Gott nytt år

Jaha då va det då dax för dagen med ett jätte stort D. Nyårsafton. Det är dax att ge en massa nyårslöften om att man ska ta tag i sitt liv och att man ska börja träna och det ena med det andra. Men jag brukar inte ha några nyårslöften. Jag tränar redan och ska fortsätta med det och planeter inte att sluta upp med det.  Nej jag ska fortsätta att fokusera på att må bra och på att göra saker som får mig att må bra. Det här året har vart ett ganska så bra år. Om det har vart bättre än 2013 vet jag inte. Men det har i alla fall vart bättre än både 2011 och 2012. För det va två riktigt jobbiga år. Med mycket dåliga dagar och där jag har mått väldigt dåligt. Men sen efter det har åren bara vart såå mycket bättre. Så hoppas på att 2015 blir ett bra år det oxå.

Men ja jag började min morgon idag med att jag gick upp lite sådär obehagligt tidigt. Haha känner mig redan trött ( som vanligt då helt enkelt ). Klockan ringde 05:30. Det va bara att stiga upp och ta på sig löparkläderna och att sen ge sig ut i spåret. Det va lite måddigt så det kändes mest som att jag sprang ett steg fram och två bak. Men ja jag kom fram och runt i alla fall så helt stilla stod jag i alla fall inte. Jag sprang min runda på 1 mil och sen la jag till extra bit så blev kanske en runda på 14-15 km. En bra start på dagen helt enkelt. 

Sen har jag jobbat Idag oxå. Hehe japp det ca lika bra. Det va jag och Bertil som krigare hela vägen till kl 17:00. Det va inte direkt överdrivet mycket att göra. Utom snarare väldigt lugnt. Men det gjorde inget för vi passade på att inventera. Jag har blippat alla bågar som vi har i butiken. Det tog sin tid. Haha jag kommer säkert typ ha träningsvärk i vänster pekfinger i morgon efter allt blippande. Men annars så gick det mycket bra. Men det kändes lite som när man går på mässa och hör det där blippande ljudet överallt hela tiden. Sen har vi skrivit in alla vätskor och linser manuellt och det va lite pyssel att hitta alla. Men vi lyckades. Tur att man har ganska så stor koll på hur allt registreras in. Annars så är det inte helt enkelt. Men det gick bra tyckte jag.

Men ja nu sitter jag på t banan på g iväg på kalas. Glitter klänning är på, högklackat är på, pumps är med, håret är i en munk, smink är på, alla smycken är på. Jag ser ut som en diskokula. Jag är redo. Redo för kalas och redo för att ha kul. Men ha det såå bäst för det hoppas jag på att jag kommer att ha. 

Tisdags squat

Ja jag börjad dagen på det absolut bästa sättet nämligen på gymmet. Jag kan ju säga som så att det va inte överdrivet mycket folk. Det brukar ju oftast vara väldigt lugnt på mornarna. Men i te såhär lugnt. Det va typ jag och en till sen kom det några fler. Men ja det va ju inte så att man behövde köa. Man hade snarare fri tillgång till allt. Sååå skönt. Jag körd squat, chins, pull ups, hantelrodd, dips och armhävningar. Körde en del pull ups utan band och tog. Mig upp på bara ren jävla vilja. Men upp kom jag. Och ja det känns redan i mina golfbollsbiceps ;). Sen passade jag på att smacka på med PB på squat. Klarade av att köra som Max 62,5kg. Det är ju kanske inget att skryta om men det känns bra. Eller det känns kontrollerat. Jag vågar inte lassa på för mycket ifall det är så att jag inte orkar så behöver jag nån som kan stå bakom och assistera. Man kan ju oxå bara släppa stången men det känns inte som nått roligt alternativ. 

Det märks att jag har börjat att köra mer och mer på gymmets gym. Jag har blivit så mycket starkare, stadigare och säkrare. Jag orkar göra pull ups utan gummiband inte många men det är fler än innan då klarade jag ingen. Jag klarar av tyngre både i squat och marklyft. Det är bara såå kul. 

Sen så körde jag en ny övning idag oxå. Det gick väll sådär. Det är en övning som heter overhead squat. Det går ut på att man ska ha stången överhuvudet och sen gå ner i ett squat samtidigt. Jag tänkte att jag börjat med bara stången som väger 20 kg. Haha det va ju ett skämt. Jag fick upp stången på raka armar och känner redan här att hmm hur ska detta gå. Jag försöker och gå ner i ett knäböj och känner att nej det här går inte. Får ge upp och ta en lättare stå. Går till dom färdiga stängerna och tar en som väger 15 kg. Börjar om det känns bättre. Kommer ända ner och där tog det typ stopp haha höll typ att ramla baklänges. Men lyckades på nått sätt parera upp det och kom sen upp igen. Men kände att jag får typ hämta alla stänger som jag kan hitta för att hitta en bra passande vikt. Hämtar både 10 och 12 kg. Körde några reps på vardera vikt och när det kändes kontrollerat så gick jag på 15 kg igen. Den här gången gick det så mycket bättre. Men oj vad jag måste öva mer på den här övningen. Det är en svår övning och speciellt om man som jag är ganska så stel i bröstryggen. Men ja övning ska ju nån typ av färdighet. Så hoppas att även detta kan gå bättre. 

Men sen så har jag vart på jobbet och krigat. Vi ska snart ha inventering så vi har idag räknat en del saker idag som vi kunde börja med. Det kommer nog att gå mycket bra i morgon. Men i morgon är det nyår och jag ska börja sista dagen på året med att jobba. Det blir jag och Bertil. Sen ska jag göra mig i ordning på jobbet för att sen åka vidare direkt till middag och kalas. Det ska bli såå kul jag är såå taggad =). Ska bli kul att träffa lite olika, nya och roliga människor. 

Men nu sova så att man orkar upp i morgon. 

Marklyfts måndag

I dag så började jag min morgon på gymmet. Det va helt enkelt en grymt bra start på dagen. Kände mig dock ganska sö trött och hade sovit dåligt under natten kände mest att jag bara höll på och snurra runt. Och när klockan sen ringde så kändes det knappt som att jag hade sovit en blund. Men men det va bara att kliva upp och att bege  sig till gymmet. 

