Ett tag sen

Oj nu va det ett tag sen som jag skev. Men jag har inte haft tid, ork eller lust att skriva. Jag har mest jobbat, jobbat och sen jobbat lite till. Det är fullt upp och ett helt annat tryck än i Tyresö. Men det är kul. Verkligen jätte roligt. Dagarna går jätte fort. Och vips så är det redan torsdag. Veckan har gått fort samtidigt som den har gått så långsamt. Men idag så får jag äntligen träffa mannen i mitt liv. Vi ska gå ner och kolla på lite eld, raketer och sen bara gå hem och ta det lugnt och skönt. Mysa lite och bara njuta av varandras sällskap. Vi har inte setts sen förra måndagen. Så jag saknar honom jätte mycket. Men dom senaste dagarna har vi prata i telefon och då har det känts så mycket bättre. Men idag ska vi äntligen ses och jag längtar så mycket. Att man kan sakna och längta efter nån så mycket som man inte har känt så länge. 

Idag så kommer vi att vara värsta Tyresö gänget i sickla. Det är jag, Bertil, Helena och Lovisa som är på plats. Sååå kul. Jag känner mig just nu bara så glad. Och det känns så bra. Sen har jag såklart hunnit med att träna en del oxå. Har just nu träningsverk i ryggen och i morgon så kommer jag garanterat ha det i både ryggen och i benen. Har kört mycket rygg och ben nu den senaste tiden. Jag känner att det är viktigare att ha en stark rygg än snygga biceps ;). Känns som att jag har mer användning ut av det. 

Samma start ny dag

Ja det blir att köra samma start som igår. Nämligen på gymmet. Sitter precis som igår och väntar på att sats i sickla ska öppna så att jag kan få komma in och börja dagen. Igår blev det att köra ett snabbt men intensivt pass. Körde mycket teknik övning på clean. Det är en rolig och lite små knepig övning med skivstång. Där emellan körde jag armhävningar, ketterbellsswing och lite övningar för mage och core. Sen blev det en snabbdusch och att gå till jobbet för att äta frukost. 

Det blev en bra dag på jobbet. Vi sålde en hel del både solglasögon och vanliga glasögon. Så kul. Att det rullar på bra redan ifrån start. Solglasögon har sickla borna tydligen saknat. För jäklar vad vi har sålt solglasögon. Var och varannan kund som kommer in ska köpa solglasögon. Och det är inte bara så att dom kommer in och kollar utom dom köper oxå. Det tycker vi om. Nej så dagen rullade på bra och det märks att det är ett helt annat tryck än vad det är i Tyresö. Så det känns bra. Dagen går väldigt fort. Helt plötsligt så får man gå hem. 

Sen när jag kom hem så blev det att ge sig ut och springa. Så skönt. Det är verkligen som terapi för mig. Och jag kände att jag verkligen behövde det. De har vart så mycket nytt den här veckan så jag behövde bara få koppla av lite och bara sätta den ena foten framför den andra och inte tänka på nånting. Ja förutom att lyfta på fötterna och att inte ramla. 

Men jag saknar såklart mannen i mitt liv. Han är ute och åker en massa båt just nu. Så han har inte mobilen på. Så jag saknar honom såklart och det känns extra mycket när man inte kan höras. Varken på sms eller att ringa. Men nästa vecka kommer han hem och jag längtar så mycket. Men nu öppnar dom snart så att jag kan få min braiga start på dagen. 

God morgon

God morgon ja om den nu är så god. Jag har i alla fall sovit som en stock hela natten. Så trött jag va igår. Men idag känner jag mig så mycket piggare. Vaknade typ upp som en helt ny människa. Men just nu så sitter jag utanför sats sickla och väntar på att dom ska öppna så att jag kan starta dagen med lite träning. Det kommer bara att bli ett kort pass för jag börjar att jobba kl10:00. Men bättre än inget. Men i kväll ska jag ge mig ut och springa en runda. Som jag längtar. Terapi på hög nivå. Men det som är skönt är att sats och synsam i sickla ligger jätte nära varandra så det är bara att gå lite snabbt över efter att man duschat och äta lite frukost och sen är man redo för dagen. Perfekt. 

