helt slut

gud jag känner mej vekligen helt slute efter denna dag.. jag har både vart ute och sprungit 7 km. sen åkte jag till stallet och red ut

sen va det dax för nästa häst. hade diamant oxå. hehe varje gång jag rider dressyr på honom så påmins jag om varför jag just inte gör det. jag säger bara den där jävla högersidan. den är hemsk i alla varv. emot slutet så går det i alla fall bättre än vad det gör i början. men det är just den här känslan man får när man tar tyglarna och han kör upp huvudet i tältduken och bara stretar. där just i det ögonblicket så kommer jag ihåg varför jag rider ut på honom.

sen så va det mockning som stod på schemat åt båda hästarna och fixa mat och allt sånt. sen så va klockan 19:00 och jag kände att jag måste hinna äta min middag innan jag ska rida min lektion.

sen 20:00 så red jag min lektion åå jag fick smokey jag tycker att han är så mysig och rida. han gör det man ber honom om fast det är ingen åka på räkmacka häst utom man får jobba mycket med benen för att få honom att gå ordentligt och inte gå och harva ridhuset.

men på bussen hem så höll jag på och somna typ 100 gånger men jag lyckades hålla mej vaken eller så vaknade jag till när jag skulle av för av kom jag och på tåget och sen bussen.

men i alla fall nu är jag hemma och äter burk annanas=). och jag kommer och somna så gott så i kväll för jag är asssa trött

men ha det så bäst

jobb

idag på morgonen så va jag först ner en sväng till port 73 för jag viste att det skulle finnas en choklad butik tänka köpa nått till min mamma som tack för lånet av bilen. nej men då har dom stängt igen just den butiken. bara såå typiskt. så jag fick tänka om och åka till ica i tyresö och köpa nått. sen så va det jobb som stod på schemat. jag jobbade med elena och det är ju bara för kul. vi har pratat och jobbat och bara haft kul=).

jag kommer och sakna henne asssa mycket när hon ska börja plugga igen.

sen efter jobbet så åkte jag till stallet



fredags mys

idg är det fredag och det va dax för fredags mysss. jag har jobbat som vanligt. jobbade till 18. sen åkt åkte jag ner till stallet och hade fredags mys

sen tog jag mammas bil hem till mej som jag får låna nu över helgen bara för att jag har hästen och jag jobbar.

när jag kom hem så tänkte jag att jag kan ställa mej på betal parkeringen efter som jag inte har skottat min ruta för ja min bil står hemma i ösmo och har gjort den sen den 1feb. hahah ja det kunde jag ju bara fet glöma där stod det en massa nördar så där fick man ju inte plats. utom det va bara och börja skotta. det va inte kul men jag blev i alla fall varm. sen va det ju det här med va fan ska man göra av snön. hehe jag kan ju inte skotta över det till grannen ruta utom jag va ju tvungen och skotta det till den stora snöhögen. hmm mindre kul men vad skulle jag göra.

så nu ska jag sova för jag känner med både mör efter skottningen och trött efter dagen som varit

men ha det så bäst

min p-ruta skottad och klar



sen så va jag tvungen och skotta alla snö till den stora högen



min p-plats + högen det va inte jätte långt men ändå



man kan klara mycket på bara villja



sen att man fick kliva ut i snön från bilen det gjorde mindre


nya glasögon

ja idag kom jocke från saflo och visade upp massa nyheter. det fanns mycket snyggt för mycket som vanligt. och jag vill ju ha ett par nya och hitade ett par små. för jag har ju sånt litet huvud så jag måste ha små bågar. men nu kommer den stora fråna vafan ska man ha för färg då. ja dom färgerna som är aktuella är svart med svarta skalmar eller brun med vita skalmar. och då känner man lite såhär att svart ja men det har jag så många bågar som är men samtisigt så svart är alltid svart. det är klassikt och passar till allt och alltid snyggt. eller så ska man ta den bruna med den bågen som jag har nu är ju brun. fast inte med vita skalmar. nej uch det är inte lätt inte.

men här är bilder på dom






i morgon har vi möta kvart i nio mindre kul men men. ska kolla när det går en buss kom jag på.

