tyrol

ja dagen började med att anna vaknar går upp och ser att det är det är med än 10-. anna ber en bön till gud att bilen ska starta. gör mej i ordning är ute i good tid för att ta bort alla snö som ligger på bilen. vrider om nyckeln och bilen startar utan problem:) lycka nu kan dagen bara bli bättre.

sen har jag inte nån röst eller vilket är väldigt jobbigt för en kackel höna som anna. men det ska inte stoppa mej lite jobbigt i telefon när kunderna säger va för varge mening man säger. men dom på mitt jobb va så snälla så jag behövde inte svara i telefon så ofta utom tog kunderna i butiken. det va lättare fick man prata nära dom och tydligt och så kunde man göra teckenspråk. men så onödigt och va hes hallå man kan ju inte stanna hemma bara för att man är lite hes. nej det har vi inte tid med. ska man va hemma sk man va döende.

ja det va min dag

men tänkte nu lägga upp lite bilder från julfesten på tyrol














julbord och hästar

ja i lördags om vi ska börja med den så ringde klockan 06:00 det va bara och upp och hoppa. sen åkte jag till stallet 
väl hemma så va det städning med ett stort s för mamma skulle komma hem till mej. eller hon skulle sova hos mej. jag han inte tsäda så mycket men plocka bort lite och byta lakan. sen så gjorde jag mej i ordning. jag hade en svart klänning med en svart tröja under och sen leggins och stövlar enkelt men snyggt.

sen kom mamma till mej och jag bjöd på en rosa panter mycket god. sen så åkte vi in till slussen för att möta upp ninna och bertil sen åkte vi båt över till grönan.

julbordet sen åååå vad ska man säga jätte mysigt. super god mat verkligen super. det fanns så mycket och välja på allt lax, sill, ren, björn, renhjärta, massa olika korvar och så fanns det till och med bäver ja du ser rätt BÄVER:) inte min favo men björn va faktist gott. sen alla desserer ååå det va verkligen super gott och sen fanns det en glass disk med massa glass och strössel och en massa sånt. jag va jätte över mätt när allt va klart. sen efter det så drog jag elena, helena, marie-louise och lotta vidare. vi drog till imperidet och tog en drink som va jätte god den oxå:)

sen så efter en hel dag med en massa att göra så va jag jätttte trött så i slutet så stod jag typ bara och gäspade och pratade samtidigt. ja med den lilla rösten jag hade kvar för jag va så jävla hes efter min förkylning. så får se om jag kan prata i morgon. men sen drog vi hem vid typ ett så vi va hemma vid två. jag somnade som en stock


men nu är jag ju hemma och har gjort matlåda och nu så ska jag kolla på beck






men ha det så bäst

fredag kväll

ja idag är det fredag alltid skönt ja vad ska jag börja med haha ja jagkan ju börja med på jobbet. elena prövade en båge och vänder sig om till oss och frågar vad vi tycker jag han inte kolla för jag satt vid datorn i sms högen. men ninna kommar och säger eller skulle säga nej den va inte så snygg bara för att du har för tjocka kinder. men hon inte säga det sista utom bara fram till för tjocka innan elena går bestämt fram och ger ninna en ordentlig smäll på armen. jag ba vad händer. där satt jag i lugnan ro och skicka sms sen bara tjongar det till i medaljonen. hehe men sen skrattade vi glatt åt det. elena hade lite dåligt samvete så hon skrev ett förlåt mej kort:)

har börjat och planera lite inför i morgon. min mor ska komma hem till mej och jag känner att jag måste hinna åka till stallet, handla för hon kräver frukost i morgon, sen måste jag städa så att hon inte får en hår och astma attack när hon kliver innan för dörren. så för att slippa stressa i morgon kanske man ska dammsuga idag typ nu innan jag är för trött.

men ha det så bäst

uch

det känns som att jag håller på och bli sjuk. och det har jag INTE tid med. jag ska ha hästen torsdag till måndag och sen ska jag på julbord på lördag. det har jag sett fram emot hur länge som helst så jag kan absolut inte va sjuk då och om jag skulle bli sjuk så ska jag proppa i mej alvedon och iprem och tvinga mej till julbordet. och hästen är det oxå bara och tvinga sig till hehe lika så gäller det med jobbet:)

men jag ska ta och lägga mej tidigt i kväll

men ha det så bäst


måndag

hehe i morse när jag hoppade in i bilen och skulle starta den så gick den fan i gång på sista döds rycket. men jag va glad att den startade:). vet inte om det har vart extra kallt eller nått sånt i natt men den va inte pigg. men sen när den startar så är den mycket piggare. men kankse beror på att jag bara startar den en gång i veckan. får gå ner och starta den lite oftare så att det inte blir jobbigare i vinter.

