Helgen

Helgen är över och det har bara gått såå galet fort wips säger det och så är det över. Jag hat hunnit med en hel del. Det har blivit bio mys. Och då såg vi på nya hunger games filmen. Jag tyckte att sen va bra. Den va ju inte lika bra som första filmen. Men första boken va oxå bäst. Men jag har läst alla böcker och så även denna. Men jag kommer knappt ihåg nånting från boken. Det va vissa delar som jag kände igen. Men ja den va helt klart bra och sevärd. Sen har jag även hunnit med att både träna och springa. Blev att springa i skogen och det va bara såå härligt. Det tar inte energi det ger energi. Sen har jag hunnit med att städa och fixa här hemma. Jag har rensat och slängt en massa saker. Jag har satt upp ljusstakar, julstjärna och bytt gardiner. Det va lika bra annars så kommer dom aldrig upp. Sen har jag vart på adventsfikat. Som oxå bara va sååå mysig. Jag hade med mig den absolut godaste glöggen Saturnus hallon och lakrits. Den är alkoholfri vilket passar mig väldigt bra =). Sen hade jag gjort hallonbollar som blev mycket uppskattat. 
 
En rolig helg med mycket att göra :) 




Nya glasögon

Ja jag tänkte att jag skulle börja med att inte skriva om hur trött jag är. Men så kom ordet trött med i alla fall. Och ja jag är sjukt galet trött. Jag känner mig som ett lik. Nej jag känner mig som ett uppgrävt lik. I onsdags så bestämde jag mig för att jag inte skulle gå på ett Grit cardio pass varför då inte det. Jo jag har bestämt mig för att jag ska våga mig ut på gymmets gym lite mer. Och vilka tider passar  inte bäst för det om inte på morgonen. Så ja onsdag morgon va jag peppad och redo för att besöka gymmets gym. Jag hade planerat ut lite olika övningar som jag skulle göra. Så blev att köra lite olika sett där första blocket bestod ut av att göra
squat med skivstång 10 st 
chins med gummiband 10 st och varannan gång pull ups med gummiband 10 st 
Enarmad axelpress med squat med en ketterbell på 10 kilo 10 per arm
 
Detta körde jag först med skivstång på 30 kilo och 10 reps X 2. Sen efter två varv ökade Jag på vikten med 10 till 5 kilo tills jag kom upp till 55 kilo. Där stannade Jag körde på med 5x5 för att få upp flåset och rejält med mjölksyra. 
 
Sen gick jag över till att köra frivändningar, thrusters och axelpress. Detta med en stång på 25 kilo. Körde 10 x 4 och va rejält flåsigt efter detta. Sen avslutade jag med lite mage och armhävningar. Ett bra pass där jag fick med hela kroppen. Jag måste köra detta pass flera gånger. Så kul och så mycket träningsvärk dagen efter. Haha helt galet. 
 
Sen har jag som vanligt krigat på jobbet. Och jag har skaffat mig nya glasögon som jag för övrigt är sjukt nöjd med. Det är ett par Vendela med en brun front och så är det blå på insidan och ljusbrun på skalmarna. Jag tror aldrig att jag har haft en både med så mycket färg förut. 
 
Vad har jag mer gjort. Jo jag körde ett bodypump pass idag. Gud det va helt galet jobbigt. Eller så berodde det på träningsvärken som skrek i typ alla muskler. För svetten forsade och maskarna rann ner i mina ögon så jag såg knappt instruktören jag bara hörde hur hon stod där uppe och skrek på oss. Haha men oj så kul det va idag. 
 
Nu ska jag äntligen få ta och sova. God natt. 




Trött

Asså jag är bara sååå jäkla trött. När jag vaknade upp i morse så ville jag bara dö. Eller ner jag ville bara krypa ner och lägga mig under sten som jag kommer ifrån och typ aldrig komma upp igen. Men det kunde jag ju inte göra. Nej det va bara att bita ihop och gå upp. Blev att börja min morgon på sats och köra ett transformance pass. Det är ett pass typ som ett crosstraining pass med ute i gymmet i en ställning som ser ut som en stor klätterställning för vuxna. Kul helt enkelt. Det brukar alltid vara sjukt många på kö på det passet och det är alltid fullt. Så nej det är inte läge att boka av typ en timme innan. Nej utom det är bara att kliva upp och åka in. 

Men jag blev pigg när jag kom fram och passet körde igång. Jag kände mig trött men hyfsat stark. Efter passet körde jag lite core övningar och sen gav jag mig på att försöka och göra en pull ups utan band. Haha det fick inte så bra. Jag fick göra ett litet hopp först. Men nån gång om typ hundra år då ska jag klara av att göra pull ups utan en massa band. 

Sen åkte jag till jobbet och krigade till kl 19:00. Men jag kände mig ganska så trött. Så försökte och hålla igång så att jag inte skulle känna hur trött jag va. Men nu blir det till att sova. 

