Krig

Ja men det här med att man ska få en snygg kropp av träning värkar ju inte riktigt stämma för mig. Jag har händer som en byggarbetare och just nu ser det ut som att jag har vart ute i krig. Jag har blåmärkenas blåmärke på båda armarna. Jag fick det idag på morgonen träning. Jag gick på ett transformers pass och på en station så skulle vi jobba med nått som ser ut som en kudde med handtag. Sen skulle man lyfta upp den och rulla upp den på armarna mot bröstet och sen gå ner i en squat. Jag kände efter ett varv när jag kom tillbaka till den där kudden igen att oj vad ont det börjar och göra. Den va ju allt annat än mjuk och tung va den dessutom oxå. 

Så ja när passet va slut så hade jag några riktigt mindre vackra blåmärken på mina armar. Ja men t-shirt på jobbet efter detta då. Haha ja det va bara att gå runt och se ut som att man vart med i ett krig hela dagen. Helt galet. Men jag har ju ganska lätt för att få blåmärken oxå. 

Sen blev det att kriga hela dagen på jobbet. Men det gick riktigt bra och vi hade ganska  kul idag. Vi ägnade oss lite åt att rensa inne på kontoret. Slänga mer backdrops och en jäkla massa gamla kataloger som är helt oaktuella. Sååå skönt att få rensa ut en hel del. 

Sen efter jobbet blev det att först hämta ut en ny höst jacka som jag har beställt. Ja jag vet att jag är ute i grymt god tid. Men även om vi inte vill så kommer det att komma en lång och blåsig höst och då är jag redo. Den va dessutom på rea så jag gjorde ett riktigt kap. Fick den under 1000kr och det kändes riktigt bra. Ska ta kort på den sen tänkte jag. Sen efter det så blev det att ge sig ut och springa min runda i skogen och efter den sprang jag lite backintervaller. 

Men nu blir det till att sova så att man orkar upp i morgon. 

Mina snygga golfsbollsbiceps med en massa röda märken och blåmärken. 







Grit cardio

Jag har under mina 4 veckors semester hållt igång med träningen bra och tränat nånting nästan varje dag. Undantag för vissa vilodagar. Men jag har absolut inte bara haft den horisontala läget och ätit praliner. Men på något mystiskt vis så har jag under dessa 4 veckor lyckats undvika att köra Grit cardio. Varför vet jag inte riktigt men kan ju bero på att jag tycker att det passet bara är såååå jobbigt. Men idag va det då dax att bita i det sura äpplet ( och jag man lova det va jäkligt surt ). Jag va helt död när klockan ringde ( det här med semester kan inte bara vara nyttigt ). Men jag tog mig upp och ut. 07:00 drog passet igång på sats spårvagnshallarna. 07:02 höll jag på att dö min första död och jag va på väg att kasta in handduken och lite diskret krypa ut ur salen och hem och lägga mig under den sten som jag kom upp ifrån. Men så tyvärr så stod jag på andra sidan av salen som dörren va på. 

Det va bara att uthärda. Min puls den skenade, svetten forsade, mjölksyran skrek och mina muskler kändes som obefintliga. När passen va över så va jag bara såååå lättad. Det va lite som äntligen. Efter passet så gjorde jag en del dynamiska stretch övningar. Jag måste lägga lite mer fokus på det. Fan jag är ju stel som en planka. Och inte smal som en utom stel som en. Och efter det fick jag för mig att jag skulle ta och prova på en ny sak. Nämligen att gå Monkey bar. För den som inte vet vad det är. Så är det som en stege som är upphissad i taket så man får hitta nått högt och ställa i början av stegen. Sen går man helt enkelt armgång över till andra sidan. Det va tungt, det gick inte fort men jag kom över hela vägen till andra sidan och det va jag jäkligt nöjd med. 

Sen blev det att åka till jobbet och kriga. Men idag kom min kära mor in på besök. Alltid lika trevligt när gamla kollegor kommer in och det är såklart allting trevligt och träffa min kära mamma =). Sen har det oxå vart ett jäkla väder. Fy fan alltså vad det orkade och regnade. Det bara öste ner och blev snabbt stora pölar överallt. 

Men nu blir det sängen för att orka upp i morgon. 

Okristligt tidigt

Idag va jag uppe sådär okristligt tidigt. Kl ringde 05:15. Min första tanka va som vanligt att snäll död mig nån. Men när ingen gjorde det så va det bara att stiga upp och göra sig i ordning för att åka bussen in till den stora staden för att träna. Jag hade anmält mig till ett transformers pass. Det är verkligen ett roligt pass och typ det enda roliga som fortfarande går nu under sommaren. Men vi jobbade på med dom olika stationerna inne i boxen och utanför. I en övning som vi hade skulle vi göra dips från en stålställning som står ut från boxen. Så man hoppar upp och verkligen gör tunga jobbiga dips med hela ens kropp vilandes på två armar. Två inte så starka armar. Och vi brukar ha ett gummiband så att man ska får lite hjälp. 

Jag gjorde en omgång med dips med gummiband. Men till andra omgången för mig ( man gör 4 på varje station ). Nej men då kommer han fram och tar bort bandet. Jaha men Gud tänkte jag det här kommer ju aldrig att gå. Men jo det gjorde det. Men det va så galet sjukt mycket jobbigare. Men jag klarade av att göra dom. Inte lika många som med gummiband. Men dom som jag gjorde va såå mycket jobbigare. Det är verkligen kul att inse att jag klarar av så mycket mer än vad jag tror att jag gör. 

Efter passet så hade jag ca 30 min innan jag behövde gå och duscha. Så det blev att köra superset på två övningar. Squat med skivstång där jag ökade på vikten och minskade på repsen för varje gång. Utom den sista omgången så jag tog bort lite vikt och körde på 10 reps. Som mest hade jag 50 kilo på stången och när jag körde som sista 10 hade jag 40 kilo. Det känns som att jag kan ta mer men vågar inte lassa på mer utom satsar mer på att få in rätt teknik och att få ordentlig kontakt mer rätt muskler. Andra övningen va push press med stång och att trycka upp stången snabbt och bestämmt och sen jätte långsamt ner. Sjukt jobbigt. Där hade jag som mest 30 kilo på stången och det va galet tungt. Speciellt efter som det ska gå sååå långsamt ner. 

Men det av kul att köra lite på gymmet och det känns bra att jag känner mig bara mer och mer bekväm med att köra ute på gymmet. Jag tycker verkligen att det är super kul med att köra lite tyngre med färre reps och att få ta i ordentligt. Jag är ju inte riktigt van med att ta i på det sättet men verkligen super kul =). 

Sen blev det att åka till jobbet och kriga. Det har vart både upp och ner idag. Ibland va det mycket och göra för att sen bara dö ut. Jag jobbade till 19 idag och ja där emellan va det inte mycket att göra inte. Men ja nu blir det inte så mycket mer än att typ sova. 

Jag känner redan träningsvärken komma smygandes i rumpa och lår. Men framför allt i rumpan. Härligt =). 




Första dagen

Ja idag va det då dax för första dagen efter min 4 veckors långa semester. Ja det kändes. Jag avslutar inte den meningen med mer än med att det kändes. Ja och efter som semestern är slut så innebär det oxå att om man ska hinna springa innan morgonen så är det bara att stiga upp 06:00. Men i morse så vaknade jag inte ut av mobilen som ringde. Utom av att det åskade ute. Det va mycket mörkt på himlen, det va kraft ute och det både blixtrade och åskande. Jag räknade i vanlig ordning mellan blixt och muller och den va en liten bit bort. Men inte jätte långt bort. Jag va ju då redan uppe påklädd i spring kläder och redo. Jag ville ut. Men kände samtidigt att jag inte ville springa i varken åska eller ösregn. Kollade på alla mina väder appar och nej där skulle det varken regna eller åska. Men jag avvaktade till 06:30. Sen kände jag att om jag ska hinna så måste jag ge mig ut nu. Så då gjorde jag det. 

Men oj det märks att det va 4 v sen som jag gav mig ut och sprang så tidigt på morgonen och på tom mage. Det va tungt och jobbigt den första biten och ja dom andra delarna va inte eller jätte enkla. Det va kvart och kvalmigt ute. När jag hade sprungit min runda klar så gick det typ att vrida ur mitt linne så svettigt va det. När jag kom hem blev det att dricka flera stora glas med vatten innan jag åkte till jobbet. 

Det va ganska så kul att träffa dom som va på plats igen. Jag har ju såklart saknat dom. Och jag har såklart saknat mitt jobb oxå. Men mest har jag saknat mina kära arbetskollegor. Dagen rullade på oxh tillslut så tog den slut. Då blev det att åka till sats Haninge och köra ett bodybalance pass. Kändes bara sååå bra att få balansera ihop kroppen. Det va alldeles för länge sen som jag körde det passet och det både kändes och märktes. Det knakade till både här och där. Men kände samtidigt hur min kropp tackade mig. 

Men ja nu blir det inte så mycket mer än att sova för i morgon är det uppstigning tidigt som står på schemat. 

