va att göra. Dagen gick mycket fort och vi har sålt bra så det är jätte kul =) 

Men oj nu blir det att ligga på spikmattan innan jag ska sova. Eller nej jag ska lägga mig på spikmattan i sängen och kommer garanterat att somna på den ;). Måste komma in i mina spikmatta rutiner igen. Det är ju sååå galet skönt. 

Tjejmilen

Nu med lite distans ifrån tjejmilen så känner jag mig så sjukt nöjd med min tid. Eller inte bara med just själva tiden. Okej jo jag är jäkligt nöjd med tiden. Men jag är oxå nöjd med min utveckling. Min utveckling från att knappt kunna springa 5 km utan att typ stanna vid närmsta träd och typ bara vilja dö. Till att idag klara av att springa milen på en tid under 50 min. Jag har blivit så mycket starkare och snabbare än vad jag någonsin kunnat drömma om. Och utvecklingen går vidare. Nu ska jag fortsätta att fokusera på att bli starkare och att känna mig starkare. Jag ska fortsätta att springa och utveckla mig där. Funderar bara på vad nästa mål ska bli. Jag skulle ju vilja springa ett maraton bara för att känna känslan av att just klara av att springa en maraton. Men det som skrämmer mig är distansen. Springa 4,2 mil. Jag tycker bara att det är jobbigt att köra bil 4,2 mil. Då vill jag inte ens tänka på hur jobbigt det är att springa den sträcka.  Och hur lägger man upp ett sånt lopp. Ska man springa hela tiden. Eller ska man varva springa med att gå. Ska man stanna upp och dricka eller ska man göra som jag brukar göra och hoppa över att dricka. Hmm det känns som att jag nog får börja med ett halv maraton på 2,1 mil innan jag ger mig på en hel maraton. 

Hmm många kvälls funderingar är det. Men jag känner bara en sån glädje och tacksamhet för att jag tog det här beslutet och skaffade mig ett gymkort. Och jag inte bara skaffade mig ett. Jag använder det oxå flitigt och tränar det som jag tycker är roligt och det som är bra för mig själv och för min kropp. Men nu blir det snart till att sova så att man orkar upp i morgon. 


Min tjejmil 2014 
Det känns grymt kul att se jag sprang nästan i samma tempo dom första 1-5 km som dom sista 5-10 km. För min känsla va absolut inte det samma. Jag tyckte att det kändes som att jag sprang dom första km så mycket snabbare än vad jag gjorde dom sista. Så det va kul att se. 




Min plikt

Idag har jag gjort min plikt. Jag har nämligen vart och röstat idag. Efter lite om och men så har jag tillslut bestämmt mig. Och då va det lika bra att få det gjort. Jag tycker att det är viktigt att gå och rösta. Sen tycker jag oxå att det är sååå skönt att kunna förtidsrösta. För då slipper man att stå och köa bland alla andra människor. Men ja förutom att rösta så har jag vart i jordbro industriområde och haft kvalitetstid med min pappa. Vi har fixat med min bil. Jag hade nämligen en väldrigt irriterande rödlampa som lyste sådär starkt och bara vägrade att slockna. Så ja det va bara att boka in en tid och fixa det där. 

Efter x antal timmar, två koppar kaffe och några svordomar så va vi klara. Det gick ganska så bra och vi bytte både olja och torkarblad. Så nu är bilen redo för besiktningen i oktober. När vi va klara så blev det att åka hem. Jag kände mig lite sliten i kroppen efter gårdagens lopp. Så jag bestämde mig fort för att springa ska jag nog inte göra idag. Men ut och gå i det fina vädret ville jag ju såklart göra. Man vet ju aldrig när det blir såhär fint igen. Så det blev en lång primenix på nästan 2 timmar. Det va bara sååå härligt. Jag försökte och bara att njuta av det härliga vädret och att få va ute i det. Blev att gå i skogen, på grusväg och lite asfalt. 

Sen har jag gjort en massa matlådor och en massa annat som måste göras. Men nu blir det inte att göra så mycket mer än att ta det lugnt i soffan. Och ladda upp för en ny arbetsvecka. 

Tjejmilen

Idag så började jag min morgon med att kliva upp kl:07:00. Då blev det att lyssna på ring så spelar vi och att äta frukost. En cyklade jag ner till sats för att börja min morgon med att köra ett crosstraining pass. Idag hade hon bytt ut den första delen av passet. Från 100 till pyramiden. Det betyder att vi skulle börja med att göra 60 jumping Jacks, 50 utfall, 40 air squat, 30 armhövningar, 20 skridskohopp, 10 burpees. Sen skulle vi räkna upp igen så 10 burpees, 20 skridskohopp, 30 armhävningar, 40 air squat, 50 utfall och sen 60 jumping Jacks. Jag blev klar först ut av alla deltagare och det kändes ju såklart jätte kul. Men det ska erkännas att det ca jobbigt. Jag klarade av alla övningar på tiden 9:30 ( nånting ). Så nu är det bara att jobba för att få en snabbare tid. 