Jag började med att köra marklyft blandat med militärpress med ketterbells, olika övningar för axlar och rygg med fria vikter. Jag testade att köra marklyften med olika grepp med höger och vänster hand. Den ena hade framåt grepp och den andra bakåt. Det kändes bara så mycket bättre. Fick ett så mycket bättre grep och det kändes inte alls som att jag bara höll på att tappa stången hela tiden. Kände mig stark och hade bra teknik så körde på ett PB i marklyft. Så kul. Och det känns absolut som att det finns mer att hämta. Men som sagt va jag vill skynda långsamt. Mitt mål är att bygga nån typ av muskel och inte att skada mig. 

Efter detta så körde jag 4 set av följande övningar frivändndning och knäböj, frivändning och press och sen militärpress. Jag började med bara stången och ökade sen på med 2,5 på varje sida och sen med 2,5 + 1,25 på varje sida och avslutade sen med 5 kilo på varje sida. Sen avslutade jag med att bara köra militärpress då hade jag stången som vägde 20 kilo + 5 + 1.25 på varje sida så totalt blev det 32,5 kilo. Även detta är ett PB. Men även där finns det mer att ge. Sen avslutade jag passet med att köra lite core med en boll och en 10 kilos viktplatta. 

Men annars så har det gått bara bra och jobbat. Men det va jätte kallt. När jag kom till jobbet va det 14 grader. Men efter att ha kört med en massa olika element så kom vi upp i 18 grader emot slutet ut av dagen. Men annars så va det ganska så lugnt och tråkigt idag. 

Nej men lite frivändningar med stång va det jag hade kört idag ja



Haha nej men lite marklyft va det ja. Och för den som undrar så ja tanken va att ha klänning på nyår. Men känns just nu som att det mer kommer att bli mjukisdressen på nyår ;)

Avslutade dagen med att vara lite smått galen och gav mig helt enkelt ut och sprang en runda. 



Drinkkväll

Gårdagens Drinkkväll va som vanligt otroligt trevlig. Det va en tapper skara på 5 personer som satt och bedömde dom olika drinkarna. Temat för kvällen va vanilj och det va mycket gott. Vi började med en drink som hette vanilla currant. Den va jätte god. Den hade mycket smak och va både stark och fräsch på en gång. Den fick en mycket stark 4 av mig. Andra drinken va en vanilla sky. Jag har druckit den förut. Men tyckte inte alls att den va så god som jag minns den som. Den va lite smaklös och blaskig. Den fick sämst poäng ut av alla och ut av mig fick den en 2:a. Sen drack vi en som hette vanilla white russian. Den va mycket god. Något stark. Men annars super duper god. Den hade mycket smak och luktade nått helt fantastisk. Den fick en 5:a ut av mig. 

Men den drink som fick absolut högst poäng det va vanilla currant. Sen blev det både en och två drinkar till som va lite extra utöver programmet. Det blev en whiskey souar och sen ytterligare en vanilla currant. Det blev som vanligt mycket prat och skratt. Vi spelade ett spel där det gick ut på att svara fel. Det va mycket svårare än vad det låter. Eller det va typ helt omöjligt ibland. Haha man fick typ hjärnsläpp. Men annars så va det jätte kul. 

Det är så kul att jag har kommit in i det här gänget och att jag får vara med och dom är alla helt fantastiska och så lätta att ha att göra med. Alla är helt underbara människor. Men haha det blev som vanligt lite senare än vad vi hade tänkt oss. Jag kom hem strax innan 02:00. Och då blev det bums i säng. Jag va bra trött då. Typ däckade så fort jag la huvudet emot kudden. 

Vaknade upp vid åtta i morse och kände mig både pigg och glad. Så blev att äta frukost och sen att gå ner till gymmet. Körde lite back squat med lättare vikter och lite tyngre men inget max. Körde lite axelövningar och sen för ryggen. Avslutande det hela med tre övningar med en 20 kilos ketterbells som jag körde tre varv på. Sen gick jag hem och gick ut till bilen för att ett: be en bön att den skulle starta. Och två: för att jag skulle komma in i bilen. Jag kom ner och den såg bara sådär oroväckande iskall ut. Under tre ton lager med is. Stoppar in nyckeln vrider runt och ja so far so good. Bilens lås klickar till och den är i alla fall öppen. Jag hugger tag i handtaget och rycker till dörren går upp utan problem. Trisslottsvarning. Skuttar in i bilen och det är så kallt att morrhåren på överläppen fryser till is. Stoppar in nyckeln och innan jag vrider om så ber jag en bön. Att snälla gode gud gör så att min bil startar. Vrider om och hör hur motorn jobbar och sen går den igång. Aaaaaaaaa det finns en gud och jag ska köpa alla trisslotter som finns på hela jävla Ica. Den startade på första försöket. Jag älskar min gamla bil. Sen va det bara att börja skrapa. Eller snarare mer hacka, svära och sen typ ge upp och tänka att jaja huvudsaken är ju ändå trots allt att jag kan se framåt. 

Sen blev att åka en vända först tanka. Och känslan när bensinen bara kostar 11:99kr och man tänker att fan va billigt. Sen åkte jag vidare ner till Ica maxi för att handla lite och sen åkte jag hem. Så nu har bilen i alla fall startats och fått åka en liten bit i alla fall. 

Men nu sitter jag och dricker mitt kaffe. Mums. Senare blir det att åka in till den stora staden för att ett: kolla på en ny handväska och två: gå på bio. Vi ska kolla på Micke och Veronika. Jag hoppas och tror att den är bra. 

Vanilla currant 
Vanilla sky

Vanilla white russian

Whiskey sour




Bra början

Idag blev det en mycket bra början på dagen. Jag började på gymmet med att köra ett Cross training pass och sen efter det blev det att köra ett Grit strength pass. Det va ett tag sen som jag körde det så det va kul att köra det igen. Se blev det att gå hem och byta om. Det va kanonväder ute. Lite kallt men annars helt fantastiskt. Sö blev att va ute och gå en lång promenix. 