Har man inte att göra

Ja har man inte att göra så får man att göra. För i morse när jag åkte hemifrån så kollade jag innan alla mina väder appar och på samtliga ut av dom så stod det risk för nederbörd 0. Det var bara en massa 0:or överallt. Och efter som vi har haft tropisk mördar hetta i typ en vecka så bestämde jag mig för att låta båda fönstrerna stå öppna. Både det lilla fönstret i vardagsrummet och det stora i köket. För att risken att nån skulle komma in den vägen är typ lika med noll. Efter som jag bor högst upp och det finns ingen brandstege eller nånting sånt som man kan klättra på. Har inte ens en grannes balkong i närheten. ( ja jag vet det får inte börja och brinna vid min dörr eller på mitt våningsplan för då kommer vi inte ut ). Man skulle ju kanske kunna komma in från taket men ja då ska man upp på det taket oxå och det måste man ha typ mer än en nykel till för att komma upp på det. Det enda jag är rädd för ska flyga in i mitt fönster och in i lägenheten är fåglar. Men det har inte hänt än så länge. 

Så jag lämnade då med gladan ro fönstermarkiser öppna ihop om att det kanske skulle finnas lite luft i den när jag kom hem. Det gjorde det och det va inte bara luft som fanns i den. Så jag åkte in till sats sjöstaden för att träna. Blev att köra två performance pass. Strength passet idag va folks på marklyft och militärpress med ketterbells. Marklyften va galet tunga och har riktigt snygga märken på vaderna ;). 

Efter dessa pass så bestämde jag mig för att gå från luma till gullmarsplan. Ja det är bara två stationer med tvärbanan som förtillfället inte går utom ersätts med buss. Så det är absolut inte långt utom bara en skön liten promenix. Hoppar sen på bussen och tänker att när jag kommer hem ska jag äta nått lätt och sen ge mig ut och springa. Kollar upp på himlen och tycker att den ser lite mörk ut. Eller den ser oroväckande mörk ut. Men oj vad mörkt det har blivit så fort. Hinner tänka det typ en gång till och sen brakade helvetet loss. Det började med en droppe. Sen va det som att Gud satte på fullt tryck på högtryckstvätten. Det bokstavligen talat öste ner. Det inte bara öste ner utom det forsade, blåste, oskade, blixtrade och det va som att helvetet hade brakat lös. Jag hann inte ens räkna ibland menna blixt till muller. Då tänkte jag inte på att jag hade mina fönster öppna. Utö. Jag hade fullt upp mellan blixtrarna och räknande att googla på hur säker man va i buss. Ja förutsatt då att bussen inte fick vattenplaning eller att busschauffören blev rädd för en plötslig blixt och körde av vägen. Men det mitt emellan räknande av blixtrar och googlandet som jag kom på att jag hade ju mina fönster öppna. Inte bra. Absolut inte bra. Jag såg framför mig hur allt vatten hade öst in i lägenheten och börjar att droppa ner till grannen under mig. 

Jag sprang från bussen och hem. Både för att det regnade och för att komma hem och stänga fönstrerna. Hade jag haft en vattenmätare i fönstret så hade jag kunnat mäta upp vattnet. Men nu hade jag inte det utom små skålar ståendes i fönstret. Det va vatten i dom. Det va inte bara vatten i dom. Det va vatten i halva köket, på matta, på golvet, på fönsterbrädan ja till och med på lådorna i köket. Det va bara att börja torka upp allt. Hänga mattan på tork och torka köket en gång till för säkerhets skull. Sen va det bara att fortsätta och torka i vardagsrummet. På golvet, fönsterbrädan, lyfta på soffkuddarna ja till och med bordet va blött. Tur att jag inte hade paddan där. 

Jag torkade som en galen jude. Jag vill ju absolut inge åka på nån vattenskada eller nått sånt. Men jag tror att det är lugnt. Det tror jag bara att man får om man har fönster ståendes öppet i veckor och aldrig torkar upp. Hoppas det i alla fall. Men ja som sakt va jag fick lite att göra. Så det blev ingen löpning när jag kom hem. Utom det blev en storstädning och sen till att äta en ordentlig lunch. 

Men jag hann med att ge mig ut och springa en runda på eftermiddagen vid 19 tiden. Jag började med att springa min vanliga runda i skogen. Kände mig pigg i kroppen så tog och ökade på lite extra i alla uppförsbackar. Och när jag har sprungit klart min runda så fortsatte jag att springa till en grusväg och körde intervaller där. Jag sprang det fortaste jag kunde mellan tre lyktstolpar och tog det lugnare mellan två. Så körde jag så tills jag kom fram till vägen. Där fick det vara nog. Då flåsade jag som en astmatisk storrökare med kol. Om det är nått som jag borde öva mer på så är det verkligen intervaller. Sjukt roligt och galet jobbigt. 

Ja men sen va det bara att ställa sig och göra matlådor igen. För i morgon är det slut på friden :( men det ska såklart samtidigt bli kul att komma tillbaka till jobbet. Och tillbaka till mina gamla rutiner igen. Men jag har inte saknat att gå upp sådär okristligt tidigt på mornarna. 

Men nu sova. 

Snart slut

Nu är det snart slut på friden. På måndag är semestern slut och jag ska börja jobba igen. Det har verkligen gått så fort. Just nu när jag sitter här i soffan så känner jag mig precis lika trött som innan semestern. Man ska ju bli pigg av att vara ledig. Jag känner mig allt annat än pigg. Jag känner mig snarare jätte trött. 

Jaja men förutom att vara jätte trött så har jag hunnit med att köra två träningspass. Ett på sats Haninge och ett på Regeringsgatan. Men jag började på sats Haninge med att köra ett crosstraining pass. Tjejen som stod i receptionen va med på Kims pass igår på sjöstaden och frågade mig pm jag hade nån träningsvärk. Och ja det har jag typ överallt men mest i benen, rumpan och i ryggen. 

Men på dagen pass så delade vi upp oss två och två och körde nio olika övningar så snabbtsom möjligt i 1 min medan den andra vilade och sen körde den andra samma övning i 1 min medan den första vilade och sen gick man över till nästa övning. Vi körde två varv och efter dom två varven va man typ helt död. Att 1 min kan va såååå lång. 

Vi gjorde följande övningar: sprang upp och ner från låda så fort som möjligt, hopp över låda med ett ben kvar på lådan, rygglyft, sprint fram och tillbaka i salen med två upphopp på varje sida, fällkniv, gå framåt i salen på alla fyra och sen backa tillbaka, gående planka, air squat och sen armhävningar. 

Efter detta pass så cyklade jag vidare till handenterminalen och åka in till stan. Men nojig som jag är så hade jag dubbla lås på min cykel. Både det vanliga cykellåset och sen en kedja virad runt både cykel och stolpe med ett lås runt. Jag litar inte på nån eller något här ute i förorts betongen. Det finns säkert folk som snor cyklar bara för att dom inte vill köpa någon egen utom tar bara första bästa som står där. Så jag tänkte att min cykel ska absolut inte bli enklast att sno. Nej den ska fan stå kvar där jag lämnade den. Det gjorde den oxå när jag kom tillbaka =)

Men ja jag hade bokat in mig på ett prformance strength pass. Idag va dom två olika övningarna pull ups och lungers ( utfall ). Det här med pull ups är verkligen inte min starka sida. Men jag vill bli bättre och det blir man bara igenom att öva. Dom är redan så mycket bättre men det är fortfarande lång väg kvar. Jag lixom typ alla andra måste ha det där gummibandet under fötterna för att få hjälp upp. Men jag klarar av att göra fler striktare och att verkligen komma upp med huvudet över stången. 

Men efter passet så åkte jag till Haninge och gick in till Haninge c för att hämta ut en tröja som jag hade beställt på stadiums hemsida. Det va halva priset på den och jag har spanat in den bra länge. Men för snål för att köra den till helt pris. Men nu va det rea på just den tröjan och för att slippa betala frakt så kunde man få den skickad till en stadium butik och hämta den där. Perfekt. Så jag betalade bara för själva tröja.  Men när jag skulle hem så helt plötsligt så hoppar nån ut mitt framför mig. Jag går ju ganska så fort och har typ bara ett mål. Och det är att så fort som möjligt ga mig ut från detta centrum. Men så va det Julia som skuttade ut mitt framför mig. Hon, Frederik och mea va i centrum. Så jag stod och pratade lite med dom innan jag cyklade hem. 

Men ja nu är jag hemma och är bara såå där jätte trött jag funderar på om jag ska ta och få ut och gå. Jag tycker att jag borde bli pigg ut av det. Om det inte är för varmt. Men jag vet vad jag borde. Eller borde och borde. Jag borde nog kanske ta det lite lugnt och typ lägga mig ner på soffan och bara dö. Men samtidigt så borde jag gå ut och gå för att jag vet att jag blir pigg ut av det och för att det är så bra väder. Får lite små panik av att bara va inne när solen lyser. Men samtidigt så är det ju inte kul att gå om det är sådär mördar varmt. Aja får se hur det blir. 

Dubbla lås på cykeln



Favorit i repris

Idag har det blivit en favorit i repris. Nämligen att köra prformance passen. Jag började morgonen på sats Regeringsgatan med att köra ett prformance strength pass. Dom två övningarna som det idag va fokus på va pike push up, feet on Box och single leg deadlift med ketterbells. Pike push up är en övning där man står med fötterna på en låda eller Box som det så fint heter i crossfit världen. Sen ska man ha arslet i vädret, händerna i golvet och huvudet så rakt ner att exakt allt blod rinner ner och hamnar där. Sen ska man då göra armhävningar från det läget. Inte helt lätt. 