Sen gick vi på alla varven och alla olika övningar. När passet va klart så va det bara för mig och sätta lite fart. Cykla hem, duscha lite fort äta en banan och att sen byta om till springkläder och att sen gå ner till bussen. Det va nämligen dax för mig att springa min första tjejmil ( förhoppningsvis inte den sista ). Jag åkte in med nathalie och Erika som jag har lärt känna igenom sats Haninge. Så vi möttes på bussen och åkte in till Gärdet. Där va det fullt med folk. Alltid så kul att springa lopp. Jag blir alltid lite små nervös när jag ska springa lopp. Det är inte bara för att det är tävling utom för att jag vill ju ha en bra tid oxå. För det är ju inte så att jag inte kan springa. För det vet jag att jag kan. Men det är ändå lite små nervöst. Så det blev att ställa sig i den milslånga kön till toan och att sen lämna in sina saker och att sen gå och ställa sig i startfållan som man skulle starta i. Jag och nathalie startade i 4b medan Erika startade i 3b. Så hon startade lite tidigare än oss. 

Men när starten gick så släppte nervositeten lika snabbt som jag började och springa. Jag kunde fokusera på mig själv och på att bara springa. Lyssna på musik och att bara sätta den ena foten framför den andra. Det som jag har gjort så många gånger och det som jag värkligen älskar att göra. Jag kände i början att det gick lite långsamt som det nästan alltid gör när det är lopp och när alla springer i olika tempon och man får sicksacka sig fram. Så bär jag kunde springa snabbare och få ut på stegen så kände jag att jag ville ta in den förlorade tiden ( som knappt va någon förlorad tid ). Utom jag ville nog mest bara springa snabbt och få en bra tid. Jag sprang på och sprang nog lite väl fort i början. För när vi kom till 4 km så började jag känna mig lite trött. Men det va bara att kriga på. Mellan 6 och 8 kilometer så missade jag 7 km markeringen så då kändes det extra långt där emellan. Så när jag såg 8 kms markeringen så kände jag bara att nu är det fan inte långt kvar. Utom då va det bara att springa på. Sista kilometern va ganska så jobbig för det va en liten uppförsbacke som va lite små seg som man skulle upp för innan man kom till mål. När jag sen äntligen såg mål så va det bara sååå skönt. Känslan av att springa över mållinjen är obeskrivlig. Det är alla känslor på en och samma gång. 

Jag stannade pulsklockan på tiden 46:48. Kände mig sjukt nöjd. Fick min medalj, en banan, vatten och gick sen vidare för att hämta mina saker och möta upp dom andra. Gick in på tejejmilens hemsida och fick reda på den exakta tiden som blev 46:41. Jag är så jäkla nöjd med att jag sprang under 50 min. Sen mötte jag upp dom andra och Erika som hade startat tidigare än mig hade jag sprungit om vid 6 km. Men det hade inte jag sett. Haha hon sa att det va nån som hade kommit sprungit sjukt snabbt och så såg hon att det va jag och hade tänkt att nej det där går inte att haka på. 

Sen åkte vi hem och nu började jag och känns mig ganska så trött. Satt typ och gäspade hela vägen hem. När jag väl kom hem blev det att hoppa in i duschen och sen va jag tvungen att lägga mig ner på soffan en stund och somnade ganska så snabbt. Gud jag va verkligen jätte trött. Jag brukar ju typ springa 1 mil innan frukost o vanliga fall. Men okej då brukar jag inte springa såhär fort som jag gjorde idag. Men jag va verkligen jätte trött. 

Men ja dagens tack går helt klart till mina kära ben som gjorde så att jag kunde springa tjejmilen idag på en tid som jag är mycket nöjd med. 


Min middag som idag bestod ut av väldigt gröna kikärtsbiffar till det hade jag en sallad som bestod ut av tomat, paprika, avokado, rödbetor, gulbetor, halloumi, oliver och morötter. Mums.  