Men som sagt va efter jul och nyår. Ja då blir det att ta nya tag. Både när det kommer till träningen, maten och vinet. Haha har blivit lite för mycket av det goda på senaste tiden. Men det blir ju lätt så när det är jul och nyår och en massa fika och drinkkvällar där emellan. Men jag tror att man ibland behöver unna sig lite för att sen ta nya tag och sätta upp nya mål. Mitt mål nästa år inom löpningen blir att springa ett halvmaraton på 21km. Vilket är ett bra rimligt och inte på nått sätt ett omöjligt mål. Eftersom jag redan har sprungit den sträckan en gång. Ska bara kolla upp vilka lopp som det finns att välja bland. 

Men snart blir det middag och den att gå över till Elin :)

Min jul

Ja nu är då julen över och den har vart mycket bra. Jag har vart nere i Ösmo och firat med familjen. Det vart som vanligt alldeles för mycket ut av det goda. Som bestod både ut av gott att äta och dricka. Blev betydligt mer att äta än att dricka som tur är ;). Vi har kollat på Kalle anka och alla hans vänner. Vi har kollat på kan du vissla Johanna. Vi har ätit lite mer och jag hade som vanligt med mig egen mat. Haha det är lite som att min familj har gett upp hoppet om mig. När jag till och med tar med mig egen mat ner på självaste julafton. Men det är för att jag vill ha nånting grönt till min mat och för att jag är glad så länge jag får äta det som jag vill äta. Så ja jag hade med mig egen sallad som bestod ut av tomat, paprika, avokado, rödbetor och gulbetor. Till det hade jag det vanliga som lax, räkor, sill och ägghalvor. Mums. 

Sen kom ju tomten oxå klart. Jag hade nog vart lite extra snäll i år. För tomten hade både lärt sig swisha och delat ut kontanter ;). Ny handväska ska det få bli i år till mig själv i julklapp. Sen åkte jag vidare ner till nynäs och fortsatte mitt ätande. Jah har ätit polkarödbetor vilket va nytt för mig. Men dom va goda. Jag har vart ute och gått i ett ganska så kallt väder. Eller det va friskt men lite små dragit på vissa ställen. Men annars så va det mycket trevligt. 

Sen blev jag idag upphämtad på Ösmo station kl 12:00 för att åka och hälsa på farmor och farfar. Det va trevligt att hälsa på dom. Och sen så vet jag ju hur glada dom blir när jag kommer. Så ja det är ju mycket därför som man gör det. Och såklart för sin egen skull oxå. 

Men nu blir det till att sova så att man orkar upp i morgon. I morgon är det dax för drinkkväll. Och om jag säger som så att efter nyår blir det fan en vit månad och på alla plan. Det har blivit alldeles för mycket ut av det goda. Både när det kommer till mat och dricka. Nej jag ska fan leva på vatten och morötter. 




God Jul

Ja man får väll börja med att säga God Jul. För det känns som att det trots allt kan bli en God Jul i år. Inte för att dom andra jularna har vart onda. Men jag har nog vart lite otaggad på julen i år. Vet inte riktigt varför. Men har bara inte känt mig lika nöjd med julklapparna som förra året. Sen har jag själv känt mig lite smått ner. Eller kanske inte nere för det har jag absolut inte vart. Kanske mer lite kluven. Har haft en del att tänka på och en massa olika tankar har dykt upp i huvudet. Men det löser sig alltid. Och just nu så känner jag mig bara glad och det är de viktigaste. 

Men ja jag började i alla fall min juldagsmorgon på det absolut bästa sättet. Nämligen igenom att springa en runda. Det va lite små kallt. Men det gjorde absolut ingenting. Jag va rätt klädd och blev snabbt varm utan att vara för varm. Det va frisk och skönt. Benen och kroppen kändes riktigt bra. Pigg och fräsch. Inga krämpor nånstans. Jag sprang en runda som va en bit över milen. Vet inte exakt hur långt men jag va ute i 1 timme och 20 min. Det va härliga kilometrar och jag kände att jag hade säkert kunnat springa vidare. Men kände att nej nånstans får det räcka. Men jag fick till en bra runda. Med även lite skog och grus. Men det va lite mörkt i skogen även om jag tog den typ sist. Men jag snubblade i alla fall inte och det är ju tur det. 

Sen blev det att gå lite snabbt ner till Ica och sen äta frukost och kolla på tv samtidigt. Så härligt att få äta frukost i lugn och ro. Det va jag min gröt och en kopp kaffe. Lyxade även till det och hade köpt färska fikon som jag hade på finncrisp. 

Men nu är jag nere i Ösmo. Vi har fikat och kollat på Kalle och alla hans vänner. Nu väntar det mat och sen kommer tomten. 







Julvaka

Jag vet inte riktigt vart du hade din julvaka och uppesittarkväll. Men troligtvis så som andra normala människor så firades den med familjen, nära och kära eller framför tvn till Bingolotto. Själv så hade jag min på synsam. Jag hade nämligen en heldag på jobbet idag. Jag började kl:09:00 och slutade 20:00. Och ja jag åt både frukost, lunch och middag på jobbet. Härligt. Det va extremt lugnt idag. Ja i alla fall inne hos oss men i centrum va det krig. Det va typ djurens lag som gällde. Det va typ helt galet. Jag gick en snabb promenix i centrum på lunchen men gick ganska så snabbt tillbaka till jobbet och till lunch rummet igen. Men för min del så va det skönt att det va lugnt för jag har hunnit med en hel del olika terapiarbete. Som att förbereda inför kommande kampanj som vi ska ha på jobbet. Jag har fixat och förberett det mesta. Så det va skönt att få det gjort. 

Men annars har det vart väldigt lugnt. Innan jobbet va jag ner till gymmet och körde lite allt möjligt. Men fokus låg på marklyft. Och det kändes riktigt bra. Körde flera rep på 75 kilo och det kändes bra. Tungt men bra. Sen körde jag en massa andra övningar med fokus på rygg, ben, axlar och triceps. 

Sen avslutade jag dagen med att gå hem från gudö. Det är ca 5 km och det va riktig skönt att få lite friskluft. Känner att det va ett tag sen som jag fick komma ut och andas lite friskluft och framför allt va ute och gå en promenix i den friska luften. Men nu känner jag mig ganska så trött så ska nog ta och sova typ nu. Men ha det såå bäst. I morgon är det jul och den ska som vanligt firas nere i Ösmo med min familj. 

