sista dan

i morgon är det sista dan på jobbet. ja inte för alltid utom för det här året. för på söndag är jag på plats igen och svarar i telefon och hjälper kunder som har ramlat med sina glasögon. hehe det brukar bli mer justeringar efter nyår, påsk, midsommar, allahelgona och jul. ja som sakt va efter alla fulle helger. men det ska bli skönt och va ledig i några dar.

igår va jag hos jonte det va kul och träffa honom igen. jag fick två parfymer av honom. hehe han måste tycka att jag lucktar illa. men det va dom två som jag ville ha. en d&g och en ralph lauren. sen så har jag köpt två nya bh:ar oxå hehe en rosa och en brun. och den rosa är verkligen rosa:).

men nu ska jag ta och packa lite ska till jonte i morgon.

men ha det så bäst


ett gott försök

idag har jag försökt och va nyttig. jag gick från mej till sågen och sen till ica maxi och sen hem. det är i alla fall en bit. och ja för alla som inte vet vart sågen ligger så ligger det ca 4km från mej och sen till maxi är det kanske 3km så det blev i alla fall en bit. men det är skönt och ut och gå men det va kallt. i morgon så ska jag jobba inte så där jätte kul. men sen ska jag hem till jonte och det ska bli mycket roligare. vi ska ha våran julafton. efter som han jobbade under hela julen. så jag är lite nyfiken på vad jag ska få i julklapp.

så till den stora frågan här i livet

vad fan händer på nyår. jag har ju en klänning kirrad och allt.

så gott folk vad händer på nyår???¿¿¿

har även haft en diskution med jonte. och nej vi bråkar inte vi diskuterar.. eller nått sånt. men nu har det löst sig. det brukar ju alltid gö det som tur är.

nej nu ska jag fixa lite lunch till mej det blir sallad som vanligt. måste ju tänka på den lilla(eller stora) vikten;)

men ha det såå bäst


igår

ja igår så va vi på viper. det va trevligt. man kan sammanfatt kvällen med att matte blev för full spyde i handfatet vakten såg det så han åkte ut. sara följde med honom. sen tillbringade dom resten av kvällen på centralen. sen så gick vi därifrån och dom skulle äta på slussen. så då hoppade sara och matte på samma tåg som oss. sen åt vi på slussen jag åt mini morötter:). sen åkte vi hem. fast det är ju bara jag som skulle åt mitt hål. men det gör inte så mycket det brukar va lugnt på bussarna.

men kvällen va trevlig det va kul och träffa sara fasten dom inte va där hela kvällen.

jag hade min nya glitter kläning. med mitt vita tiger skärp till. och så mina svarta esprit stövlar.

det va typ snökaos så jag gick typ som bambi för att det va så halt. fan man skulle ha tagit med sig broddarna.

men nu kommer lite bilder från igår.

       
 


         


     

så det va lite kort.

men nu ska jag kolla på tv

men ha det såå bäst


jul

ja så va julen över för detta år. eller ja i alla fall julafton. och ja tomten kom till oss oxå. fast han hade förvandlats till en hon och efter typ en kvart så höll tomten på och dö av svett från den varma och kliande tomteluvan så då fick den åka av. men innan det så åt vi mat. och jag åt sill och tro det eller ej men jag tyckte att det va gott. sen åt jag massa lax och ägghalvor och allt sånt. det va gott. sen så va det klara färdiga gå till paradis asken. jag såg till och ta två av fyra trillingnötter för det är dom som är godast. hampus fick oxå nån pralin och köttbullar och skinka och kladdkaka så klart och allt sånt gott. hampus blev såå glad när alla kom hem.

men vad skulle en julafton vara utan kalle anka och hans vänner. fasten man har sett det typ minst 23 gånger och att man kan det utan till så är det alltid lika roligt och kolla på det. vi har det till inspelat på band. fast jag tror att halva sverige har det. för det va några år sen som dom skrev i tidningen att svt skulle sluta och sända kalle bara för att kontraktet hade gått ut och att sista gången va det året så typ alla spelade in kalle anka. men nästa år så gick det igen. sen så kollade vi på svensson svensson och det är oxå såå roligt. han är ju såå klockren.