men nu så har jag nog inte så mycket mer och skriva ska ta och sova snart

så ha det såå bäst

min helg

ja jag va ju hos jonte i helgen (om det är nån som har missat det). på lördag så gick vi ut i norrtälje. det va mycket roligt:) det va jag, jonte och en kompis till jonte osm heter andreas. först så gjorde vi i ordning oss och hehe jag klar i tid. sen så drog vi hem till andreas. jag va glad att jag kom fram till bussen med alla ben i behåll. det va snor halt i alla fall för mej som envisades med att gå i pumps. det va inte kallt bara jättte halt jag va som bambi på hal is:). men fram kom vi och vi kom hem till andreas. sen så gick vi ut. men innan det så behövde både jag och jonte och äta. in på en pizzeria som inte hade sallad så jonte fick äta där men inte jag. sen så gick vi till ett ställe som hette typ bröderna g eller nått sånt och där fanns det en gudomliskt god räksallad ååååå den va sååå himmmmla god.

sen så drog vi vidare till ett ställe som jag inte kommer ihåg va det heter. men det va jätte kul. vi dansade och drack öl. så mer kan man inte begära. men på landet som vi va så går ju bussarna typ en gång i timmer och det va viktigt att vi han med sista bussen hem annars så fick man vänta till nästa morgon och nej det har vi ingen lust med. men vi han med den så det va skönt:).

nu är jag hemma och har gjort mat till nästa vecka och så ska jag få mat av min mamma oxå det tycker vi om:)

men nu kommer det lite bilder från helgen och när vi va ute.

min outfit

Linne: Vero Moda
Jeans: Miss sixty
Skor: vagabond










andreas jontes kompis



hehe ja jag vet det ser ut som att jag har en puckel på ryggen



jag och jonte



jonte



lite folk



lite mer folk



när vi gick till bussen på g hem så lekte anna paparazzi fotograf och tog typ kort på allt

en julgran som sover



synsam i norrtälje



en till julgran som sover



hehe och ja jag envisades med att ha pumps



jonte han traskade på



medans jag försökte och hänga med så gott det gick utan att bryta nått ben



men ha det såå bäst

rimbo

nu är anna i rimbo eller jag har vart det ett tag. jag åkte hit igår sen va vi och handlade. sen blev det hem och dricka ett glas vin till idol. andreas åkte ut vilket inte va så tråkigt enligt min åsikt. sen kollade vi på komisarie späck asså den va rolig men lite överdriven men helt okej. men jag är inte ledsen över att vi inte såg den på bio utom att vi såg den hemma. men den är ju sevärd men va inte jätte rolig.

idag så ska vi ut. bra säger anna. för jag har ju som jag skev innan släpat och packat ner saker som jag ska ha på mej. så det är bra att vi ska ut. vi ska ba se om man kan komma hem oxå om det nu går nån buss;) men jag tror att det gör det så det är ju bra.

jag har inte gjort så mycket idag bara skönt och va ledig. det har snöat vilket jag tycker är jätte mysigt men haha jag kommer och frysa tårna av mej för jag har planerat och ha pumps på mej. jag har lixom pumps eller gummisarna och välja på. men jag ska inte gå ute så mycket så det är lugnt=)

men nu ska jag nog ta och gö mej i ordning så att man är klar när jonte är klar för annars så blir han sååå iiirrriiiiiiiterad haha. eller så får man gö sig i ordning innan han börjar på ett det går inte och gö sig i ordning samtigigt och två han tycker bara att jag är i vägen medans jag tycker att han är i vägen hehe och jag är ju van hemmifrån att rätta mej och tänka på husfridens bästa=)


en "gammal" bild på mej


men ha det så bäst

ja juste

jag har även köpt en julklapp till min far. han är alltid svårats och köpa nått till för det går typ inte. han vill inte ha nått och han har allt som han vill ha. det är typ cd-skivor som går att köpa. men han har gjord det förbjudna det vill säga köpt alla cd-skivor som han vill ha i november. halllå vet inte an att man inte får köpa nått från november till julafton för om det är nått man vill ha(inom en rimlig pris klass) så får man önska sig det. men nej det har han missat. men nu så har jag köpt en till honom så det känns jätte bra:)

jag har köpt juklappar till några

*Syrran är klar det va lätt

*Sara är klar det va inte eller så svårt

*Pappa klar svårt innan jag kom på vad jag skulle köpa

*Jonte halft klar

*Mamma inte klar men vet vad jag vill köpa ska bara hitta det

*Hampus klar och han är jätte lätt och köpa till

ja jag har ju inte så många och köpa till vilket är skönt för det är ju så svårt...


