Mat

Jag säger bara ordet mat. Nu är det att gå lös i köket. Tur att jag hade förberett det mesta innan. Jag hade redan igår blötlagt mina chiafrön i mandelmjölk så att dom va klara när jag kom hem. Panik hungrig. Till mina chia frön blir det hallon och nötter mums. 

Jag började min morgon sådär obehagligt tidigt. Det här med att gå upp tidigt på morgon kvist måste va hades påhitt. Det va i alla fall precis lika mörkt som i hans mörka underjordiska mörker. Men jag kom upp och ut och in till sats spårvagnshallarna för att köra ett Grit cardio och sen ett Hot FLX pass. På Cardio passet va det en ny releas Grit Cardio nummer 5. Det va jobbigt, svettigt och bara sådär mjölksyra härligt. Känner redan träningsvärken i rumpan komma krypandes. Men jag tror att jag får ge det några gånger för att komma in i det ordentligt. För det va en hel del nya övningar med konstiga namn. Om jag hörde helt rätt så va det nån övning som hette nått med Björn. Typ bear nånting. Den va jobbig och som många andra övningar. 

Sen blev det att åka till jobbet och kriga. Det gick mycket bra och det va lagom mycket att göra. Det har blivit lite ommöblering för Bertil behövde gå tidigare i morgon. Så jag ska jobba till 19 i morgon så tar han min 19 kväll på tisdag. 

Efter jobbet blev det att åka till sats Liljeholmen och köra ett runner strength pass. Det va sådär super kul som det passet är =). 
Men ja nu äter jag min gröt och njuter av att få äta. Kollar samtidigt på en dokumentär på ettan om träning och elitsatsning. Sen blir det att sova. Och jag känner redan nu att jag kommer att sova som en stock. 

Men ha det sååå bäst 

Morgon stund

Det här med att morgonstund ska ha nån form av guld smak i mun tror jag inte riktigt stämmer. För jag mådde illa och min första tanke va snälla skjut mig nån i morse när klockradion började att spela, alla lampor tändes och mobilens alarm drog igång att ringa 05:00. Dax att stiga upp för att köra ett cykel pass innan jobbet. Jag tvingade mig upp och åkte in till stan. Man så fort jag hoppade på cykeln och klassen drog i gång ja då blev jag pigg. Benen kändes pigga och fräscha. Så det va bara och köra på. Mjölksyran sprutade i benen, svetten stänkte på grannen och flåset va på topp. 

En vanlig dag på ett cykelpass helt enkelt. Efter passet blev det att köra lite olika övningar som marklyft, rodd, kettlebells sving, kettlebells knäböj och sen dra upp den till en axel press. Sen triceps armhävningar och drag med vikter. Ett bra komplement till cyklingen som aktiverade många stora muskler och nästa hela kroppen. Känner redan av träningsvärken i min rygg och benen skakade när jag skulle byta om och hoppa in i duschen. 

Men sen på jobbet så har det gått bra. Vi krigar på och hänger med som min farmor brukar säga. Haha Ninna tycker att det låter så deprimerande när jag säger att vi händer med och att det är jämna plågor. 

Sen skulle jag egentligen ha gått på drinkkväll på lördag men den blev tyvärr inställd. Tråkigt tycker såklart jag. Men det är så det är ibland. Och vi kommer ju såklart att ha den någon annan helg i stället. Men på fredag ska jag, Sara och Madde gå på Avicii och det kommer att bli såååå grymt jävla kul. Jag är bara såå taggad. 

Men nu är det bäst att jag går och lägger mig så att jag får lite sömn innan jag ska upp igen. 

Men ha det såååå bäst. 

Detta är vad morgondagen har att bjuda på =)




Läggdax

Nu är jag hemma från ett bodycombat och ett bodybalance pass. Passen gick kalas bra. Combaten börjat jag komma in i mer och mer och det är härligt. För då kan man göra mer köra på och bara öka farten och inte behöva tänka så mycket. Jag känner att jag kan ta ut slagen mer och mer lyssna på vad det är vi ska göra och inte bara kolla vad vi ska göra och hela tiden ligga lite steget efter. Så det känns jätte bra. Balancen va sådär härligt mjukgörande för kroppen som den ska vara. 

Men nu har jag ätit middag gjort i ordning matlådor till nästa vecka och ska bara lägga mig ner i soffan i ett horisontalt lägger och bara dö. 


Ledig söndag

Jag började min söndag med att inte alls gå upp sådär obehagligt tidigt. Utom det blev en välbehövlig sovmorgon. Det va skönt att få sova ut och att få vakna utvilad ut av mig själv. Pigg och glad tog jag mig sen till sats Telefonplan för att köra ett speed 'n' Sports pass. Det är ett pass med mycket fart, fläkt, puls och svett. Det gick kanon bra och kändes mycket bra. 

Men nu är jag hemma äter chaigröt med hallon och nötter till det har jag oxå en smoothie med hallon, blåbär, mango och hampa protein. Mums. Jag kollar även  hockeyn men det går ju inte så bra. Så det är ju tråkigt :(. Men canada är ju helt klart det bättre laget. 

Mer idag ska jag iväg och köra ett bodycombat pass och ett bodybalance pass innan det blir att dö i soffan. Ska fixa mat till nästa vecka och bara ta det lugnt. 




Dagens middag

Till middag bjöds det på kyckling med rostade rotfrukter och en pumpa och paprila sås. Helt fantastiskt gott. 




En bra start

Igår så va jag sådär super duper trött kollade lite på gangs of new york. Men jag hade en känsla av att jag hade sett den förut och innan jag somnade helt i soffan så flyttade jag över till sängen. Jag kan ju säga som så att innan klockan va 23:00. Så låg jag i sängen och sov som en stock. Jag kan oxå meddela att mitt nya täcke. Va guld. Det va varmt och skönt. Mina fötter tackade mig hela natten. 

Jag vaknade sen upp vid 06:00 och kände mig sjukt pigg, taggad och utvilad. Så blev att kliva upp och byta om till springkläderna. Gav mig ut på en löprunda. Och det va så härligt. Blev att springa en runda på 1 mil. Det kändes kanonbra. Kroppen kändes pigg och glad. Det va lite halt på sina ställen så blev att ta det lite lugnt så att jag inte hamnade på rumpan. Så fokus låg på att inte ramla, springa på och njuta ut av rundan och se hur Haninge ljusnade och vaknade till liv. Och när jag kom hem så va det ljust. Kändes så härligt. En bra start på dagen helt enkelt =). Sen blev det att stretcha ut kroppen hemma. Och där lår fokus på ben, rumpa och även på bröstryggen. 

