onsdag

gud vilken idé torka jag har på rubriker men men. ja dagen har sett ut som följade. jag gick upp gick till sågen lyssnade på min nya ljudbok mord.net heter den. den ska va bra så det hoppas jag. min förra bok det fördolda tyckte jag ju va jättte bra. och det va inte alls som jag trodde. den jag trodde va mördaren va det inte och den man trodde va helt oskyldig hade nått fult för sig den oxå. så nej den va bra och spännande.

sen så jobbade jag som vanligt hände inte sådär jätte mycket roligt det rullade på sm vanligt. m-l hade bakat cocosbollar till fikat och dom va jätte goda:)

sen efter jobbet så va jag ute och sprang min asfalts runda på 7 km. men nu va det ljust under hela rundan så snart kan man springa i skogen ska bara ta och reka innan så att det inte ligger 3dm smö. och 3dm lera. nu kan man oxå snart skippa reflesvästen men jag tycker att det är skönt och ha den (gammal som man börjar och bli) för man syns så himmla bra med den. och jag vill ju kunna springa hela tiden och inte behöva stanna när jag ska över vägen vid övergångställen och har man en gul refles väst så kan man ju inte missas;). men rund kändes bra. jag kommer snabbt in i min andra andning och då är det bara och rulla på och låta benen springa. men jag skulle absolut inte kunna springa och prata samtidigt. det kommer jag aldrig och kunna göra.

sen har jag fortfarande ont i magen det kommer och går men jag hoppas att det går över snart för så här vill jag ju inte ha det.

vi ska även skriva över saaben till pappa så snart kommer jag inte ens och äga en bil. men det kommer och inte va så länge som jag är äga bil lös för jag ska ju köpa en ny. men jag har nog lite separations ångest för jagtycker att det är så tråkigt för den är ju fortfarande så himmla fin. och så mycket har den ju inte krånglat. det får bara inte va för kallt på vintern och det drog typ 1,6 liter milen för att det va nått fel på den och det läcker lite olja och den måste ha blyersättning för att den är så gammal. och man måste be en bön till gud innan man sätter nyckeln i låset och ja juste det höll jag på och glömma. nyckeln gick ju av så nu får man sätta i nyckeln försöka och vrida om. om inte det går får man ta ur nyckeln sätta i nyckeln och sen uppreppa det tills den går och virda om. man kan även lirka lite. men efter att man har fått i nyckeln och det har gått och vrida så får man sen be en bön till gud att den ska starta. och nu så är handbromsen trasig. men annars så är den som ny. så det känns lite tråkigt.

den här vintern så kunde jag köra ja nästan hela vintern eller typ fram till nån gång i feb för sen gick besiktningen ut och det inte va nån idé och besikta den efter som handbromsen va trasig. men annars så har den startar förutom när det va -20 grader men ändå. och ja vist man fick ta ett ärevarv typ varge dag men annars så har den startat hela vintern och gått som på räls. förra vintern så startade den inte. men det va ju det året man kan ju inte va på topp alla år.

ja ja okej jag erkänner det skulle ju inte sitta helt fel med en ny bil. som man inte måste ha ren rå styrka och muskelkraft för att kunna komma ur parkeringsplatsen för att det inte finns nån server överhuvudtaget. eller om man får för sig att man ska veva ner rutan så måste man stanna bilen och använda båda händerna. eller där man till och med kankse har en chans och höra vad dom säger på radion utan att ha på högsta volym och en radio där man kan få in nått annat är P3. och det kankse finns rumpvärmare så att man inte behöver klä på sig extra mycket bara för att man ska ta bilen till jobbet och inte bussen.

men det är ju bara en bil försöker jag och intala mej den har inte kännslor. det va nog inte bra att jag kollade på herbie och brum när jag va liten;)


uch

jag känner mej inte så kry. det känns som att jag håller på och bli sjuk jag har ont i huvudet och har allmänt ont i kroppen:(. i natt så sov jag med två täcken och jag frös sen vaknade jag mitt i natten och svettades. men jag hoppas att dte inte blir sämre för är det bara såhär så är det lugnt. medans jag håller på med mina kramper så har jag ont i magen oxå. och jag tänker ju direkt på tarmvred eller kolik. att tarmarna vrider i hopp sig och slår knutar på sig själv. eller så tänker jag på levern eller vad det nu kan finnas mer som kan gö ont. men förra gången så gick det ju över av sig själv så det hoppas jag på.