men ha det så bäst

stallet

idag så va jag ledig skönt. det är vekligen helt guld och va ledig på måndagar. men i morse så va jag ute och sprang 7km och för den som undar är svart ja det va jävligt jobbigt. hehe jag måste ha sett helt cp ut för jag hade broddar, pannband och solglasögon. men det är så jobbigt när man får solen i ögonen:)

sen så har jag fixat lunch till den här veckan det blir min vegetariska lasagne. jag tycker att den är mycket god. men jag tycker att den ska bli klar snart för jag ska till stallet snart och jag hade tänkt och rida ut och det vill jag ju gö innan det blir mörkt. så ja snart får maten va kvar så att jag kan springa till min buss för att hinna med mitt tåg. men lugn och fin ann-kristin.

sen så efter att jag har ridit hästen så ska jag rida min lektion oxå och den är ju vid 20:00 så ja det är en heldag i stallet. men jag har med mej middag så jag överlever. men jag hoppas på att jag får en rolig häst att rida typ bubbland eller nått sånt.

men aja ha det så bäst

ledig

idag va jag ledig från både jobb och stallet. jagva nog lite trött för jag efter att ha gått upp och vart i stallet från 8 till 12 när jag åkte hem. hehe så jag somna väldigt gott i natt. eller typ spm vanligt i fallet till kudden. och i morse så va det så skönt att bara gå upp och äta frukost i lugn och ro. idag så har vi kollat på alpina och det är lite spännande tycker jag. sen så har jag laddat hem lite ljudböcker. så nu blir det mycket spännande läsning. det är böckerna från dan buthler och dag öhrlund. dom ska tydligen va jätte bra så det hoppas jag verkligen. men bertil brukar inte så ofta ha fel. just nu så håller jag på och lyssnar på twiligt eller ja inte just den första utom den tredje och ja vad ska man säga. dom är helt okej. men jag är ju inte nått fan av romantiska fantasy böcker med en massa konstiga varulvar och vampyrer och blixtrande kärlekar. hmm nej jag vill nog ha lite mer mord och elände. folk som blir mördade och dom kämpar med att lösa det. inte bara en massa ååå jag älskar dej så eller åååå jag kan inte andas utan dej. trams. nej det är nog inget för mej men annars så är dom helt okej. ååå och så hennes eviga jävla tjat om att hon vill bli förvandlad till en vampyr. att han står ut är ett under.

men jag måste ju läsa klart dom för ja dom är ändå helt okej. men det blir nog det enda som jag kommer och lyssna på som är fantasy. 

men jag ska även ta och kolla på filmen om facebook nån dag har nämligen fixat den oxå så jag hoppas att den är bra=).

.

men nu ska jag kolla lite på tv så ha det så bäst

när jag va

ja när jag va mindre för liten låter så litet. och så liten va jag inte. eller ja det höll väll på från det att jag va liten tills dess att jag va mindre. eller nej så länge jag bode hemma kankse. aja men jag ska komma till saken.

när jag skulle äta mat det va nog bäst när det va middag som det märktesmest. så åt jag bara med en hand för ja en andra hade jag under huvudet. det kunde irritera mina nära och kära ganska mycket när vi åt. efter som jag hade den ena hande under huvudet för att hålla det uppe så hade jag bara en hand kvar att använda när jag skulle äta/skära och ja allt sånt. så helt plötsligt så kunde det komma en köttbulle flygande igenom luften=) eller en korv bit eller nått sånt där annat trevligt.

min pappa brukade säga till mej att- anna jag tror att huvudet kan hålla sig uppe ut av sig själv.. så snälla använd den andra handen oxå när du skär. men oftast så gjorde jag inte det. utom hämtade min mat på andras tallrikar eller på golvet eller nån annan stans. när det va frukost så märkdes det inte så mycket för macka äter man ju med bara en hand och man behöver inte skära nått då.

här har vi ett bildbevis på det. och ja i min mat så va det mer vanligt än ovanligt att det låg hår i både från mej hunden och hästarna:) sen ser man tydliga enhandsfattningen den ena handen äter man med och den andra håller upp huvudet.
och man ser att så liten va jag inte;)



jag vet inte riktigt när jag slutade med det men det va nog när jag flyttade hemifrån för då slutade jag typ att äta middag;) gröt kan man äta med en hand.