men vad fick då anna i julklapp jo

*blyersättning till bilen
*presentkort på kicks 500:-
*presentkort på H&M 500:-
*pengar 500:- av morfar
*mer pengar 1000:- av farmor och farfar
*850:- i mynt av farmor och farfar
*damsugar munstycke utan hjul
*ett knivställ som man ska ha på väggen i magnet
*en hello kitty nyckelring
*en enmans vatten pipa
*makaroner
*ketchup
*en bok fast alla fick en bok och mamma och syrran ville inte ha sina så jag fick dom.
*två trisslotter som jag inte vann nånting på
*toffi chocklad

sen va det nog inte så mycket mer.

men vad hade då anna på sig är nästa STORA fråga. hade anna nån rolig färg så att jag matchade tomten eller nån julgranskula. nej jag va svart som hades.

jag hade
klänning:H&M
linne: diesel
tights:topeco




   



sen åkte även tomteluvan på för min del. men den är ju såå varm och så kliig att den fick typ bara va med på bild.

men ha det så bäst

ösmo

ja nu är jag nere i ösmo. nu är det bara några timmar kar tills tomten kommer. fast det är alltid för många timmar. men nu väntar jag på att lena och tommy ska komma så att i kan äta. jag är som vanligt hungrig. men kan bero på att jag inte har ätit ån frukost utom bara druckigt en caffelatte. men det är såå fint när man åker tåg nu och all snö som ligger på marken och som är på träden och allt sånt. ser nästan ut som en vykort.

och tro det eller ej men jag har på mej mina one tights på mej. men jag kom i dom. hehe och jag hoppas att jag kan äta i dom oxå. nej det sk ainte va några problem dom töjer sig nog.

men nu ska jag vänta lite till på att få mat äta lite popcorn så länge

så ha det så bäst

och god jul

farmor och farfar

kommer precis därifrån. det va trevligt det är ju inte så ofta man träffar dom. det va jag jonte syrran och tommy som va där. och det viktigaste när man ska åka dit är ju som sakt va och va hungrig. jag hade bara ätit lite soppa innan till lunch. sen så åt vi middag där och sen va det fika. sen när man åker hem så sprutar det mat ut ur öronen. senva det julklapps utdelning. jag fick 1000kr i sedlar och sen massa mynt. för hon brukar spara alla femer och tior under året och så delar hon upp det och så får vi det som julklapp. sen fick jag en kockbok om kakor och lite chocklad.

vad har jag gjort mer den här veckan. jag fick skotta bort en halvmeter snö från bilen innan jag kunde åka till jobbet i måndags. och jag tog bilen bara för att jag skulle till stallet. men gud det va ju mycket slit för att få bort allt. heheh ja allt tog jag inte bort för jag tog inte bort nånting från bakfönstret. så jag såg inte nånting bakåt. men jag tänkte att det blåser bort. men ja allt blåste ju inte bort. när jag slutade jabbet så fick jag ta bort snön från lycktorna och lamporna så att jag kunde se nått när det blir mörkt. men först så ville ju inte bilen starta jag ba aaaaaa bil jävel. jag ska skicka dej till skroten om du inte startar nu. och då startade den. elelr ja man fick ju ta i lite och gasen i botten. då startade den. och sen hade jag ju en snö vall och typ en halvmeter snö överalt runt bilen. så ja det va bara och gasa för att komma ut. men jag täbkte att vafan den får väll ta i lite och det fick den gö. men ut kom jag.

seni stallet så va det sista gången så då fick vi välja häst. eller ja alla fick välja utom jag för jag fick bubblan men det gör ju inget efter som jag tycker om att rida henne. hon är en rolig liten häst. men mycket fart och man får jobba och tänka. lite som cliffen i hans glansdagar. eller ja han är fortfarande pigg. bara det att nu är man äldre tyngre och mer ryttinerad så nu kan man kontrollera det. men när man va typ 10 år och det va hoppning trodde man typ att man skulle dö för att han sprang så fort emot hindrena. ja han sprang ju fort om man gämförde med typ tristan som stannade i ett hörn och vägrade gå där ifrån.