Jag har nämligen upptäckt. Eller ner snarare fått det bekräftat för mig själv att jag är stel i bröstryggen och behöver sträcka ut den. Det är nämligen en övning i griten som jag har lite svårt att göra helt ut. Det är en övning där man ska hålla en platta ovanför huvudet med raka armar och sen gå ner i en knäböj. Och jag kan inte komma så djupt ner i knäböjen som jag ser att man ska kunna göra. Det är som att det tar stopp. Men om jag sänker ner plattan ja då är det inga problem. Så det är ju inte i benen som problemet sitter utom i bröstryggen. Så efter passet frågade jag pm tips, råd och hjälp. Hon förklarade för mig att det är många som har problem med det och att det är för att jag är stel i bröstryggen. Så fick en del övningar som jag kan göra för att stretcha ut den. Och jag kan säga att dom är inte helt lätt att utföra. Det tar emot rejält i bröstryggen. 

Men nu äter jag frukost och dricker kaffe. Ska snart dra till jobbet och arbeta till 17:00. Jag jobbar med Ingrid och Lovisa så det ska bli kul att träffa Lovisa igen :). Det va ett tag sen som jag jobbade. Med henne. 

Tidig morgon

I morse så ringde min klocka igen sådär obehagligt tidigt. Jag hade bokat in mig på att köra ett Grit strength pass på sats Odenplan. När jag bokar tycker jag att det är en god idé. När klockan ringer tycker jag att det är allt annat än en god ide. När jag sen har kommit fram till Odenplan och somnat typ minst två gånger på bussen in så tycker jag fortfarande inte att det är en sån god ide. Utom tänker att jag vänder. Sen blir det att hoppa upp på bandet och springa i ca 5 min. Då börjar det att kännas lite bättre. Kroppen och pulsen börjar att vakna till liv. Jag går sen in och laddar på med min stång. Känner mig nu ganska så stark så lassar på med 10 kilo på varje sida. Lyfter upp stången och nu börjar den att kännas tung. Som att dom där kilona väger dubbelt så mycket tidigt på morgonen än vad den gör om man kör samma pass senare på eftermiddagen. 

Än så länge så kännas det fortfarande som en halvgod ide. Sen börjar passet.  Nu börjar det att kännas som en mycket otroligt dålig ide. Pulsen skenar och när det är dax för armhävningar så ser jag mest blixtrar och stjärnor än golv. Den där kiwin med lite yoghurt och dom där gojibären som jag åt på bussen till frukost. Smakade så mycket bättre på vägen ner första gången än vad den nu gör för andra gången. Sen när det är dax för alla övningar med stång och sen utan stång. Då det är dax för typ burpees och en massa andra sjukt jobbiga övningar. Så tänker jag bara att snälla döda mig nån. Detta är alldeles för tidigt på morgonen för dessa aktiviteter. Det kan bara vara självmordsbenägna människor som utsätter sig för det här såhär obehagligt tidigt på morgonen. Just nu i det här läget så är det en extremt dålig ide och att jag lovar mig själv att aldrig, aldrig och åter aldrig mer boka in mig på detta pass igen. Varken så här tidigt på morgonen eller överhuvudtaget. 

Sen när passet är klart man får lägga sig ner som en blöt utslagen valross. Ja då känner man sig så sjukt jävla nöjd med sig själv. Och att det här va den bästa iden jag har kommit på sen jag köpte min billys bokhylla till nästan alla mina skor. Och bokar direkt in mig på samma pass nästa fredag. Samma tid samma kanal. 


Annars så har det vart fredag. En bra fredag. Jag har jobbat till 19:00. Vi har lyssnat på hockeyn. Det va en riktig nagelbitare som Sverige tillslut vann =). Men Gud det va så nervöst där ett tag att jag inte klarade av att lyssna. 

Sen har jag oxå köpt mig ett nytt täcke. Ett dunigt duntäcke. Jag sa att jag ville ha ett varmt täcke. Eller nej jag vill ha ett jätte-svett-lökigt-varmt täcke. Haha hon bara kollade på mig garvade och så rekommenderade hon ett varmt dunigt duntäcke. Så nu jävlar hoppas jag att jag kommer och svettas i natt ;). För det va ju inte direkt gratis. Men hon rekommenderade att inna skulle använda det att det skulle ligga och få fluffa till sig. Så ja nu ligger täcken och fluffar till sig inna jag ska bädda och sen få krypa ner.

Men nu blir det tv och sen sova. Men ha det såå bäst 

Träningsvärk

Oj jag hittade ett inlägg som jag skrev i onsdags men som jag tydligen glömde och publicera. Så gör det nu helt enkelt. 


Omg jag har hittat en muskel som har legat i dvala alldeles för länge. Jag hat sån träningsvärk i baksida lår efter att jag körde mina raka marklyft igår. Jag hade inte super tungt på stången men hade i alla fall 30 kilo och det verkar ha räkt för mina muskler och ben. Det är ju lite jobbigt när man ska sitta ner för då sitter jag rakt på mina ömmande baksida lår muskler. Haha jag har en känsla av att raka marklyft är nått som jag kommer att behöva göra flera gånger så att dom inte hamnar i en allt för lång dvala igen ;). 

Annars så har jag kört ett Grit cardio + hot FLX på morgonen det va lika jobbigt och varmt som det ska vara. Sen har jag kört ett runner strength efter jobbet. Men nu är jag sjukt trött så blir att sova. Till helgen så ska jag jobba och sen händer det en massa roligheter =). Kommer och bli roligt. 

Men nu till att ladda upp mina urladdade batterier igen. Ha det sååå bäst.

 



Mer

Imorse när jag vaknade och skulle resa  mig från sängen. Så kom den där smärtan. Smärtan från träningsvärk. Den har stretat sig och förökat sig över natten. Det är smärta i ruman och i benen. Haha så ja idag är det en sån där dag då jag kommer att göra allt ståendes. Som att äta, jobba, åka buss, kissa men har jag tur så kanske jag kan få sova liggandes. Om jag ställer mig på kortsidan av sängen och lutar mig bakåt tills jag landar i sängen från ståendes till liggandes med raka ben ;). 