Övningar två va enbens marklyft med ketterbells i händerna. Den övningen tar ordentligt i benen och i rumpan. Även balansen får sig en omgång. Efter detta pass blev det att torka bort svetten och andas i en kvart. För därefter började nästa pass. Ett prformance Hi-Intensity. Där hade vi 4 olika stationer. Vi skulle vara på samma station i 2 min och sen direkt byta till nästa. Efter första varvet fick vi vila i 2 min och sen köra ett varv till. Kan låta enkelt men jag lovar att det va jobbigt. Följande övningar på som olika stationerna va. 
1. 10 st jumping lunges ( utfallshopp )
10 st fällkniv
2. 10 st jump squat
10 st push ups ( armhävningar )
3. 5 st Knees to elbows ( hänger rakt ner från räcke och lyfter upp knäna )
4 st spurtar på en speciell grön bana som dom har. 
4. 10 st pull ups
10 st burpees 

Det va jobbigt och roligt. Sen är det ju såklart tävling oxå för man vill ju inte va sämst utom hålla ett högt tempo och hinna med att göra så många varv som möjligt. 

Sen blev det att åka bastubussen hem och äta. Gud jag va bara sååå hungrig när jag kom hem. Haha typ länsade kylskåpet ;). Sen tänkte jag bara ta det lugnt och slappa insoffan. Men så fick jag ett sms från en träningskompis. Att Kim skulle hålla i ett prformance pass på sats sjöstaden kl:17:30. Och ja hans pass brukar alltid va sjukt bra. Så det blev bara att ladda om batterierna, boka in sig på passet och att sen sätta sig på bastubussen igen. Gud jag va typ svettig innan jag kom in på sats. 

Det som är kul med Hi-Intensity passen är att dom alla är olika. För det är en pt som bestämmer själv hur passet ska vara och hur upplägget är. Så det är en överraskning varje gång som man kommer och ska gå på det passet. Idag så skulle vi jobba två och två. Och göra följande övningar två varv med ingen vila emellan. 
50 st burpees
40 st pull ups
30 st squat Box
20 st dips Box
10 st russian abs 
Den ena skulle börja och göra 10 st och sen skulle den andra göra 10 st. Man antalet va per person så varje person skulle göra 50 burpees innan man gick vidare till nästa övning. Och efter som vi skulle göra två varv så blev antalet x 2. Jätte rolig övning och upplägg men oj så jobbigt det va. 

Jag har verkligen kört många prformance pass nu och det har verkligen vart såå kul. Men det har inte bara vart roligt det har även genererat i sjukt mycket träningsvärk i olika muskler. Känner redan hur träningsvärken kommer krypandes efter dagens pass och övningar. Men det är inte allt. Jag har även fått händer som en byggarbetare. Har väl aldrig haft sådär jätte vackra och släta händer efter all mockning i stallet. Men nu ser dom verkligen ut som en byggarbetares händer ;). Men det är det värt. 





Mat, varmt och en massa mys

Idag så började jag min dag sådär okristligt tidigt. Kl ringde 05:15. Ja jag vet jag är galen. Jag började i alla fall min dag på sats zenit med att köra ett transformers pass. Det va både roligt, jobbigt och utmanande. Men jag kände mig både stark och pigg kroppen. Efter detta pass så åkte jag hem och bytte direkt om till springkläder. Lika bra att ge sig ut innan det blir allt för varmt och sen så skulle jag ju möta upp min familj oxå. 

Men ja det va grymt varmt och jobbigt att springa även om jag va ute vid nio och att jag sprang i skogen. Men jag tror att skogen va helt okej för sen när jag kom ut ur skogen och sprang på grusvägen och sen ut på asfaltsvägen där solen gassade. Ja då va det bara på ren jävla vilja som jag tog mig runt. Det blev att springa 10km och det fick räcka så. 

Sen gjorde jag mig i ordning. Hällde i mig typ 2 skurhinkar vatten och åt frukost. Sen åkte jag in till stan för att möta upp mamma på Skanstull. Sen möte vi upp Lena vid gallerian innan vi gick ner till skepskajen. Vi skulle nämligen ut och åka båt. Vi hade bokat middag på vaxholmsbåten. Vi alla tog en lamm tallrik med grönsaksnudlar och nån sås till. Det va verkligen sådär super duper gott. Till det åt jag grönsaker dom andra åt potatis men jag är ju inte så förtjust i det. Till maten drack jag ett glas rosevin. Men det va verkligen jätte trevligt. Vi ses ju så sällan men när vi gör det så är det alltid trevligt. Men oj det har verkligen vart varmt idag. Jag har typ smält bort. 

Glass i solen =)



Varmt va det att springa idag 





Kvalitetstid

Är just nu på g in till stan för kvalitetstid med familjen. 



Prformance

Om det är nått som jag verkligen har fått upp ögonen för under den här semestern så är det verkligen dom här prformance passen. Dom är bara så grymt bra och roliga. Idag gick jag först på ett strength och sen ett hi-Intensity. På det första passet så va det som vanligt två övningar som vi fokuserade på och det va back squat och ring push ups. Vi delade in oss två och två med nån i liknande viktklass. Så jag parade snabbt ihop mig med den enda tjejen ja förutom jag själv då ;). Så det va bara att huga tag i en stång och lassa på med vikt. Våran stång som vi hade vägde 15 kilo och sen va det bara att fylla på med vikter. Jag avslutade mitt näst sista set med att ha på 15 kilo + 1,5 på varje sida + stången då på 15 kilo =). Det va tungt men väldigt roligt. Jag måste verkligen bara dra till gymmet oftare och lassa på vikt på en stång och bara köra. 
Sista set där vi skulle göra 10 reps körde jag med 15 kilo på varje sida + stången. Det va tungt. Jag räknar med träningsvärk i morgon. 

Efter det körde jag Hi-Intensity passet och där skulle vi dela upp oss i tre grupper och ha tre olika stationer där vi skulle göra olika saker. 
1. 6 st air squat
6 st russian twist
6 st ketterbells swing 

2. 6 st spurtar fram och tillbaka sen 60 st höga knän
6 st utfall per ben
6 st burpees

3. 6 st pull ups
6 st Box jump
6 st situps 

Vi va på varje station i 6 min och det gällde att hinna med så många varv som möjligt. Roliga och jobbiga övningar som fick både mjölksyran och svetten att spruta. 

Sen blev det att åka hem äta lunch ta det lite lugnt och sen gå ut och gå en promenix i solen. Det va varmt men det fläktade i alla fall mer än vad det gör i min lägenhet. Jag kan meddela att i min lägenhet så är det stadiga 28 grader. Och på frågan om jag inte hat nått fönster öppet så är svaret jo det har jag. Men det hjälper inte sådär jätte mycket när solen typ står i mitt vardagsrum. 

Sen har jag även hunnit med att köra ett speed 'n' Sports pass på sats Haninge. Det är så roligt det passet. Det är mycket kondition och puls och det passar mig alldeles utmärkt. Jag har nog bättre flås än vad jag är stark. Men jag vill lixom va båda två. Jag vill både ha bra kondition och vara stark. Mångsidig helt enkelt. 

Men nu blir det inte så mycket mer än att dö i soffan innan jag ska gå och lägga mig. I morgon så är det kvalitets tid med min familj som står på schemat och det ska bara bli såååå kul. Vi ska ses inne i stan och sen åka en båt där vi ska äta en mysig lunch. Det kommer och bli jätte roligt =). 

Sista veckan

Just nu är jag inne på sista veckan av min sem. Vilket känns lite sorgligt och tråkigt. Det har gått sååå fort. Men det ska ju samtidigt bli kul att komma tillbaka och träffa alla jobbarkompisar igen =). Men ja vad har jag gjort. Jag har tränat både igår och idag. Men det märks att det är varmt för man blir så matt och orkar typ inte göra nånting. Men ja idag så började jag morgonen med att ge mig ut och springa. Det va skönt att komma ut på en tur innan det blev allt för mördar varmt. Sen blev det att ta det lite lugnt. Jag va ute och gick en promenix. Innan jag cyklade ner till sats för att köra ett crosstraining pass och sen ett bodypump pass. 

Idag va det Kim som höll i crossen och det märks att han har börjat att hålla i prformance pass för det va lite liknande upplägg idag. Vi började med att dela upp oss två och två. Och göra två övningar som va zombie squat ( jag tror att det hette så i alla fall ). Man skulle ha stången fram på armarna och nyckelbenen och ha händerna rakt ut sen gå ner i en squat och hålla kvar där nere i 3 sek. En jobbig, rolig och lite små knepig övning. Vi skulle göra 10-10-8-8-6-6 reps och när det såklart vi färre reps så skulle vi lassa på mer vikt på stången. I den andra övningen skulle man ligga på golvet och hålla upp benen och armarna från golvet och spänna magen och hålla kvar så så länge man orkade. 