sen har det inte hänt så mycket mer. jobbat och slitit. sen har jag beställt mina nya glasögon oxå. eller jag har bestämt mejoch beställt glas. jag tog en gucci som är brun med vita skalmar:)



men nu ska jagta och vila i hopp om att jag känner mej bättre i morgon.

måndag

jippi ännu en måndag slängd i ansiktet och så jobbade jag det är därför som jag tycker att den va så jobbig. det är såå skönt och va ledig på måndagar om jag nångång ska gå ner i tid och va ledig en gång i veckan så ska jag helt klart välja måndagar som min lediga dag. den dagen tog till slut men den sniglade sig fram. i alla fall om man gämför med dom måndagar som jag är i stallet för dom flyger fram:)

jag har börjat och få ont i magen igen suck jag vet inte riktigt vad det är det kommer och går och känns som förut som en kniv som rör runt men det sa väll gå över av sig själv(som allt annat) sen så känns det som att jag håller på och bli sjuk eller nått sånt. jag fryser och har lite ont i huvudet eller så behöver jag bara sova lite. det tror jag för jag har inte tid/ork/lust att få nån onödig förkyldning på halsen.

men nu ska jag snart ta och sova

men ha det så bäst

Du vet att du är tillsammans med en hästtjej när..

denna text snodde jag från sara såå himmla rolig

Alla vet att hästfolk är lite speciella av sig. Saker och ting är inte riktigt som det är på andra ställen i världen. Här är därför en liten lista med... hum, inte fullt så bra saker med att vara tillsammans med en hästtjej.

Du vet att du är tillsammans med en hästtjej när...

- Du plockar ur din nytvättade tvätt ur tvättmaskinen och inser att din nya fina skjorta ser ut som ett hårigt gosedjur eftersom hon har tvättat sina schabrak i maskinen alldeles innan.

- Du hoppar in i hennes bil en varm sommardag och tvingas omedelbart kasta dig ut ur densamma lika fort igen, eftersom hästlukten är så stickande att det inte går att andas i bilen. När du påpekar detta för hästmänniskan så stoppar hon in huvudet i bilen och säger "Jag känner då ingen lukt".

- Du får en tydlig knuff i sidan om du skulle råka stå i vägen någonstans. Att be någon flytta på sig med ett vänligt verbalt påpekande är uteslutet, utan hon markerar kraftfullt fysiskt på vilken plats hon förväntar sig att du befinner dig på.

- Din garderob förändras från att innehålla ljusa, snygga kläder till att mer och mer påminna om scoutledare Frasses våta dröm. Dessutom börjar du spara på gamla tröjor och byxor med motiveringen att "de är bra att ha i stallet".

- Du inser att du oftare ser din partner i höga läderstövlar och med en piska i handen, än i en fin klänning. Detta helt utan att ni ägnar er åt någon trevlig perverterad lek i sovrummet efter mörkrets inbrott.

- Begreppet "ridtrosor" förs in i ditt ordförråd. En bra "ridtrosa" får inte skava, inte vara för tunn, inte vara för liten eller synas genom ridbyxorna. Eftersom alla veckans dagar innehåller ridning så är sexiga underkläder ett minne blott.

- Du hittar din ridtjej vid hyllan med majs i affären ivrigt letande efter den billigaste burken. Tänk att det kan skilja hela två kronor mellan olika märken! När du påpekar att den billigaste burken smakar träpellets så möts du av en oförstående blick och kommentaren "man måste spara pengar". Exakt samma oförstående blick får du utanför hästaffären när hon kommer ut med en full påse med hästsaker fast hon egentligen bara skulle handla en grimma. Fast nu är kommentaren istället "det ser mycket ut, men det gick bara på tre tusen och det är faktiskt bara saker jag behöver".