luncherna på jobbet äter jag med två händer men jag använder fortfarande mer högerhanden än vänster.

hehe en annan sak som jag gör när jag äter är att om det är kött så skär jag alltid upp köttet i små bitar innan jag börjar och äta. är det kött potatis gratäng eller pommes så ska det va lika mycket av varge jag kan inte bara ta en kött bit utan lite annat till och jag kan absolut inte äta potatis utan kött till. detta kan göra det lite svårt för det är svårt och ta så att det exakt räcker eller så att båda tar slut samtidigt. och nej jag kan inte ta en jätte liten köttbit och jätte mycket potatis nej uch det är nog det som är problemet jag tycker ju inte om potatis så mycket utom måste blanda med en massa annat. på en gaffel ska det få plats kött, potatis, grönsaker och ja ni märker att det inte får plats så mycket mer. pommes går ju bättre då för det kan jag äta bara pommes utan kött.

men jag lovar jag har blivit bättre;)


onsdag

ja idag är det onsdag och jag började dagen med att gå till sågen. på jobbet så gick det bra ändå till 15:25 då min h** kund kom in med stort H. ja jag vet man inte får ha sånna kunder eller tänka att det är en H kund men gud hon går på mina nerver och det har krånglat med henne fåran början till slut och det är inte jag som har krånglat utom hon. och när hon kommer så har hon allt med sig och då säger jag allt och hon ska ha kopior på alla kvitton och hon är bara för mycket. haha jag har till och med klippt ett gammalt kort till henne men hon ville ha tillbaka delarna (eee ja jag tänkte inte spara dom..). så jag frågade om hon ville ha två eller fyra delar nej två räckte. tack så mycket så att jag slapp klippa ett pussel av det. men nu så hoppas jag att hon inte kommer in nått mer.

sen så har det inte hänt så mycket mer jag sitter nu hemma och dricker en kopp té med nån lakris och hallon smak:)


kort

ja här kommer lite kort från ego festen som va i helgen

jag, jennie och helena



moa, jennie helena och jag



elena, jag och helena



haha elena och jag



elena och jag



M-L, moa, elena, jag och jennie




igår

haha ja min dag igår gick ju som planerat eller inte. på jobbet så gick det ju bra men sen så gick det mindre bra. för jag har lite strul med min bil så jag måste åka kommiunalt. och bussen till tåget gick väll bra och jag kommer ner till tåget och ser att det är va 5 min försenat ja men det är okej. men det blir bara mer och mer försenat och sen blir det inställt och nästa tåg ska komma och är lika försenat det. det stod att det va pga olyckshändelse och ja det brukar betyda att det är nån som har hoppat jippi. fan kan folk sluta hoppa framför alla jävla tåg förstår dom inte att dom drabbad oss andra som försöker och ta oss nånstans med tåget.

efter att ha väntat en halvtimme i haninge så kommer det ett tåg. till vh så gick det väll okej men den när vi kommer fram till vh så säger dom att nynäståget är precis bakom oss. okej ja vi hoppar av och mittemot så står det är nynäståg men det ska inte går en om en halvtimme jippi. men vi hoppas på det tåget i alla fall. efter ett tag så kommer det in ett tåg. sen är det nån som skricker det är tåget emot ösmo. så alla flyger upp och kastar sig ut ur tåget springer ner för trapporna( för det kom så klart på andra sidan) sen springer alla i gången under sen upp för trapporna och in i tåget. haha det måste ha sett ut som ett fisk stim i panik. sen så gick tåget till ösmo och det gick helt okej ända tills vi kom fram till ösmo station nej vi kom nästan fram till stationen för vi stannade kankse 100meter innan och väntade på grön signal. asså då va både jag och mitt tålamod på upphällning. efter det som kändes som en evighet så kröp vi dom sista meterna in till ösmo station. som tur va så väntade min mamma på mej vid stationen och körde mej till stallet. tack säger vi till henne.

det va helt sjukt. jag missade ju min ridning som va klockan 20,00 och efter som jag kom så sent så han jag inte rida den.

idag så gick jag både till sågen och hem från sågen. sen så jobbade jag till sju och ja senhar det inte hänt så mycket mer.