Det finns hopp

Att bussen i morse va sen gjorde mig absolut ingenting. Det va helt underbart att få stå där och vänta i solen. Det kändes som att det finns hopp. Hopp om ljusare tiden. Hopp om vår och om sommar. Jag kunde bara stå där i min vinterjacka och bara njuta av solen strålar som lös på min vinter trötta och bleka hud. Kände mig ovanligt glad och pigg när jag sen kom till jobbet :). Helt underbart. 

Förutom att stå i solen och mysa så började jag dagen med att köra ett cykel pass på 45 min och sen körde jag lite egen träning med 5 olika övningar 20 reps av varje övning och 3 varv. Det va högt tempo och ingen vila mellan övningar utom när den ena va klar så gick jag direkt på den andra. Vilket resulterade i ett bra tempo med puls och mjölksyra. Dom olika övningarna som jag gjorde va marklyft, rodd, kettlebells höft sving, kettlebells knäböj med lyft och sista övningen höll jag i ett par hantlar med händer och fötter på golvet gjorde en triceps armhävning och sen ett drag med höger. Gjorde en till armhävning och sen ett drag med vänster arm. Bra övningar som aktiverar många muskler. 

Men nu blir det inte så mycket mer än att dö i soffan. Men ha det såå bäst. 



Grit

Efter att ha sovit som en gris så va jag allt annat än pigg i morse när klockan ringde 07:00. Men det va bara att stiga upp och börja dagen. Jag började min dag naturligtvis med att äta frukost. Det blev en härlig blandning av: hallon, sharon, fikon, kiwi och kvarg. Efter den dunder frukosten så va jag redo att åka till gymmet och träna bort den ;). Jag började med att köra ett runner strength pass. Ett pass av löpare för löpare. Älskar det passet. Haha jag älskar alla pass som jag går på ;). Efter det passet så blev det att köra ett Grit strength pass. Plockar fram mina vikter kände mig både pigg och stark. Så körde min 10 kilo på varje sida. 

In i salen kommer även världens starkaste Elin och hennes precis lika världs starka kompis Helena. Kul tycker jag. För jag blir alltid så mycket mer sporrad att ta i mer och ge gärnet när dom två är med och kör. För dom är så sjukt grymt starka och mesar aldrig med varken vikter eller övningar. Dom bara kör och kör. Där är det verkligen go hard or go home. Och dom går aldrig hem. Och då är det grymt kul att stå brevid dom och verkligen bli puschad. Att åtminstone försöka och hänga med dom. Haha även om jag verkligen inte är uppe ( och kommer nog aldrig att hamna där uppe eller ) på deras nivå. Så är det ändå sjukt kul. 

Efter passet så kände jag mig som en urvriden trasa jag låg ner i en blöt hög och började fundera på om nån hällde vatten på mig eller om det va min egen svett som forsade ner i ögonen och från hela min kropp. 

Sen blev det att samla ihop sig äta en banan dricka typ ett badkar vatten och sen åka vidare till nästa sats. Haha ja jag vet jag är galen. Men helgerna är lite lixom till för att träna en massa olika saker. Nu va det dax för speed 'n' Sports. Åååå vad jag älskar det där passet men jag kände mig lite trött och seg i benen i uppvärmningen men när stegen kom fram blev dom pigga och glada igen. Benen gick som trumpinnar och svetten rann. Efter ganska mycket jobb med stegen va det dax för en massa olika Intervall övningar. Jag kände mig pigg och stark i kroppen. En härlig känsla. Sen dom sista övningar är magövningar och då skulle vi tävla. Jag är ju en sån där tävlings människa och speciellt och jag känner att jag kanske kan ha en chans att vinna. Vilket jag inte riktigt kände att jag hade i början men när det bara va jag och en tjej kvar ja då kände jag att det sitter i huvudet. Ge inte upp. Du klarar det här. Tävlingshornen växter fram och jag vann =). Tävlingen fick ut på att man skulle göra en gående planka. Det är när man står i en vanlig planka och sen promenerar upp och ner med armarna. 

Efter det passet blev det att åka hem. Hoppa in i duschen. Äta en massa mat och sen gå ner till Ica och sen ta det lugnt. Nu kollar jag på hockey och ska snart ta tag i det här med att gör i ordning lunch till nästa vecka och att göra i ordning middag. 

För en person som aldrig har gått på ett Grit pass ser det här ut som rena rama grekiskan. För en person som har gått på ett Grit pass är det här solklart vad det handlar om. 

Det är dom olika övningarna som vi gör och hur många av dom som jag har gjort med den vikt på stången som jag har. Övning 1 då lyfter vi stången upp lägger den på bröstet typ och sen ner i en knäböj. Övning 2 då lyfter vi upp stången till bröstet och sen upp över huvudet. Övning 3 då är det bara pressar över huvudet. Den är värst. Dom tre övningarna gör vi 4 gånger. Varje övning gör man i 30 sek sen är det 20 sek vila och sen påt igen. 
I dom andra rutorna under dom första som har betydligt högre siffror. Då ska man göra tre olika övningar så många varv som möjligt under 2 min. Ruta nummer 1 ska vi göra knäböj med platta över huvudet 10 st. Sen armhävningar 10 st. Sen höga hopp 10 st. Sen börja som. I ruta nummer 2 ska vi göra knäböj med platta som ska upp och ner över huvudet 10 st. Sen burpees 10 st. Sen stå i knäböj och hoppa 180 grader runt och sen tillbaka 10 st. 
I ruta 3 är det samma övningar som i ruta 1. Och i ruta 4 är det samma som i övning 2. Sen är det bara att räkna hur många man gör. Ett varv är 30 st. Nu kanske papperet ser lite mer ut som att set finns en plan och inte bara som en massa siffror som står huller om buller. 

Världens starkaste Elin. Bilden visar verkligen hur det känns när passet är slut. Mitt citat får stå för hur man känner och bilden får visa för hur man mår. 


Dagens träning =)




Bodybalance

Igår ja ju jag och körde ett bodybalance pass och det va precis sådär skönt och härligt för min kropp som det brukar vara. Jag kan riktigt höra och känna hur den tackar mig för varje gång som jag går på ett det passet eller nått liknande. 