Spa

Igår va jag hemma hos Elin på hemma ska. Eller det va Malin som hade bjudit in mig och det hon som hade hand om det men det va Elin vi va hemma hos. Men det va en tjej som säljer Mary kay produkter som va där och presenterade lite olika produkter och i dag va temat hemma spa. Jag kan säga som så att mina fötter har nog aldrig vart så mjuka och Lena som dom är nu. Dom har fått sitta i fotbad och fått bli både peelade och filad. Det är nästan så att man inte river sig på alla förhårdnader. Men det va både mysigt och väldigt trevligt igår. 

Idag så började jag min dag på gymmet. Blev att köra back squat, armhövningar, chins, pull ups, militärpress med ketterbells, axelpress med hantlar, rodd, raka marklyft och en till övning för ryggen. Sen avslutade jag med lite core. Sen åkte jag till jobbet och krigade. Det va lugnt och tråkigt. Va uppe på bolaget på lunchen och köpte några julöl. Det va okej på bolaget. Men på vägen upp. Fy fan. Det va så mycket folk och alla va helt galna. Vissa sprang omkring och andra stod bara stilla och blockerade. Nej fy fan. I morgon så går jag nog inte ut på lunchen. 

Sen åkte jag ner till stallet och red för sista gången för sen här terminen. Vi fick välja hästar och jag kunde ville såklart ha Iran. Men det va en annan tjej som oxå ville ha honom som inte ha ridit honom förutom så då tyckte jag att hon kunde få rida honom. Så tog jag marvel. Det gick jätte bra. Han kändes fin redan i från starten. Mjuk och följsam. Inte alls så stel som han kan kännas i bland så ja det va verkligen super kul. 

Men nu är jag sjukt trött. Så blir bums i säng så att man orkat upp i morgon. Blir träning innan jobbet för ja jag ska ha julvaka i morgon på jobbet. Jobbar till kl:20:00 så blir till att äta både frukost, lunch och middag på jobbet. 


Bra lördag

Dagen har bara vart en sån där toppen bra dag och det känns som att den bara kommer att bli bättre. Jag började med att köra ett crosstraining pass på sats Haninge för grymmaste Mikaela. Idag så hade hon gjort om lite första blocket. Vi börjat alltid med att köra en utmaning innan vi går på varven. Idag skulle vi göra 45 knäböj+axelpress med skivstång jag hade 20 kilo på min stång. Det blev både jobbigt och tungt. Sen skulle vi göra 35 raka marklyft, 25 utfall med stång och 15 båten rotation med viktplatta. Vi hade 12 min att hinna med så många varv som möjligt. Jag hann med två hela och börja på mitt tredje. Sen gick vi på varven.

Efter detta så blev det att gå hem, byta om och att ge mig ut och springa. Det va kanon härligt spring väder. Helt fantastiskt. Jag sprang i skogen och det va helt underbart. Känslorna va många och det va bara bra känslor och lite jobbigt i benen såklart. Men det är som det ska vara. Men det ger mer energi än vad det tar att springa i skogen. Jag älskar det och det är när jag kan springa i skogen som jag verkligen förstår varför jag älskar att springa så mycket som jag gör. Blev att springa en mil i skogen och sen blev det en grusväg och sen lite asfalt på vägen hem. Men för att bo i förortsbetongen så är det ändå bra gjort att springa en mil i skogen på stigar och grus. Helt fantastiskt. Okej haha nu måste jag lugna ner mig och komma ner på jorden. Märks att det va ett tag sen som jag både va ledig, såg solen och kunde springa i skogen. 

Sen har jag slagit in mina redan köpta julklappar. Så skönt att ha det gjort. Nu kan julen få komma för nu är jag redo. Sen har jag vart ner till Ica och fixat lite småsaker. Sen blev det att göra sig i ordning för i kväll ska jag ut och dricka ett eller två glas vin med lite vänner. Ska bli så trevligt. 

Ha det så bäst 




Härliga fredag

Jag har bara ett ord för dagen discofredag. Det är en helt fantastisk discofredag idag. Igår avslutade jag dagen med att köra ett bodypump pass. Det va några veckor sen som jag körde pump och ja det kändes både igår och i morse när jag sträckte mig efter mobilen för att stängs av alarmet. Det gick som en stöt igenom kroppens muskler av träningsvärk i olika muskler. Härligt. Då har man i alla fall hittat kontakten med nån muskel ;). Men förutom att jag hade träningsvärk så kände jag mig pigg. Pigg och glad. 

Så jag började min morgon med att åka in till sats Regeringsgatan för att köra ett Grit strength pass. Men innan det så körde jag lite på gymmet.  Blev att köra stora övningar som involverar många små och stora muskler. Bulgariska utfall med en ketterbells i varje hand. En ut av mina favo övningar. Det är jobbigt och man får bra kontakt med ben, rumpa och lår. Sen körde jag raka marklyft, armhävningar och militär press med en ketterbells i varje hand. Sen körde jag Grit passet. Det va precis så härligt jobbigt och svettigt som det ska vara. 30 min skäckblandad förtjusning. 

Sen blev det att åka till jobbet och kriga. Det har rullat på bra och vart lagom mycket att göra. Vi har sålt bra och det är alltid kul. Men nu blir det att göra fredag. Mysa ner sig i soffan och bara ta det sådär lugnt och skönt. 

En bra start

Att börja morgonen med att springa en runda i ett snöigt, vintrigt och lite små friskt Haninge. Är en mycket bra start på dagen. Men det märks att det va ett tag sen som jag sprang när det va minusgrader ute. Det va kallt och lite små jobbigt i börja. Men sen när man fick upp värmen så blev det bara då friskt och skönt. Skönt att komma ut och röra lite på sig direkt på morgonen. Skönt att ha det gjort. Men nu är jag bara sååå hungrig. Har typ svept två stora glas med vatten. Men det hjälpte knappt. Så nu sitter jag på bussen och riktigt längtar efter min morgon gröt. 

Men snart är det helg och det ska bara bli så skönt att få vara lite ledig. Att helgen har en hel del roligt att bjuda på. Gör ju bara helgen ännu bättre. 