Det va första delen av passet under den andra skulle vi köra 6 st burpees, 8 st fällkniv, 10 st skridskohopp och 12 st situps och hinna med så många varv som möjligt på en viss bestämd tid. Det va ett jobbigt och väldigt roligt pass. Sen körde jag ett bodypump pass och jag tror att jag snart kan lägga på mer på benen och ryggen. Även denna gång så körde jag mer på axlarna, på den andra benlåten och triceps. Sen gjorde jag alla armhövningar på tå =). 

Men nu är jag hemma och har ätit mina bananpankakor med mosade hallon och kvarg. Mums. Men nu blir det inte så mycket mer än att bara ta det lugnt. 

Utgång

Ojojoj jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Men ja jag börjar väl från början. Jag började min lördags morgon på gymmet som vanligt ;). Det blev att köra ett Cross training pass och efter det så körde jag ett supet sett med två olika övningar och växlade mellan dom två min så liten vila som möjligt mellan. Det va från en övning direkt till nästa och sen tillbaka igen. Det jag gjorde va pull ups och utfall med ketterbells. Pull ups 5 st sen 10 utfall per ben X 5. Det kändes rejält i pull upsen men det är samtidigt så kul det känns som att dom blir bättre och striktare och att jag får bättre och bättre kontakt med musklerna. Sen körde jag ett speed 'n' Sports pass innan jag va klar med dagens träning =). 

Sen blev det att gå hem och göra sig i ordning för utgång. Det va bara att sätta lite fart och försöka och piffa till sig lite. Sen mötte jag ull Helena på gullmars och vi åkte hem till Sofia. Ååå hon är så huslig ut av sig. Hon hade gjort pizza till middag och det va bara såååå jäkla gott. Jag kunde riktigt höra hallelulia kören inom mig skrika av glädje. Haha men bäst att inte göra det till en vana ;). Men det va riktigt riktigt gott. Till det drack vi cava. Sen hade Helena med sig kanelbullar som vi åt till efterrätt. Mums. Sen drack vi lite allt möjligt. Haha det blev en salig blandning av cava, gott vin, goda drinkar och Baileys. 

Sen drog vi in till stan och till obar. Sen vidare till scandic malm och sen avslutade vi hela kvällen på kvarnen. Haha en helkväll helg enkelt. Ja och sen träffade vi några kompisar som vi avslutade och drog hem till innan vi drog hem. Haha. Men oj så kul vi hade det. Det va mycket skratt, prat, glädje och djupa diskutioner. Men verkligen en lyckad helkväll med mina bästa brudar. 

Ja och om jag säger som så att jag kom hem och gick och la mig 06:00. Jag va helt död och somnade direkt. Vaknade sen upp 08:30 och min första tanke va mej jag måste försöka och somna om igen. Lyckades och vaknar sen upp 09:00. Och nej nu va det omöjligt att somna om. Tack 3 timmars sömn va allt som blev idag. Men det är så det är när man är uppe alldeles för sent och är ute och ränner. Sen kan ju inte jag sova länge även om jag kommer hem sent utom jag vaknat och sen är det helt omöjligt att somna om. Så det va bara att stiga upp. 

Äta frukost och sen gick jag ute och gick en lång promenad på ca 2 timmar. Det va bara så skönt att få komma ut och få lite friskluft. Jag kände mig nästan som en ny människa när jag kom hem. Dock en ganska så trött människa. Så efter lunchen så la jag mig i soffan och skulle kolla lite på tv innan jag skulle dra ner till gymmet. Men jag somnade och sov i typ en timme innan jag vaknade av mobilens alarm som ringde. Tur att jag hade ställt det. Men oj nu va jag bara sååå otaggad på att åka ner till sats och köra ett bodypump pass. Att jag innan tyckte att det skulle va en god ide kändes nu som en otroligt jobbig och dålig ide. Men så tänkte jag på det att man ångrar nästan aldrig ett träningspass när det är över. Och med dom tankarna i huvudet så cyklade jag ner till sats och körde ett bodypump pass. Och oj så bra det kändes. Jag fick sån energi när passet körde igång att jag ökade på vikterna både på triceps och på axellåten. Svetten forsade och mjölksyran skrek i musklerna och det va bara såå härligt. När passet va över så kände jag mig bara så nöjd med mig själv och över min prestation. 

Men oj vilken träningsvärk jag har i armarna och i ryggen efter gårdagens pull ups. Helt sjukt vad det tar bra. 
Men nu efter maten så blir det inte så mycket mer än att bara inta soffläget, kolla lite på tv och jag lär ju garanterat somna en stund innan jag flyttar över till sängen. 

Min outfit





Pizzan som Sofia bjöd på
Haha ja det blev lite av varje
Gott vin och en mycket god drink
Kanelbullar 
Bästa brudarna
En glad Carlsson 
Haha Sofias glas gick sönder



Promenix

Nu har jag vart ute på min promenix och det va ju bara sååå härligt. Vädret va helt underbart. Lagom varmt och inte för varmt. Nej helt enkelt perfekt. Jag blev nästan lite sugen på att börja springa där ett tag. Men så kom jag att jag skulle ha en vilodag från löpningen. Så jag fortsatte helt enkelt att gå. Jag gick den promenaden som jag brukat springa i skogen och så en liten bit till. Så jag va ute i 1.40. Det va så skönt. 

Men nu väntar jag på att maten ska bli klar. Idag serveras det ugnsbakad lax med sallad som består ut av tomat, paprika, gurka, halloumi, avokado, morötter och rödbetor. Rödbetor är förövrigt min nya favorit rotfrukt nu förtiden. Jag älskar den och kan ha den i allt och till allt. Sen har jag även stekt på några sparrisar som jag ska ha till. Mums. 

Just sen tänkte jag även tilllägga det som jag kom på att jag glömde skriva på mitt förra inlägg om mina två prformance pass som jag gick på tidigare. Det som är bra med dom det är att man inte är så många och man får värkligen sån god hjälp på dom passen. Idag hade vi en kille som va helt grym. Han va på och petade, rättade till, gav tips och råd och exakt allt och han såg verkligen allt oxå. Han berömde när det såg bra ut och korrigerade när det behövdes samtidigt som han sprang runt och puschade och skrek ut att kom igen nu då. Nej han va verkligen grym. I marklyften så föll jag in lite med knät när jag blev trött och tappade balansen och jag kände det själv oxå. Direkt va han där och gav tips på hur jag skulle göra och tänka. Så grym. Sen fick jag även beröm för mina push ups så det va lite extra kul. För jag kände att dom nästan satt idag. Men sen hade vi oxå en platta under som hjälp så kan va därför. 

Haha han avslutade oxå den sista minuten i den sista övningen att hoppa upp på ketterbells stället och ställa sig som Herren på täppan och puscha och skrika att kom igen nu då det är bara 1 min kvar. Och vid 30 sek kvar så skrek han ännu mer där uppe på ketterbells stället. Sen hoppade han ner och gick runt och puschade oss in i det sista tills sista sekunden hade slagit. Ett sjukt bra pass med en grymt bra instruktör =). 
 

Puma

Idag så började jag min morgon med att äta chiagröt med en massa gott på :). Sen så blev det att åka in till sats Regeringsgatan och köra två pass. Först prformance strength. Det va två övningar som vi skulle fokusera på och det va Pike push up, feet on Box och singel led deadlift. I den första övningen ska man ha fötterna på en låda eller Box som det så fint heter i crossfit världen. Sen ska arslet va den absolut högsta punkten. Så arslet i vädret och sen ska händerna ner i marken och man ska ha huvudet så nära boxen som möjligt och sen från den där positionen så ska man då alltså försöka sig på att göra armhävningar. Ja det går sådär kan man ju säga. Man får mesta till det om man vill och ha knäna på lådan. Andra övningen va marklyft på ett ben med en ketterbell i varje hand. 

Vi skulle börja med att köra pike push up. Vi skulle göra 6 set med följande reps 10-8-6-6-6-10. När det va klar skulle vi gå över till övning nummer två. Marklyft på ett ben där skulle vi göra 5 set med följande reps 12-10-8-6-10 på varje ben såklart. Sen va det bara att börja om igen. Vi hade 25 min att hinna med så många set och reps som möjligt jag han. Jag kan säga att denna övning bokstavligen talat dödade mina axlar. Och den andra dödade min rumpa och mina ben. Räknar mer fett träningsvärk i morgon. 

Andra passet som ha prformance Hi-Intensity. Där skulle vi börja med att ha en platta hämta en platta som vi skulle jobba med. Jag hade en 10 kilos platta. Vi skulle börja med att köra olika övningar 10 st av varje övning och sen börja om från början igen och såklart hinna med så många varv som möjligt. Vi hade 15 min på oss och då va det bara fullt ös medvetslös. Följande övningar var lyfta plattan från marken och upp över huvudet, utfall med plattan högt över huvudet 10 st per ben, burpees och landa med fötterna på plattan och sen squat och hålla i plattan framför kroppen. Jobbiga övningar som bara blev värre och värre fler varv man han med. Jag tappade räkningen om hur många varv jag hann med. Men svetten sprutade och mjölksyran skrek i musklerna. Sen fick vi två min vila innan vi gick på varv nummer två. Där hade vi 7 min att hinna med så många varv som möjligt och då skulle vi göra 6st push ups, 6st Box jump och 6st global squat ( squat med en ketterbells i händerna ). Även här tappade jag bort räkningen. Men det va galet jobbigt och sjukt roligt. 