Tapas

Gårdagen va bara så trevlig. Vi började på ett tapas ställe som för enkelhetens skull heter Stockholm tapas. Det ligger vid Vasastan, st Eriksplan. Vi va ett stort gäng på typ 16 pers så vi hade innan förbeställt vad vi skulle äta. Jag hade valt tre rätter som va halloumi med limeyoghurt sås, lamm bitar och rotfrukter i ugn med humus till. Det va så gott. Min plan och jag tror att dom flestas plan va att det inte skulle bli så sent eftersom vi va väldigt trötta. Ja i alla fall vi tre som hade sprungit. Men som vanligt så blir det ju aldrig som man hade tänkt sig. Efter tapas stället så drog vi vidare till grappa som låg jätte nära. Där stannade vi tills dom stängde vid 1. Herre gud jag va inte hemma fören vid 02:20. Då blev det fort av med sminket och sen sova. Jag typ somnade i fallet på väg ner till kudden. 

Men det va jätte kul. God mat, trevligt sällskap, gott att dricka till ( jag drack två glas vin och kände att det räckte så ) mycket roliga och trevliga samtal och diskussioner. En bra kväll helt enkelt dock kanske lite för sen hemgång. Men vad gör det när det va så pass kul.   




Vad gjorde jag igår??

Haha kollar runt på instagram från gårdagen. Och då undrar man om det va ett rave jag va på igår eller om det va ett lopp jag sprang. Helt galet med alla dessa helt underbara teman. 
 
 

Färdig sprunget

Idag va då dagen med stort D. Det har ju så länge känts som att det är lugnt. Det är långt kvar. Men så i dag va det då dax. Jag åkte in med min kyckling gula reflexväst och en jäkla massa kläder över det. Vi möttes upp vid Gärdet och det va bara såå kallt. Kallare skulle det bli. För nu skulle vi börja med att lämna in våra kläder. Ju närmare starten vi kom. Desto med taggad och laddad blev jag. Jag ville bara komma iväg och bara få börja springa. 

Men det va bra kallt när vi stod och väntade och när vi promenixade till start. Där blev jag bara mer och mer taggad. Starten gick och min plan va ju att ta det lugnt efter som jag redan innan visste att jag skulle få en sämre tid och för att jag hade ont i mitt ben. Men så kommer alltid dessa men. Starten gick det va som vanligt trångt och när det lättade så satte jag fart på benen och kände mig pigg och glad. Taggad, laddad och fylld av en massa tävlingsadrenalin och tävlingsinstinkten. Jag kände bara att fuck att ta det lugnt. Jag vill springa och jag vill springa på och hoppas på att få en hyfsat bra tid. Så jag hoppade helt enkelt över att ta det lugnt och utom gasade på i stället.

Banan då. Ja vad ska man säga. Att springa den utan musik va inga problem. Den va så häftig. Det va verkligen en upplevelse. Det va musik, det va trummor, det va rave party, det va snötema, det va blinkande lampor och en massa saker överallt. Jag blev bara såå peppad av alla saker som det fanns att kolla på. Det va verkligen så vackert och verkligen bara en sån cool och häftig upplevelse. Det va även en hel del backar. En del värre en andra. Det va en backe vid vinter temat som va riktigt riktigt jobbig och seg. Den tog lixom aldrig slut. Jag va typ halvt död efter den.

Målet sen då. Jo den va oxå naturligtvis i en backe. Som inte eller va att leka med. Men då ville jag bara komma i mål. Och så tänkte jag att jag får vila sen. Så jag krigade på och kom i mål. 

Vad blev tiden då. Jo jag kom i mål på tiden 46:17. Asså jag sprang snabbare än på tjejmilen det trodde jag ju aldrig. Känslorna va så många. Jag va glad, trött, stolt, nöjd och kände mig bara så otroligt glad både över att vara i mål och framför allt på den tiden. Det va på trötta ben som jag gick och hämtade ut kläderna och åkte hem. 

Jag va glad över alla kläder som jag hade med mig. För jag hann bli kall av den blöta svetten. Det blev direkt in i duschen och sen på med dubbla raggsockor under dubbla filtar. Blir jag inte förkyld efter detta så kommer jag inte att bli förkyld i år. 

Men nu har jag taggat till igen och gjort mig i ordning. Löparkläderna är utbytta till klänning. Vi ska ut och äta tapas och det kommer och bli så kul. Jag är både trött och hungrig. Men det är tur att några av sällskapar kommer och vara lika trötta som jag eftersom dom oxå sprang idag. Så mycket mys och så trevligt. Men jag känner redan nu att det kommer absolut inte att bli sent. 









Stockholm tunnel run

Redo och taggad sitter jag nu på bussen på g in till Gärdet för att springa Stockholm tunnel run. Jag va och hämtade ut biljetten för en dryg vecka sen. Där i låg en kycklinggul reflexväst som va obligatorisk att ha på sig. Haha det kommer att se ut som 42000 dagisbarn som springer. Jag är taggad samtidigt som att jag vet att jag absolut inte kommer att komma i närheten av den tiden som jag fick på tjejmilen. Och det är en massa saker som gör att jag redan nu vet det. 