mot rimbo

ja jag ska snart ta och dra till rimbo. det tar ju ett tag så jag har laddat upp med min ljudbok just nu så lyssnar jag på vårlik av måns kallentoft (stavning). måste säga att än så långe så tycker jag om den. men han skriver ju lite specielt så det finns ju klart bättre böcker men jag har ju läst dom andra så jag måste ju läsa den här oxå:).

jag började dagen med att ut och springa va skönt och få sova lite efter som jag kom hem så sent igår men det är det värt. men jag va i alla fall ute och sprang i morse det är ganska så skönt för då har man det gjort och man blir lite piggare. sen har jag ätit frukost gröt med banan kanel och russin i:) vilken lyx frukost ja i alla fall för att va mej. efter som på jobbet äter jag två hårda mackor med smör och banan som frukost så är det lite skillnad. sen så har jag packat och nej jag har inte fått nått svar på om vi ska ut till mobergs eller inte. jonte säger men du kan väll packa ner nått bara som du kan ha på dej. anna tänker men säger inte.... det är inte så bara jag måste ju planera och packa och jag tänker inte planera pch packa ner och släpa på allt för att vi inte ska ut så att jag måste packa och släpa på allt hem igen. för jag kan inte bara öppna garderoben blunda och ta nått och slänga ner det. nej jag måste prova kolla tänka och prova igen för att ändå inte va nöjd för att ta nått helt annat. och det är inte bara kläder det är rätt smycken det är plattong som ska med det är hårspray delux som ska med det är andra skor(pumps) för jag tänker inte ha på mej dom en hel helg nej tack. och nej jag går inte ut i mina gummisar eller gympaskor. sen måste jag tänka vad jag ska ha för jacka för om vi ska gå ut så vill jag ha goosen för jag vill INTE frysa sen när vi ska hem+att min hår förvandlats till affro om det regnar och jag inte kan skydda det. men om vi inte ska gå ut så kan jag ta min tunnare jacka.

ååå så anna vill veta. för jag vill inte släpa på en masssa saker helt i onödan

men ha det så bäst

asså jag typ dog

haha det va så sjukt kul idag på jobbet det va inte bara en sak utom två som jag höll på att dö för.

ett va det kommer in en gubbe som m-l tog hand om han ville ha nya glasögon och detva snabbt så vi skulle ta en drop-in. och m-l frågar om hans personummer men han kunde det inte. så säger bertil till mej som är inne på verkstan som då hör vads som sägs där ute. att m-l ska fråga honom om han är född före eller efter kristus asså jag höll ju typ på och dööö.

sen nummer två så hade jag en kund asså först så trodde jag att han inte hade alla hästar i stallet. han satt och garvade för sig själv medans han läste kalle anka. sen så visade jag bågar för honom och han ville ha så stora som möjligt och inte ens det största va stort nog. sen så tröck han upp bågen i pannan och sa att den gör ont när han gör så. jag ba ee okej men du ska ju inte ha den där. då säger han att ja men om jag krockar med en lyckstolpe så kommer den åka dit. haha jag ba men du får ju inte gå in i lycktstolpar:). sen så ena stunden va han helt klar och andra va det som att prata med ett får. gud asså men han va trevlig i alla fall och jag fick mej ett gott skratt sen när han hade gått.

sen så tror jag inte att det va så mycket mer roligt som hände. när jag kom hem så släpade jag mej ut och sprang min runda. men bara man kommer iväg så känns det ju bättre och man känner sig så duktig när man kommer hem.