Sen blev det att åka hem och äta. Men innan det så gick jag in på xxl och köpte detta coola linne. Jag bara älskar ryggen på den =). Men nu ska jag ta och gå ut och gå en promenix. 






Picknick

Idag så började jag min morgon på gymmet. Och jag va där innan min kropp hade vaknat. Den vaknade upp med en chock när det va dax för 2 min burpees. Jag hade anmält mig på ett transformers pass som va precis lika jobbigt som det va roligt. Sen efter det passet så åkte jag hem. Där blev det äta en enklare frukost oxh sen bytte jag om till springkläder. Sen va det bara att ge sig ut i skogen. Jag sprang ca 11 km. Det gjorde jag igenom att springa samma runda två gånger. Första rundan kändes bra men varm. Andra rundan samma slinga som nummer ett kändes som en återupprepning av varv nummer två. Fast mycket varmare och det va jobbigt både psykiskt och fysiskt. Det satt väldigt mycket i huvudet under varv nummer två. Jag vill inte säga att det va en plåga men det va jäkligt tungt. Benen kändes trötta och jag ville helst bara lägga mig ner på marken och dööö. Men det kunde jag ju inte bara göra. Nej det va bara att kriga på. En maratonlöpare slutar inte att springa 100 meter innan mål ;). 

Sen blev det att äta lunch och att göra mig i ordning och sen drog jag ner till Rudan. Eller jag cyklade ner till Rudan. Åååå vad jag älskar att kunna skriva att jag cyklade ner. Jag har verkligen saknat att ha en cykel dom här åren som jag inte har haft nån. Eller jag har haft en men den va bara såååå dålig ( enligt min smak ). Men nu har jag en cykel och jag är bara såååå nöjd. Där satte jag mig på en klippa i skuggan såklart ;). Och lyssnade på min ljudbok. Efter en stund så kom en kompis som jag skulle möta upp där för att ha picknick. Vi picknickar jag hade med mig jordgubbar, hallon och mango mums. Till det hade jag kokosvatten att dricka. Det va bara såå mysigt. Vädret va kanon, bra och trevligt sällskap och så kollade jag i alla fall på vatten. Vi va där ett bra tag innan jag cyklade hem. 

Nu blir det inte så mycket mer än att bara ta det lugnt i soffan. 

Nej men jag tyckte att blått va en mycket trevlig färg idag när jag skulle ut och springa. 

En svettig Carlsson efter 11 km löpning


Mums







En massa träning

Åååå idag har jag hunnit med en massa härlig träning och jag älskar det. Jag älskar varenda svettdroppe, mjölksyra och alla stånkande och stönande ljud från både mig och alla deltagare på passen. Men jag började med att ge mig ut och springa i skogen. Ååå det va så härligt. Jag mötte en hel del människor oxå som va ute och gick ensamma och med hundar. En hel del bärplockare oxå. Jag mötte ett äldre par sova ute i skogen och plockade blåbär med rullatorer. Så härligt. Man kan ju inte göra annat än att älska dom. Precis en sån hoppas jag att jag kommer och bli när jag blir gammal. En som tar rullatorn med sig ut i skogen. Dom va verkligen ett stort bevis på att ingenting är omöjligt och allt allt går det handlar bara om vilja och envishet. Det ska jag tänka på nästa gång mitt arsle har vuxit fast i soffan :). 

Sen blev det att äta lunch va hemma ett tag och att sen cykla ner till sats Haninge för att köra dubbelpass som bestod ut av sats powerstep och sen speed 'n' sports. Idag va det riktigt jobbigt på powerstepen. Men det ju oxå bero på att jag nu har kört den några gånger och verkligen bara kan lyssna på musiken och köra på. Jag va helt död när passet va slut. Då hade jag 30 min att få ner pulsen. Få kläderna på plats, dricka typ 1 liter vatten och ladda om till nästa pass. Där va det bara att börja om med svettattackerna. För om det är en sak som är säker så är det att man svettas på båda passen som en travhäst på travbanan. 

Det va riktigt roligt och riktigt jobbigt båda passen. Det va på tunga ben som jag sen cyklade hem. Ställde mig i duschen och sen hällde i mig typ två skurhinkar med vatten. Innan det blev att fixa nått att äta. Nu blir det soffläge tills det blir sovläge. 

Frukost som bestod ut av en massa gott. Havregurt, gojibär, hallon, havregryn och kiwi. 

Smoothie. Ååå vad jag älskar mina smoothie och nu när jag jag vart klasslig så har jag druckit mängder med smoothie här av vi en där jag hade i hallon, blåbär, banan, bladspenat massa ingefära och sen toppade jag allt med lite solrosfrön. Mums. 



Löpning

Åååå jag mår bara sååå mycket bättre. Det gjorde verkligen susen att vara ledig från träning och bara ta det lugnt l nån dag. Jag vaknade upp i morse och kände mig pigg och glad. Jag hade inte ont varken i halsen eller i huvudet. Okej jag va lite snorig. Men det kan man leva med. Man för bara köra lite före bondsnytningaf på löprundan ;). För det va precis vad jag började dagen med. Eller först åt jag en stadig frukost väntade ca 2 timmar och gav mig sen iväg  en lugnt och fin runda. Jag hade varken pulsklocka på mig eller tog nån tid. Jag sprang ingen extra, eller en extra extra runda. Utom sprang min vanliga runda i skogen. Jag har ingen aning om hur snabbt eller hur långsamt jag sprang. Utom jag sprang bara för känslan. Känna av hur kroppen kändes. Och den kändes bra. 

Det va bara så skönt att komma ut och sträcka ut på benen och få röra lite på fläsket. Efter min runda blev det att är lunch. Sen tog jag det lite lugnt läste lite i en bok som jag har fått låna innan jag gick ner till sats. Nu jäklar hade jag bokat in mig på ett crosstraining pass och sen på ett bodypump pass. Båda gick kanon bra. Kroppen kändes redo för träning. Haha även om jag fick snyta en gång extra kanske ;). Men annar kändes det mycket bra. Så härligt att kunna träna igen. Usch jag känner mig sååå förslappad och lat när jag inte tränar. Det känns som att jag bara sitter hemma och äter och jäser då. 

Men jag räknar med träningsvärk i morgon. I typ alla muskler ;). 

Haha typisk avokado

Haha jag älskar att vi har planerat in en kvalitetstid dag med familjen ;). Vi ses inge så ofta men när vi ses så har vi kul. 



Skansen

Igår så började jag dagen på gymmet. Det blev att köra ett crosstraining pass med fokus på mycket övningar med egen kroppsvikt. Det va både jobbigt, tungt, svettigt och såå kul. Efter det så blev det att ta sig hem byta om till springkläder och att ge sig ut. Benen och kroppens kändes både pigg och fräsch. Så det blev att springa min vanliga runda + lite fler rundor och extra varv och lite längre och ja det slutade med att när jag hade sprungit klart så hade jag sprungit 12 km. Härligt. 

Sen blev det att gå hem duscha, äta och att sen göra sig i ordning lite sådär halv panik snabbt. Jag skulle nämligen åka in till Skansen med en kompis. Det va verkligen jätte trevligt. Det är alltid kul att gå in i alla små stugor, bya, herrgårdar, järnhandlare, glasblåsare, kryddbodar och ja allt annat. Det finns ju bara sååå mycket att kolla på. Och sen såklart alla djuren. Haha men det är ju lite som vanligt att man står vid en inhägnad och letar efter ett djur. Sen kollar man på skylten där det står vad det ska vara för djur i buren och även en bild på djuret. Men det är typ helt omöjligt att se djuret. Man står mest och kollar på stenar, stockar, gräs och annat grönt. Men då är det som det brukar vara ;)

Sen när vi hade kollat i alla stugor och på alla djur så gick vi från Skansen in till stan längst med vattnet. Det va ju kanon väder. Så det känns ju som att man måste passa på. Men nu började man oxå känna hur sjukt hungrig man va.  Vi gick till Viktoria och åt middag tog ett glas rosé innan vi åkte hem. 

Men i morse när jag vaknade så hade jag ont i huvudet och lite små ont i halsen. Så idag får bli en vilodag från träning så att jag inte blir sämre. Kanske man kan gå ut och gå en liten promenix. Men annar så blir det bara att vila och ja försöka och återhämta mig. Kanske kroppens sätt att tala om för mig att den behöver en hel vilodag. Det va länge sen som den fick det. Jag va bara tvungen att googla på det fösta så att jag viste hur jag skulle göra ;). Men nu känns det bättre än i morse. Men det är ändå bäst att ta det säkra före det osäkra. 

Ekorrar fanns det i alla fall gott om på Skansen. 




Nynäs

Igår blev det att hänga en stund i Rudan med en kompis. Vi satt på en klippa i skuggan, hade picknick, åt bullar, jordgubbar och mina raw food kokosbollar. Mums. Sen efter det så åkte jag hem åt lite snabbt och åkte sen vidare till Tyresö för att spela volleyboll med Sofia, Helena, Lovisa och Frida. Haha jag va ju som väntat absolut sämst. Men jag är ändå nöjd med min insats och jag sprang inte bara ifrån bollen utom lyckades ta den några gånger. Sen blev det hemgång. 