men i morgon så är det jul och tomen kommer. vi ska va hemma i ösmo. vi bara i familjen och så tommy förstås. men han räknas typ i familjen. men dte ska bli trevligt. man ska bara försöka och ta sig både dit och hem. men det ska nog gå bra.

så här såg min bil ut i måndags när jag skulle försöka och hitta den under all snö...





lite snö som va kvar på motorhuven



men ha det såå bäst

tvättat

idag stod tvätte som högsta prioritet på schemat. inte för att jag har brist på rena kläder utom snarare att tvättkorgen höll på och svämma över och typ skrek efter en tvätt. så det va bara och börja. det blev en vit och en mörk 60 grader och en vit och en mörk 40 grader och så köksmattan. och sen två västar som va typ handtvätt på. och jag är alltid lika rädd att nåst ska krympa eller komma ut lila men va typ vit innan. och det är en klänning som jag är lite oroligför att den har krympt men jag ska kolla när den har torkat. för det är svårt och se när det är blött. men jag får be till min tvättgud att den inte har krympt.

sen så har jag inte gjort så mycket mer idag. har jobbat och gått hem från gudö. och på jobbet så har det gått bra. jag ska försök aoch gå hem i morgon oxå. fan måste försöka och bli lite smalare så att jag kan komma i mina tights och så att jag kan äta med dom på oxå. så att jag slipper och byta om till mjukisar.

men nu ska jag kolla på avenyn men ha det såå bäst

snöööö

i morse när jag vaknade så hade det snöat. och det va ganska mycket snö oxå säkert en decimeter. och snö inne bär att man måste skotta och skrapa fram bilen. ja om man ens kommer in i bilen. för ja så är det på gamla bilar. när det är kallt så fryser låsen. och specielt om det har snöat och blivit kallt då är det inte roligt. men jag va förbered man får gå ner ca en kvart tidigare. med mej hade jag tändare 2 st i fall nån inte skulle fungera. sen hade jag min låsspray. så först så provade jag bara och försöka och låsa upp. hahaha vad hade jag förväntat mej att dörren skulle flyga upp inte direkt. nej då fick vi ta till med lite tuffare tag. spruta in låssprayen. och elda på nyckeln. sen gick låset upp. men så enkelt är det inte för listerna fryser fast oxå. och man får inte bara slita och dra för då kan listen typ lossna. så det vill man ju inte. nej man får rycka och slita försiktigt tills man kokar av ilska då sliter man bara och då gick dörren upp. och tro mej jag provade inte bara på en dörr. nej jag försökte och få upp alla. men jag fick upp dörren vid ratten. sen va det sköskottning som stod på schemat. men först se om bilen startar. det gjorde den. sen snöskottning. fram med stora bortsen och ta bort snö. rycka loss torkarbladen som hade frysitfast. och tillslut skrapa bort isen. sen va det första steget klart. nu ska vi bara ta oss till jobbet. men det gick oxå bra man får bara ta det lugnt. fast jag är inte så rädd att jag ska krocka bara jag tar det försiktigt inte för för fort och håller avståndet. men jag litar inte på att nån annan inte ska krocka med mej. för man vet ju inte hur dom för eller tänker. hehe när man skulle stanna så stod man typ aldrig helt still i början när det va mycket halt och snö man glev mest hela tiden men jag gled med stil. jag gled blinkade och gled ut till vägen.

det va min morgon. sen idag så va jag i stallet och red bubblan fan det gick bra. jag tycker om den hästen hon är vit söt och pigg. och hon kan hålla sitt huvud själv man slipper gå runt och bära på det. nej hon är lite som en ung cliffen. han va pigg glad framåt. fast hon är känsligare. men det är kul.