igår

ja igår så va det fest på brunnsgatan för att EGO fyllde 50 år. jag som inte ens hittar i min egen fick insåg ganska snabbt att jag måste hitta en vän som jag kan gå med. ringde elena och fixade en vän:). hon skulle möta upp helena vid svampen. men elena blev sen så helena och sofia gick tidigare hehe och jag sominte hittar tänkte att nej jag väntar tills elena kommer. så jag väntade på henne vid östermalmstorg. men jag behövde inte vänta så länge sen så skulle vi bara hitta kungsgatan. haha vi började med att gå åt fel håll eller det va rätt men för långt och när vi kom fram till engelnånting gatan så tog jag fram mobilen för jag har karta där i. hehe och såg att här är du och där va inte kungsgatan. men vi hittade den tillslut och sen hittade vi brunnsgatan:).

festen sen va rolig. det va sjukt mycket folk och det va en ganska liten lokal med tanke på hur mycket folk det va som kom. och det hade vart änu värre om alla drift butiker hade fått komma oxå. sen så va det nån christoffer som hade vart med i idol som sjöng som va med i bandet swingfly som hade gått vidare i melodifestivalen så det va ju lite kul. tog lite kort på dom igår oxå men jag hinner inte lägga upp dom nu för jag ska till stallet och ska åka om typ en kvart. så just nu så slänger jag i mej lite frukt så att man ska klara sig tills man kommer hem:).

men ja vi kom dit vid halv åtta och åkte hem när dom stängde vid tolv så skulle helena och hennes kompisar dra vidare till nån efter fest men jag hade ingen lust med det. för att min mamma skulle ju sova hos mej och jag skulle upp nästa dag och åka till stallet och så skulle vi ju åka med jennie hem till gullmars. så nej nån efterfest va jag inte taggad på. men det är alltid kul och träffa alla utanför jobbet och bara ha kul, dansa och prata och lyssna på bra musik. sen att drickan va grattid är ju bara ett stort +. men jag tog det lugnt gammal och mogen som man börjar och bli.

hehe jag är hel tänd på min idé att jag ska köpa mej en dramaten eller en shoppingväska som man kallar som med ett lite finare ord. men jag har inget emot att kalla det för dramaten. och annledningen till varför jag vill ha en är ju så klart att det är jävligt tungt och bära hem maten från ica och hem till mej och nu när min påse som jag har haft jätte länge har gått sönder så måste jag ju ha nått nytt. och då slog det mej att hej varför inte köpa sig en dramaten när jag ändå måste köpa mej en ny:)

så jag är på jakt efter en sån och ja den får gärna va roosa eller nått sånt.



men ha det såå bäst


Party

ja idag är det party som står på schemat. det är EGO som står för kalaset för att dom firar 50 år så grattis till dom. vi ska va på brunnsgatan 6 och vart det ligger har jag ingen aning om men nån stans i stan. men som tur är så har jag min elena inte för att hon eller hittade men så har vi helena och hon hittade så då ska väll vi 3 på ekorrar lyckas hitta:).

ja efter som jag hade köpt en klänning så viste jag ju vad jag skulle ha på mej. så min färg kod är black as hades.

Linne: H&M
Klänning:Brantling
Leggins:H&M
Stövlar:Vagabond
Smycken: Efva attling















är hos jonte

ja jag kom till rimbo igår och det gick ganska smärtfritt. men det va jättte mycket folk på gullmars så när det kom en tunnelbana så slängde sig alla på den så att man fick baxa sig på. men jag kom med:). mörby linjen va död. haha jag va typ själv. bussen kom till rimbo och allt va frid och fröjd. det va typ jag och några till. jag satte mej längst bak. så när vi kom till söderhall så trode han att bussen va tom så han släckte alla lampor. jag ba hehe jag hoppas att han kör till rimbo i alla fall men det gjorde han. så när vi kom fram till rimbo så plingade jag så att han viste att jag va kvar och att jag ville av. hehe då tänkde han lamporna så att jag kunde hitta ut.
sen så åt vi sallad till middag medans vi kollade på let´s dance. och sen va det efterrätt som jag hade bakat nämligen min "nyttiga" sockerkaka. den blev sådär inte riktigt som jag hade tänkt mej. nej den blev lite ja kladdig men den va god och det va huvudsaken jag tror att den måste stå inne i ugnen längre:) det är bara och gö ett nytt försök.
men jag ska åka hem snart om typ en timme för jag ska på FEST och tro det eller ej men jag vet redan vad jag ska ha på mej. har ju nämligen köpt men en ny klänning.
juste jag har även köpt mej ett par nya ridbyxer det va på tiden vet inte ens när jag köpte nya sist. det va ju jätte länge sen. det är ett par bruna euro-star jag har redan två till i stallet med ett par blå och ett par grå som är samma modell sen har jag två till euro-star men dom är andra modeller. det va rea dom kostade ordinarie pris 1275:- men jag fick dom för 899:- och det är ju aldrig fel.
men ha det såå bäst