Bodypump

Efter en som kändes som en extra lång arbetsdag så va det grymt skönt att komma iväg till gymmet. Blev att köra ett bodypump pass på sats sjöstaden. Det är ett nytt, snyggt och fräscht center. Sjöstaden ligger ganska nära Tyresö så det är skönt. Hon som håller i passet tycker jag är mycket bra. Hon lassar på både utmanande och tungt. Sen så är hon i god tid så om det är någon ny eller nån som har några frågor så har hon gott om tid för att svara på dom. Kort och gott en bra instruktör helt enkelt. 

Passet kändes bra det va sjukt jobbigt. Det va ett tag sen som jag körde pump och det både kändes och inte kändes. Jag kände mig pigg och stark. Jag orkade mer än vad jag trodde och kunde utmana mig själv. Så det va kul. Samtidigt som det såklart va jobbigt i typ alla muskler. Mina ben skrek redan innan av träningsvärk från tisdagens pass. Men det va bara att kriga på. 

I morgon tänkte jag att jag skulle ta mig in till stan efter jobbet och hämta ut min nummerlapp till tjejmilen. Jag är taggad samtidigt som det känns som att jag inte har sprungit så mycket som jag kanske har velat göra inför ett lopp. Har haft en massa annan träning att syssla med. Men samtidigt så vet jag att jag nu mer har en bra grundkondition och att jag klarar av att springa 1 mil utan problem.  Jag är inte direkt orolig. Men jag vill ju samtidigt ha en bra tid. 

Men ja nu blir det inte så mycket mer än att ta det lugnt och att sen sova. 

Forever living

Idag efter jobbet va jag över till en kompis och hämtade mina aleovera produkter. Så nu har jag 3 nya dunkar av aleovera gel hemma. Min som jag har börjar att ta slut och jag vill ju inte vara utan. Nu när jag har börjar med det. Så tre nya friska månader med aleovera gel har vi framför oss 😄. 

Effektiv

Idag så började jag min morgon med att springa en runda på ca 1 mil och lite till. Jag har lixom kommit på att jag ska ju springa tjejmilen på lördag så kanske bäst att springa lite och se hur det känns. Men det känns bra. Kroppen svarar bra så det kommer nog att gå bra. Det va både lite små kallt och dimmigt när jag i morse gav mig ut på min runda. Det va både linne och t-shirt på som gällde. Men rundan kändes bra och jag fick springa på för att få upp värmen i början. Sen blev det att gå hem duscha, äta frukost och att sen åka till jobbet. Idag va det lite blandat. När det va mycket att göra så va det mycket och när det va lugnt så va det helt dött. Nu ska Frida ha sem i 10 dagar så vi kommer bara att vara 3 st då. Sen ska Bertil på kurs mitt i allt det där oxå. Men kommer älskad Sofia och jobbar lite =). 

Men som Bertil och jag va. Ingen jävel får bli sjuk. Och är man sjuk så får man ändå komma hit och svara i telefonen, packa upp posten och sätta på kaffe. Haha jag skämtade om att man får väll ta med sig en spyhink och köra skytteltrafik till toan om det är nån typ av magsjuka man åker på. Men som sakt va man ska ha ena foten i graven för att få stanna hemma. Men nu har vi sån jäkla bra personal hos oss. Det är ingen som är måndags sjuk eller fredags sjuk eller nageltrångs sjuk. Utom alla kommer i ur och skur. Och är man hemma och är sjuk ja då är man värkligen sjuk. 

Men ja dagen rullade på bra jag jobbade till 19 och det gick så bra så. Jag passade på att äta lite mellanmål för jag tänkte dra till gymmet efter jobbet. Jag va på plats vid kvart i åtta och satte fart redan från början. Lite uppvärmning och sen va det bara att sätta fart. Är man effektiv och ägnar sig åt träning så kan man få till ett bra pass på en inte allt för lång tid. Man vill ju komma hem nån gång oxå. Så jag körde mycket supersett. Som innebär två övningar som man varvar emellan och så kör man dom två utan vila och så vilar man lite mellan varje set. Det blev att köra trusters med stång och armhövningar. Först några uppvärmnings set och sen 5 tyngre set. Sen blev det lungers med stång och axelpress. Där oxå några uppvärmnings set med att lägga på mer vikt för varje set. Sen körde jag 5 set där oxå. Sen avslutade jag med att köra lite olika magövningar där en jobbar sneda magmuskler och sen triceps. 

Ett snabbt effektivt och bra pass helt enkelt där jag ändå fick med hela kroppen och stora muskel grupper. Vilket jag tycker om. Jag gör mycket hellre pull ups än att bara stå och jobba biceps. Men så är jag och alla är vi olika. 

Sen blev det att gå hem och nu ska jag ta och sova. Men ha det såå bäst. 





RSS 2.0