Efter passet så blev det att lite sådär halv jätte snabbt att åka hem i ilfart. Eller så fort som sl till låter. In på Ica köpa mat sen hem duscha och göra i ordning mig oxå lite sådär ganska så snabbt. Jag typ sminkade mig, klädde på mig, fönade håret och gjorde i ordning min mat samtidigt. Jag skulle nämligen åka ner till stora vika och till Madde. Där nere va oxå Izza och Sara. Vi skulle ses kl 18:00. Haha men jag kom hem till min lägenhet vid 17:45. Så ja ni kan ju själva räkna ut att jag blev lite sen. Men tillslut blev jag klar och kunde åka ner. 

Lyssnade på matchen i bilen och när jag hoppade ur bilen då stod det 2-2. När jag kom in till Madde så stod det 3-2. Dom hade lyckats hinna göra mål på den tiden det tog för mig att springa från bilen och hem till henne. Men det va jätte trevligt igår. Det va mysigt att bara va hemma hos henne äta gott både mat och godis :) och sen att kolla på film. Vi började ju såklart med att kolla på hockeyn och efter det blev det en film som hette safe haven. Det va mycket bra. Sen så åkte jag hem vid 23:30. Men innan jag åkte hem till mig så åkte jag ner till nynäs och hämtade min mamma som hade vart ute i nynäs. Det va nån företagsföreningsfest på utsikten i nynäs. Så när jag va hos Madde så hade jag skickat ett sms till henne och frågat om hon ville ha skjuts hem och det ville hon jätte gärna. 

Så jag plockade upp henne på Willys parkering och åkte sen till Ösmo och lämnade av henne innan jag åkte hem. Jag tänkte att det är ju inte direkt nån typer omväg för mig att plocka upp henne innan jag åker hem. Efter som jag ändå va nere åt det hållet. Och det är ju inte så ofta som hon är ute och jag är nere i Ösmo samtidigt. Skönt för henne att slippa åka kommunalt hem när det är mörkt och kallt. Hon blev jätte glad och jag samlade pluspoäng. Haha eller snarare ställde upp tillbaka med tanke på hur mycket dom alltid har ställt upp och hjälp mig i olika situationer. 

Jag kom hem vid 00:30 och då va jag trött. Då va det bara av med sminket och bums i säng. Jag sov som en sten hela natten. 

Nymålade naglar och med bodybalance vänliga kläder va jag redo för att åka till sats. 




Morgon träning

Morgon träningen avklarad är avklarad. Det blev inte bara att köra ett pass inte två eller utom tre pass =). Och för er som inte vet vad Cross training är så är det när man har en massa olika stationer som man går runt emellan och gör en massa olika övningar. Super roligt och grymt jobbigt. Sen blev det en core klass den är bara på 30 min crossen är på 55 min ;). Core klassen är som det låter en klass med fokus på coren. Så en massa olika mag och rygg övningar. Avslutade jag allt med att köra ett energi pass. Det är som ett aerobics pass mycket hopp och stuts super roligt. 

Sen fick det räcka med träning. Eller inte riktigt efter att ha duschat, bytt om och ätit en chiagröt med hallon och nötter på som förövrigt blev jätte god. Typ bästa omgången hittills. Ska bara komma ihåg hur mycket av vad jag hade i. Så ska jag nu ihåg till sats Liljeholmen och va med på en filmning ;). Haha eller nja det är ju inte jag som ska filmas utom världens starkare och grymmaste Elin. Som ska filmas när hon kör ett bodybalance pass. Och hon behövde såklart deltagare till passet och det ville jag ju såklart gärna hjälpa till med. Jag älskar ju bodybalance. Och känner just nu att det är precis vad min kropp behöver just nu. Så efter morgon träningen ska det bli galen skönt att få balansera ihop den. Sträcka ut den och sen avslappna ihop den. 




Fredag

Ja jag kan ju börja med att säga att jag mår så mycket bättre. Hungern är tillbaka och illamåendet är som bortblåst :). Jag känner mig som mitt vanliga jag igen. Härligt. 

Igår blev det att köra ett bodypump pass efter jobbet. Haha och jag kände mig ganska så starkt för till granne hade jag en testosteron-spänn-Sven kille. Han envisades med att till varje låt lassa på alldeles för mycket vikt på stången. För att sen typ bara klara av att göra typ 3 reps av 10. För att sen kasta av vikter så att han kunde fortsätta. Det va så att jag fick akta mina stakars kära tår. Ja om jag inte ville få dom krossade under en 10 kilos vikt. Han började med mer vikt på stången än vad jag hade och avslutade med mindre än vad jag hade. Då kände jag mig både rutinerad och stark ;). Training like a girl ;). Men det va skönt att få komma till gymmet och köra ett ordentligt pass och köra igenom kroppen ordentligt. 

Men haha i morse när jag vaknade så kändes det mindre skönt. Då tackade jag mig själv för att jag hade bokat av Grit passet och istället bokat in mig på ett cykelpass på 30 min som heter 30-20-10 och sen ett satscore pass på Globen. Träningsvärken som kändes typ i alla muskler i hela kroppen räckte för att båda klasserna skulle bli en utmaning. Efter båda passet och vi kom ut ur salen så kände jag direkt en doft som jag känner igen och älskar. Nämligen doften av pannkakor. Kollar mig omkring. Och känner att nej det kan ju inte lukta pannkakor jag måste inbilla mig. Men det luktar verkligen pannkakor. Tänker att herregud jag måste verkligen va dötts hungrig. Börjar till och mer hallucinera om att det luktar pannkakor. Kommer till receptionen och runt och där sitter personalen och gräddad våfflor =). Jag hade inte inbillat mig om att jag kände lukten av pannkakor. Okej det va inte just pannkakor men våfflor och det luktar ju typ nästan likadant. Och på frågan om jag åt nån på vägen därifrån. Så är svart på den frågan. själv klart att jag gjorde. Och den va super duper gudomligt god. 

Sen åkte jag till jobbet och krigade hela vägen till kl:19:00. Det gick mycket bra. Det va en del att göra så dagen gick ganska så fort. Men vi hade såklart radion inställd på hockey när Sverige skulle spela. Kul att dom tillslut vann. Även om det inte va helt lätt för dom. 

Men så har vi ju oxå alla hjärtans dag idag. Jag är inte riktigt helt överförtjust i denna dag. Jag tycker att det är lite överreklamerat och att det bara är ännu ett sätt för branschen att dra in en jäkla massa extra pengar. På blommor, chocklad, praliner, hjärtformade saker och annat krimskrams. Det är som att det bara är en dag om året som man behöver anstränga sig. Dom resterande övriga 364 dagar kan man bara skita i det. Haha en allmänt bitter tjej. 