ledig

idag är jag ledig skönt. jag tror att jag valde rätt dag oxå med tanke på att det typ är snöstorm ute. men jag va dum nog att tänka att det är nog inte så farligt. så jag tog på mej spring kläderna pannband reflexväst och broddar. och gav mej ut. kóm utan för porten och möttes av her snöstorm. men tänkte att nej så farligt kan det inte va det blåser alltid här. och nej det va inte blåsten som va jobbig det va nästan skönt att det fläktade. utom det som va jobbigt va att man fick pulsa. det va ju inte plogat nånstans. det va lite upptrampat där folk hade tagit sig till bussarna men på gångvägarna nära vägen så hade plogbilen plogat på vägen och stänkt upp den snön på gångvägen. så efter 4 km:s pulsande i 1-2dm snö så tyckte jag att det fick räcka så jag tog bussen hem.

jag hade för övrigt en jävla tur att det kom en buss. det måste ha vart den sista för det va en ej trafik som stannade och han frågade vart jag skulle jag ba eee brandiz. han ba men jag kan köra dej en bit för jag ska till garaget. för dom hade inkallat alla bussar för att dte va så halt och för att det stod bussar lite hör och där som blockerade vägarna. så jag åkte med honom till korsningen efter evertsbergsvägen så gick jag hem den sista biten. jag tackade honom så jätte mycket för att jag fick åka med en bit och önskade honom lycka till:).

sen gick jag hem den sista biten.

men jag hade ju tänkt att åka till jonte idag. och om man kollar på sl:s hemsida så ser det inte så ljust ut alla bussar är inställda eller så är dom jätte försenade. för när jag åkte bussen så hade han berättat att i morse så hade alla busschafförer samlats och haft möte och sen gett sig ut med bussarna. en efter en hade ringt in till kontoret och kört fast lite här och där. jag tror att det va värst för dubbelbäckarna som kör typ småvägar vid trollbäcken och vendelsö. inte ås mycket för dom som kör gudöbroleden och dom storavägarna. men står det en dubbelbäckare på vendelsö vägen så räcker det för att typ ingen annan ska komma förbi. och sen började fler och fler och köra fast så dom som inte satt fast fick efter att dom hade avslutat sin tur köra tillbaka till bussgaraget och vänta tills det blev bättre väder eller vägunderlag.

så ja det känns ju inte så lovande att det kommer och bli bättre. men då funderade jag på om tågen går. som kan ju gå hahaha eller nja. men jag kan ju gå till haninge terminal och ta ett tåg in till centralen för tunnelbanan ska fungera men ja jag behöver sen en buss som kan ta mej från danderyd ut till rimbo och dom är oxå inställda så nej det ser inte så ljust ut. känns som att jag kan fet glömma det. men men jag får ha lite koll på sl:s hemsida i väntan på bättre tider så kan jag gö lite nytta här hemma:)


ja juste det har jag nog glömt bort och berätta vi hade inbrotts försök natten till måndag. så här såg det ut. jag säger bara tur att jag som jobbade söndag kom ihåg att både larma och låsa ordentligt.

men dom kom inte in som tur va
dom hade både yxa och en såndär som man slår sönder glaset på sl:s bussar. men vi och sl har ju inte riktigt samma glas;) deras glas är ju tänkt att det ska gå i tusen bitar när man slår på det. vårat glas är inte riktigt tänkt att det ska göra det utom det är mer tänkt att det ska stå emot lite.

och det gjorde det som tur va.