PB

Det blev en bra start på den här dagen. Jag började dagen på gymmet med att köra marklyft som jag slog personbästa i. Sen körde jag armhävningar, dips, rodd, thrusters, clean and press, militärt press och sen avslutade jag passet med lite core. Men på sats i Haninge så har dom en scoretavla. Där får man själv gå och fylla i sitt bästa resultat för sen här månaden. Det finns en massa olika kategorier. Där en ut av dom är marklyft. Sen finns det bänkpress front squat och ja en massa mer. Men jag har känner att visst det är kul att skriva upp sitt bästa resultat där. Men det är ju inte så kul när mitt bästa är set sämsta på hela tavlan bara för att alla andra är så sjukt jäkla grymt starka. Men så idag så va det en tjej som hade skrivit upp 72,5 kg på marklyft. Det kändes ju inte helt omöjligt. Med tanke på att jag har lyft det förut en gång innan. Men jag vill ju inte skriva upp samma. Utom jag körde mina omgångar och olika sett med mina vikter som jag ökade på allt eftersom. Så va jag uppe i 70kg. Körde dom sista repsen på det sista settet och kände mig stark. Så japp jag utmanade helt enkelt mig själv tog på lite mer vikt och slog både PB och hon som hade skrivit upp 72,5 kg. Jag kände mig mycket nöjd. Skrev upp både namn och vilken vikt jag hade klarat. Så nu står jag med på den där tavlan med en vikt på över 72,5 kg. Nu har jag ett nytt PB att slå så det är bara att fortsätta. För jag kände att jag hade mer att ge. Så kul. 

Så mycket bättre

Idag så känns det bara så mycket bättre. Ångesten är inte lika hög utom på en betydligt bättre nivå. En mer normal nivå. Jag har sovit gott och igår innan jobbet så blev det träning. Blev att köra squat med skivstång och ökade på vikt efter vartannat set. Där emellan så körde jag pull ups, chins, militär press med ketterbells och axelpress med hantlar. Jag känner mig både starkare men framförallt säkrare i mina squat. Jag kan komma djupare ner och vara säker på att jag kommer upp. Det va jobbigt men det va ska det vara oxå. Jag avslutade hela passet med att köra lite core övningar. Ett bra pass på gymmet helt enkelt. 

Sen har jag jobbat och ja det hände väl inte så mycket roligt just nu. Varken roliga saker eller tråkiga. Utom det rullar mest bara på. 

Men efter jobbet idag så tänkte jag att jag skulle ge mig ut och springa en runda. Det va ju i helgen som jag va ute senats och kände att jag vill ge mig ut och springa idag oxå. Såå skönt när man väl har tagit dom första stegen och bara börjar att springa. Känner hur pulsen höjs och allt känna vara så mycket bättre. 

Fick en liten julklapp från synsam skickad till oss idag. Haha att försöka och banta på det här företaget är ju helt omöjligt. Det blir till att bada i vassen i år igen. 




Ångest

Gårdagen va helt fantastisk. Maten va bara såå otroligt god. Och det va så otroligt kul att träffa alla igen. Både Sofia, Helena och Lovisa. Det va som ett jätte stort och otroligt gott kinder ägg. Jag åt nån baconinlindad oxfilé med guacamole och till det en sallad. Så gott och efter det blev det en cheesecake som oxå va jätte god. Till det drack jag ett glas vin och en massa vatten. Men det bästa va ändå att få träffa alla igen. Jag har saknat dom såå mycket. Jag vill ha sommar och alla våra aw igen. 

Men idag så är det ångestensdag. Ångest över gårdagen. Ångest över att jag åt för mycket. Ångest över att jag överlag äter alldeles för mycket. Ångest över att jag kanske inte har tränat så som jag borde göra. Ångest över att det snart är jul. Ångest över att det efter jul är ett nytt år. Ångest över att man är har några dagars ledighet i jul. Ångest över att man vill hinna med att göra så mycket som möjligt på dom där få dagarna som man är ledig över jul. Ångest över att jag vet att jag inte kommer att hinna med att göra allt som jag vill hinna med under dom där få dagarna. Ångest över att jag inte är helt bekväm med mig själv och över min kropp idag. Ångest över att jag verkligen inte borde känna så. Med tanke på hur långt jag ändå har kommit med mig själv över dom här åren. Ångest över allt. Funderar på om jag inte alltid brukar känna såhär inför nyår. Nytt år nya tag. Fortsätta att jobba med mig själv. Över att jag ska må bra och känna mig bra. Men inte fan är det lätt inte det ska gudarna veta. Men jag mår ändå så mycket bättre nu. Och det här året har jag mått så mycket bättre än vad jag gjorde för nått/några år sen. Då va varje dag en kamp. En kamp emot mig själv och en kamp emot en annan person. En kamp som har både stärkt och förstört mig som person. Men som jag idag kan se tillbaka till och känna mig stolt över att jag i alla fall tog mig igenom på ett eller annat sätt. En kamp som idag är över. Men som har påverkar mig själv så mycket mer än vad jag trodde att den hade gjort. 

Dagens ord är ångest. 
Men jag tror att jag dämpar min ångest igenom att gräva ner mig under den sten som jag kommer ifrån, dricker en kopp te eller nått och bara äter nått och sen bara stannar där tills det är en ny dag. För det brukar kännas så mycket bättre dagen efter en ångest dag. 




Ninna hade med sig hemmabakat idag till fikat. Helt omöjligt att stå emot. 



Promenix i solen

Idag så började jag min morgon sådär okristligt obehagligt tidigt med att springa en mil. Men oj det va bara sååå skönt. Det va precis vad Jah behövde. Det va nån minusgrad, vindstilla och bara så uppfriskande och härligt ute. Sen har jag även vart ute och gått en promenix och det va så fint och fantastiskt. Solen sken, det va lite små kallt och frisk i luften. Det va dock lite halt på vissa ställen men annars va det helt perfekt. 

Men nu är jag på g in till den stora staden för att gå på julbord med jobbet. Eller vi har bestämt att vi inte ska gå på julbord utom mer ut och äta. Så vi har bestämt en resturang vid Odenplan som vi ska gå på. Gröna linjen. Perfekt. Det ska bara bli sååå gott. 