men uch vad klockan är mycket ska bara dricka upp min middag(en varm kopp) och sen ska jag sova

men ha det såå bäst

städat

japp idag så har jag städat och runderat på om jag ska rensa till avlopp oxå men det blev inte av. nej jag får ta det nån annan dag. jag tror att det inte va så länge sen men det är bra och rensa det lite då och då så att det inte blir såå jätte äkligt när man väl gör det. men annars så har jag bara städat i ren allmänhet. typ plockat och slängt. gick ut med glasflaskor och papper. och det är viktigt och slänga saker vart det ska va för en gång så hade jag råkat slänga fönsterkuvär i pappersinsamlingen och aja baja där skulle inte dom ligga. fick hem ett argt brev som tydligt påpekade om detta. så nu vågan man ju typ inte slänga nånting där. men nu tror jag att jag har gjort rätt.

i morgon är det måndag och en ny vecka väntar.

men nu ska jag kolla på min film sm går på 4:an

men ha det så bäst

hemma igen

ja jag hade ju tänkt och uppdatera mej innan jag åkte igår och berätta om min outfit men nej. jag han knappt bli klar. fick som vanligt springa till bussen och han typ precis med den. och det är inte så lätt och springa i stövlar med en oknäppt jacka och en halsduk som flygger upp i ansiktet. men i alla fall. nu är jag hemma och har sovit.

det va mycket trevligt där. vi började med att kolla runt på deras julpynt. sen va det dax för glögg. men man måste ju ha russin och mandlar. så vi började med och skala dom och ja det va inte så lätt som man kunde ha hoppas att det skulle va. men det va gott sen. jag tycker bäst om mandlarna och russina. för glögg är ju inte sådär jätte gott men man dricker ju inte så mycket av det. det är ju mest som varm saft. sen va det dax för mat. och det blev pasta carbonara. den va jätte god. sen va det prinsses tårta. den va ju såklart oxå god. så jag va ju väldigt mätt igår. och så drack vi vin till. sen så snackade vi och hade kul. sen så åkte mamma och pappa hem men jag stannade kvar en stund till. eller det blev en lite längre stund. men sen så åkte jag hem vid 3 typ. hehe kul när man hoppas på bussen och vet att nu kommer det ta minst 2 timmar innan jag kommer hem. men resan gick bra det va som vanligt nån som spydde. och det är ju sååå drygt och åka nattbuss hem. den missar inte en enda liten hållplats. men tillslut så kom jag hem vid typ 5. då va det typ bara borsta tänder ringa jonte säga att jag är hemma och sen sova. jag vaknade vid 10 morse och känner mej pigg och kry:).

det är alltid härligt när man vaknar och känner sig pigg efter en kul kväll.

men här kommer min outfit som jag hade igår.


klänningen:H&M
linnet under:H&M
leggins:H&M
ridstrumpor:H&M
stövlar vagabond
skärp:Tiger of Sweden
smycken
halsband:efva attling
gaffelkonst ring och ametist ring och epa klocka





en lika dan bild



här kommer lite mer sevärda kort:)

       

men nu ska jag ta och sätta lite fart här hemma skulle behöva städa. åå alltid lika roligt(not).

men ha det såå bäst

skoskav

japp här kommer lite skoskavsuppdatering. det är säkert jätte många där ute som undrar hur mår annas skoskav ingentligen. och jag kan medela att dom mår bra. dom frodas och gror. förökar sig gör dom oxå så dom blir bara fler och fler. och plåsterna blir fler och fler på hälarna och krymper i min plåster och sjuklåda. dom trivs så bra så och verkar inte vilja släppa taget om mina hälar.

men vad är en förklaring utan bilder inge bra...

lite beskrivning över inringningarna

det som är med rött är original skoskavet det är dom som är mamma och pappa till dom andra

det som är lila är dom som har kommit sen.