*Jag har inte sprungit lika mycket.
*Man får inte ha musik på när man springer runt i alla tunnlar. Det va nån typ av säkerhets tänk med det. 
*jag har ont i mitt ben. Jag har haft ont i höften ett tag men nu har det gått ner i benet. Inte roligt. 
* det kommer att vara sjukt mycket folk på en liten yta och det kommer att bli sjukt trångt 
* enligt banskissen så går den här banan mer upp och ner än vad tjejmilen gör. 

Det är bara några av anledningarna till varför jag redan nu vet att jag inte har en chans på den tiden. Jag försöker och tänka att jag ska va nöjd och glad för den tiden som jag får. Men samtidigt för jag lite för mycket tävlingsmänniska för det. Jag vill vara snabb och jag vill ha en bra tid. Det är lixom mitt mål med att tävla. Jag vet redan nu att jag kommer och va missnöjd när jag kommer i mål. Men jag får försökts och se det som en rolig grej i stället för en tävling. Det är en upplevelse och en sak som man bara kommer att kunna göra en gäng. Tagga tagga, ladda, ladda. 





Ny release

Det va på nervösa steg som jag typ smög in i salen i morse. Varför det. Jo det va dax för en ny release av Grit strength. Jag är alltid lite nervös när det är dax för nytt. Både för att jag är rädd för att jag inte ska klara av det och för att man inte vet vad man har att vänta sig. Ja mer än att det kommer att vara gris jobbigt. Det va precis så jobbigt som jag hade väntat mig. Det va en blandning mellan skivstång och egen kroppsvikt. Jag tror att den nye releasen kommer att bli grym. Bara man kommer in i den. Och kan köra på utan att tänka och kolla samtidigt. Men en sak är säker. Det va jobbigt, det va svettigt, det va pulshöjande och det va ett grisigt Grit strength pass. 

Det va pyramider både upp och ner. Och sen typ tillbaka igen. Sen va det en övning där vi skulle göra 5 vändningar, 10 utfalls hopp och 15 armhävningar. Så många varv som möjligt på 1 min. När vi hade gjort två varv så Höll jag på och dö. Och när den klämkäcka instruktören glatt meddelar att det är ett varv kvar. Då ville jag bara döda honom. När passet va klar så seglade jag ihop i en hög på golvet i en pöl av svett i forserställning och hoppades på att nån skulle lyfta upp mig och bära mig ut. 

Men innan passet så hann jag köra lite på gymmet. Det blev lite olika sett som bestod ut av bulgariska utfall med 12 kilo ketterbells i varje hand 12 st per ben. Militär press med 10 kilos ketterbells i varje hand 10 st och sen 10 armhävningar på tå. Detta gjorde jag tre varv. Innan jag gick över på att köra 12 st en bens marklyft med ketterbells på 12 kilo i varje hand. Sen 10 dips. Även detta hann jag med att köra tre varv ut av. 

Efter träningen så blev det att åka och jobba. Det har vart en bra dag. Haha en typisk discofredag dag. Vi har sålt bra och det är alltid kul. I morgon är det dax för Stockholm tunnel run. Men jag är inte sådär överdrivet taggad. Jag har nämligen fått lite ont i mitt ben. Jag bara hoppas på att det inte blir sämre. Men jag vet redan nu att jag inte kommer att kunna komma i närheten ut av min tid som jag fick på tjejmilen. Nej jag får va glad om jag kommer runt. 

På g hem

Just nu så sitter jag på bussen på g hem. Det va så jäkla konstigt i natt. För jag brukar typ alltid sova som en jäkla sten. Men i natt så vaknade jag typ mitt i natten och va bara så otroligt hungrig. Typ nu dör jag hungrig. Och efter det så fick jag sån fruktansvärd kramp i mitt ens ben. Det gjorde bara så jävla ont. Det va bara att kliva upp och försöka gå runt och få ner den där krampen och smärtan. Efter ett tag så släppte det. Sen drack jag lite vatten och gick och la mig igen. Men då hade jag svårt att somna om. Hmm märkligt. Jag som brukar sova som en sten. Men till slut så somnade jag om. Men i morse när jag vaknade så kände jag mig helt död. 

Men annars så har dagen flyttit på bra. Det har inte hänt så mycket roligt. Jag och Frida har haft lite olika samtalsämnen om både det ena och det andra. Jag kommer verkligen att sakna henne. Sen hade guldfynd rån precis innan vi skulle gå hem och jag har inte hört så mycket mer om det. Får bor reda på mer om det i morgon på jobbet. Men usch jag tycker bara så synd om tjejerna som jobbar där. Jag lider verkligen med dom. 