Det ska bli kul att se om det blir nått drag idag. Men tanke på att det är lördag. Dom flesta normala människor är lediga och det är löningshelgen. Jag tror nog att det kan bli lite snurr i butiken. Inte för att det än så länge har vart speciellt dött. Snarare tvärt om. Men ja det ska som sagt va bli spännande. Men först träning så att man gör av med lite energi. 

Ny butik

Vart ska man börja nån stans. Den här veckan har vart helt galen. På alla sätt och vis. Jag har bytt jobb. Eller snarare bara bytt butik. Har flyttat från mitt kära älskade sköna gröna Tyresö och är nu mer i sickla. Det är en ny öppnad butik. Så allt är nytt och fräscht. Det är nya kunder och allt ska startas igång från början. Inget kund register eller nånting. Det är verkligen som att öppna ett tomt block och bara att börja att skriva. Så ja det är verkligen super spännande. Det är både roligt spännande och lite skrämmande. Men framför allt en utmaning. Men än så länge så har det gått jätte bra. Det har vart fyllt ös och det är verkligen ett helt annat tempo än vad det är i Tyresö. Men det är kul. Det händer saker hela tiden. Och det gör att man är mer på tårna och att dagarna går mycket fortare. Så än så länge så känns det jätte bra. Men ja förutom att ha bytt butik så har jag mest bara tränat och inte gjort så mycket mer. Har vart ganska så trött på kvällarna nu när det är så mycket nytt. 




Ramlat

Jag har lyckats med att stå på öronen. Japp det här med att springa i skogen är förenat med livsfara. Ja i alla fall om man är lite ouppmärksam och inte lyfter ordentligt på fötterna. Så j jag gjorde en Anja Pärson. Det va ett ordentligt magplask. Men det va bara att resa sig upp borsta bort den värsta smutsen och fortsätta att springa. För ja jag va ju tvungen att komma hem nångång. 

Men söndagen så tillbringade vi nästan hela dagen tillsammans och det kändes bara så bra. Det va nästan en vecka sen vi sågs för han har vart ute och åkt båt. Men vi började med att äta lunch i Haninge sen åkte vi in till stan. Va vid Kungsträdgården och kollade på blommorna. Sen åt vi yoghurt glass. Jag inbillar mig nästan att den är nyttig ;). Sen blev det en kaffe för att sen bara gå runt lite här och där. För att sen åka hem och bara ta det lugnt insoffan. Så mysigt. 

Men nu är han ute och åker en massa båt till nästa vecka. Så vi kommer inte att ses på ett tag. Jag kommer ju såklart att sakna honom. Men det kommer att gå bra. 








Ledig

Idag har jag vart ledig och det har bara vart såååå skönt. Det har vart kanon väder idag oxå. Så det har vart perfekt. Men ja jag började med att gå upp vid sex tiden för att äta frukost och sen gick jag ner till gymmet. Där blev det att köra vanliga squat, axelpress, rygg i cabel Cross maskinen, bänkpress, latsdrag och ja lite allt möjligt helt enkelt. Sen gick jag hem. Tog det lite lugnt och fixade lunch till den här veckan. Det blir kyckling biffar. Som består ut av kyckling färs, halloumi och röda linser. Det är enkelt och super gott. 

Sen tog jag mig ut och sprang en runda. Eller nej det blev en lite längre runda. Blev faxist att springa hela 36 km. Helt galet. Det är ju som att springa från mig ner till Ösmo och halvväg till nynäs. Hur kändes det då. Jo men det kändes bra. Det är klart att det va jobbigt. Men det va inte så att jag trodde att jag skulle dö jobbigt. Jag satsade på att springa i ett lugnt och jämnt tempo. Och när jag stannade så hade jag kunnat fortsätta. Och den känslan kändes bra. Men jag hade bestämmt mig för att springa den rundan och så fick det helt enkelt räcka så. Men 36 km det känns ändå så bra. Det känns som att dom där sista kilometerna kommer jag att klara på ren jävla vilja. 

Men nu känner jag mig gansk så trött och lite små stel i kroppen. 


Dagens uppgift

Min uppgift idag är att fylla i Melodikrysset. 


Och det är ju såklart att vi klarade det. Eller pappa sa och jag skrev ;). 