min dag

ja idag så började jag dagen med att vakna typ en kvart innan jag måste åka. anna fick skynda sig lite. kommer ut till bilen och kommer på ja juste tanka skulle jag kan kankse göra oxå om jag nu ska komma till jobbet;). in på jett macken tankar och kommer typ i tid. vi börjar ju klockan 09:00 men vi öppnad inte fören 09:30 så är inte hela världen om man blir typ 2 min sen. på jobbet så va det mycket och rörigt. men det gick bra och vi sålde väldigt bra. så det är kul. inga dumma kunder utom alla va trevliga och snälla:) vi har för det flesta bara trevliga och glada kunder men vissa har ju såklart vaknat på fel sida. men nog pratat om min arbete



lisö

ja i fredags så va det kalas med stor K. och inte vart som hälst utom ute på lisö bil är a och o när man bor därute. men jag tog mej från haninge hem till ösmo där matte och sara komoch hämtade mej. sen åkte vi ut till lisö. det va jätte trevligt och kul på alla sätt och vis. sköna och roliga människor. vi spelade en massa konstiga öl spel med en massa konstiga regler. vi lyssnade på musik pratade och dansade. kvällens låt va helt klart fanta & rosé som förföljde en även på morgonen då typ alla gick och nynnade på den;) även daniel adams-rays låt gubben i lådan gick varm.

haha en kille somnade på toan. eller ja först så somnade han på toan där nere men där fick vi liv i honom sen gick han till toan där uppe och där sov han tills nästa dag:). han hade lite ont i nacken dagen efter. själv så har jag fått blåser på min vänster hand efter att ha blåste upp tva madraser i torsdags och en igår. hahaa jag är nog inte så van med att arbeta med händerna längre.

men jag sov som en liten prinsessa i på min luftmadrass och i min sovsäck. som en riktig prinsessa på fläsket.

sen på morgonen så gick jag och sara ut och hälsade på alla djur det är både får och kossor. men kossorna stod för långt bort för att det skulle kunna gå och klappa på dom men fåren typ sprang fram när vi kom;)

tog såklart lite kort på dom

fåren



hehe ja alla ville hälsa





sen sprang alla i väg




för att hunden kom







hälsa på kossor


kossorna


min dag

ja idag har jag gjort lite mer än igår. jag har ju såklart jobbat alltid lika inspererande. efter det så åkte jag till biltema köpte pump, julklappspapper och en stekspade. pumpen ska jag ju ha för att blåsa upp madrasser för jag ska på kalas hos chiia på fredag och ja hon bor ju ute på landet. lisö om det säger nån nått:). och nej man kommer inte därifrån om man har kommit dit. så vi ska sova där så då måste jag komma hur våra madrasser mår. för lena sa att det va nån som läckte och jag har ingen lust att gissa och naturligt vis ta den madrassen som läcker. nej så efter biltema så åkte jag hem till ösmo och blåste upp båda( det va ett jävla jobb) så i morgon när jag kommer så får jag se vilken jag tar:)

hehe ja det är ju lite kul när man kommer till stallet det är så jävla fullt på parkeringen så att man får baxa sig in i typ dike breve en lyktstolpe. men när jag ska hem så är det inte så svårt och hitta bilen;) den står och väntar på en.


onsdag

gud jag har en ny favo låt daniel adams-rays låt gubben i lådan sjukt bra asså




vad har anna mer gjort shoppat:) jag fastnade för ett glögg sett så finnt det va det va 4 glögg muggar och en skål som det står russin på och en som det står mandel på. så nu ska jag bara ha ha en mysig lördag med jonte med tända ljus och dricka varm glögg med russin och mandlar ååå vad gott.

sen så idag va jag ute och sprang hehe men jag glömde skridskorna hemma för på vissa ställen va det jävligt halt. det va inte så mycket när man satte ner foten som tur va utom när man stöte ifrån. så det va lite ett steg fram två bak varning;).


här kommer lite bilder på min glögg sett








stallet

ja jag åkte ju då till stallet idag. det va buss och tåg som stod på schemat jag kan tycka att det är skönt att åka komunalt för då kanjag lyssna på min ljudbok. på tåget till stallet ringde jonte och han mådde mindre bra. sen från tåget så fick jag gå till stallet mindre kul men jag hade mina gummisar så det va lugnt. sen så började jag med och mocka och sånt sen plockade jag in diamant och så skrittade vi ut. han får skritta ca 15-20 min så jag skrittade på grusvägen fram och tillbaka. på ditvägen så går det inte så hem. men när man vänder och skrittar hem så va det mer takt/skritt/trav än avslappnad skritt. men han är ju ganska så pigg och hungrig efter som han inte hade fått nån mat. men vi kom hem båda två tillsammans. sen så fick han mat och blev glad.



sen så har jag gjort min vegetariska lasagne som är nyttig oxå och utan pasta plattor.

sen är morötter, tomat och rödlök

sen zuzzini(stavning) som man gör till pasta plattor+ spenat

sen soya grädde och fetaost men jag kör med buffelost för den tycker jag är godare.