Men sen då har jag avslutat dagen på det absolut bästa sättet. Igenom att köra ett bodypump pass på sats sjöstaden. Efter spårvagnshallarna så är nog sjöstaden det sats som är snyggast. Jag tycker om den lokalen. Det är öppet och ett jäkligt snyggt center. Är det nånstans som jag bara drar för att träna så är det till sjöstaden. Men när nya Globen öppnar så kommer jag nog att hänga där en hel del. Grymt kul och det kommer att bli sjukt snyggt.  

Men nu blir det hem, duscha, äta och packa. För att göra sig redo för en ny dag men nya utmaningar. Det är discofredag i morgon och det är ju bara så gött. 

Så här glad kan man vara när det är discofredag i morgon. 



Dax igen

Jaha så va det dax igen. 




Agerat rörmokare

I går fick jag leka lite rörmokare på jobbet. Det har länge runnit sjukt trögt på jobbet och jag har innan hällt i kokande vatten. Men så igår va det typ total stopp. Så ja det va bara att agera rörmokare igen. Jag kokade upp sjukt mycket vatten i omgångar och hällde i grönsåpa och då jäklar så släppte det. Så nu hoppas jag att det kommer och hålla sig så ett tag. 
 
Men i morse när jag vaknade så va jag bara sååå sjukt trött. Ja alltså jag va tröttare än vanligt. Tröttare än tröttast. Det va så att jag bara nej snälla kom och skjut mig. Jag ville inte gå upp. Det va sååå varmt och skönt i sängen och ute va det så kallt och omysigt. Men ja på något mirakulöst sätt så lyckades jag ta mig upp för att åka och träna. Blev att köra ett Grit cardio pass direkt på morgonen. En bra start på dagen helt enkelt. Snart är det dax för ny releas och det gör mig alltid lite nervös. Eller jag är nog inte så orolig i för cardion. Utom är mer orolig över strength passen. Jag är alltid lite osäker på vilka övningar som kommer och om jag kommer att klara av det. Men samtidigt är det kul med lite omväxling. 
 
Sen blev det att åka till jobbet. Jag kände mig nu så trött att jag va mer död än levande. Så inna jobbet gick jag förbi caféet i centrumet och köpte en varsin kaffe med laktosfri mjölk. En till mig och en till Frida. Hon blev såklart väldigt glad över den. Jag bara ja jag kände att vi behövde det idag. Dagen rullade på bra och det va inte överdrivet mycket att göra och inte helt dött eller. 
 
Men det sen har det oxå slagit mig som yxa i huvudet att det snart är jul. Det som precis va jul. Och det känns som att jag precis har köpt julklappar och kände bara att skönt att det är över. Och att jag va så nöjd förra året och nu känner jag bara att jaha. Så va det dax igen och det är ju bara helt jäkla omöjligt att komma på nått bra. Jag har några reserv planer om jag inte kan komma på nått bättre. Hatar jul ibland. 
 
Men nu är jag precis lika trött som vanligt och jag vill typ bara lägga mig ner i sängen och dö. Kom ihåg lapp till mig. I mitt nästa liv så vill jag bli en igelkott. Den har taggar, är söt och går i ide till vintern. 

Tränings tisdag

Idag så började jag min dag på bästa sättet igenom att köra ett transformace pass. Det va ett jobbigt och svettigt pass med olika pulshöjande övningar. Det passet är verkligen så roligt. Det är som ett crosstraining pass med olika stationer. Men med mer olika och utmanande övningar. Han som håller i passet har olika övningar och upplägg för varje vecka. Det är super kul tycker jag. Det är varierande och omväxlande. I bland är det ganska så svåra och komplicerade övningar. Och andra kan vara enklare och där man kan får känna sig lite stark. Efter så blev det att köra 3x3 med ketterbells övningar. Global squat, swing och axel ryck med en 20 kilos ketterbell. 15 reps av vardera och 3 set. Med så kort vila som möjligt mellan dom olika repsen. 
En bra och pulshöjande övning. 
 
Sen blev det att åka till jobbet och kriga. Haha Det är en person som är så rolig ibland. Hon gör så galna saker. Lika mycket som jag tycker om henne lika mycket kan jag bli irriterad på henne. Men ja dagen rullade på och jag fick kriga hela vägen till kl 19:00. 
 
Efter jobbet på bussen hem så satt jag och försökte och peppa mig själv till att ge mig ut och springa. Jag brukar göra en lista. Där jag tänker på varför jag ska ut och springa och varför jag inte ska ut och springa. Oftast är listan varför jag ska/borde ut och springa sååå mycket längre än den varför jag ska lyssna på latmasken och stanna hemma. Dock så känns det ibland som att jag allt för ofta lyssnar på latmasken och inte på hurtbullen. Men inte idag inte. Nej idag så grävde jag ner den där latmasken under mina joggingskor och riktigt trampade ner den. För idag så bytte jag direkt om och gav mig ut på en runda. Den va inte snabb men den va bara sååå skön och välbehövlig. Löpning är som terapi för kropp och själ. Jag brukar säga att jag behöver inte gå och betala dyra pengar för att gå i terapi. Jag behöver bara ge mig ut och springa. 
 