men ha det såå bäst

snö storm

ja det är nog ingen som har missat att det typ är snöstorm ute.. vafan skulle det va bra för. men på jobbet så gick det bra hände inte sådär jätte mycket roligt. är ledig i morgon sköönt då ska jag göra lite nytta typ städa lite måste tvätta och fixa en överaskning till jonte. sen ska jag åka till honom och va där tills imorgon sen ska jag åka hem för att gå på FFEESSTTT=).

men efter jobbet så åkte jag med mamma ner till stallet. det snöade helt sjukt mycket så man fick ta det jätte lugnt på motorvägen. men det är bättre och komma fram sent än inte alls. och jag hade ju inte bråttom för lektionerna slutar inte fören vid kvart i nio. men dom va bara två så jag fick komma in tidigare. vilket va jätte skönt. men ja det snöade och blåste ganska mycket och jag red i tältet hehe kändes som att tältet skulle blåsabort. men har jag tagit mej ner till stallet så ska jag fan rida oxå och lite blåst har ingen dött av. 

men sen så vågade jag inte chansa på att det skulle gå nån buss till tåget eller det går en buss men om denhinner med tåget va väll snarare det jag inte vågade chansa på. så jag gick till tåget i rask takt. och om jag överhuvud taget skulle ha en sportslig chans att hinna me dtåget så fick jag ta den kriminela sidan och gå på stora vägen. ja jag vet det är ett stort aja baja. men jag såg på grusvägen som va en snöstormig väg som va helt igen snöad och tänkte att nej jag kommer aldrig och hinna. men lugn bara lugn jag hade reflexväst, benreflexer en reflex rem hängandes på sidan och en fick lampa. hehe så dom få bilarna som kom kunde bara inte missa mej när jag gick där och jag när såg att det kom en bil så tog jag ficklampan lite åtsidan och sen tillbaka så att den skulle se att här går jag:)

jag måste ha sett ut som en översnöad reflexbert när jag kom in på stationen i ösmo:)

men nu ska jag ta och sova så att jag orkar upp i morgon

ha det så bäst

hahaha asså vad ska man säga man kan ju inte annat än att älska denna uppsats i lööv it

Nyttan med Kon


Faktauppsats om en ko, skriven av en mellanstadieelev

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö.
Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den
invändigasidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!



onsdag

ja idag är det onsdag och jag har jobbat som vanligt och det gick bara bra. det kom in en tjej som gick första året året på optikerskolan. och hom undrade om inte vi behövde sommarjobbare. hehe vi kunde ju inte skricka jaaaa det behöver vi. utom M-L gick lugnt och sansat till bertil och sa att det är en tjej som han får prata med. så hon kommer troligtvis börja och jobba hos oss sen till sommaren:) roligt tycker jag.

sen så åkte jag hem och smakade på min "nyttiga" sockerkaka som jag har gjort. ja den va god. men den va lite kladdig i mitten så jag ska göra om en ny innan jag tar med den till jobbet och bjuder jobbar kompisarna på den. man vill ju inte behöva skämmas. om det är nån som vill ha receptet så kommer det såklart här.


jag hade även äpple i min sen kan man ju ha både blåbär och hallon och ja vad man nu vill ha:)

super god förutom att den fick va inne i ugnen lite för lite och att jag inte hade en sockerkaks form utom en vanlig form. men nu så har jag en sockerkaks form så jag ska gö om den och se om det blir bättre:)

Italiensk banankaka (glutenfri)

 Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 4 msk ljus sirap
  • 3 små eller 2 stora mogna bananer (går utmärkt med de som blivit riktigt bruna)
  • 75 gr smält smör
  • 100 gr skalad mandel
  • 3-4 dl rismjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här:

  1. Skålla och skala mandeln. Mal mandel jättefint alt kör i en mixer till fint mjöl. (Finns även färdigt mandelmjöl att köpa)
  2. Rör ihop ägg, socker och sirap i en skål. (alt med elvisp!)
  3. Smält smöret och låt svalna.
  4. Mosa ned bananerna blanda dem väl med smeten.
  5. Häll ned smöret.
  6. Blanda ner mandelmjölet, rismjölet och bakpulvret och bikarbonat och rör (vispa) tills allt är blandat
  7. Smöra en form,  du kan ev även pudra den med lite rismjöl, häll i smeten och grädda i 175 grader i 30 minuter.