sen gör man bara varannat lager sen in i ugnen 175 grader i ca 30 min sen wips så är det klart. sen brukar jag ha lite pesto till  mums:)




söndag morgon

ja eller så mycket till morgon kankse det inte är men aja. jag vaknade vid 8 och kunde inte somna om så detva lika bra att gå upp. åt en banan och sen va det ut i joggingspåret. när jag kom fram till min springstig och tog det första springsteget så dog mitt batteri till mp3 spelaren. så typiskt jag som har blivit så van med att springa till musik men det gick bra i alla fall. men det är ju alltid roligare med musik. men det är lite svårt och veta vad man ska ha på sig för det är kallt när man går till stigen men man blir varm av att springa så så länge jag inte fryser när jag springer så får det gå.

sen när jag kom hem så åt jag mina plättar jätte gott. så nu är jag mätt belåten. jag ska till stallet sen och rida diamant. eller ja rida och rida vi ska skritta en bit för han har ju vart halt. sen så ska jag bara mocka och fixa maten så ska vi hem och fixa mat för nästa vecka.

men just nu så ska jag nog ta och städa lite medans det är ljust ute så att man ser nått;)

men ha det så bäst


lördag

ja min lördag började med att jag vaknade klockan 08:00 det va bara och stiga upp och ut i spring spåret. jag skulle in till farsta sen med en vän så jag ville hinna springa innan. vid 11 kom hon ochhämtade mej och vi åkte in. jag shoppade inget eller jo det gjorde jag en jul klapp eller två men vad det är kan jag ju inte skriva här;). men jag tror att dom blir glada. sen åkte vi hem. men innan jag åkte gjorde jag mina plättar i mitt nya fina plättjärn det gick bra men jag behöver en ny stekspade som är lite mindre så att man kan vända dom lättare. kom just på att det va ju det jag skulle köpa på ica när jag va där.

sen när jag kom hem så har jag vart på ica och handlat lite så att jag kan äta i morgon och göra lunch i morgon. sussie med diamant ringde oxå jag ska ta in dom i morgon vilket inte gör mej nått får då kan jag kanske springa på morgonen.

jonte och oscar(ellis karl) ska ut och göra stan osäker så jag funderar på om jag ska ta och våldgästa dom;). men jag har inte bestämt mej än men om jag sk agö det så måste jag komma på vad jag ska ha på mej och ja allt sånt. så jag måste kankse bestämma mej snart:).

men jag ska inte drick aså mycket efter som jag vill kunna springa i mogron utan att döööö

mina plätter



min outfit idag


onsdag

ja idag är det onsdag mitt i veckan bara halva veckan kvar sen är det helg. men ja första så är det torsdag.

men ja idag så har jag vart ute och sprungit med min snygga reflexväst:). det kändes bra och det känns som att jag orkar mer och mer och det är ju bra:) men det är lite jobbigt när det ska envisas med att va motvind sista biten men så är det typ alltid.

åå jag har pratat lite med sussie oxå hon ska komma och hälsa på här hemma snart så det känns jätte kul. jag måste lämna in mina skor så att dom får nya klackar så att vi kan gå ut och dansa på våra lurviga då:)

jag har kollat runt på lite olika recept så jag ska ta och prova och gö ett julgodis sen när det börjar och närma sig. men det är ingen idé och göra det för tidigt för då kommer det va slut när julen inte ens har börjat. men jag ska ju jobba på jul oxå så jag får fira jul på jobbet;)

men efter det så åker jag nog hem till ösmo och firar med dom och äter där. men vi får se och det är ju lååångt kvar till jul.

men ha det så bäst

spring

ja idag är det ju måndag alltid lika kul och få en måndag slängd i ansiktet. men ja jag har jobbat som vanligt alltid lika kul:). sen så hade jag ingen ridning idag så jag åkte raka vägen hem och på med min spring outfit. sprang min runda på 7km kändes bra jag kände mej pigg som att jag orkar mer och det är ju aldrig fel. sen så har jag ätit min lasagne och den va jätte god så den kommer jag och göra fler gånger. kankse till och med jonte skulle vilja smaka nån gång??.  jag har ju oxå fått en sak eller nej två. den första saken jag har fått är en sån här extremt otrooligt sexig reflexväst som jag ska ha när jag är ute och springer. så den åkte på idag. det andra jag har fått är ett plättjärn. det blev jag jätte glad för så nästa helg ska jag ge mej på att göra plättar i det:)



men nu ska jag ta och mysa ner i soffan och kolla på tv och förska och inte somna i soffan;)

RSS 2.0