Nej så idag ska jag älska mig själv lite extra mycket. 

I morgon blir det en massa träning och sen ska jag till stora vika och kolla på film =). Men ha det sååå bäst. 




Jag har alltid tänkt

Jag har alltid tänkt att lite bakterier har ingen dött ut av. Men nu känns det som att det är nån ond bakterie som håller på att ta död på mig. Jag har kännt mig dålig och mått illa sens i måndags. Inte sjuk utom mer hängig obotligt trött och illamående. När jag kom hem från stallet i måndags så blev det duscha och sen bums i säng. Mådde så illa att jag kunde inte ens äta. Bara tanken på mat gjorde mig bara mer illamående. Så gick och la mig vid 22:30. Bokade av morgon cyklingen drog ut alla lampor från timer. Och sov sen som en gris till 08:00. Kände mig då bättre men inte helt 100%. 

Tisdagen va ganska lugn på jobbet. Vilket jag tyckte va skönt för mitt illamående kom och gick. Efter att ätit havregurt till frukost och lunch. Så blev det även yoghurt mitt middag. Det blev snabbt att lägga sig i soffan och slö kolla på tv för att sen gå och lägga mig vid 22:30 sov som en stock till kl:07:30. Träningen på morgonen va avbokad och lamporna utdragna. Jag kände mig så mycket bättre i morse när jag vaknade. Tur va väll det för det va betydligt mycket mer och göra idag. 

Och efter att ha levt på ingenting och sen havregurt så kände jag mig lite mer hungrig när jag kom till jobbet men blev havregurt i alla fall för bara tanken på gröt fick det att växa i munnen. Men till lunch ja då blev det äntligen mat. Kyckling och en massa grönt till det och litervis med vatten. 

Kände mig betydligt bättre och bestämde mig för att boka in mig på ett bodybalance pass på sats Haninge. Hade ju såklart träningskläderna med mig ;). Innan det körde jag lite lugnt på gymmet. Det kändes jätte skönt och bodybalance passet kändes oxå sådär härligt skönt som det ska göra. Men sen. Ja sen kommer detta alltid men sen. För när jag skulle hem och hoppade på bussen så kände jag bara att släpp av mig jag måste kräkas. Och så kände jag att nej jag inte hoppa av nu mitt ute i villaområde och sen gå hem. Nej det va bara att andas med näsan kolla ut igenom fönstret och räkna ner stationerna tills jag skulle få komma av. Jag kan ju säga som så att jag va först av. Och när jag kom ut i den kalla friska luften så kändes det såå mycket bättre. Men inte helt bra. Nu efter att jag har duschat och ätit så känns det mycket bättre. Men ska ta och sova och hoppas på att jag mår bättre i morgon. 

För jag hatar att må illa. Känna att man måste andas med näsan och att det är jobbigt och en utmaning att bara prata. Inte helt lätt med mitt arbete. Haha halva mitt arbete går ju på att prata. Och att då känna att om jag säger ett enda ord till så kommer jag att kräkas är ingen bra kombination ;). Hehe nej riktigt så illa har det inte vart. 

Men nu blir det att sova. 

Ungefär

Ja det är ungefär såhär det känns just nu =(. Jag vill ha vår, sommar och inte minst en massa sol. Eller åtminstone en liten skymt av solen. 




Ledig dag

Idag har jag haft en ledig dag på två plan. Ett från jobbet vilket har vart jätte skönt. Sen har jagat ledig från träningen oxå vilket hat både vart ofrivilligt och tråkigt. Men jag kände igår att jag har fått lite ont i höger höft. Och i dag va det ju inte bättre och kände attnej att köra nått mördar tungt pass är det inte läge för. Och kände att nej det kan nog vara bra med en ofrivillig vill dag. Så japp jag har bara tagit det sådär tråkigt lugnt och skönt. Jag har läst kollat på os och kollat på andra hobbit filmen. 

Men snart ska jag i alla fall få åka ner till stallet. Det ska bli skönt i alla fall att få komma ner till stallet och rida lite. 

Men i morgon hoppas jag på att min höft mår bättre så att jag kan köra ett cykelpass=) 

Testat nytt

Idag har jag fortsatt min testing ut av nya klasser för mig. Men jag började morgonen med att vakna upp av mig själv 06:58. Jag hade ställt klockan på 07:00 så kände att det va lika bra att gå upp innan den börjar skräla och låta likt ett brandalarm. Jag sov som en gris hela natten och vaknade inte upp en enda gång. Skönt. 

Så det blev att äta frukost och sen dra in till sats Medborgarplatsen för att börja träningen. Jag började lite tryggt med att köra ett runner strength pass och efter det ett Grit strength pass. Båda passen va precis så jobbiga som dom ska vara. Sen kommer vi till det nya passet som jag testade på. Jag kände att jag behövde köra nått lite lugnare pass mer ett yoga inspirerande pass med nedvarvning, stretch och mer lugna ord är som att andas in och andas ut. Än att kom igen nu då ge i ge upp. Go hard or go home. Passet som jag gick på hette Yin-Yang. Det är ett yoga pass med lite mer puls och sen långa stretch övningar där man låg i upp till 4 min i en och samma position. Det va både roligt, utmanande och nedharvande. Precis som jag hade tänkt mig och precis vad jag behövde. 

Men även om jag tyckte att det va ett jätte bra pass så är nog ändå bodybalance som ligger mig närmast hjärtat om jag ska köra nått nedharvande yoga pass. Det jag tycker om med bodybalance är att är musik som man känner igen och som har text och inte bara en massa plingplong. Sen tycker jag om det oxå för att man stannar inte kvar i alla positioner sådär jätte länge som man ibland kan göra under yogan. Där man kan bli ståendes i hundens position så länge att man känner att man får både kramp och ont. 

Men vissa yogapass har ju mer utmanande rörelser än vad bodybalancen har. Och därför kan det va kul att gå på mer yogapass. Men nej bodybalance ligger ändå mig själv närmast hjärtat. Men det är ju min åsikt. 