         


japp där har vi hela familjen skoskav

men nu måste jag sätta lite fart måste ju hinna gö mej i ordning och plåstra om mej;)

men ha det så bäst

fredag

ja idag är det fredag och fredag=fredags final i idol. och ja vem ska vinna det är den stora frågan. för både är sååå bra och så värdiga vinnare. men den som väntar får se. jag tycker att båda är jätte bra så det är svårt. när jag lyssnar på calle så tycker jag att han ska vinna och så kommer erik ut och sjunger och då tycker jag att han ska vinna hmm.

men i morgon så ska jag hem till lena och tommy. för att tommy har fylt år så vi ska hem till honomoch fira honom. jag har köpt en sak. som jag inte kan skriva nu för då är det ju ingen hemlighet;). men jag kan skriva det sen. i alla fall vi ska åta mat och ja då ska jag inte ta mina nya tights som jag knappt kommer i nej nu ska det va nått som jag kan äta och andas i. men har inte bestämt mej än. men jag ska inte va där förens vid fyra på eftermiddan.

en bild på tommy, lena och jag



tommy har makten över tv



en mycket glad tommy



jag och lena



nu är det nyheter och sen idol final:)

men ha det såå bäst

one size

ja vad ska man säga. det här med one size är inte min size. jag har köpt ett par tights idag. för jag vill ha ett par rutiga som man kan ha under en kläning eller nått sånt. så på jakt i tyresö centrum efter det... hittade ett par på thernlunds. så dax och leta efter rätt storlek hittar bara one size. då är frågan om man kan köpa två och sy i hopp dom till en. eller kan man lyckas och klämma sig i en sån. för om man kollar på människorna som jobbar där så ser jag ut som en flodhäst. men jag chansade och ja. vad ska man säga. jag får på mej dom. med lite matolja så kanske det till och med går smidigt. man får ju ta ii lite och dra lite och ja. men det går. fast rutorna blir ganska sååå uttöjda och stora och jag ser ut som en bränd svart kassler med ett för litet nät. men ja jag får se om jag kommer hoch ha det på mej. men det ser såå snyggt ut på andra. men ja jag glömde och fråga vad dom hade för BMI. nog inte samma som mitt hahaha.

se om jag kan klämma mej i dom så att det kommer ut en bild:)

  


tro det eller ej men jag lyckades. men jag får ju inte äta nått för då spricker dom;).

men ha det så bäst:)




min dag idag

idag är det ingen vanlig dag. nej det är ju min dag idag. det är anna dagen idag. jag hade markerat mitt namn i kalendern med rosa överstryckningspenna så att INGEN skulle missa det. jag hade sakt till alla den här veckan att jag hade minsan namnsdag på onsdag. så idag va det ingen som glömde bort det. det va till och med en leverantör som jag ringde och hon skulle ringa tillbaka sen så hon frågade efter mitt namn. sen sa hon grattis när hon hörde att jag hette anna. det är lite kul:).

våran massör lena kom idag och även hon sa grattis till mej. så det va kul.

och ja på tal om massör åå det är ju såå skönt när hon knådar och håller på. man blir så otroligt avslappnad. och det är som att man hamnar i en annan värld ett tag. men när det är slut så känner man sig helt groggy. och sen kommer kylan. man fryser så mycket och man känner sig nästan som att man håller på och bli sjuk. och så får man dricka mycket vatten vilket jag är jätte dålig på men jag försöker. men det är sååå värt var enda krona och vi längtar redan efter att hon ska komma igen:).

idag så va det plåster på och jag gick till sågen sen så gick jag hem från sågen oxå så jag känner mej lite nyttig.

men nu ska jag kolla på morden.

men ha det såå bäst


skoskavs problem

jag har ju haft sko skav på båda hälarna från ett par skor som jag gick i typ fredagen innan globen helgen och det va sita helgen i november. så ja det är kanske två veckor. nu är höger bra så där har jag haft utan plåster ett tag. men vänster uch där har jag haft plåsten men det känndes bra i morse. gjorde inte ont när jag tröck på det men va fortfarande ett sår men med skorpa. och dum som jag va så tänkte jag att nej menjag klarar mej utan plåster. till jobbet gick bra och då gick jag ändå till sågen. på jobbet gick oxå bra men började och känna lite emot slutet av dagen. så när jag gick till bussen så gjorde det lite ont men tänkte inte på det så mycket man kan ju va lite öm och stel och det kan gå över efter ett tag. så jag hoppade av vid gudö för att gå hem. jag kom till grindstuvägen. sen gjorde det för ont. och det är nästa busshållplats. så jag fick stanna och vänta tills nån buss kom. och så länge fick jag ine vänta för dom går varge kvart:). men när jag kom hem så kollade jag och ja nu har jag ett skavsår som är som det va när jag precis fick det. så den har fått en ny start i livet kan man säga. suck. jag borde fan ha förhårdnader som stål efter alla skoskav jag har fått av pumps, jumpaskor och ridskor. men nej då det är som att den delen är gjord av tunt papper.