Jättegott att servera till en god kopp the.
Du kan även ta en klick kardemummayogurt till! Mums!


3år

ja idag så firar jag och jonathan 3 år. känns helt sjukt känns inte som att det va tre år sen som vi blev tillsammans. men idag på jobbet så stod jag och jobbade så kommer det in en kille som jag hör vill prata med mej för han undrar om det finns en anna carlsson som jobbar är. aaa jag säger jag och kommer ut. så får jag ett blommbud. hehe helt sjukt. jag kan säga att mitt ansikte blev synsamrött och jag började och svettas som en gris=). men jag blev så klart jätte glad. och så fanns det med ett jätte gulligt kort. jag kan säga att alla dök över mej när jag fick blomman+en hink. hehe för blomman stod i en hink och jag fick med hinken oxå. hehe tack så mycket. och alla undrade varför jag fick blommor anna som fortfarande är synsam röd i ansiktet förklarar att det beror på för att det är 3 år sen jag och jonte blev tillsammans.

har så klart tagit lite kort på blommorna















där har vi kort på blommor och kort:)




ledig

idag är jag ledig skönt. jag ska ta tag i katasfrofen här hemma(lägenheten) haha den typ skricker efter en städning. eller snarare en hel renovering. annars så går mitt liv som vanligt assa dåligt. vafan har gud emot mej igentligen varför kan jag aldrig ha lite tur här i livet. nej jag säger bara man ska fan inte ha körkort. men har man det så ska man fan INTE ha bil. det är bara problem med dom. ja om man inte är miljonär så att man kan köpa sig en ny för typ 150 000kr. men nu är ju inte jag det. allt som kan gå sönder på en bil går så klart sönder. det är jätte bra med bil när den startar och inte krånglar med 99/100 så är det ju fan bara problem är det inte det ena så är de det andra. om du överhuvudtaget kommer in i bilen och får fart på fanskapet och kommer ut ur parkeringsrutan så ska man fan tacka gud. men ibland så kommer man inte ens så långt. man kommer ibland inte ens i i bil jäveln. haha men ja nu har ju inte jag det problemet efter som min bil inte ens får lämna sin parkering efter som den har körförbud.

hehe japp så är livet gud måste verkligen hata mej. eller så tycker han inte att jag ska ha bil. för jettan såg han till att några blattar tog och krockade med tack för den. saaben startar inte när det är dax för besiktning och sen när den startar och ska rulla till besiktningen nej men då är handbromsen paj så det är inte ens nån idé att åka och få en 2:a på den. så nu står den där den står hemma i ösmo. så ja nu måste nog anna ta och köpa sig en ny bil jippi. jag säger bara gud gå och döö.

nej men nu ska jag te mej ut min depp dipå och ta och städa för att sen åka komunalt ner till stallet för att rida 

men ha det såå bäst

hemma

i lördags så va jag först på jobbet mellan 10-17 gud det kom in så mycket jobbiga människor så jag höll på att få utslag. men det är bara och andas och räkna till 100 fram och tillbaka. sen efter jobbet så åkte jag ner till stallet för att rida. vi va seriösa även idag och hade lindor och matchande schabrak. för om det inte går bra och rida så ser man i alla fall bra ut och det är ju alltid nått;) 


idag så har jag oxå jobbat det gick bara bra men det kändes konstigt och åka hem och inte till stallet. väl hemma så har jag inte gjort så mycket bara tagit det lugnt och köpt lunch till nästa vecka.


Du vet att du är en hästmänniska när...