Morgon drink

Jag börjar min morgon med att äta gröt i lugn och ro. Till det blir det att dricka en kopp kaffe och en morgon drink. Som består ut av vatten och Argi+. Nu kommer jag att ha energi hela dagen. Men först blir det att åka till jordbro industriområde för kvalitetstid med pappa. Vi ska fixa med min bil och sen ska jag ut och springa i det otroligt härliga vädret. Längtar redan. 




Fredag

Idag så började jag dagen på den absolut bästa sätter. Nämligen på gymmet. Det gör att hela dagen bara bli så mycket bättre. Ja va i och för sig på gymmet igår oxå. Då blev det att köra utfall med skivstång och sen lite rygg. Har börjat köra en för mig ny övning för ryggen i två maskiner. Som har vikter och så sätter man dit två handtag sätter sig i mitten ut av dom två maskinerna och kör igång. Den känns bra och man får bra kontakt samtidigt som det är jobbigt. Något som passar mig. 

Men idag blev det att köra front squat. Jag började med att köra front squat, chins och armhävningar från tårna. Ökade på vikterna på squaten och körde detta 5 varv. Sen gick fortsatte jag med att köra front squat 5x5 på tyngre vikt och ökade på extra på det sista settet. Där emellan körde jag pull ups. Sen avslutade jag med att öka på lite mer och att köra 3x2 och sen avslutade jag med att köra 1x 3 på mitt PB. Det kändes bra. Det kändes som att jag hade kunnat köra på tyngre. Men vill inte skynda på allt för fort. Utom vill att tekniken ska sitta och har kanske det mer som fokus än att det ska vara jätte tungt. Eller det är tungt för en klenis som mig. 

Sen körde jag militär press. Körde lite samma tänk där 10x3 på samma vikt. Ökade på och körde 6x2 för att sen öka på lite mer och köra 5x3 avslutade sen med att köra 1x4 på mitt PB. 
Sen blev det lite stretch och att rulla över en foamroller. Det knakar fint när man gör det. 

Men nu är jag på g till jobbet. Och i kväll blir det äntligen till att mysa med manen i mitt liv. Han har vart ute och jobbat sen i tisdags så vi hördes först igår. Har så klart saknat honom. Men saknaden är nog störst idag efter som att jag vet att vi kommer att ses i kväll. Men först ska det krigas en hel dag. 

Marklyft

Marklyfts onsdag va det dax för idag. Jag körde lite blandande övningar men fokus låg på marklyft. Men dom andra övningarna va chins, axlar, biceps curl. Körde på en matta som dom har så att man kan släppa stången ner. Sådär obehagligt högt så att alla som är på gymmet hör och hoppar högt och väder sig om för att se vad som pågår där borta. Och så står jag där med mina bäbis vikter på stången och tror att jag typ är Hulken ;). Men jag körde med släpp bara på dom sista vikterna. Jag har lärt mig att man sparar på energi igenom att släppa ner när vikterna blir tyngre. För då kan man fokusera på att lyfta upp vikten och inte på att följa med ner. Men körde först 10 reps på lite olika vikter och körde sen 6x2 på samma för att sen köra 5x5 på samma vikt innan jag gick på tyngre vikter med släpp. Det kändes bra och va riktigt kul. Ja förutom att man känner sig lite fånig när man håller på och släpper ner stången som värsta testosteron killen. Så ja nu har jag även ökat mitt PB med 5 kilo. Låter kanske inte så mycket. Men det kändes riktigt kul. 

Men nu är jag på g till jobbet och jag är bara såååå hungrig. Hela min kropp skriker efter frukost. Sen blir det en massa terapiarbeten. Vi har fått så jäkla mycket rayban som måste prismärkas sorteras upp och sorteras ner. Terapi helt enkelt på hög nivå. 

Ett ord

Att få ett sms skickat till sig med bara ett ord. Eller snarare en symbol. Att det kan betyda så mycket. 