Jag hade tänkt att jag kanske kan gå ut en liten promenix. Få lite frisk luft och bara få komma ut lite. Men när jag klev ut från Medis så regnade det små spik i en mer vågrätt riktning. Ett allt annat ön mysigt ut och promenixa väder. För att det är lite små kallt gör väll inte så mycket jag kan klä på mig ordentligt och så blir man varm sen av att röra på sig. Men när det regnar och blåser. Nej då är det allt annat än kul att tvinga sig ut för att gå. Usch så det blir att hålla sig inomhus. Man blir ju bara sååå deprimerad av att vara inomhus. Man blir ju typ helt förslappad. Nej gud vad jag längtar till våren och till lite sol så att man bara kan ut och gå. Ladda upp mina energi batterier och bara få lite solljus på min vinterbleka hy ( inte för att den brukar va så mycket brunare på sommaren ) men man känner sig i alla fall piggare. 

Nej så det blir att göra lite såndär tråkig nytta här hemma i stället. 

Trött

Känner mig just nu mest bara trött. Men det är kanske inte så konstigt. Det börjat och bli sent ;). Jag har gjort en del och nu när jag bara kan sitta ner och ga det lugnt så kommer tröttheten emot en som en käftsmäll. 

Men idag så började jag dagen med att köra ett Cross training pass. Det va precis så jobbigt som det ska vara. Idag så va det lite nya övningar så det va kul. Det är övning som jag direkt kännde att oj den måste jag verkligen göra flera gånger på gymmet. Det är en övning där man håller i en kettlebells med ena handen vilandes på axeln. Och så gör man ett knäböj och pressat sen upp armen. Ja såklart den armen som man har själva kettlebellen i. Den va både tung och lite knepig. 

Sen körde vi en övning som va sjukt jobbig. Vi skulle under 13 min hinna med att göra dom här övningarna: burpees, fällkniven, armhävning, jumping jacks och sen knäböj. Vi skulle börja med att göra 2 st av varje sen 4-6-8-10. När vi kom till 10 va det bara att räkna ner igen så då blev det 10-8-6-4-2 det va både roligt och väldigt jobbigt. 

Sen efter det här passet så tog jag en lång stretch och gick sen em stund på bandet. För jag hade nämligen bokat in mig på satscore som började ca 30 min efter att den här slutade. Haha och efter det passet så körde jag ett sats energi pass. Core passet är ett sånt pass som jag verkligen känner att man behöver och energi passet är er roligt och aerobics inspirerat pass. 

Sen fick det räcka och jag gick hem. Sen har jag vart på en sväng upp till länna gick in på Intersport. Men det va bara skräp där så gick snabbt ut. Sen gick jag in på rusta och köpte två filtar. För det va därför som jag åkte dit. Men nu blir det inte så mycket mer än att äta middag. Ååååå jag längtar redan Jag har förberett min cashewnötttskräm. Jag ska äta lax med grönsaker till och så min kräm. Mums. 


Nu ska här..

Nu ska här läsas. Har sett på lite olika instagram konton att det har kommit ut en ny träningstidning. Och den har fått bra kritik. Så blev mycket glad när jag va nere på Ica idag och såg att dom hade den. Så ja den åkte direkt ner i dramaten =) och om man bara kollar på omslaget så ser det lovande ut. Inte rubrikerna så gör du för att gå mer mest i vikt på kortast tid. X rasade X antal kilon på två veckor med nya super duper mega braiga svältar dieten. Eller så får du det sexigaste sexpacket till sommaren. 

Så nu blir det en djup dykning i den här tidningen =) 




Husmor

Idag har jag även gått lös i köket och lekt husmor/ hemmafru. Jag har bakat som jag aldrig har gjort förr. Haha ugnen har gått varm halva dagen. Och jag har fått till både fröknäckebröd, gluten, laktos och sockerfria blåbärs muffins och sen ett slags nötkex. Allt blev super gott enligt min mening. Men kanske bästa att ta med till jobbet för att se om det bara är jag som tycker att det är gott eller om någon annan kanske oxå kan tycka det. Jag tror att fröknäckebrödet kan gå hem och kanske blåbärs muffinsarna. Men jag tror att nötkexet kan bli svårt. Så kanske inte ens än nån mening att ta med det. Om jag inte tänkte dränka dom i marabou choklad först ;). 

Men här kommer såklart recepten till dom olika godsakerna. 

Fröknäckebröd 
2 dl mandelmjöl
2 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokosolja
2,5 dl krockande vatten

Blanda allt i en bunke och smeta den ut det på en plåt och in i mitten ut av ugnen på 150 grader i ca 55 min :)

Blåbärsmuffins
2 bananer
3 dl mandelmjöl
2 dl kokos
1 dl mandelmjölk
1 msk kokosolja (smält)
1 tsk kanel
1 msk kokossocker
1 dl blåbär

Häll allt i en bunke och klicka den ut det i muffinsformar. Ställ sen in dom i mitten ut av ugnen på 175 grader i ca 35 min. Efter som det inte är nått bakpulver i smeten så växer inte smeten utom man kan klicka hela vägen upp till kanten. Haha ja om man inte va ha bebis mini muffins ;). Det blir ca 10 muffins. Eller jag fick exakt 10 stycken. 

Nötkex
3-4 dl valfria nötter naturella såklart och inte med nån spännande grillkrydda smak ;). 
3 ägg
Lite salt

Jag hackade nötterna lite lätt. Men kan nog lika gärna strunta i det för det va inte helt lätt. Haha det stänkte nötter åt alla håll och kanter ;). Vispa äggen med en gaffel och häll ner det tillsammans med nötterna häll i lite flingsalt. Sen smetade jag ut det på en plåt och hällde lite flingsalt över och sen in i mitten ut av ugnen på 150 grader i ca 15 min. Låt den sen svalna helt innan du går lös med kniv för att hacka dig igenom alla nötter för att få lagom stora bitar. 