- Det klagas ljudligt om att det är långt att åka till jobbet eftersom det tar femton minuter, men hon åker glatt en och en halv timme enkel väg bara för att se en kompis tävla i en lokal LB någonstans mitt ute i ingenstans.

- Du får träna upp din förmåga att inte vara svartsjuk, eftersom hon är borta 3-4 timmar varje kväll, och är dessutom helt omöjlig att nå på mobilen. Att störa i stallet är som att svära medan Runar ber middagsbön allra minst.

- Alla ekonomiska kalkyler runt hästen är rena glädjekalkylerna. Att köra bil och transport till en tävling kostar 10 kronor per mil (för annars har hon inte råd att tävla). Att sedan bilen drar en och en halv liter per mil med transporten bakom, och bara bensinen kostar 13 spänn per liter är inget som du behöver bekymra dig om.

- Huset där ni bor sakta men säkert fylls av olika, mer eller mindre suspekta, föremål som skall föreställa priser från olika hästtävlingar.

- Du inte kan gå på vänster sida om henne när ni är ute och går utan att hon får ett spel och måste byta sida. På höger sida leder man både häst och man.

- Hennes telefonbok i mobilen innehåller de mest suspekta namn. Nej det är inte gamla pojkvänner eller kodade älskare, utan helt enkelt namnet på olika hästar i stallet. Hästmänniskor kallar varandra vid hästnamn, punkt slut.

- Dina kollegor på jobbet börjar sniffa i luften och diskret titta under sina skor om de har råkat trampa i något olämpligt på vägen till jobbet. Hyperallergiska Siv i växeln börjar nysa hysteriskt varje gång du går förbi. I själva verket har du bara tagit din hästtjejs bil till jobbet.

- Du upptäcker till din fasa att hittar till fler stall och tävlingsplatser runt om i Sverige än till krogar och uteställen.

Trots alla ovanstående punkter så är det ju så att ni alla vet att jag är oerhört positiv till att ha en hästmänniska som livskamrat, men det är ju inget roligt att skriva om. Att vara snäll är något som Bamse kan få syssla med, inte jag.

Anna är det bästa som har hänt i mitt liv, och förmodligen mycket tack vare att hon är en envis förbannad hästtjej med skinn på näsan, hästskit under skorna och med ett par rejäla ridtrosor.

 

 

text tagen från havrepappa


helgen

ja jag va hos jonte och hos hans bror för hans tjej vera fyllde 25 år. vilken konstig ordning det blev på den meningen men men. det va trevligt mycket barn mycket ljud och skrik så jag ligger helt klart i lä. men det serverades smörgåstårta vilket jag tycket jätte mycket om. och den va det efterätt i form av hallontårta och där fick jag ner en bra mit;) sen va jag jättte mätt. pratade med hans släkt och allt sånt. sen gick vi hem och kollade på tv.

idag så åkte jag hem och lyssnade på min ljudbok ååå det är ju bara sååå spännande. den som är mamma till den mördade sonen vet vem mördaren är men säger inget till polisen. man ba aaaaa säg nått då kärring jävel men hon tider som en mussla. och man som läsare vet inte eller vem det är som är mördaren utom man vet bara att han har en bil med en trasig blinkers som mamma vet vems bil den tillhör. åååå man vill bara lyssna mer.

sen så kanske jag ska bli volvo ägare oxå till en volvo 855 en röd:). det är vår granne som ska säga den och snabb som min pappa är så sa han att nej men vänta lägg inte ut den på blocket vi behöver en bil. så vips så kankse jag snart har en bil. ja jag vet det är en combi och kankse lite för stor för mej som bara är en persson och inga djur eller packning eller nått sånt. jag använder inte ens bagagutrymmet. men den hade dragkrok vilket aldrig är fel:). men vi får se man ska inte ta ut nått i förskott men jag vill ju ha en bil.

obs det är ej bilen på bilden men det är en sån modell och den är röd:)


klickat hem

ja juste mitt finger levde rövare igår och klickade hem ett par björn borg skor som kommer och bli assa bra till våren. jag ser det framför mej linne kjol leggins och dom här skorna. eller dom går lika bra till jeans=)