Bröllopet

Gårdagens bröllop och bara hela gårdagen va bara såå fantastisk. Jag hade bara så kul. Det började med att jag åkte ner till Ösmo. Va där vid strax innan 10. Träffade tjejerna och så åt vi lite frukost. Innan vi gick igenom dagen hur vi skulle gå och hur planeringen va. Sen gjorde vi oss i ordning och tog det ganska så lugnt. Vi hade jätte mycket tid på oss så det va absolut ingen stress. Sen blev det lite skumpa innan vi drog på oss klänningarna och blev hämtade av en taxi. Som jag skrev innan så va jag lite nervös. Vilket naturligtvis va helt onödigt. För när jag kom där så såg jag honom. Och det kändes bara så bra. Det va som att jag kunde slappna av och börja andas igen. 

Vi började med att gå igenom hur vi skulle gå med prästen och allt sånt. Sen började bröllopet.  Set gick kalas bra. Båda sa ja, det va ingen som ramlade eller sa fel. Eller nånting. Utom allt flöt på mycket bra. Så otroligt fint och dom är verkligen så fina tillsammans. Så glad för deras skull. Sen va det dax för fotografering och alla ville ju en massa kort. Jag va glad över att solen sken för det va inte allt för varmt där vi stod i våra klänningar. Men det va bara att bita ihop och le. Efter fotograferingen så kom min mamma och hämtade oss så att vi kunde åka till festlokalen. Där blev det snittar, bubbel, lite mer snittar och sen fick vi gå till borden. Sen va det dax för mat, lite vin, en otroligt god tårta, lite mer vin, lite mer otroligt goda sötsaker som Elin hade bakat. Hon är bara så otroligt duktig. Det va så att det inte gick att sluta äta. Sen blev det kaffe och sen lite mer vin på det. Och så klart en massa dans. Partyt kunde börja och ja vi va på dansgolvet nästan hela tiden. Men undantag för lite kisspauser och att fylla på glaset med mer vin. 

Efter väldigt mycket dans så va det dax för hemgång. Vi åkte vid två tiden. Och ja jag vet inte riktigt vad klockan va när vi gick och la oss men jag vet va den stod på när jag vaknade. Innan alarmet ringde. Jag kommer att sova gott i natt om jag säger som så. Men oj så kul vi hade det. Det va helt galet. Stort tack till alla som gjorde partyt så roligt och lyckat igår. 









Trött och sliten

Det va med en trött och sliten kropp som jag i morse gav mig ut på en löprunda. Benen va trötta, kroppens kändes seg och trött. Det va som att sen helst bara hade velat ligga kvar i sängen och dö när klockan ringde i morse. Men jag tog mig upp och ut. Sprang en runda på ca 16-17 km. Blev att springa både i skogen och på lite asfalt. Men mest i skogen. Det va skönt att när det va klart. Men där emellan så va det nästan bara tungt, trött, slitigt och jobbigt. Om det beror på att jag sprang innan frukost eller att jag sprang igår kväll. Ja det vet jag inte. Eller kanske en kombination av dom båda. Men det ska bli skönt att ta en vilodag i morgon. Känner verkligen att min kropp behöver det. 

Men nu är jag på g ner till Ösmo för att äta frukost med dom andra tärnorna. Sen ska vi göra oss i ordning och sen öva lite på att gå. Sen blir det vigsel, mat, presentöppning och sen party. Ska bara bli såååå kul. Jag är taggad på gränsen till över taggad ;). 

Fredags fys

Fredags fys innan fredags mys. Eller nja det blev bara fredags fys och ingen fredags mys. Blev snarare att hoppa in i duschen direkt efter min kvällsrunda och att sen slänga i sig mat och att sen dö. Känner mig bara så trött och slut i kroppen. Men jag tog mig ut på en kvällsrunda i alla fall. Funderande ett tag på att hoppa över träningen men så tänkte jag på hur bra jag kommer må efter och på hur gott jag kommer att sova. Så ja jag bestämde mig för att springa en runda i skogen efter jobbet. Men jag kände mig trött och sliten i kroppen. Vet inte om dom där intervallerna fortfarande sitter kvar i kroppen eller vad det är. Men ska bli skönt med en vilodag på söndag. Det kändes bra när det va klart. Att ha det gjort och att vara så där avslappnad och skönt trött. 

Men ja nu ska jag ta krypa ner i sängen kolla på ett avsnitt av jordskott och att sen ta och sova. I morgon blir en lång dag. 

Ha det så bäst. 

På lördag.