Idag så började jag morgonen med chiagröt frukost. Mums. Jag har saknat den så va mycket gott att äta det i morse. Sen åkte jag in till sats Regeringsgatan för att först köra ett prformance strength pass. Dom två övningarna som vi skulle göra idag va piké push up, felet on Box. Det är en övning där man ska ha fötterna på en Box och sen ha arslet i vädret och huvudet rakt ner och därifrån göra armhävningar. En tung och väldigt bra övning. Andra övningen va singel led deadlift. Eller en bens marklyft som man mer skulle säga på svenska. Sen hade vi två ketterbells en i varje hand. Det är oxå en bra övning. För man känner verkligen hur man får grym kontakt med både ben och rumpa. Härligt. 

Sen direkt efter detta pass så körde jag prformance hi-intesity. Där hade vi olika övningar som va ketterbells swing, pull ups, Box jump, air squat, armhävningar, situps. Vi skulle göra 25 st av vardera och hinna med så många varv som möjligt på 16 min. Efter det körde vi OTM ( one the minute ) eller på minuten. Det vi skulle göra va burpees och utfallshopp 
2-4-6-8-10-14-16
4-6-8-10-12-14-16 per ben 
OTM innebär att när minuten börjar så gör man sett ett. När man är klar får man vila till nästa minut börjar. Då kör man sett två och så vidare. I början så får man andas ganska så mycket. Men efter att övningarna blir fler så får man andas mindre och mindre och tillslut så hinner man inte ens klart fören man ska börja med burpees igen. Mellan 14 och 16 va det bara burpees som man hann med.

Sen åkte jag hem duschade och åt lite lunch. Sen åkte jag ner till nynäs för att hälsa på min mamma som jobbade. Jag har ju aldrig vart inne i ah-optik så det va kul och se hur det såg ut. Det va jätte fint tyckte jag. En sån mysig butik. Sen va det såklart trevligt att träffa mamma oxå. Jag stannade tills hon slutade och så åkte jag med samma tåg som hon. 

Lilla pixi som va med på picknicken 
Fötter emot vatten ger ju sjukt mycket likes ;)

Blåbärsgröt med kanel, kokosolja och färska hallon mums =)



Träning avklarad

Idag va jag uppe sådär obehagligt tidigt för att hinna med allt innan det blev allt för mördar varmt. Jag hade bokat in mig på ett transformers pass 07:00. Galet tidigt ja jag vet. Men det är så kul det passet idag va vi ovanligt få. Brukar alltid annars vara fullklass men inte idag inte. Det betyder att vi bade färre stationer och desto mer jobb utanför boxen. Där två ut av övningarna va 8 jumping Jacks, 8 air squat och 8 burpees. Vi hade 4 min att hinna med så många varv som möjligt. Sen gick vi på varven igen. 

Sen blev det att åka hem och byta om direkt till springkläder och att ge sig ut. Klockan va nu 09:00 och det va reda varmt. Men det känns inte som att det kommer att bli riktigt lika mördar varmt som det va igår. Men det ändå varmt. Men det va skönt att få springa lite. Haha inte för att jag behöva springa av mig nån överskottsenergi precis. Men det va ändå skönt. 

Men nu ska jag göra mig i ordning för att träffa en kompis för lite strand häng. Ja jag har packat ner bikinin men är inte riktigt helt säker på att jag kommer att bada och det där med att sola är ju inte riktigt mig grej eller. Haha ja Jag vet inte riktigt vad jag ska göra där. Haha typ sitta i skuggan och läsa en god bok =). Det är mer min grej 

bjuder på en svettig selfie 





Tvättat

Det här med att träna en jäkla massa och samtidigt va en svettapa. Den kombinationen skapar väldigt mycket träningskläder som måste tvättas. Idag va det då dax för den där dagen då jag va tvungen att ta tag i den helt enorma tvätthögen som har tagit över min tvättkorg. Den hade inte bara tagit över och samtidigt tagit upp nästan alla plats i tvättkorgen. Den svämmade även över. Den skrek ta tag i mig. Och ni vet när man ska träna och letar efter kläder att ha på sig. Och vad hittar man. Ja typ ingenting. Där ligger bara dom helt urtvättade och åka neriga taightsen.  Dom man bara inte vill ta på sig för att dom åker ner så att man flashar rumpan i typ alla knäböj och som man får hålla i när man ska springa spurtar eller göra burpees. Men okej det kan gå om jag kan hitta ett linne som är ett långt linne som typ går ner till knäna. Öppnar nästa låda och vad skådar man där. Jo ett annat urtvättat linne som är ett sånt där åka upp linne. Perfekt min outfit kommer att bli tights som åker ner och ett linne som åker upp.

Varning varning ingen bra kombination. Jag ber om ursäkt till alla andra som jag va på gymmet med idag och som fick sig en obehaglig syn och som just nu ligger hemma i fosterställning och hyperventilerar och kommer att drömma mardrömmar i veckor efter det dom fick skåda idag. Men lugn bara lugn. Nu har jag tvättat och kan visa upp mig som en normal människa på gymmet igen. 

Men vad har jag då tränat idag då hehe jo jag började med att springa på morgonen innan det blev allt för varmt. Men det är okej för jag springer i skogen och där är det både svalare och så fläktar det lite. Sen blev det att gå en lång promenix hem. Både för att få va ute i solen och för att få kontroll på svettattackerna. Sen på eftermiddagen så blev det att köra dubbelpass i form av sats power step och den speed 'n' Sports. Det är kul med power stepen för nu har jag kört det fyra gånger så nu börjar jag att kunna lyssna på musiken och i vilken ordning som rörelserna kommer i. Så nu kan jag mer bara lyssna och köra på än att kolla på instruktören och att sen försöka och göra likadant. 

Men det va på mycket trött ben som jag cyklade hem. Men blir det att kolla lite på fotboll innan det blir till att sova. Men först så ska jag ta fram skurhinken och det är inte för att städa utom för att fylla på med vatten sätta ett sugrör i från den och dricka upp typ allt vatten. För det är typ sååå törstig som jag känner mig just nu. 

Men ha det sååå bäst. 

Energi

Idag har det vart varmt. Jag vet att man absolut inte ska klaga för snart så har vi nogradit, snålblåst och att det regnat diagonalt. Längtar inte dit. Så jag har idag försökt att va ute så mycket som möjligt. Men efter som jag inte är någon ligga på en filt och bara vända på fläsket människa. Så har jag i stället vart ute och gått. Det blev både en promenix på morgonen innan jag åkte in till stan och sen även en promenix på eftermiddagen innan jag cyklade ner till sats för att träna. 

Jag hade bokat in mig på dubbelpass som bestod ut av Cross training och sen bodypump. Men oj jag va typ helt död efter första passet. Det va Mikaela som höll i passet idag och hon är så grymt bra. Och hennes pass brukar alltid va så galet jobbiga oxå. Idag så började vi med 100. Som betyder att man ska hinna med att göra 100 st burpees, 100 st fällkniv, 100 st mountain climbers och sen 100 st utfall. Men nu har hon ändrat tiden från 15 min 13 och det är precis så att man inte hinner. Jag hade 20 utfall kvar när tiden va slut. Helt galet. Sen gick vi på dom olika varven och vi hann idag med tre varv av olika övningar innan vi körde tabata mag övningar iform av planka och båten. 

Redan nu gick det typ att vrida ur mitt hår. Det är inte bara varmt ute det är extra varmt inne i salen oxå. Det gick åt en massa vatten. Sen blev det att direkt efter köra ett bodypump pass. Det va både tungt och jobbigt. Precis som det ska vara. Haha han Jonathan som håller i passet är så himla rolig. För han pratar så mycket och förmedlar bara sån energi hela tiden =). 

När passet va klart så va jag helt död. En sån skön känsla när man känner att precis alla muskler har fått sig en ordentlig omgång. Och ens enda fokus här näst är att hem och äta och sen dö i soffan. Men innan jag åkte hem så pratade jag lite med en tjej som jag inte har träffat på ett bra tag men som jag träffade förra gången jag gick på bodypump och så idag när jag gick. Hon tyckte att jag hade blivit så  mycket starkare och att jag hade blivit så smal. Vilket jag kanske inte riktigt håller med om. Visst jag har gått ner några kilon på vågen men det är inte så mycket. Jag har mer format om kroppen men jag är framför allt starkare och att jag orkar så mycket mer. 

Men det är ju kul att folk ser skillnad. Sen frågade hon lite om hur jag åt och så. Jag förklarade att jag äter bara vanlig mat. Den mat som jag vill äta och den mat som jag mår bra ut av. Hon undrade om jag åt en massa protein shakes och sånt. Men nej det gör jag inte. Jag tror mer på att äta ordentligt med bra mat. Jag kan ta en shake om jag vet att jag ska träna och sen typ åka in till stan eller ner till stallet och vet att det kommer att dröja innan jag kommer och få äta. Då kan jag ha med mig en shake. Men jag föredrar att göra en smoothie och sen ha i lite hampaprotein eller annan typ av protein. Såå mycket godare =). 