I morgon är det ny dag med nya tag och nya möjligheter. Eller ja nått i den stilen. 

Bästa vän

Min absolut bästa vän såhär års. Värmeelementet. Här står jag och värmer mig. Eller som Bertil brukar säga  att jag står och värmer upp fläsket, det luktar bränt fläsk eller att det luktar bränt bacon. Men det är ju bara sååååå varmt och skönt. Och om dom bara kunde få ordning på den här värmen nån gång nått år. Så skulle jag slippa gå runt och frysa och i och med det slippa stå och värma fläsket ;). 




Älskar

Det finns många saker som jag älskar. Men dom två saker som jag älskar absolut mest just nu är.

 Ett min absolut helt fantastiska mini julgran som världens snällaste Helena har köpt åt mig på Ikea. Jag är henne evigt tacksam. Hon sparade mig både tid, svett och frustration. 

Två mitt nya helat fantastiskt söta skal. Som har en uggla som sover som motiv. Så jag och bara så söt. Inte för att jag är lika klok och söt som ugglan. Utom nog mer för att jag är lika trött som ugglan. 

Jag ska bara införskaffa små julgranskulor och sen är jag nöjd.





Hel dag

Idag va jag uppe vid 07:00 åt frukost och gick sen ner till sats och hängde på låset. Det blev att köra ett pass på gymmets gym. Ni vet bland alla testosteron grabbar med en massa tunga vikter och stönande ljud. Jag där hängde jag idag med mina bäbis vikter. Jag körde back squat, marklyft och en massa andra övningar som jag inte vet vad dom heter. Men det blev ett bra och jobbigt pass. Varje gång som jag är på gymmets gym så tänker jag att jag borde göra det här oftare. För det är jobbigare på ett annat sätt. 

Men sen blev det att gå hem äta lite snabbt. Sen göra mig i ordning och göra mig redo för en heldag inne i stan. Jag hade nämligen bestämt med en kompis att vi skulle ha en dag inne i den stora staden. Vi började med att gå till Intersport och hämta ut min startbiljett för Stockholm tunnel run. Sen blev det att gå runt lite och sen ta en kopp kaffe och sen promenixa lite till. För att sen avsluta med en bit mat innan vi åkte hem. Det va riktigt trevligt att umgås lite och att hitta på nått roligt. Det va dock lite kallt med då är det tur att man kan gå in och sätta sig på ett café och värna sig lite. 

Dagens outfit 



Aw

Jag började min dag på gymmet med att köra bulgariska utfall med 12 kilos ketterbells i varje hand. Sen lite rygg och gäddhängs ( triceps) övningar. För att sen köra ett grit strength pass. För att sen åka till jobbet och kriga. För att avsluta dagen med en aw på en indisk resturang på Medis. Det blev både gott att äta och dricka till mycket trevligt sällskap. En bra fredags kväll helt enkelt. Men nu är jag på g hem för att dö i sängen. Känner mig bara sååå trött. 

Sprungit nu på morgonen

 
OMG det va på trötta ben och med hjälp ut av domkraft, lång piskan och för att jag hade ställt mitt alarm på mobilen. Och sen lagt mobilen inne i badrummet precis bredvid mina träningskläder. Sån jag lyckades komma upp och tvinga mig ut att springa en runda i morse. Jag säger inte att det va lätt. Men jag säger nu i efterhand att det va värt det. Nu när jag sitter i soffan. Dricker lite vatten. Eller nej jag hinkar i mig vatten. Jag är ny duschad, sminkad och håret är fönat. Jag har smörjt i mig med body lotionen så att hela jag luktar gott. Ja just nu så kan jag säga att det va värt det. Men i morse så ville jag bara dö när klockan ringde. Och när jag inte bara kunde stänga av den utom jag va tvungen att gå upp och stänga av den. Och då va jag ju redan uppe så då kunde jag ju inte bara säga ja till latmasken och nej till träningen. När träningskläderna låg redan klara precis bredvid mig. 
 
Men förutom att benen, kroppen och hela jag kändes jätte trött så kändes det bra. Jag blev pigg efter ett tag lagom till när jag fick upp värmen. Men jag sprang inte så fort utom tog det ganska så lugnt. Men det va skönt att bara komma ut och få lite frisk luft. För det va ett bra löparväder. Det va inte så kallt och det varken blåste storm eller regnade diagonalt.
 
Men nu blir det till att åka till jobbet och kriga. 
 
Vi kör en löparbild från förra veckan. 
 