ändrade planer

det blev ändrade planer. jag skulle ju ha åkte till jonte igår. men det blev så sent och jag va så trött så jag pallade inte åka för att bara typ gå och lägga mej när jag kommer dit. så jag stannade hemma och kollade på let´s dance och gick och la mej tidigt. va uppe klockan 08:00 utsövd och pigg. hoppade i löparskorna. hehe eller hoppade i kankse är att överdriva tvinga är mer ett sanningsenligt ord;).

men gud det va så skönt när man väl kom ut. solen sken och det va inte så mycket folk ute kan ju ha berott på att det fortfarande va ganska tidigt på morgonen. jag sprang min runda på 7 km och lyssnade på daniel adams-rays nya cd-skiva. och det tog ca 40min att springa min runda och det vet jag för att jag hörde alla låtar +den första igen och det är 40min har jag räknat ut nu när jag är hemma. och ja det är väl ett ganska lagom tempo på den rundan. jag vill inte springa för fort och inte för långsamt utom i ett tempo som jag känner att jag kan hålla och som jag orkar springa i. men sen går det alltid fortare i början än vad det gör emot slutet;).

sen så mötte jag mamma när jag va ute hon kom körandes till jobbet i sin röda ckl. jag vinkade som en galen ko och hon såg mej och vinkade tillbaka.

men nu är jag hemma och ska gö mej i ordning för att åka till jonte.


chilldag

idag är jag ledig vilket är jätte skönt. jag började dag med att åka till jobbet och få massage av lena ååå det va så skönt och jag känner mej som en helt ny människa:). sen så åkte jag till stallet för jag skulle rida. jag va där vi kanske 12 och det är så skönt och bar ata det lugnt och mocka i lugn och ro och fixa maten och allt sånt.

men nu ska jag ta och åka till jonte snart. men han va på så dåligt humör när jag prata med honom i telefon så jag är ju inte sådär jätte taggad på att åka dit.

men vi ska till hans bror i morgon för att vera fyller 25 år. så vi ska på middag. det fick jag reda på i torsdags när jag frågade vad vi skulle hitta på i helgen. eeee okej tack för att jag fick den infon nån dag innan så att jag kan se om jag hittar nått och ha på mej. ingen risk att man hinner handla nått eller fundera så länge efter som jag kommer hem klockan 23:00 på torsdagar så fick jag försöka och komma på nått i huvudet. men det fick bli en svart enkel klänning. black as hades som vanligt.




sprang

idag så tvingade jag mej ut på en spring runda efter jobbet det blev min runda på 7 km. men jag hoppas på att jag snart inom en kort framtid kan börja och springa i skogen. men det ska bli lite ljusare på kvällarna och den här härliga(hämska) snön ska bort. det är så att jag älskar snö när den kommer och när det ligger på backen men när den börjar och söa så vill bara bara att den ska bort. för den är ju så ful när den blir svart och töig och bara ligger kvar för att jävlas. och under 1meter snö så gömmer det sig 10cm is. och det är den som är hämsk. om det bara va snö så skulle det nog va lugnt men det är denna is som är jobbig. man känner sig som ja isprinsessan fast hennes oglaciösa syrra. men aja nu va jag i alla fall ute och sprang och ja det kändes jobbigt som vanligt och så blir man så varm efter några kilometer att man tror att man ska svettas ihjäl men om jag har mindre kläder på mej så kommer jag ju och dö av köld. för den första kilometern så fryser man sen blir det bättre sen efter några kilometer till så svettas man som en travhäst. och sen när man stannar så hinner man nästan bli kall innan man kommer in i värmen.

man vill ju inte bli förkyld men det är ju att be om en förkyldning när man går från kall till jätte varm till kall igen:). men men. när det blir varmare så kan man ta av jackan. för nu har jag linne munktröja och en en tun bara vindjacka. man kan ju inte ha mindre.


men ha det så bäst

tisdag

idag va jag duktig och gick både till och från sågen. jag har en ny ljusbok så man vill ju komma in i den snabbt så att det kan bli spännande. den heter det fördolda och är en härlig kriminalroman med mord och elände:)

på jobbet så gick det bra lite rörig på morgonen men det är så det är ibland.