Jag tänkte att jag skulle avsluta detta inlägg med en bild av min bakgrund på min padda. Denna bild ger mig så mycket energi. För jag kände känslan jag hade när denna bild tog =)




Bodybalance

Idag har det vart sååå varmt och skönt. Jag började dagen med en morgon promenix innan jag åt frukost och sen åkte in till stan för att träna. Jag hade bokat in mig på ett Cross Trainingpass i den varmaste lokalen som finns. Jag svettades redan under uppvärmningen. Inte okej. 

Sen åkte jag hem åt lunch tog det lite lugnt låg och läste och vaknade upp en timme senare. Oj jag hade vist råkat somna.  Tur att  hade ställt klockan för annars så hade jag väll sovit bort hela dagen.  Men då blev det att packa väskan och cykla ner till sats för att köra ett sats power step. Nu va det tredje gången som jag körde den hör releasen så nu börjar jag att kunna den lite bättre och det innebär att jag kunde ta i lite mer och att jag inte köra lite mer på känsla i stället för att bara kolla på vad hon gör där framme. 

Sen efter passet så frågade jag om det fanns plats på bodybalance passet efter och det gjorde det. Men det va en timmes väntan. Så jag roade mig ute på gymmet. Det va riktigt lugnt och skönt ute på gymmet. Det tycker jag är jätte skönt. Då kunde jag fortsätta mitt övande på mina pull ups. Det går bättre och bättre tycker jag. Men det är ju galet jobbigt. Jag varvade 5 pull ups och sen 8 st av en övning som jag inte vet vad den heter. Men man hänger i räcket och lyfter upp benen emot magen. Så körde jag 5 set av dom övningarna. Sen körde jag en bensmarklyft med en ketterbells i varje hand. Den tar riktigt bra både benet och i rumpan. 

Sen körde jag mitt bodybalance pass. Det va sååå skönt. Men nu är jag hemma och har ätit middag och ska snart ta och sova. 

Man får så snygga byggarbets händer av träning och ut av att göra pull ups. 

Haha lite mer bilder från i lördags. Det va så kul för vi tog kort och så kommer det upp en tjej med en enormt stor nalle som oxå ville va med på kort. Haha såå kul. 




Glass

Jag avslutar min kväll med att njuta av lite glass. Inte någon svettigt fryst och sen upptinad glass från Ica inte. Utom min egen hemma gjorda raw food jordgubbsglass. Den är bara så god och såå enkel att göra. 

Ingredienser
4 dadlar
1 fryst banan
250 gram frysta jordgubbar
1 dl mjölk jag hade idag mandelmjölk 

Sen mixar jag allt ganska så länge och äter direkt och bara njuterav den kalla lena och goda glassen =). 




Grillning och utgång

Asså gårdagen jag vet inte riktigt ens vart jag ska börja. Haha men ja jag kan ju börja med att säga att vi hade så jäkla fantastiskt super duper kul. En oförglömlig kväll och natt. Den bjöd på allt och jag kom inte hem fören kl:06:00. Då va jag trött. 

Men ja igår så började jag med att åka till Tyresö och mötte upp Lovisa och Sofia på synsam. Dom gjorde sig i ordning och sen drog vi till Helens som typ bara bor tvärs över gatan. Där bjöd hennes mamma och Tomas på grillat i form av kött, potatisgratäng, sallad och nån sås till det. Åååå maten va helt fantastiskt god. Sen åt vi hallon och blåbärspaj med glass. Till allt detta så drack vi vin =).  Sen satt vi ute och pratade och skrattade och berättade om olika upplevelser och historier. Haha för nästan alla som va där jobbade med människor i olika branscher. Så vi hade mycket att prata om. 

Sen gick vi in i lägenheten och blev bjudna på fireball och fortsatte och prata. Sen drog vi in till stan och gick ut. Vi började på ett ställe och va där ett tag. Sen åkte halva styrkan hem så då va det bara jag Helena och Kurt kvar. Så vi drog sen vidare till nästa ställe som fick bli East. När dom vid fyra stängde så drog vi vidare till nästa ställe och när dom stängde vid fem så drog vi hem. Ojojoj säger jag bara jag vet inte när jag va ute så sent sist. Men det vi hade bara såå jäkla kul. Kvällen bjöd verkligen på allt. Det blev både öl, dans, en massa prat och skratt. 

Men jag kan ju säga som så att jag va galet trött när jag åkte första morgon bussen hem. Bara det att det inte är en nattbuss som man åker med hem utom första morgon bussen säger en hel del. Det va jag och några trötta krigare som åkte med bussen hem. Jag somnade typ på en gång när jag satte mig på bussen. Men hade sån tur att busschauffören va lite för glad på gasen över guppet vid evertsbergsvägen så att jag vaknade till och kunde hålla mig vaken dom två stationer som va kvar till Brandbergen. Det va på trötta som jag 06:00 tog mig hem och upp i lägenheten. Där blev det bara av med sminket och bums i säng. Jag somnade på en gång. Och vaknade upp innan tio och det va helt omöjligt att somna om. Så det va bara att gå upp. 

Men idag har jag vart lite små trött och små seg ska väll erkännas. Så jag har inte gjort så mycket mer än tagit det lugnt. Vart ute och gått en promenix och sen läst lite och bara tagit det lugnt i soffan. Men jag kommer att somna utan problem i natt i alla fall. Men det va helt klart värt att vara lite trött idag =). 



















Grillning

Grillning och utgång på ingång =) först ska vi grilla hemma hos Helena. Sen ska vi dra vidare in till stan. Bara sitta på nån uteservering njuta av några glad rosevin och bara njuta och ha sådär super duper kul =). Men först ska jag ta och åka till Tyresö och till synsam för att möta upp dom andra. 




Sol

Semester och sol det kan ju inte bli bättre. Jag vaknade upp vid 07:00 och kände mig pigg och glad. Om det berodde på att solen stod högt på himlen eller dom glas rosevin jag drack igår med mycket trevligt sällskap. Ja det vet jag inte. Men jag skuttade upp åt en frukost och gick sen ut och gick en promenix. Det va en skön start på dagen. Sen när jag kom hem så blev det att ladda om och byta om lite snabbt för att sen åka in till stan för att gå på ett Cross training pass på sats Regeringsgatan. 

Idag va fokus på egen kroppsvikt. Vi hade inte en enda hantel. Och man får sig verkligen en tankeställare över hur mycket man kan göra med bara sig egen kropp som hjälp och motstånd. Vi började med att köra första övningen där det gick ut på att göra 100 st jumping Jacks, 80 st mountain climbers, 60 st squat, 40 st situps och 20 st burpees. Vi hade 5 min på oss att hinna klart med allt. Det va precis så att man inte hann. Jag va på burpees nr 17 när han blåste i sin pipa. Efter dessa 5 min fick vi faxist 1 hel minut på oss att dricka vatten få ner pulsen och ladda om för nästa varv. Vi körde denna övning 4 gånger och hade 5 min per gång. 

Sen gick vi över till att göra utfall bakåt och burpees även då hade vi 5 min på oss att hinna med att göra 22-16-10 av vardera. Jag hann klart och då fick man som bonus att räkna uppåt. Sen va det mer magträning innan vi fick krypa hem ;). 

Inna jag åkte hem gick jag in på hm köpte en lång kjol som jag ser ut som en zigenare i och sen ett par crazygröna träningstights. Sen åkte jag hem. Jag funderade på om jag skulle äta en lättare lunch och ge mig ut och springa på en gång eller om jag skulle äta en ordentlig lunch och vänta lite med att springa tills på eftermiddagen då det hade blivit lite svalare. Jag tog mitt förnuft tillfånga och bestämde mig för att avvakta till på eftermiddagen. Så blev att äta en ordentlig lunch och sen ta det lite lugnt läsa i min bok och bara chilla. 

Bestämde redan då att jag skulle ge mig ut och springa kl:18:00. Klockan börjar och närma sig den bestämda tiden. Men nu är det som att arslet är som fast klistrat i soffan. Jag börjar och känna mig ganska så trött. Latmasken håller på att ta över och vinna. Men så tig jag mig i kragen och lyckades få upp arslet ur soffan. Jag tog på mig dom absolut färggladaste plaggen som jag kunde hitta. För att pigga upp och tagga till mig själv. Det gick sådär. Jag kollade mig i spegeln och det såg mest ut som att jag blivit stylad av en clown med mer än en bokstav. 

Men det viktigaste är att jag sen tog mig ut ur lägenheten och började att springa. I början så kände jag mig mest trött. Men benen kändes fräscha. Så bara jag kom in i skogen så kom den här härliga känslan. Det va så skönt att komma ut och springa i skogen. Benen kändes pigga och fräscha. Luften va frisk och det va ett härligt väder. Det blev en bra tid och jag va mycket nöjd med mig själv när jag sen gick hem. Man ångrar nästan aldrig ett genomfört träningspass. Och det gjorde jag verkligen inte idag. Det blev både en och två klappar på axeln. 

Men AWn igår med Haninge gänget va super duper trevligt. Det blev både ett och två glas rosévin på snaps. Vi pratade om allt möjligt. Men det blev såklart mycket jobb prat om olika situationer man har hamnat i och ja om lite allt möjligt. Sen fick jag åka med Helena hem Roger kom och hämtade henne så det va jätte skönt att få åka bil hem. Jag gick och la mig strax efter tolv och somnade på en gång. 