Till vänster fröknöckebröd
Uppe till höger blåbärs muffins
Nere till höger nötkex

 

Ledig fredag

Idag har jag haft en sånär härlig ledig fredag. Det va helt underbart. Jag började med att sova till kl:08:00. Det va helt fantastiskt att få sova ut och få vakna upp av mig själv. Då blev det att direkt dra på sig spring kläderna och ge sig ut. Det va ett bra springa väder. Det va inte för kallt. Så jag behövde inte ha varken vantar eller mössa. Utom det va bara på med kläderna och sen att ge sig ut. Det fick bli en lagom runda på ca 7 km. Det va så skönt att få komma ut och springa en vända. Det va ju sjukt länge sen som jag va ute och sprang. Så det blev en mycket bra start på min lediga fredag =)

Sen blev det att duscha och äta frukost. Så skönt att äta frukost i lugn och ro. Sen drog jag på mig nya torra träningskläder och drog iväg till sats Regeringsgatan för att köra ett Cross training pass. Det jag älskar med att köra Cross training är att det är olika upplägg beroende på vem det är som håller i passet. För det är en pt som lägger upp passet och som bestämmer vad och vart man ska göra olika saker. Ibland så har en pt fokus på styrka och en annan man ha fokus på puls. Men en sakr säkert i alla fall och det är att ET alltid är sjukt jobbigt och jäkligt roligt. Idag va inget undantag. Det va fokus på typ allt kändes det som. Men mycket mjölksyra träning och ja jag kommer nog att ha hittat minst en ny muskel i morgon som har legat i dvala lite för länge ;). 

Sen åkte jag hem åt min blåbärsgröt tog det lugnt ett tag och laddade om mina personliga batterier. Jag hade nämligen lite spontant bokat in mig på att köra ett Grit strength pass på sats Haninge. Jag tycker att det är kul att träna i Haninge för att man börjar och känna igen folket som går på dom passen :). 

Så jag tog bussen ner ( det regnade ). Så det va allt annat än mysigt väder. Men tog en buss så att jag hade ca 30 min passet skulle börja. Så att jag kunde springa en 10 min på bandet och värma upp kroppen lite. Passet gick kanon bra. Jag kände mig stark och pigg i kroppen så lassade på med 10 kilo på varje sida av stången och körde bara med den. Det va tungt och det va så lättnad när arbetet med stången är över och man går över till att jobba med egen kroppsvikt. När passet är slut så är det så härligt. Den känslan är obeskrivlig. Det är som att jaaaa jag klarade det. Jag lever och det är över. Men när man håller på så tänker man bara att nej nu dör jag och varför utsätter jag mig för det här gång på gång. 

Efter passet gick jag en 5 min och sen blev det att stretcha ut kroppen ordentligt inna jag tog bussen hem. För det regnade fortfarande. 

Men nu blir det inte så mycket mer än att inta soffläget innan det blir en förflyttning till sängen




Bodypump

Efter att ha kört en rykande färsk, tung och jobbig bodypump. Va det grymt skönt att få komma hem och få äta =). Det blev typ att gå lös i kylskåpet ;). Nu ska jag få va ledig i några dagar så det ska bli sjukt skönt. Jag ska va ledig i morgon bara för att jag jobbade förra lördagen och så ska jag va ledig på måndag för att jag ska ta ut min semester som jag har. Det ska bli så skönt att få va ledig i fyra hela dagar =). Men samtidigt så vet jag ju att det kommer att gå så sjukt fort. 

Men jag ska försöka och ta lite sovmorgon och inte tvinga mig upp sådär obehagligt tidigt. Och sen ska jag ta tag i min lägenhet oxå. Det ser ut som att en bomb har slagit ner. Jag förstår inte hur det kan bli sååå otroligt stökigt när jag knappt är hemma. Det är som att jag har ett litet troll som går runt och stökar ner när jag inte är hemma. Så ja lägenheten ska få sig en omgång. 

Men nu blir det att kolla lite på tv och sen dö i sängen. 

Men ha det sååå bäst 

Chiagröt

Lycka är att komma hem och se att ett paket från sportamore har kommit. Men jag lyckades stilla mitt sinne att likt en panter kasta mig över paketet och slänga mig in i köket. Leta rätt på saxen och klippa upp med stor iver och lika stor spänning. Och så direkt ta på mig dom och ställa mig framför spegen och spegla mig behov. Jag kom nämligen hem från träningen lagom svettig och go. Och kända bara att nej stilla ditt behov och gå och duscha första. Nu har jag ätit och sitter och myser i mina nya sjukt snygga taijts. Jag är bara sååå sjukt nöjd. 

Nu sitter jag och äter chiagröt. Jag förberede den igår så att jag skulle va klar till idag. I den har jag haft 2 msk chiafrö 1,5 dl kokosmjölk 1 paket saffran och så lite vaniljpulver. På har jag sen hallon och lite nötter. Super gott =) 






Bättre dag

Idag har vi en såå mycket bättre dag. Den började mycket bättre och verkar även sluta på ett bra sätt. Jag började med att köra ett cykelpass på sats zenit. Det blev ett jobbigt, utmanande, svettigt, mjölksyrande och väldrigt roligt pass. Efter cyklingen så tog jag och körde lite marklyft, rodd, drag med hantlar och sen lite olika övningar med gummiband för ryggen. Jag försöker och lägga lite mer fokus på ryggen nu när jag kör egen träning. I och med att jag står så mycket som jag gör på jobbet så är det viktigt att ha en stark rygg. Och en stark rygg får man igen att träna just ryggen ;). Så japp lite mer fokus på kroppens baksida. 

Sen blev det att duscha och åka till jobbet. Det gick bra och jobba idag. Det va inte överdrivet att göra men inte helt sten dött eller. Utom det rullade på bra. Vi va bara tre stycken idag. Och jag jobbade till 19:00. Men då hände det inte så mycket. 

Sen så har min syrra flyttat oxå till Karlstad för hon ska plugga så. I måndags gick flyttlasset och idag kom mamma och pappa hem. Det hade gått så bra så. Jag behövde inte hjälpa till vilket jag kännde mig ganska så tacksam för. Men jag erbjöd mig ju såklart att hjälpa till. Men det behövdes inte. Så ja nu kommer hon att bo där ett tag. Känns lite konstigt. Även om vi inte brukar ses så ofta så ses vi alla fall ibland. Och så är det lite så att man vet att hon bor i Stockholms området och att om man vill ses så är det bara att ta pendeln och åka. Men nu är det lite längre och lite svårare och ses. Men hon kommer ju hem till sommaren och så då får vi ta och ses nån gång :)

Sen har jag oxå shoppat. Åååå jag älsk-hatar sportamores hemsida. För det finns så otroligt mycket snygga och bra träningskläder. Dom har fått in sååå sjukt mycket nyheter och jag hittade ju snabbt ett par tajts som jag blev kär i direkt och bara kände det där begäret. Det där jag måste bara HA begäret. Vad göra????? Jo klicka hem direkt och tur att jag va snabb för nu är dom helt slut i alla storlekar =). Nu väntar jag bara med spänning på att dom ska komma hem. Jag hoppas på att jag kommer och se sådär sjukt snygg ut i dom. Och känna mig sådär härligt fjärilslätt i dom. Och inte se ut som en stor, fet och tung insekt som ligger på rygg och är så tung att den inte kan ta sig runt. 