Onsdags pepp

Onsdagen är passerad. Det är mitten ut av veckan. Nu är det nedräkning till helgen. Man börjar veckan med att räkna upp och sen räknar man ner. På fredag är det AW som gäller. Vi ska fira av Frida som ska sluta. Hon ska nämligen flytta ner till Falkenberg. Som ligger typ vid Göteborg. Hon kommer därifrån och längtar såklart tillbaka. Jag kommer ju såklart att sakna Frida super duper mycket. Men jag saknar ju alla som har jobbat och slutat hos oss. Men det är vi tjejer som ska gå ut. Det blir både gott att äta och förhoppningsvis nått att dricka till ;). Men det kommer inte att bli allt för sent. Eller det får snarare inte bli allt för sent. För jag ska nämligen upp och jobba på lördag. Mindre kul. Men jag ska jobba med Sofia och Lovisa och det ska såklart bli jätte kul. Jag längtar till både på fredag då jag får träffa dom och tills på lördag när jag ska få jobba med dom.  
 

Ledig måndag

Igår så va jag ledig och det va bara sååå skönt. Jag tog en välbehövlig sovmorgon år frukost i lugn och ro. Och efter lite fix i lägenheten och en hel del övervägande och pep talk till mig själv. Så gav jag mig ut för att springa en runda. Det va ett allt annat än ett mysigt väder. Det små regnade och blåste. Men det finns bara dåliga väder det finns bara..... Fuck säger jag bara till den människa som kom på det. Det va både ett dåligt och ett otroligt omysigt väder att springa i. Kanske ett bra väder för att inte gå ut i. Men jag tog mig ut och runt. Jag funderade några gånger den första kilometern på att vända hem igen. Men nu hade jag ju trots allt tagit mig ut så bäst att fortsätta. Det blev att springa en runda på 1 mil och när jag kom hem och hoppade in i duschen så kändes det bara såååå bra. 
 
Sen blev det att träna lite på sats oxå. Jag körde ett Grit strength pass innan jag åkte ner till stallet. Ja det ska ju erkännas att det är en jäkla skillnad att köra det passet 07:00 en fredag morgon och att köra det 16:45 en måndag. Det är precis lika jobbigt, lika pulshöjande och lika svettigt. Men jag ser betydligt mycket mindre stjärnor när man i början ska ner och göra  armhävningar. Och man känner sig lite starkare och att det inte är riktigt lika obehagligt att fä upp pulsen så tidigt. Man är piggare och mer vaken redan i från början. Men det är en grymt bra start på dagen att köra ett Grit så pass tidigt på morgonen. 
 
Sen blev det att åka neråt ill stallet och rida. Jag fick pg och det gick bara såå bra. Han kändes så jäkla fin. Vi va inte så många så det va jätte skönt. Man fick gott om plats att rida och kunna jobba. Jag red mycket innanför spåret och det älskar jag att kunna göra. Det gör att man får tag på yttersida. Och att dom inte bara klistrar sig upp längst med väggen. Vi gjorde mycket öppnar och slutar. Han blev riktigt fin ut av det och hela lektionen kändes bara så bra. Det va helt enkelt mycket roligt att rida i går. 
 

Söndag

Ja så har vi då söndag idag. Den där dagen som innebär att det är måndag i morgon. Men det är inte vilken måndag som helst i morgon. För jag är nämligen ledig. Ååå det ska bara bli så skönt. Min söndags ångest har på nått sätt bytts ut till söndags pepp. Eller nej jag har inte känt mig sådär jätte peppad idag. Jag har mest bara känt mig trött. Trött i kroppen och i huvudet och ja bara trött i hela mig. Jag va uppe innan 8 och åt frukost. Sen gick resten ut av dagen mest bara ut på att ta det lugnt. Va ner till Ica en sväng. Städade av lägenheten och tänkte att jag kanske borde gå ut och gå en sväng. Men vädret va allt annat än peppande så nej. Promenaden stannade bara just vid den där tanken. Jag stannade helt enkelt inomhus och läste. Det va bara så skönt. Jag gör det allt för sällan. Men det va bara så lugnt, skönt och rofyllt. 
 
Men vid 15 tiden så tog jag mig samman och åkte till sats för att dra av ett dubbelpass. Blev att köra ett bodycombat och bodybalance. Det va precis så jobbigt, svettigt, pulshöjande och sen så mjukgörande som det ska vara. Idag så byttes några ut av låtarna ut och i och med det övningarna. Jag säger det som jag har sagt många gånger förut. Jag har bättre kondition än vad jag har koordination. Gud det är ju helt omöjligt att komma ihåg i vilken ordning alla sparkar och slag ska göras i. Jag förstår inte hur alla andra kan lyckats och inte jag ;). Men det är för att dom andra är ju bara så grymma och inkörda combat proffs. Jag är fortfarande den här nybörjaren som fortfarande skuttar åt fel håll ibland ;). 