Jobbat

Jag vaknade i morse och kollade ut igenom fönstret. Det va nån minusgrad och Jätte lite vit på marken. Det va nästan så att man ville ut och bara göra snöänglar. Men det va dock för lite vit och för mycket lera. Så jag avstod helt enkelt. Men det blev att åka till jobbet och kriga i stället. Idag fick jag jobba med Sofia och det va bara sååå kul att få träffa henne. Inte nog med det så kom Helena förbi och hälsade på. Så kul. 

Dagen har rullat på bra. Det har vart rätt lugnt men vi sålde lite så det är bra. Annars så har det bara rullat på. Jag och Sofia har diskuterat julklappar och vafan man ska köpa till folk som är helt omöjliga att köpa julklappar till. Folk som har allt och som bli lika glada för en knappnål som för en hela Kosta-Bodas sortiment. Det handlar mer om att man själv ska känna sig nöjd över julklappen. Och om man inte känner sig det så känns det bara såå frustrerande och jobbigt. Lite så känner jag det här året. Eller jag känner nog mer bara att jag va så sjukt nöjd med mina julklappar förra året. Och känner att jag är inte lika nöjd över dom det här året. Det kändes lite mer som att jag inte visste vad jag skulle hitta på så jag typ bara tog nått. Men såklart med lite eftertanke. Men jag vet bara att jag kommer inte att vara lika nöjd dom förra året. Det går lixom inte att toppa. 

Men nu är jag på g för att ha luciamys med mina tjejer. Det blir glögg och pepparkakor. Jag har ju med mig alkohol fri glögg. Känner bara inte för att dricka nånting. Utom det blir en lugn kväll i goda vänners sällskap. 




Ledig

Ååååå idag är jag ledig och det är ju bara såååå jäkla skönt. Vad har jag gjort då jo jag va uppe lite sådär obehagligt okristligt tidigt. Och varför då kan man ju fråga sig. Och ja vad ska man säga. Nej men jag känner att jag är ledig så pass få dagar och då vill jag verkligen ta vara på dagen. Jag har hunnit med en hel del. Jag har fixat här hemma rensat och slängt en massa. Sååå skönt. Men det finns ju såklart med som man kan rensa bort och slänga. Men man får ta en sak i taget. Sen så blev det att ge sig ut och springa. Det va bara sååå jäkla härligt skönt. Solen sken och stod högt på himlen. Eller den va i alla fall där nånstans. Det va ljust och det regnade inte. Så det blev att springa en runda i skogen. Det va bara såå fantastiskt skönt. Men såklart även jobbigt. Det va ju några dagar sen som jag sprang och det känns. 

Sen har jag vart ner till Ica och handlat en massa mat. Så härligt att ha ett uppfyllt kylskåp. Jag älskar det. Sen blir det att gå ner till gymmet och träna. Helt enkelt en bra ledig dag. 

Onsdag

Ojojoj nu va det några dagar sen som jag skrev men jag lever och mår bra. Jag har bara vart ganska så trött och senil. Vad har jag då gjort. Ja förutom att jobba så har det blivit en del träning på gymmet. Jag vill ut och springa men vädret är så jävla deprimerande så håller mig helst inomhus. Men i måndags så blev det träning på gymmets gym. Jag trivs bättre och bättre där ute bland fria vikter, skivstänger och ketterbells. Har kört både squat, chins, pullups, armhävningar, marklyft, dips, thrusters, clean press, militär press och en massa mer. Känns kul för jag märker hur jag blir både starkare och framför allt säkrare. I måndags så hade jag personbästa på squat. Kände mig även säkrare i dom andra vikterna och då vågade jag mig på att köra personbästa. Sen klarade jag även av att göra en pull ups utan gummiband. Helt jävla otroligt galet. Men det är ju ingen strikt utom jag får gunga lite fram och tillbaka för att sen få fart och komma upp. Men ändå. Utan gummiband. Det går framåt. 

Sen så har jag ridit. Fick rida min älskade lilla ponnyhäst Iran. Han är ju bara för söt och bra gick det oxå. Så det va jätte kul. 

Men nu sitter jag på jobbet och bara väntar på att få sluta. Det har vart ganska mycket att göra idag och vi har sålt bra. Så det är jätte kul. Men det har oxå vart galet kallt. Jag har haft på mig lika mycket kläder som när det är riktig vinter ute. Det har vart linne, tröja, kofta och kavaj. Hela dagen. Och jag har inte vart för varm. Helt galet. Vad ska jag ha på mig i vinter. Det känns inte som att jag brukar frysa riktigt såhär mycket. Undrar om det har med mitt låga blodtryck att göra. Eller att jag helt enkelt inte har någon blodcirkulation i kroppen över huvudtaget. Tur att man inte röker för då skulle man väll ha förvandlats till en iskub vid det här laget. 

Men ja i morgon är jag ledig och det ska bara bli såååå skönt. Jag ska ta det lugnt och träna. Sen blir det till att jobba lördag och sen åka ner till Ösmo för luciamys med tjejerna. Ska bli super kul. Och på söndag är det julbord med jobbet. Mycket trevligt som händer den här helgen och det gillar vi. 

Pepparkakshus

Det finns alltid två sidor av ett pepparkakshus. En god sida och en ond sida. Jag va med och dekorerade och bestämde på den goda sidan. Blev riktigt nöjd med vårt pepparkakshus. Eller jag är snarare sjukt imponerad av det. Jag visste att vi skulle bygga pepparkakshus. Men att dom skulle komma med riktningar av självaste hagaslottet hade jag ju aldrig trott. Och att dom sen skulle stå och göra ett pepparkakshus från dom ritningarna av Hagaslottet ja det trodde jag verkligen inte. Men det blev ju sjukt snyggt och jag är verkligen sjukt nöjd med resultatet. 5 pepparkakor av 5 möjliga. 





Dagens träning

Dagens träning har bestått ut av ett crosstraining pass och sen att springa en runda. Jag började med att köra ett crosstraining pass. Det va ett nytt tema på början ut av passet innan vi gick på varven. Vi skulle göra 45 raka marklyft, 35 knäböj+ axelpress, 25 utfall och sen 15 roterande båten med viktplatta. Dom andra övningarna va såklart med stång. Vi hade 12 min att hinna med så många varv som möjligt. Det va jag och grabbsen som körde med 10 kilo på vardera sida av stången. På marklyften så började jag med mer men va tvungen att plocka bort sen till dom 35 knäböj+axelpress. Den övningen va den som va jobbigast. Det är en sån pass stor övning och man får med många muskler så det är en bra övning men jobbig. Jag hann med att köra 2,5 varv. Så det är bara att jobba på för att hinna med tre varv. 