red jag laura på min lektion och det gick så bra så. jag tycker att hon är trevlig och rida. man får va på henne och driva mycket för annars så blir hon hackig och går med mm steg. det va hoppning så då får hon lite fart men då kan hon blir springig i stället men jag tyckte att det gick bra och att jag fick en bra balans. det är kul för då kan man tänka mer på sin sits mellan hindrerna och så när man känner att man kan se ett avstånd och kan korta och länga galoppspången så att man får det som man vill. nej men det kändes bra.

det känns oxå eftra roligt när a-k säger att det syns på min ridning att jag rider mer:). det tänkte man ju inte på när man bara red en gång i veckan för man tänkr ju att jag kan rida jag har gjort det sens jag va 8 år. men det är ju mer att man får upp känslan på ett annat sätt och behåller dom få muskler man hade;)

men nu ska jag kolla lite på tv

men ha det så bäst

leedig

idag är jag ledig vilket är jätte skönt. jag vaknade vid 08:30 och 09:00 så hade jag spring skorna på och va ute i mitt spår. sprang 7km och ja det kändes som vanligt. assa jobbigt men ändå skönt. det är skönt när man har sprungit klart men det är assa jobbigt när man springer. nu så håller jag på och fixar lite här hemma för sen ska jag ner till stallet och rida ut 

men idag är det en mycket speciel dag. för idag för 11 år sen så föddes det en liten filur som skulle komma och förändra hela fam.carlsson från 4 pers till 5 pers. för han räknas som en av oss i familjen. han föddes 21/3-2000. vi kom och hämtade honom i tierp 11 v senare och då va han så liten och rädd och bara så ursöt. så hela fam.carlsson bara smälte det va bara honom ska vi ha:) han va liten lurvig vit, svart, brun och roosa. han började bilresan hem med att spy i bilen. sen den dagen så hatade han och åka bil. det är helt sjukt att det har gått 11 år sen.

det finns så otroligt mycket minnen med denna hund. han är inte som alla andra hundar han är verkligen speciel. han är helt omöjlig och muta är man hos farbror doktor och han har vart duktig och han vill ge hampus en godis så vägrar han och ta emot den han bara luktar på den och ba uuuch försöker du och förgifta mej. han vägrar och äta godis från andra. nej han vill bara ha sina sönder klippta grisöron:)

haha eller när vi hade friluftsdag i skolan jag och en kompis kom fram till att vi skulle gå på promenad och ta med våra djur( för alla andra skulle typ åka skidor och jag kan inte ens stå på ett par skidor). så jag tog med hampus som ja inte är allt för van med att åka tåg och buss och allt sånt. han hade tappat halva pälsen på väg till skolan och den andra halvan tappade han på väg hem. men på själv skolan fick han typ en chock för det va så mycket andra hundar och stod och skälde. så han bara satt vid min sida och va helt knäpptyst. och han gick typ fot när vi va på vår promendar. sen slappnade han va lite och gick lite längre bort ifrån mej.

men sen när vi skulle ta en liten paus vi och hundarna skulle få äta lite och dricka vatten. så jag ch hampus går fram till vatten skålen som alla hundar ska dela på. hampus går fram nosar rynkar på hela nosen och kunde han prata så skulle han nog säga- nej men uch är du helt galen tror du att jag vill dricka ur den här skålen där en massa andra hundar har vart och smutsat ner. så jag hälde ut vattnet och hälde upp nytt. men det dög ike det va ju fortfarande andra hundars hår i vattnet som jag hade missat. jävla hund jävel tänker jag och gå till bilen som matten kom ifrån och hämtar en ren kopp som jag häller upp vatten i och då dög det för prinsen. då kunde han dricka ur den. åååå suck jävla envisa hund asså:) maten tror jag att jag fick ge i hand den lila matten han åt han tyckte att min macka såg godare ut så jag trod att det slutade med att vi fick dela;)


våran älskade lilla hampus fyller 11 år idag. ett jätte stort grattsi till honom som säkert kommer och fira dagen med att ligga hemma och gosa i soffan, sin korg, på golvet och sen upp till soffan igen:).