En toppen dag

Idag så började jag min morgon med att kl ringde 07:00. Jag tog mig upp och åt frukost medan jag lyssnade på ring så spelar vi. Sen blev det att gå ner till sats. Jag kände mig för en gång skull pigg. Det va på lätta fötter som jag tog mig ner till sats. Och gjorde mig redo för dagens crosstraining pass. Vi började med utmaningen innan vi gav oss på varven. Jag kände mig pigg och kry i kroppen. Det va lite som att det låg ett personbästa på den jävla pyramid i luften. Och för den som inte har hängt med i pyramiden så går den ut på följande. Man ska göra 70 jumping Jacks, 60 utfall, 50 squat, 40 armhövningar 30 skridskohopp, 20 burpees. Sen ska man gå ner igen med 30 skridskohopp, 40 armhövningar, 50 squat, 60 utfall och 70 jumping Jacks. Man får sen 12 min på sig att hinna klart. Jag va den andra som blev klar och den första tjejen som blev klar först. Sen slog jag min tid och landande på tiden 10:30. Kände mig bara såå jäkla grym. Sen fick vi på alla varven och det va precis så jobbigt som det ska vara. 
 
Sen blev det att gå hem och byta om till löparkläder. Det regnade inte och då kände jag att jag ville ut och springa. Man vet aldrig när man kommer att kunna ge sig ut igen. Det va lite små kallt men det va bara att bita ihop och att ge sig ut. Man blir ju varm efter ett tag. Det blev att springa i skogen och det va bara såå härligt. Vist det va lite lerigt och blött på vissa ställen men vad gör det. Det va ger bara så mycket energi att få springa i skogen. Bara att få springa ger en massa energi och får man då springa i skogen så ger det bara mer energi. 
 
Sen blev det att öka takten sätta lite fart och ösa på. Jag skulle nämligen möta upp en kompis för fika inne i Haninge kl14:00. Det är lugnt tänkte jag. Jag tänkte att jag kanske kunde gå till Haninge. Men jag kan säga att det va precis så att jag hann till 14. Det blev att äta lunch lite snabbt för att samtidigt sminka mig och komma på vafan jag skulle ha på mig. Men det va mycket trevligt att ses och vara ta en fika. Eller det blev en lång fika. Haha vi hade ganska mycket att prata om. Och efter att ha duktig både kaffe och vatten så blir man ju såklart kissnödig. Och snål som man är så har jag ingen lust att betala 5kr för att gå på toa. Nej nej inte när man känner dom som jobbar i Haninge. Men jag började med att spana in lite och se om det va nån som jobbade idag som man kände. Och det gjorde jag för det va Pia min moster som jobbade idag tillsammans med Carina. Så det va jätte kul att hälsa på dom. Prata lite och även passa på att gå på toa. 
 
Sen blev det att gå hem i stället för dit. Jag tycker att det är ganska så skönt att gå hem från Haninge eftersom det är ganska så nära. Och det är skönt att få lite frisk luft och lite vardags motion. Men nu blir det inte så mycket mer än att bara ta det lugnt i soffan. 

Om vädret är grått och trist så får man själv vara färgglad. 




Onsdags träning

Idag så började jag min morgon med att köra ett Grit cardio pass. Det va sjukt jobbigt och precis lika roligt. Vi va inte så många på plats så det va jätte skönt att man fick så gott om plats att springa på. Men jag va allt annat än pigg i morse. Fy fan säger jag bara. Det va med spöstraff som jag tog mig upp ur sängen. Jag ville typ mest bara ligga kvar under täcket och typ dö. Men jag tog mig både upp och ut. 
 
Sen har jag jobbat oxå. Det va lagom mycket att göra och dagen rullade på bra. Idag va Ninna tillbaka efter sin sem i England och Bertil va tillbaka efter två dagars utbildning. Sen va det såklart jag och Frida som va på plats. 
 
Men efter jobbet så blev det att åka till sjöstaden och köra ett prformance hi-Intensity pass. Det är ett pass där fokus ligger på att få upp pulsen och att hålla den där uppe. Passet va uppdelat i tre olika block. Första blocket bestod ut av att på 8 min hinna med så många varv som möjligt att dessa övningar: 20st mountain climbers, 10 jumping pull ups och 10 Box jump. Block nummer två bestod ut av att på 8 min hinna med så många varv av dessa övningar: 20 utfalls hopp, 10 sit ups, 10 push ups ( armhävningar ) från tårna och sen 8 meter krabbgång. Sista blocket bestod ut av en riktig utmaning. Vi hade 7 min att hinna med att göra 20, 15, 10 st av följande övningar: burpees, spark i baken hopp och air squat. Jag hann med att göra till 10 och sen 10 igen för att börja på 15 igen. Jag va den som va snabbast klar i gruppen och det kändes sjukt roligt :). Min granne som stod bredvid mig va sjukt stark i början. Men han gick ut lite för fort för sen behövde han stanna upp och andas lite för mycket och lite för långe så då gick jag om honom. Det gäller att hitta ett bra tempo som man kan hålla :). 
 
Men snart blir det till att sova. Jag är bara såååå jäkla trött. Jag vet inte om det beror på mörkret eller va det är men jag är bara så trött. Det första jag tänker när jag vaknar på morgonen är. Att när får man egentligen sova igen. Jag vill bara somna om och få vakna upp pigg. Jag höll typ på att somna på lunchen idag så trött va jag. 
 