Sen gick vi på varven och även där va det en hel del nya övningar. Bland annat en övning som är helt omöjligt. Eller nej ingenting är omöjligt bara jävligt svårt. Man ska stå på ett ben och göra en enbens knäböj. Ner kommer man ju men upp ojojoj det är där utmaningen börjar.

Efter detta pass så blev det att gå hem, byta om och ge sig ut och springa. Jag hade innan bestämt mig för att ge mig ut på en lite längre runda. Försöker göra det nu dom få gånger som jag kommer ut. Det blir inte lika mycket löpning nu under vintern. Så när jag väl kommer ut så försöker jag att springa lite längre rundor. Idag blev det att springa min 1 mils runda + lite till så blev nog en 14-15 km. Men känslan ojojoj den va allt annat än behaglig och härlig. Nej fy fan. Från det att jag tog mina första springsteg så kände jag hur det tog emot. Benen skrek. Det va tynga, trötta och sega benen. Jag tror att både dagens marklyft och knäböj + axelpress satte sina spår i benen. För det va som att springa i lera. Det va ett steg fram tre bak. Men det va i alla fall samma känsla från första steget till sista. Men ja det va bara att kriga på. Oftast så brukare man känna sig pigg i början och trött i slutet. Men nu va benen trötta hela sträckan runt. Men jag tänkte på att om jag nånting ska springa ett maraton så kommer det att vara precis den här känslan under halva loppet. Så lika bra att bita ihop över och under käken och helt enkelt bara kriga på. Men oj vad skönt det va när det va över. Den känslan är vart allt. Nu blir det inte mer träning. Jag ska ligga med benen i soffan under en filt och den ända träningen jag kommer att få är i höger armen när jag lyfter vinglaset ;). 

Såg den här i tidningen Metro och kände att det bara är så mycket jag. 




Lördag morgon

Jag är uppe med tuppen och frukosten är intagen. Jag är redo för dagen. Just nu så lyssnar jag på ring så spelar vi och sitter och myser under en filt. Men det har jag ju inte tid till att göra hela dagen inte. Nej nej. Jag ska ta och knata ner till gymet för att börja min morgon där. Jag ska ta och köra ett Crosstraining pass. Det är nytt tema på början ut av passet så ska bli spännande att få prova på det. 
 
Sen igår så fick vi reda på en jätte rolig sak. Vi har ju känt att det har gått ganska så bra i Tyresö under ett tag och speciellt under dom här senaste veckorna. Det visade sig att vi hade rätt. Det har gått bra och vi har till och med nått och gått över våra mål. Så vi får en liten bonus i lönekuvertet till nästa lön. Det är ju inte helt fel. Alltid kul när det går bra och att det uppmärksammas och att man faxist får nått extra för det jobb som man gör. 
 
Helgen kommer att bjuda lite på det ena och det andra. Det blir både glögg och pepparkaksbak. Eller kanske lite mer pepparkakshusbak. Eller nej köpa färdigt på Ica och att sen dekorera detta hus med nonstop och allt sånt. Ja om inte jag hinner äta upp alla nonstop innan ;). 

Känslan

Känslan av att ställa klockan på rigning 07:00 en lördagmorgon och tänka. Ååååå äntligen sovmorgon. 

Kursen

Kursen idag har gått bra. Vid började morgonen med att hålla i en presentation på mellan 5-7 min. Vi hade fått ut tre olika alternativ att välja att prata om. Jag hade valt kundmöten och sen spånat in på försäljning som va det andra mötet. Men jag ville lägga fokus på själva kunden och inte på produkten och att sälja. Men jag va inte nervös från början. Utom jag hade skrivit ner lite stödord och tänkte mest bara prata fritt om hur jag tycker, tänker och gör. Jag är ju ganska bra på att prata. Eller jag har snarare blivit bra på att prata på ;). 

Men när jag kom och folk hade mig sig hundra papper med hur mycket text som helst och behövde både whiteboard tavla och el till sina datorer för PowerPoint presentationer. Ja då började jag att bli nervös. Där satt jag med mitt rosa Betty boop block med en knapp A5 sida  med lite skrivna stödord. Då började jag känna att är det inte lite varmt här inne i rummet. 

Vi fick dela upp oss så att vi va ca 8 st i varje grupp. Sen fick alla hålla i sina presentationer en efter en. Efter att två, tre stycken hade vart uppe så började jag att känna mig lugn. Jag kände att nej men det här kommer nog att gå bra. För även om dom hade både datorer, PowerPoint presentationer, whiteboard med nedskrivna meningar och punkter. Och papper som va både utskrivna från datorn och med hur mycket text som helst. Så märkte man att dom va nervösa och precis lika ovana med det där som jag. En tjej sa efter att hon haft sin presentation att hon va så super nervös att hon i princip höll andan i dom 6 minuter som hon pratade. Men det märktes knappt. 

Nej alla va verkligen super duktiga och det va kul att lyssna på dom andra. För alla va så bra och kunniga och hade läst på om det ämnade som dom skulle prata om. Jag tyckte att min presentation gick bra och dom andra tyckte att jag va rolig. Jag gestikulerade mycket och hade ett roligt och en med ryckande positivitet. För jag pratade om hur viktigt det är att som säljare själv vara just positivt och dom tyckte att min positiva sida smittade av sig till dom. Så det va kul. Jag pratar helt enkelt bara på och dom där 5 min bara flög iväg. Så jag avslutade det hela med att säga att jag brukar fråga kunden massor för frågar man ingenting så får man ingenting veta ;). Haha vilket inte stämmer in på mig för frågar man mig så får man ändå ingenting veta. 

Sen fick vi lite mer info om kursen och sen va det hemgång. Eller ja jag åkte ju tillbaka till jobbet och krigade på. Men dagen gick så fort och det känns som att hela den här veckan har gått så fort. Det är lixom redan fredag i morgon. Känns helt galet. 