Det börjar att närma sig kan man ju säga. Väskan står packad, klänningarna är nerpackade och sista passet innan helgen på gymet är avklarat. I morgon är det då dax. Dagen med stort D. Dagen då Izza ska gifta sig och jag ska vara en ut av brudtärnorna. Inte utan att man blir lite nervös. Både för min skull och för hennes skull. För min skull är jag nervös för att ja allt kan ju hända. Typ att man snubblar och drar med sig typ alla i fallet. Men det kan jag ta. Det kan man garva bort. Nej jag är nervös för en helt annat sak. En sak som jag absolut nästan inte kan påverka. Och det handlar inte ens om mig. Det handlar mer om en gammal sak som kommer upp så fort det nu är dax för att gå på kalas eller bara det att träffa andra människor. När man ska ta med sig nån, gå med nån, inte bara nån utom en människa som betyder väldigt mycket för en och som man tycker väldigt mycket om. Som man väldigt gärna vill ska komma. Som man hoppas ska komma. Men ja jag är ju van med att alltid bli besviken. Jag är van med att i slutändan få stå där själv. Få försvara både mig själv och för denna person som inte har dykt upp och som inte kommer att göra det. Just det är jag nervös över. Jag kommer inte att bli lugnt fören jag ser honom stå där. Vilket jag verkligen hoppas att jag kommer att göra. För den känslan, sorgen i hjärtat och den kniven i ryggen har jag känt allt för många gånger. Det är ingen rolig känsla och jag vill bara inte känna den i morgon igen. Vilken annan dag som helst men bara inte i morgon 

Det spelar ingen roll hur mycket eller hur många gånger som han säger att vi ses på lördag. Eller att han skulle ta presenten så att jag skulle slippa släpa på allt. Nej det är säkrast att jag tar presenten i fall det är så att han inte kommer. Jag har till och med köpt ett extra kort i för säkerheters skull. Och för att det är så fult och stryka. Då kan man helt enkelt bara skriva ett nytt. Ja så det är jag nervös över. Inte helt normalt och inte alla som är nervösa över sånt. Men har man haft ett förhållande som jag har haft innan ja då är känner man oro inför sånt här. 

Men nog pratat om detta. Jag började min dag idag på gymmet. Blev att köra back squat. Eftersom jag inte vill ha en massa fula märken efter stången på nyckelbenen som jag får när jag kör front squat. Började med att värma upp på lätta vikter och körde sen 5x5 på lite tyngre vikter. Körde den militärpress. Med skivstång. Rodd med skivstång och avslutade sen passet med höftlyft med skivstång. 

Men nu är jag på g till jobbet. Fick reda på en jätte jätte tråkigt sak angående en kollega igår. Usch det blev verkligen en jätte tråkig stämning på jobbet efter det. Inget som man önskan någon. Hoppas bara att det går bra. 

Min påsk

Min påsk bestod ut av lite av varje. Jag har hunnit träna, vart ute och sprungit i skogen, vart nere i nynäs, fikat och ätit massor, gått ut och gått promenixer, somnat på soffan, myst, vart ute på påskrisjakt, klättrat i träd för att komma åt det perfekta påskriset, ätit lite mer, sprungit lite mer, tagit det lite mer lugnt i soffan, myst lite mer och så klar jobbat. Har ingen påsk utan lite arbete. Men min påsk har vart jätte bra. Jag har ätit både påskmat och vanlig mat. Den där mästerkocken är sjukt bra på att laga sjukt god mat =). 

Sen va jag ledig igår och då blev det att springa. Men just nu så känns det lite att är det inte det ena så är det de andra. Är det inte diskbråck som bråkat så är det smärta under foten. Just nu har jag ont under trampdynan. När jag sätter i foten är det som att det går en kniv rakt upp i foten. Som att trampa på en glasbit. Jag har ju såklart googlat och fått upp både det ena och det andra på latin och slutade googla när jag läste rehabilitering i över 6 mån till operation, permanent och bestående men. Typ där slutade jag att googla och stängde av paddan. Det känns mest när jag gör barfota. För när jag har skor på mig så känner jag det nästan inte alls. Det kan komma nån liten smärta med absolut inte som när jag går utan skor. 