 
Så god natt säger jag snart. 

Stallet

Igår så va jag i stallet och jag visste redan när jag kollade på listan att antingen så är det hoppning idag eller bästa gång. Jag hade nämligen fått PG. Jag hade helt rätt det va hoppning. Jag har typ hoppat honom nästan varje gång vi har haft hoppning sen han kom till ridskolan. Men det gör mig ingenting. Jag tycker att han är rolig och rida. Sen är det kul att han har blivit så mycket bättre i hoppningen. Igår va inget undantag. Han kändes riktigt fin och va pigg och framåt utan att varken vara stark eller okontrollerbar. Han hoppade fint och det gick och rida honom fram till hinderna. Det är en sån otroligt stor skillnad från när han kom. Då fick man rida halvhaltar konstant fram till hindret och typ vara beredd på att styra bort om han skulle dra iväg. Sen bockade han helst oxå efter hinderna. 

Men nu på senaste tiden så har han känts så bra i hoppningen och igår så kändes det verkligen kanon bra så det va jätte kul. Mycket fin PG och en mycket nöjd och glad Carlsson. 

Ett rött öga

Jag förstår inte riktigt varför folk kollade så konstigt på mig igår när jag åkte kommunalt. Gårdagen va mycket trevlig med trevliga människor. Mycket skratt och prat med gott vin till. Det kan ju nästan inte bli bättre :). 





Träning + träningsvärk

Att jag kom i säng vid 2 tiden betyder inte att jag kommer att ligga och dra mig hela långa dagen idag inte. Nej nej. Jag började min morgon som vanlig med att kl ringde 07:00. Nu ska här ätas en frukost som får en byggarbetares frukost att se ut som ett enklare mellanmål. Efter det blev det att gå ner till sats och starta dagen med att köra ett cross training pass kl 09:15. Ja jag vet jag är galen. Och jag blir bara galnare och galnare. Det va som vanligt mycket roligt och samtidigt jobbigt. Det som är kul med att köra pass i Haninge det är att man känner igen så många och så har man börjat och känna folk oxå. Så att man står och snackar lite innan passet drar igång. Men jag har sån träningsvärk i benen och speciellt i framsidan av benen efter gårdagens front squash och utfall. 

Efter detta pass så blev det att gå till tåget och åka in till stan för att köra nästa pass. Det blev ett till cross training pass. Det som är bra med dom är passen att det ena passet är inte det andra likt. För instruktören bestämmer själv hur och vilka övningar som ska göras. Mycket roligt tycker jag. Det betyder mycket variation och mycket olika övningar. 

Passet va uppdelat i olika block där dom två första blocken bestod i 4 olika övningar som vi skulle utföra i 40 sek 10 sek mellan övningarna och sen x 4. Andra blocket va samma upplägg men med nya övningar. Sista blocket skulle vi dela upp oss två och två. Jag hamnade tillsammans med en kille och då blir det automatiskt jobbigare för jag vill inte vara sämre. Och jag vill absolut inte vara dålig och att det ska vara jag som drar ner på tempot. Men vi va väldigt jämna så det va jätte kul. Vi pushade varandra mycket bra.

Men nu är jag på väg hem. Ska på en lite halloween kalas ikväll inget avancerat och jag ska inte klä ut mig. Jag ser ut som ett spöke som det är så det får helt enkelt räcka så ;)

Aw

Igår så va en mycket rolig och trevlig dag på många sätt och vis. Det började med att klockan ringde sådär obehagligt tidigt. Det va ju såklart mindre kul. Men det va bara att tvinga sig upp. Jag började helt enkelt min fredag med att träna. Blev att först köra lite egen träning som betald ut av 4 olika övningar som va front squash med stång, utfall med stång, rodd med stång och sen 10 burpees. Körde 4 varv av denna innan jag svettig uppvärmd och go. Gick in i träningssalen redo för att köra ett grit strength pass.

Sen åkte jag till jobbet för att äta frukost och för att sen kriga. Men idag va Sofia på plats. Det va såå trevligt att träffa henne igen.  Bertil va borta så det va jag Frida och Sofia som krigare. Dagen gick mycket bra och det gick snabbt. Det va lagom mycket att göra så man hann både med att gå på toa och att fika. En bra dag helt enkelt.

Sen efter jobbet så hade vi bestämt oss för att dra ut på en aw. Så jag, Sofia, Helena och Lovisa möttes upp på en irländsk pub på st Eriksplan. Det va så kul att träffas alla fyra igen. Det blev mycket snack och skratt. Vi drack några öl och pratade om lite allt möjligt. Det va en mycket trevlig kväll med ett mycket trevligt sällskap. 

Jag va hemma vid 01:30. Och då va jag bara sååå trött. Det blev att ta bort sminket och sen bums i säng. Jag somnade typ i fallet på väg ner till kudden. 

RSS 2.0