men jaja det är bara och plåstra på.

hehe jag kollade på avenyn och gud vad kul det va när liv pratade med kim och undrade varför hon skulle säga till marcus pappa att han är bög

-gott nytt år marcus din pappa är bög

men i morgon så ska jag plåstra min häl och gå till sågen:).

men ha det så bäst


bubblan

ja idag så va det ridning som stod på schemat(efter jobbet). och idag fick jag rida bubblan. hehe ja i början så gick de lite si och så. men när man sitter ner och kan jobba hästen bättre ja då gick det mycket bättre. jag tyckte att hon va rolig och rida en utmaning. och man måste jobba och rida hela tiden. så jag tyckte om henne. så det va kul och rida idag.

har inte gjort så mycket mer idag. vår praktikant kom idag han heter jonathan så det är lätt och komma ihåg och det gick bra för honom. han får va med och kolla på hehe.

nu har jag tagit lite kort på min älskade halsduk oxå. den är såå varm och gooo.


   

men nu ska jag ta och sova men ha det så bäst

äntligen

jag säger bara äntligen efter ca en eller två månaders funderande eller snarare suckandes så har jag sytt fast min boll som hade ramlat av min halsduk. det började ju med att jag skulle ha den och såg att en satt löst. hela min halsduk består nämligen av bollar. så jag vill ju inte att den ska ramla av så jag fick först fixa nål och tråd. tittade på jobbet hittade typ bara svart tråd och halsduken är vit. hmmm nej tack. men idag så tänkte jag nej nu jävlar ska jag laga den. leta i lägenheten efter nål och tråd omöjligt. så det fick bli och gå ner till ica och köpa det. jag säger bara det va det värt. och man vill ju kunna använda den nu när det börjar och bli lite kallt. för den är varm och då menar jag varm.

men vad är det som är sååå specielt med denna halsduk...

jo men gissa djuret????

svaret är:kanin.

ja jag vet nu kommer man få djurrättsaktivisterna på sig och typ greenpeace och djurent rätt i sammhället. men vafan den är ju jätte varm och len. den blir inte som dom som är fejk och fuskpäls alldeles äckliga och taggiga och klumpar i hoppsig i små grupper och ser ut som dredds efter typ första regnskuren. nej den här pälsen håller sig vit fin fluffig och mjuk hela tiden. den klarar regn som storm och är fin ändå och varm. och det bästa ut av allt den kliar INTE.

när jag va liten så hade jag en mössa av kanin och det va min absoluta favo mössan. jag typ till ch med sov med den. för den va såå len och go inte som mina andra gossedjur som blev skabbiga och stickiga efter ett tag. ej den här va len och go hela tiden. jag typ längtade efter att det blev kallt och man fick ha den på sig. sen va såååå fin.

hmm jag undrar vart den är idag. måtte inte nå ha slängt den. nej vi får be en gud elelr snarare till dom högre makterna att den inte är slängd.