Men ja jag vet ja jag är lite smått galen som är ute och springer när jag har ont av att gå utan skor. Men jag känner att om jag skulle känna efter för mycket varje dag så skulle jag aldrig komma ut och springa eller träna. Lite får man väl tåla. Och bara jag överlever det här marathonet så kan jag vila sen. 

Men idag så började jag min morgon på gymmet med att köra front squat, raka marklyft och sen teknik övning av clean. För att sen köra lite tyngre frivändningar och clean. Kul att köra lite andra övningar och lite sånt. Men det är mycket teknik i dom så jag jobbar med att fån in den rätt med lätta vikter. Sen har jag både jobbat och sen avslutade jag dagen med att köra ett intervall pass i skogen. Jag har laddat hem en intervall app. Den va helt grymt bra. Jag körde 1 min x 10 och vilade 1 min emellan varje. Jag ställde in tiden och så pep appen till varje gång det va dax för att springa fort eller för att vila. Det va både jobbigt och roligt. För det är verkligen hatkärlek det där med intervaller. Borde verkligen försöka och lägga in fler intervall pass. Är så dålig på att köra dom. Bara för att det är så sjukt mycket jobbigare. Men ja nu blir det en dag i veckan med intervaller. 

Men ja nu blir det inte så mycket mer än att sova. 

Sjukt god lax sallad

Avslutade mitt intervall pass med en spurt upp för backen. 




Ledig långfredag

Idag är jag ledig och än så länge så har jag hunnit med en hel del saker. Jag tog till och med lite sovmorgon. Jag vaknade inte fören kl: 07:00. Det är sovmorgon för att varav mig. Men för en normal person så är det att kliva upp mitt i natten på en ledig dag. Men jag skulle ju hinna med och träna. Och för att hinna med det så är det bäst att hänga på låset. Så japp kl: 08:00 så hängde jag nere vid sats och kunde börja min träning. Köpte en del front squat, utfall och militärpress. Blandat med lite armhävningar och andra övningar. Det kändes både bra och kul att vara nere på gymmet. Men det va en del folk. Eller det blev en del folk så jag va glad över att jag va där nere tidigt och hängde på låset. Så när det fylldes på hela tiden med folk så hade jag redan en plats och mina redskap. Så att jag bara kunde köra på. Det kändes mycket bra. Sen gick jag hem bytte om till löparkläder och gav mig ut på en runda. 

Blev att springa i skogen. För det är där som jag tycker att det är roligast att springa och det är där som jag får sån energi ifrån. Som jag brukar säga springa är som terapi för mig. Och att springa i skogen. Det tar inte energi. Det ger energi. Men både benen och kroppen kändes pigga och fräsch. Kände att jag kunde ta i och samtidigt bibehålla ett bra löparsteg. Försöker att tänka på att slappna av i höften och att jobba med både rumpan och med benen. Det va lite lerigt men inte så farligt. 

Sen blev det hem duscha och att göra sig i ordning för att åka ner till nynäs. Packa ner allt som ska ner. Glömt hälften. Som vanligt och för att sen avsluta det hela med att springa ner till bussen och ja jag hann precis med en. När bussen kom så kom jag springandes. Men jag hann och nu sitter jag på tåget ner. Men ska jobba sen på söndag och måndag. 

Bjuder på en gammal svettig Carlsson löpar bild. 



Inventering

Igår hade vi inventering på jobbet. Så det betydde att jag jobbade mellan 09:15 till 21:30. Alltid lika trevligt att spendera så många timmar på jobbet. Eller inte. Men det gick riktigt smärtfritt skulle jag vilja säga. Jag blippande alla bågar och Ninna kollade så att bågarna blippandes in och tryckte på en knapp när jag sa till. Bertil skrev in alla manuella saker. Så det gick riktigt bra tycker jag. Sen blev det att åka hem. Byta träningskläder i träningsväskan och sen att gå och lägga sig. 

Klockan ringde i morse vid 05:20. Kände mig förvånansvärt pigg. Så traskade ner till gymmet och körde marklyft, hantelrodd och dips med viktplatta i knät. Det kändes bra att börja dagen på gymmet. Då känns hela dagen så mycket bättre. En bra start på dagen gör så mycket. Sen avslutade jag passet med lite core övningar. Men nu är jag på g till jobbet för att kriga till kl:19:00. Sen blir det att åka hem och dö i soffan. 

RSS 2.0