black swan

i lördags så jobbade jag mellan 10-17. det va ganska lugnt vilket va gansk bra för lotta kände sig inte så kry. men vi va bara glada att hon orkade komma. så hon fick ta lite synisar och sen försöka och ta det lugt så gott det gick. sen efter jobbet så va jag med madde och bea. det va mycket trevligt. vi åkte in till heron och bestämde oss för en film det blev black swan. sen så åt vi på pizza hut. jag och bea åt en grekisktonfisk sallad utan tonfisk;). men om dom kunde göra en grekist sallad så skulle man inte behöva säga en grekisktonfisk sallas utan tonfisk och få ett garv i från den som beställer=). för i den grekiska tonfisk salladen är det som en vanlig grekisk sallad men dom har envisats med att blanda i en massa kattmat i den=(. men det är lugnt jag är ganska van med att dom kollar snett på en när jag beställer nått och tar bort halva ingredienserna.

men det va jätte kul bara sitta och skratta och prata. det känns som att när vi ses så va det inte länge sen som vi sågs fast det va kankse 6 mån sen sist. men det är kul. filmen sen då. jag den va bra lite konstig man viste inte riktigt vad som hände och vad som inte hände. lite porrfilms varning i visa sener nästan lite pinsamt. och i nästa stund så kom det en hoppa till sen så att man flög upp och sen kom det en obehaglig sen så man knappt ville kolla. men i det stora hela så va den jätte bra helt klart sevärd.

efter det så åt jag och madde glas och bea köpte en dricka som hon hade tjatat om innan filmen började.

sen åkte vi hem.

idag så har ja jobbat mellan 11-17. det gick bra det va städning som stod på schemat sen gjorde jag lite terapiarbeten och sånt. sen så klockan 17:00 va vi utan för dörren och där stod jonte och väntade på oss. så vi åkte hem till mej och nu så kollar vi på tv och bara chillar. jag är ledig i morgon vilket är jätte skönt. jag tänkte att jag skulle ut och springa och sen ska jag ner till stallet och rida ut och sen ska jag rida min lektion.



men ha det så bäst

fredag

idag är det fredag oerhärt skönt. ja och jag har jobbat idag. det va mycket och gö och vi va två man kort eller ja bertil va borta för han hade semester och lotta va sjuk och så ringer jennie på morgonen och meddelar att stackars ida är sjuk. men att hon kunde komma vid 2. viket betyder att vi är 4 kvar och det är fullbokat i två rum. det är bara och jobba på och det gjorde vi. vilket teamwork vi hade:). dom va i rummen och vi tog över. det gick bra och förmiddan gick jätte fort. hehe vips sa det bara så va det vist dax för lunch. sen efter lunch så kom ju jennie och det gick lite bättre. men hela dagen gick jätte fort det sa typ bara vips så va klockan 18:00 och det va dax för att åka hem.

vi sålde bra oxå så det va ju jätte kul:)

jag ska jobba i morgon oxå mindre kul men efter jobbet så ska jag madde och bea ses och åka in till heron och gå på bio det ska bli jätte kul=)

men ha det så bäst

ett tag sen

ja nu va det ett tag sen som jag uppdaterade.

men i måndags så va jag ju ledig och va ute och sprang och sen åkte jag till stallet red ut . sen så red jag min lektion och jag fick viola. hmm ja själva ridningen gick bra. jag tycker ju att hon är trevlig och rida och man får tänka mycket framåt och att hon blir låg i formen(utan att bli bakom) och sträcker ut på sina små köttsbullsben så att hon rör på sig. så att hon inte blir kort och kort i stegen. men sen så hade hon en mindre bra dag. hon va sur och grinig specielt på tinka och så sitter det nån mupp på henne som bara måste typ leka följa jon med mej och där jag va va hon oxå. och viola har ju ganska så långa öran men när tinka blinka som för nära vilket även jag tyckte att hon kom( jag kunde typ ha klappat tinka på örat eller typ mulen) men i alla fall öronen va det. jo dom är ju ganska så långa men när tinka kom för nära så såg jag typ knappt inte:)

sen i tisdags så jobbade jag som vanligt och det gick bra. idag har jag oxå jobbat. jag har börjta och lyssna på en ny ljudbok oxå. efter att ha lyssnat igenom 4 böcker twilligt med odödlig kärlek, vampyrer och varulvar, och så ännu mer kärlek och kärlek. så är det skönt och komma tillbaka till mord och elände=)

men nu så ska jag kolla lite på tv börjar jag har lite ont i huvudet så får hoppas att den går över i natt när jag sover.