Sen har jag inte gjort så mycket mer än duktigt en sån sjukt god smoothie. I den hade jag 1 banan, 1 msk hampa protein, 1 dl frysta hallon, 65 gram bladspenat och sen 1 dl kokosmjölk. Den blev helt fantastiskt god =)





Måndag!!!!!!

Jag säger bara ordet måndag. Idag har vi haft en sådär typisk måndag. En sån måndag som kommer som en käft smäll. En sån måndag som det känns som att man blir slagen i ansiktet med en sur, illa luktande och blöt disktrasa. Den har verkligen vart en måndag från hades mörka och kalla vrå. Det har inte hänt nått speciellt mer än att det har vart måndag och att jag trots har sovit sjukt länge och sjukt gott så va jag galet trött hela dagen. Men nu är  denna måndag officiellt snart över. 

Så jag tackar för mig och går och lägger mig ihop om att tisdagen blir något bättre. 

Hobbit

Jag har precis haft ett hobbit maraton. Och ja det är verkligen ett maraton. Jag kollade på första filmen och det fick räcka så. Den va ju sjukt lång. Tur att jag kollade på den hemma och kunde pausa för att gå på toa minst tre gånger, prata med mamma, laga mat, röra runt i maten, vända på kycklingen minst fem sex gånger, hämta vatten, hämta mer vatten och bara pausa för att ställa mig upp för att jag höll på att somna. Jag började kolla på den kl18:00. Jag kände bara tur att jag började att kolla i tid. Med tanke på hur lång den va. Det va verkligen som ett helt maraton. Ja kanske inte för mig som typ springer lika fort som en tant med rullator som tar sig ner till Ica. Ett steg framåt två bakåt. Men kanske lite mer som ett 4,2 mils maraton på cykel. Eller som ett helvetes mördar besök på Ikea, Ullared eller mellandagsrean efter jul. Eller ja vad som hälsat som tar va 3 timmar och 30 min. 

Hur va filmen sen då. Jo den va bra. Men jag är ju inget jätte stort fan. Av såna filmer men jag tyckte att den va bra. Men inget som jag behövde se på bio. Det va lite som en lättnad när den va över. Både för att jag va så trött och för att den va så lång så det kändes som att den aldrig skulle ta slut. Jag kände bara tur att jag började att kolla på den i god tid. Men nu har jag sett den för det kändes lite som en film som man borde se. 

Nu blir det läggdax för att ladda upp batterierna ordentligt 

Men ha det såå bäst. 

ledig dag

idag är jag ledig vilket är så skönt. jag va ganska så trött igår. så somnadeen stund på soffan innan jag gick och la mig. det är ju bara sååå skönt att somna lite i soffan. att bara få ligga där lyssna på tv:n ljud och bara känna att jag behöver inte kolla utom bara blunda och lyssna och sen så somna lite innan man går och lägger sig helt i sängen.
men ja jag är ju då ledig idag. skönt. jag började med att åka och träna. härligt. jag började med att köra ett runner strength på sats medis kl: 09:00. efter det körde jag ett Grit Strength pass oxå på medis lika bra att köra båda efter som jag redan är där ;). båda passen gick så bra så. Griten va lika jobbig som den ska vara. jag kände mig pigg och stark så körde på med 10 kilo på varje sida och körde bara på det. 
 
min granne som jag hade va en tjej som det va första gången som hon körde. så jag rekomenderade lite vikter och sa att det är bättre att börja tungt och sen plocka av. hon krigade på riktigt bra innan hon började och plocka av lite vikt. men hade ändå 5 kilo på varje sida och det tycker jag är bra för att va första gången :). efter passet så pratade jag lite mer med henne och då sa hon att gud vad stark du är. då sträcker man lite extra på sig. tackar så mycket för komplimanen och säger samtidigt att ja men jag har ju gått på det här passet ganska så länge oxå.
 
sen blev det att åka vidare till nästa sats och köra ett Speed 'n' Sports. hur klarar man då av att träna det efter tat ha kört både runner strength och ett grit pass innan. jo för att jag laddade upp med en banan, mycket jädrar anamma, vilja och för att det här passet är bara så sjukt kul. man tänker knappt på att man tränar för att dte är så kul. det är ett pass som passar mig som tycker om fart och fläckt med egen kroppsvikt =).
 
men efter detta pass så känner jag mig ganska så trött. så då blir det att åka hem äta nått rejält och bara ta det lugnt. jag har fixat lite matlådor till nästa vecka. det blir kyckling med sallad och mig keso-fetaost-basilika röra till. mums. till middag blir det redan en favorit i repris. nämligen det som jag åt igår. kyckling och en massa rostade rotfrukter =).
 
men nu ska jag börja kolla lite på nån film tror jag innan jag ska börja göra iordning min middag 
 
 
 

Min middag

Idag har jag jobbat med Helena och Ingrid. Det va inte överdrivet mycket och göra men inte hel dött eller. Utom det rullade på och vi hade kunder inne ända till halv fem. Det brukar annars typ dö efter klockan tre. 

Sen vid fem fick vi åka hem och jag har ätit en sån otroligt god middag som jag inte har gjort själv tidigare. Men som jag fick ett infall och bara bestämde mig för att nej nu jäklar ska jag ta tag i detta och göra det till middag =)

Det som jag gjorde till middag va kyckling och rostade rotfrukter i ugn. Till det hade jag min egen keso, fetaost röra. 

Kycklingen stekte jag bara som vanligt. Och rotfrukterna som jag hade va morötter, palsternacka, rödlök, broccoli, rödkål, rotselleri och kålrot. Jag oljade in en ugn och hackade och skar alla rotfrukter la dom sen på plåten hällde på havssalt och ställde sen in dom i ugnen på 225 grader i mitten i 30 min. Min röra består ut av en hel halv burk keso haha ja eller typ 2,5 dl keso en fetaost och en kruka basilika. Sen mixar jag det bara och sen är det klart. 

Det blev super duper gott. Och jag njöt av varje tugga och kommer absolut att äta det igen =)




RSS 2.0