Men ha det såå bäst. 

Glad Carlsson på väg hem
Min nya långa kjol som jag köpte idag som jag ser ut som en zigenare i
Crazygröna träningstights 
En mycket färgglad Carlsson #vågavägrasvart



Schyssta blåbär

Idag så har jag tagit det lite lugnt. Både när det kommer till träning och allt annat. Det blev att köra ett transformers pass på sats zenit och jag kände mig lite trött i kroppen. Inte som i träningsvärk utom mer som att den inte riktigt har återhämtat sig från gårdagens träning. Vilket kanske inte är så konstigt. Eftersom jag tränade på eftermiddagen igår och va  gymmet i morse. Okej jag ska erkänna redan här och nu. Jag va uppe sådär obehagligt okristligt tidigt inte bara för att jag har semester utom för att det är en alldeles för tidig tid att stiga upp på. 05:15 ringde klockan. Och innan någon ens hinner öppna munnen så säger jag det själv. Ja jag vet jag ÄR galen. Men jag ville så gärna gå på det hör passet och hade bokat in mig och stått på reserv för länge sen och först igår kväll plingade det till och jag hade fått en ordinarie plats. Då kan man ju i te bara banga. Så nej det va bara att ställa klockan och stiga upp. 

Jag kände mig oförskämt pigg när klockan ringde. Jag kände mig både nästan mänsklig och det kändes nästan bra att stiga upp så tidigt på morgonen. Massor ut av tid att hinna med massor på. Men som sakt va kroppen kändes lite trött eller så va den helt enkelt inte riktigt vaken kl 07:00 när passet drog igång. Men oj så roligt det va. Jag va glad över att jag kom upp och åkte in för att köra det här. För jag vet hur kul jag tycker att det är. För även om kroppen kändes lite seg så va det ändå roligt. 

Det va en massa olika övningar och stationer som cross training men på en jätte liten yta. Sen blev det att åka hem och äta frukost nr:2. Sen blev det att gå ut en promenix innan regnet kom. Sen har jag bara tagit det lugnt och läst ur en bok som jag har fått låna av Sofia. Haha den är väldrigt rolig och jag sitter typ och skrattar högt för mig själv. 

Men nu blir det att äta middag och göra sig i ordning för att dra in till gullmars möta Sofia och sen vidare till Slussen för att möta upp Haninge gänget. Vi ska ha en Afterwork Tyresö gänget och Haninge gärnet och det ska verkligen bli sååå trevligt =)

Det känns bra att jag kör med schyssta blåbär =)



Löpning

Efter att inte ha sprungit på flera dagar så såg jag verkligen fram emot att få komma ut i löparspåret. Jag började med att äta en mindre frukost och sen gav jag mig iväg. Men det va på väldigt trötta ben. Trötta och träningsvärkiga ben och rumpan ska vi inte ens tala om. Jag tror att gårdagens sats power step kom åt både en och två muskler i går. Men jag kunde ju inte direkt banga ur och vände hem. Nej det är lixom inte jag. Utom det va bara att bita i det sura äpplet och kriga vidare. 

Det blev en runa på 1 mil där minst 8 km är i skogen och på grus. Härligt för mina fötter och ben. Men den sista biten va en kamp. Jag tänkte som en instruktör brukar säga på ett pass som jag brukar gå på. Nämligen att en löpare som springer ett lopp det kan va allt från 100 meter till maraton lägger inte av att springa fören han eller hon är i mål. Och det va så jag tänkte idag. Att nej jag kan inte lägga av med att springa typ 1km innan mål. Så jag krigade mig hela vägen runt och hem. Men känslan va allt annat än mysigt. Tiden sög,en jag tog mig runt och det är det viktigaste. Men hade man vart en normal och smart tjej hade man istället kanske lyssnat på kroppen och gått i stället men aja. Jag ville ju springa. Och ska man lyssna på latmasken eller på bekvämligheten så skulle det inte blir många träningspass gjorda inte. 

Sen va det ju kanon väder oxå. Solen lös och det va bara så skönt att få va ute. Så jag stod och mös lite i solen innan jag gick in och duschade och åt frukost nr.2. Som bestod ut av min älskade blåbärsgröt till det en massa vatten och en kopp kaffe. Sen blev det att ta det lite lugnt innan jag gick ut och gick en promenix i det härliga vädret. Men jag kände emot slutet av promenixen att det va bäst att gå lite snabbare för regnet hängde i luften.

Jag hann typ precis komma in och va hemma en kort stund så började det och hagla. Och efter det att tog regna och sen åska och blixtra. Då va jag verkligen glad över att jag va inomhus. Jag är inte rädd för åska men jag vill helst bara inte vara utomhus när det åskar. Jag är lite rädd för att bli typ träffad av blixten. Och så tucker jag inte om ljudet som kommer efter blixten. Och ja jag kan erkänna redan nu att jag är en sån person som fortfarande räknar mellan blixten till mullret. Sen tycker jag inte om att vara ute i en liten stuga på landet när det åskar eller. Och det här med att nej men det finns så många höga träd som blixten kan slå ner i. Gör mig inte lugnare. Då kan ju trädet 1: ramla över stugan 2: börja brinna. Jag har sett Ronja Rövardotter och vill absolut inte ha nån skogsbrand i närheten ut av mig. 

Men nu va jag i min lägenhet och då känner jag mig trygg. Lagom till när jag skulle cykla ner till sats så hade det slutat och åska. Tur va väl det. Jag hade bokat in mig på två ut av mina favo pass. Nämligen sats power step ( som är en ny gamal favo ) och speed 'n' sports. Det va en halvtimme emellan passen och ja det behövdes. Men oj så kul det va. Och vad jobbigt det va. Båda passen är sånna pass där man inte riktigt tänker på att man tränar för att det är så kul. Men det är jobbigt det ska man veta. Pulsen stiger, mjölksyran sprutar och musklerna brinner på ett härligt sätt. Men oj vad roliga dom två passen är. Jag måste försöka och behålla Stepen till mitt höst schema. 

Det va på två trötta ben som jag vinklade hem på min cykel. Haha det va nästan så att jag seriöst funderade på att hoppa av cykeln och gå med den upp för backarna. Men så gav jag mig själv en örfil och tänkte att skärp dig Anna en gammal tant kan cykla upp för den här backen och då ska du oxå klara av det. Sen va det skönt att få komma hem och äta middag. Det blev en favorit i repris även idag. Lax med sallad och turkisk yoghurt. 

Men oj nu blir det snart att sova. Jag är galet trött. Haha bara för att man har semester så betyder inte det att man är uppe senare om kvällarna. Har jag glömt att säga att jag är en rutin människa ;). Älskar mina rutiner ;).

Lättare frukost nr:1 innan löpning 
En nektarin, ett fikon, lite turkisk yoghurt och toppade allt med chiafrön och gojibär. 
 
Hann precis komma hem innan det började och hagla och regna och åska. 





Tisdags Grit

Mina morgon rutiner. Om det är nått som jag älskar så är det att försöka och ha en morgon rutin. När jag jobbar och ska träna på morgonen så äter jag frukost nr. 1 på bussen som oftast består ut av en kiwi lite havregurt och sen lite gojibär. Men det är sen när jag kommer till frukost nr. 2 som jag älskar. Att få sitta ner och äta min gröt i lugn och ro. Bara får känna sig nöjd i kroppen och njuta av att äta min frukost gröt. 

Nu när jag har semester så blir det ju lite andra rutiner. Kanske bättre rutiner. Jag försöker och ta lite sovmorgon. Sen går jag upp öppnar kylskåpet och tänker hmm vad är jag super på idag. Vill jag ha gröt eller havregurt. Och vad vill jag då ha i min yoghurt. Jag väljer ut vad jag ska äta och äter sen min frukost i lugn och ro medan jag kollar på nyhets morgon på TV4. Sen är jag redo att starta dagen. 

Idag blev det att starta dagen med att köra ett Grit strength pass på sats Medis. Instruktören va Miriam som är en sån sjukt grymt duktig och inspirerande person och instruktör. Hon är överallt och ingenstans. Passet gick mycket bra och det va galet jobbigt. Precis som det ska vara. 

Sen blev det att åka hem och äta lunch och bara ta det lugnt. Fixade lite här hemma och gick ut och gick en promenix innan regnet kom. Sen cyklade jag ner till sats Haninge och körde ett Cross training pass. Idag delade vi upp oss två och två och jobbade  med en övning i 1 min medan den andra vilade sen körde den andra övningen i 1 min medan den första vilade. Kan låta lätt men övningarna va jobbiga och man behövde dom där minutrarna för att hämta andan. Det va kul för jag träffade en tjej som jag inte har sett på ett tag och hon tyckte att jag hade blivit så mycket starkare än hon såg mig sist. Det va såklart jätte kul och höra. Jag märker ju såklart skillnad själv från när jag började. Men det är ändå kul att höra det från någon annan =). 

Sen blev det att åka hem och äta middag som bestod ut av lax, sallad och till det turkisk yoghurt. 

Lax med sallad som bestod ut av paprika, tomat, gurka, rödbeta, halloumi, rödlök, avokado och here kuvert.  




RSS 2.0