men ha det så bäst

ledig

idag är jag ledig vilket är oerhört skönt. jag har bara tagit det lugnt. vart ute och sprungit ätit frukost i lugn och ro. och nu så fixar jag lunch till den här veckan. ja för nu ska jag jobba 6 dar i rad så jag tycker att jag kan ta det lugnt med mycket gott samvete. jag ska åka ner till stallet 

nu ska jag ta och städa lite här hemma för det kommer jag inte orka när jag jobbar och när jag kommer hem är det ju så svart så man ser ju inte smutsen.

men ha det så bäst


syndarnas förlåtelse

igår va det dop igen. det va som det alltid va. jag inte riktigt vad jag tycker om prästen och allt gidder som dom säger. att gud har sent detta barn till oss jaga om han nu skulle sända nått kunde han inte sända nått använtbart då typ fred på jorden. nej inte det inte. och detta snacka om gud är med dej och gud ser dej och gud lämnar inte dej. nej men mej ser han fan aldrig. och sen när man tror att man har klarat sig så kommer det ordet som jag bara hatar syndarnas förlåtelse. ursäkta men det där lilla barnet är typ 6mpn och han har tydligen redan gjort sig förtjänt av syndarnas förlåtelse,

jag säger bara om jag ska få barn och dom ska döpas så kommer jag och ta bort dom där orden. hehe mitt dop kommer och va extremt kort det kommer typ bara va vad ska h*n heta och sen lite vatten och sen ja då va det klart och så går vi ut.

och när det är dax för nån begravning uch det vill man ju inte tänka på men jag säger bara om ja då kommer det och stryckas. jag vill inte att man ska sitta och gråta och så tar präsen upp syndarnas förlåtelse. vad hände med vila i frid inte vila i frid men dina synder tar du med dej.

ja sen efter dopet så fanns det mat och det va jätte god mat och sen va det fika och det va oxå supet gott=) det där med att laga mat det kan johanna. det fanns typ allt från pasta, potatisgratäng kött och sallad super gott.

sen så åkte vi hem och kollade på melodifestivalen. det va ju inte lite spännande när det stod emellan danny och eric. men det va ju som alla vet eric som vann.

nu ska jag ta och kolla på tv och bara ta det lugnt

så ha det så bäst


jonte

ja just nu så är jag hos jonte vi ska gå på dop i morgon så den vita kavajen är med;). ja det har inte hänt så myket idag. mer än att jag har jobbat vi hade möta på morgonen det behövs vi har så mycket och säga. sen gick dagen jättte fort vips sa det så va klockan 18 och man fick åka hem. eller jag åkte till rimbo. hade sällis av elena mycket trevligt. sen när jag kom fram så hade jonte fixat mat mycket gott och sen va det chill i soffan med ett glas vitt vin och let´s dance på tv. snart är det sängen som roppar på mej.=)
men ha det så bäst

postkärring

ja idag fick man sig till och med en utskällning av postkärringen. hon kom in som vanligt och jag fick min post sen så sa hon att hon hade sagt till sina kollegor om vad jag hade sagt till henne förut och jag stod där som iq guldfisk. för jag brukar bara säga hej till henne och ja inte så mycket mer. så jag bara kollar på henne och så säger hon att det va det oförskämdades nån hade sagt till henne. och jag bara kollar på henen som fortfarande iq guldfisk. och säger sen ursäkta men nu måste jag fråga vad dte är jag har sagt till dej. då säger hon att jag har sagt till henne när hon stod att bläddrade bland våra putsdukar med motiv på att jaha du har tid och shoppa på arbetstid. och jag ba eee nej det har inte jag sagt. men hon stod på sig och sa jo det va du som sa det och det vet jag och det tycker jag va väldigt oförskämt gjort av dej och det trodde jag inte om dej. sen gick hon ut.