...du drar en 50 000 kronors hästtransport med en 5 000 kronors bil
...du allvarligt överväger att byta din två år gamla bil mot en tio år gammal rostig men fyrhjulsdriven bil
...dina vänner frågar inte längre om du kan träffa dem på helgerna, för de vet att du kommer att säga -- "Nej, jag kan inte, jag ska rida"
...du betraktar en fin golfbana som slöseri med bra betesmark
...din häst får nya skor oftare än du
...när din pojkvän klagar på att du älskar hästen mer än vad du älskar honom och du säger "...Och?"
...du blir hysterisk av människohår i tvättfatet, men bryr dej inte om hästhår i tvättmaskinen, på dina kläder, i din mat osv.
...du säger "whoa" till hunden 
...din mamma, som inte har några barnbarn, får vykort adresserade till mormor med hälsningar från hästen
...din skatteåterbäring är reserverad för en ny sadel, inte för en familjesemester
...din hästs man och svans får bättre vård än ditt hår (och det syns) 
...du har övervägt att flytta till stallet eftersom det är mer välstädat än huset 
...din häst förefaller vara rätt person att tala med om dina problem  
...du har fler bilder på dina hästar på kontoret än på din familj 
...normal middagstid hemma hos dej är kl. 8 på kvällen 
...du passar hellre din väns sjuka häst än hennes barn
...du bantar, inte för att bli snyggare, utan för att rida bättre 
...varje gång du far till stallet så tar det tre timmar och du fattar inte vart tiden tog vägen 
...det första vårtecknet är inte att se en fågel, utan att se en fluga 
...du lever på existensminimum, men får ändå på något konstigt vis ihop pengar till veterinärräkningen på 2 000 kronor


extasi ox

nu vill jag bara visa lite bilder osm jag googlade fram för typ några år sen

här är extasis släkt och dom är stående lika om du frågar mej;)

här har vi extasis farfar El Mokhtar ox



här har vi extasis morfar Alrex ox



här har vi extasis morfarsfar Exelsjor ox






och här har vi extasi själv








Namn Extasi (SE) Far Caribbean (SE)
Regnr FA146/90 Mor Exhika (SE)
Född(Död) 1989 Färg Skimmel/grey
Kön Valack/Gelding Chip 752098100289143
Uppfödare Solhaga Arabstuteri HB Ägare Vanstastiftelsen

 

Caribbean (SE), 1978 (2002)
skm
El Mokhtar (EG), 1971
Galal (EG), 1959
fx
Nazeer (EG)
Farasha (EG)
Mohga (EG), 1956
sv
El Sareei (EG)
Yosreia 1943 (EG)
Caritah (US), 1971 (1994)
skm
Ferdine (US), 1958
skm
Ferzon (US)
Gadina (US)
Cheche (US), 1966
skm
Serafix (GB)
Chimena (PL)
Exhika (SE), 1976/2006
skm
Alrex (SE), 1968
br
Exelsjor (PL), 1963
skm
Aquinor (PL)
Eleonora (PL)
Alfa (PL), 1958 (1979)
skm
Wielki Szlem (PL)
Alhambra (PL)
Shahika (SE), 1971 (2000)
skm
Mustapha (SE), 1962 (1992)
skm
Dargee (GB)
Yateemah (GB)
Ayscha (SE), 1967
br
Exelsjor (PL)
Yateemah (GB)

 


lyxbil

åååå det har vart som i en dröm att köra bil. och varför då??? jo för att jag har fått låna mammas bil som är säkert 20 år yngre än min bil. det är som en dröm att köra. den gasar när man ber om det den kan bromsa och man kan lyssna på radion och höra den utan att ha på högsta volym för att det låter så mycket från bilens motor och ja allt sånt. man kan köra i guppigt underlag utan att känna minsta gruskorn. man kan parkera utan att det känns som att man ska parkera en lastbil utan ratt och ja allt sånt som folk tar för givet det fick jag uppleva idag. aaaa helt underbart. nu paratar inte jag i mobil i min bil av två annledningar. jag hör inget för det låter så mycket från bilen och asfalten och allt sånt och så tycker jag inte om och prata i mobil och köra bil samtidigt. men med mammas bil finns det i alla fall en stor chans att man både hör mobilen och att man hör vad personen i fråga säger.

ändå gången jag hör att mobilen ringer i min bil är om jag inte har satt på den än eller att jag precis har stängt av bilen då kan jag höra om det ringer:).

men som sakt va det va en dröm och den är såå lätt körd att det är helt underbart. pappa jag önskar mej mammas bil när hon inte vill ha den mer. jag har även paxat pappas lurviga jacka när inte han vill ha den mer och ja det va kankse 10 år sen jag sa det;)

men i alla fall nog pratat om mammas fantastiska bil som jag för övrigt tackar jättte mycket över att jag fick låna det va helt guld. så har jaf även jobbat idag och det gick bra alla kunder va snälla. dom brukar ju oftast va det.




RSS 2.0