nej nu har jag berättat om min älskade halsduk

men ha det så bäst

mälardrottningen

ja idag ska drottningen till mälardrottningen. det vill säga jag ska ut och äta med mitt jobb idag. vi ska gå på julbord. vilket jag tycker ska bli jättte kul. och jag ska inte gö samma mistag som jag har gjort dom andra åren så jag har ätit på tok för mycket och typ bara röktlax. men jag älskar lax. lax och godis det är mitt julbord och så snaps förstårs. nån besk härlig droppe eller nån skåne akvavit. smakar som aceton eller nått sånt där annat trevligt. det jag brukar undvika eller ja jag går förbisånt. och det är ju såklart potatis och alla typer av inlagda och inte inlagda siller uch. och ja alla konstiga kattmater och konstiga rörer. ser ut som nått som katten har spytt upp sen har man blandat allt sånt i en mixer kört runt där lite och sen slaffsat upp det på en tallrik och skrivit nått fint på hibreiska vad det kan va. alla typ flokasrunt det och typ bara ääälskar det. men jag går inte på sånt. nej jag äter bara sånt som jag ser och vet vad det är. och det är köttbullar lax godis och revbinspjäll. det är oxå gott. fast på nått julbord så va dom så korta att dom måste ha kommit från en kanin eller nått sånt. men dom va helt okej. efter att man har satt hela personalen på att leta efter grillkrydda:).

men ja så idag är det då dagen d. man måste ha bekvämma skor ej pumps. man måste ha lössittande byxer leggins eller mjukisar ej jeans. man måste ha vassa armbågar för att komma fram till godiset först. hehe ja eller jag brukar ta den kön först och sen matkön. man ska undvika och sätta sig längst in i nått hörn. för då kommer man aldrig ut och kan hämta mer lax. för alla tanter ska mala maten som en ko minst 30 tuggor. ja man måste ha nått löstsitande klänning eller tröja som inte är för varm för det brukar typ va 40grader i dom där lokalerna. och man ska undvika allt som sitter för taijt eller allt som är ett klimaterial. det va mina tips för att överleva ett julbord.

så ingen panik alla på en och samma gång.


kniven mot strupen

gud jag hörde nu på tv att han kocken som gör kniven mot strupen ska ner till norrtälje tilld en båten där. jag säger bara tur att jag inte har ätit där. fastdet verkade mest bara som att det va dålig sill och jag äter inte sill ändå. men det är ju inte så kul om det skulle visa sig att dom typ har råttor och kackerlakor och sånt om man har ätit där. fast nu har jag inte gjort det och om jag hade det så har jag ju inte tagit nån skada.

men vad har jag gjort igår jo jag har julpyntat. igår så stod jag på en stege halva dag och satte upp stora guld/glittriga julkuller. så man fick klättra högst upp sätta fast en kula och sen klättra ner och sen om igen. jag va ju inte lite glittrig när jag va klar. sen så pyntade jag lite på marknivå så det va skönt. sen så skulle granen in och det gick bra. men den ser ju mer död ut än levande. och så trampade jag naturligtvis sönder en lampa vad annars. så idag så gick jag till ica ch köpte lampor. och tillslut efter mycket om och men så fick jag igång dom så att det lös. men det är så trångt i vårt skyllt fönster så granen får knappt plats. och det är lite svårt och klä en gran när man bara kan stå på en sida och gö det. men jag är nöjd så det är huvudsaken. ska ta kort på det sen så att nu får se.

vad har jag gjort med jag har hoppas heidi i måndags. det gick bra hon va väldigt pigg och sprang på allt hon kunde. och såg man ett avstånd så hoppade hon av ett för tidigt. så innan hindret så fick man hålla göra halvhalter och värkligen överdriva att hon skulle vänta.men sista gången vi hoppade så dissade hon min vilka totalt och tog igen för gammal ost och hoppade typ av assa tidigt så det va bara och hänga med. men hon är ju så snäll och söt.

innan jag åkte till jobbet idags å fick jag lämna in bilen till mekonomen direkt det är lars. för han skulle fixa nån damasker som va trasig eller behövde bytas. så jag åkte till hans jobb och lämnade den och hämtade den sen efter jobbet. men han är lite orolig för tomgången att den inte går på alla cylindrar. men jag märker inte så mycket. jag märkte förut när den typ bara gick på en för då dog den i rödljusen när den va kall och ja det är ju inte så kul. men efter att han hade fixat så blev det mycket bättre men han är fortfarande inte nöjd. så han ska kolla på den på måndag hoppas att det blir bra.

men nu har jag nog inte så mycke mer och skriva

men ha det såå bäst

RSS 2.0