där stod jag och efter typ 4 års kämpande med att hon ska säga hej och hej då till mej och att man kan säga hej i centrum när man möts och kanske prata lite väder när hon kommer in. nu har jag flyttats från nånstans på topp-10 listan till absolut längst ner på den under valbajs.

och det är inte ens jag som har sagt det för det skulle jag inte göra. jag tror att det är ninna osm har sagt det på ett skämtsamt sätt. så jag får prata med henne i morgon så får vi ta och reda upp det här med post tanten.

gud ju mer jag tänker på det ju mer irriterad blir jag ursäkta mej jag och ninna är ju inte lika och jag vet att jag inte har sagt nått sådant.

nu får jag försöka och tänka på nått annat ska ta och packa lite för ska till jonte i helgen det är dax för dop igen. helt sjukt jag har vart på 4 dop på 3 år. men i alla fall måste måste hitta på och hitta nått och ha på mej. och i morgon så ska jag till stallet efter jobbet så då hinner jag inte packa när jag kommer hem så jag måste packa idag och hitta nått som man kna ha på sig. suck.

men aja ha det så bäst

tant anna

från och med i söndags så är det helt okej och kalla mej för tant anna. jag har nämligen tagit mej till ö&b jag har gått dit för att va exakt. och där så köpte jag mej en shoppingvagn, dramaten, shoppingkärra kärt barn många namn. sen gick jag och min kärra hem och till ica och handlade. assså det va typ helt guld och ha den när jag handlade. jag kunde gå och självscanna lägga ner mina varor utan att känna hur det bara blir tyngre och tyngre. helt klar guld värt. jag kan ju säga att det va jag och alla panter tanter som hade sina dramaten inne på ica. men det va så guld när jag gick hem så det är helt klart värt det hehe:)

sen så idag så har jag jobbat och slitit hände inte sådär jätte mycket på jobbet det bara rullade på. och ååå juste vi åt en semla för det är ju tjockisdagn idag mmm så gott

sen så har det inte hänt så mycket mer så ha det så bäst

min kära dramaten=)


måndag

japp så fick man en måndag slängd i ansiktet.. tack gud. nej men det känns extra jobbigt att det är måndag för att jag jobbade oxå. det är sååå guld och va ledig på måndagar. det är som att jag får staffas extra mycket dess måndagar som jag jobbar på för jag har det så lugnt på dom andra där jag är ledig. jag jobbade till 18:00 åkte buss tåg buss. efter som jag fortfarande inte har en fungerade bil. tåg som va 6 min försenat måtte nynäståget vänta annars då jävlar ååå nej men där står det ju och väntar byter tåg och min snälla mamma hämtade upp mej och körde mej till stallet det tackar vi för. vilket ger mej 10 min extra. så jag va i stallet 19:20 okej jag ska byta om springa över skidskobanan(stallplan) in i stallet fixa allt för att sen åka hem

onsdag

ja idag så har det inte hänt så mycket bara jobbat och slitit. det gick bra dte va ganska rörigt idag. mycket och göra så dagen gick fort men det är skönt. sen nå har jag vart ute och sprungit 7km så det kändes bra. det va bara och tvinga sig ut och på med broddar och reflexväst. men det är skönt när man väl kommer ut det är bara och ta sig ut som är drygt. men det är så det är med allt det är drygt att börja och städa men när man gör det så är det helt okej.

har även googlat lite på min galla som jag har på handleden om man skulle gö nått åt det men det står tat man kan få bli sjukskriven i 1-6dagar eee nej tack det har jag inte lust/tid och ork med bara för en liten galla i haldleden nej har jag haft den i några år så kan jag ha den i några år till. men jag tycker att den känns med än vad den gjorde förut. eller så är det bara för att jag kom på att tänka på den igen för nån vecka sen och har tryckt på den. jag får sluta med det. eller en gaglion är det för att va exakt.

sen ja så har det inte hänt så mycket mer.

så ha det så bäst

RSS 2.0