Checklistan

Så va det det här med den där check listan igen. 
Klockan ringde 04:30 i morse. Check
Innan kl hade slagit 06:45 hade jag tränat klart. Check 
Nu är jag på g till Stadshagen igen för en halvdags kurs uppe på synsam. Check
Jag va halvt död igår när jag kom hem. Check. 

Ja men so far so good. Gårdagen hade mycket att bjuda på. Det va en del väntan, nervositet och en massa trevliga möten. Jag träffade även på en tjej som va säljare på safilo förut som nu jobbade i en butik nere i Göteborg. Jätte kul att träffa henne igen. Jag tyckte att jag kände igen henne men ja man vet ju aldrig från vart. Alla jobbar ju på synsam så det är inte konstigt att man känner igen folk. 

Men sen hade vi lite olika grupparbeten och diskussioner. Det är alltid intressant att diskutera om olika ämnen i grupp. Både för att man får höra andras syn på saker och ting och för att man får säga sina egna saker och om sin syn. Sen blev det hade vi lite dötid innan middagen så jag fick agera guide. Dom ville till NK. Så ja jag fick agera guide och visa vägen ditt. Tur att vi va med centralen så att jag hittade utan problem. 

Men sen vid middagen så kände jag mig bara så trött och jag kan säga att det va jag absolut inte ensam om. Alla satt och gäspade stort. Så när jag kom hem igår så blev det bums i säng för att orka upp i morse. 

Men på gymmet i dag så fick jag till ett bra pass. Där jag körde på med ett bra tempo mellan övningarna och bytterna för att hinna med så mycket som möjligt. Jag började med att jobba med en ketterbells på 20 kilo.
Squat 12 st
swing 12st 
Axeldag 12 st X 4.

Sen gick jag över till att jobba med en stång.
thrusters 10 st
clean and press 10 st
bara press 10 X 4 
började med bara stång på 20 kilo. Ökade sen med 2,5 på varje sida på andra, 2,5 + 1,5 på tredje och avslutande set hade jag 5 kilo på varje sida. Sen gick jag över till att köra bulgariska utfall 12 st på varje ben med en 12 kilos ketterbells i varje hand och sen triceps press med 10 kilos viktplatta i händerna X 3. Sen avslutade jag passet med att köra lite core övningar. 

Men nu ska det bli skönt att få komma in till synsam och få äta lite frukost. Jag är som vanligt hungrig. 

Början på dagen

Så nu går vi igenom checklistan. Klockan ringde 04:30 i morse check på den. 
Jag lyckades inte tvinga mig själv upp fören 04:39 check på den. 
Jag gick inte bara upp okristligt obehagligt tidigt jag va oxå på gymmet sådär obehagligt och okristligt tidigt. Check på den. 
Träningen va avklarad innan kl 07:00 på morgonen. Check
Ny duschad, sminkad och glasögonen är på. Check. 
Jag är nu redo för att åka in till stan och för att ta sen blå linjen in till Stadshagen. 

Jag tänkte att om jag ska hinna träna nånting idag så fick det bli på morgonen för på kvällen idag ska vi gå ut och äta. Och då blir det inte så mycket mer träning än att föra armen till munnen. 

Men jag fick till ett bra allsidigt pass på gymmet där jag jobbade med fria vikter och med skivstång. Jag jobbade stora muskler och blev både svettig och fick upp en del puls. 
Körde följande övningar med så liten vila som möjligt mellan bytena. Squat med skivstång 10 reps ökade på vikten efter varannat set. Varvade varannat set med pull ups 10 st och chins 10 st, axelpress med en 12 kilos ketterbells 10/arm avslutade med 10 armhävningar på tårna. Detta körde jag och ökade på vikten på squaten tills det va dax att gå och duscha. 

Men ja nu är jag som sagt ca på g in till den stora staden och in till synsams huvudkontor. Ska bli en rolig, spännande och intressant dag idag. 

Det låg strössel överallt på busshållplats och på nått sätt så blev jag sjukt sugen på mjukglass. 



Lite snabbt

Tänkte bara lite snabbs sådär skriva några rader. Det känns just nu som att jag inte riktigt har den tiden för att skriva. Vad gör jag i stället då. Ja du. Försöker dom helt enkelt att ha ett liv utanför. Det går sådär. Nej men det har vart mycket på jobbet som såklart är super roligt. I måndags va det bara jag och Bertil som krigade. Men det gick så bra så. Vi vet vart vi har varandra och det va inga problem. Han sitter i rummet och jag sköter butiken. Vi ser till att vi får gå och äta, fika och på toa ibland ;). Gud för flera år sen när vi va bortskämda med mycket folk så hade det här vart otänkbart. Haha då tyckte man att man va få om man va två över lunchen. Nu är vi många om man är två över lunchen. Men ja som sagt va vi har sålt riktigt bra. Bara på dom här två dagarna så har vi sålt för nästan hela veckan. Och det är kul. Jag blir mycket mer taggad när det är mycket och göra än när det är lugnt. 

Sen blev det stallet i måndags och svängde super duper snabbt in till mamma och pappa och lämnade lite saker och pratade med dom innan jag åkte ner till stallet och red på Iran. Ååå vad jag gillar den där lilla ponnyhästen han är ju bara så helt fantastisk. Sen blev det att hem och dö i sängen. Såå trött. 

I morse så började jag dagen på gymmet. En bra start på dagen helt enkelt. Så skönt att ha det gjort på morgonen. Men nu ska jag ta och sova. Jag ska upp tidigt i morgon och då pratar vi tidigare än vanligt för jag ska nämligen till sats innan jag ska iväg på en kurs uppe på synsams huvudkontor. Ja jag vet det låter jätte seriöst och ja det är seriöst oxå. Men ska samtidigt bli kul och lite nervöst. Vi ska hålla i en presentation och ja jag är inte så bra på att prata in för folk. Jag börjar ju mest bara och stamma och titta ner i golvet på mina egna skor. Och det brukar aldrig vara en bra presentation. Men jaja jag får se det som en rolig sak då helt enkelt. Sen ska vi gå ut och äta. Får se om dom har nån kaninmat till mig ;). 

RSS 2.0