stegräknare

japp nu har jag köpt mej en stegräknare och den är ROSA och räknar inte bara steg utom hur långt jag har gått och länge jag har gått och hur många kalorier jag har gjort av med och det gillar vi.. jag gick hem från gudö och då blev det 6669steg och ca 300kcal. men när man tänker efter bara 300 på typ nästan 5km fan det är ju vad jag får i men på min lunch. jag förbränner typ inte ens min lunch när jag går hem och då är det tur att jag inte åt en pizza för det är mellan 1000-1500 kcal. helt sjukt. kampen emot fetman är hopplös och omöjlig och vinna över;). men det är kul i alla fall och se hur många steg man tar. och jag hade den inte på jobbet. men det som är bra oxå är att det börjar inte räkna steg fören man har gått 6steg så den räknar inte små steg utom gå steg.

jag har tagit kort på kläderna oxå som jag ska visa. jag är nöjd med mina inköp:).

filippa k klänningen





koola anna tröjan







men i morgon är det fredag och det är såå skönt

men ha det såå bäst

utmanad

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
hmmm ja då va jag 13 oj ja jag typ bodde i stallet vi flyttade till större hus och skaffade hund

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
jag jobbade på synsam. va tillsammans med jonte(vilket jag är fortfarande). mitt liv såg typ lika dant ut som nu. förutom att mette-marit och narco levde.

3) FEM SNACKS DU GILLAR
Sourcream chips. nötter, godis, chocklad och så dipp

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
typ pinsamt många jul och lucia låtar(efter alla luciafirande i stallet) sommartider, leva livet och en massa fler gt låtar. Im a barbiegirl, bad romance

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
köpa mej ett hus
en ny bil
en häst
massa kläder och handväsker
en båt

6) FEM DÅLIGA VANOR
jag hinner... fast man vet att man inte kommer och hinna
varför ja nått idag när jag kan gö det i morgon. eller jag kan ta det i morgon eller i morgon osv
att jag inte lyckats ha en shopping fri månad fast jag har sakt att den är månaden ska jag inte köpa några kläder,skor eller nått sånt.
nej den här helgen ska jag va nykter....hörde jag ett skållll
åå jag vill bara ha nått och tugga på nej men chips och chocklad

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
rida
vara med jonte
va med mina kompisar
partaaa
shoppa

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
såna där blöjbyxer
magtröja och fittkort
gult, orange och spygrönt
randigt för då ser man tjockare ut än vad man är
för korta jeans


9) FEM FAVORITLEKSAKER:
mobilen
datorn
min bil (eller kankse inte min favo men bra och ha)
plattången
min spikmatta


10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN:
alla som känner för det:)

nyttigt???

jag tror fan inte att det är nyttigt och va ute och springa. jag sprang i fredags sen tänkte jag att jag skulle springa på lördan. men jag hade ju sån jävla träningsvärk så jag kom typ knappt upp ur sängen. så jag pallade inte ute och springa då. det va nog så lagom jobbigt och gå. och trappor uch trappor dom ska vi inte ens ta upp. upp gick bra men ner. nej jag funderade typ på och sätta mej på rumpan och åka ner:). eller typ rulla ner går ju oxå bra. på söndan så va det lite bättre men inte helt bra så det blev ingen springning då eller. och igår så kände jag när jag vaknade att jag hade lite ont i huvudet men tänkte inte så mycket mer på det. sen när jag kom till jobbet så sa bertil att han började och få lite ont i halsen. okej sa anna håll dej minst 2meter ifrån mej. men typ ett tag senare så tyckte nog jag oxå att jag hade ont i halsen. när jag kom hem från stallet så hade jag ont i både huvudet och halsen. och i morse så va det inte bättre. det va bara upp sätta på tevattnet hälla i honung och be till gud. för jag har inte tid,lust eller råd och bli sjuk. och lite ont i halsen har ju inte stoppat mej för.

men nu ska jag åka till jobbet snart

ja juste min klänning har kommit får ta kort på den sen och lägga upp.

men ha det såå bäst

ja juste

det kom jag ju på att jag skulle skriva oxå. för när jag och jonte va inne i stan i lördags så såg jag en uteliggare som satt och tigde pengar( inget konstigt med det). men det konstiga va att han satt och åt jordgubbar. eee okej tänkte anna. eller först så tänkte jag inte på det men sen började jag och tänka på det. jordgubbar är fan assa dyra. kollade på ica och för en liten plastförpackning(en sån som han åt) kostade typ 15kr och det är typ 10 jordgubbar i den. det fattas bara att han sitter där på dagarna dricker champanj och jordgubbar lossas och va fattig och åker sen hem i sin lamborghini till sin lyx villa ute på djursholm. typ som hon som satt på t-centralen och såg så jävla trashig sen gick hon och bytte om på en toa och kom ut i en minkpäls och åkte hem i sin porsche till en villa på typ lidingö. när hon dog så hade ju hon hur mycket stålar som hälst. fast hon hade ju barn och allt. haha typ hej mamma få se vad du har fått i hopp idag. nej men åter till min luffare. asså han får gärna sitta och äta oxfilé om han vill. jag tänker bara om jag va uteliggare så skulle fan inte jag ha råd och sitta och äta jordgubbar mitt i april(som absolut inte är jordgubbarnas månad). det är ju inte eller så att jordgubbar är såå mättande eller. nej lite skumt tycker nog jag.

men vad vet jag nästa gång man ser honom är väll han på stureplan och sprutar ut champanj:)

men ha det såå bäst

bubblan

jaaa idag fick jag rida min favo bubblan åå jag tycker att hon är så fin och mysig som em stor cliffen i hans glans dagar:). nej men det kändes bra idag hon va fin och duktig sprang lagom fort. vi gjorde lite skänkelvikningar och sånt på trekvartslingen typ sicksak och det gick bra det går ju så jävla fort. så man hinner ju typ knappt ratta om men det är ju det som är meningen. dom småå hjälperna som man måste öva på och all bli snabbare i sina hjälper så att man inte är som nån gammal gumma. men ibladn kommer baken lite före men det är för att jag inte hinner få henne helt rak innan jag börjar flytta åt andra hållet. men jag jobbade på och tyckte att det gick bättre emot slutet:).

jag har öven vunnit en tröja på tradera en koola anna. ja jag vet jag måste sluta nu innan jag (är) en shoppaholic. men det är ju sååå kul.

men aja såhär ser den ut



men ha det såå bäst

tradera

jag har vunnit två saker på tradera. en klänning från filippa K och ett linne från svea. det är kul och vinna saker på tradera när man vet att det är äkta och att det bara är små pengar. inte att det är horibla priser för nått som man vet är falskt. därför tycker jag om och köpa svenska klädersmärken och andra oxå. men jag tycker ju om både filippa k och svea. jag funderar även på och lägga ett bud på en koola anna tröja men jag brukar gö det när det är bara minuter kvar så att man inte triggar upp priset två veckor innan.

men igår så va jag och jonte inne i stan och vi såg på alice i underlandet 3D. det va coolt. men det va tur att vi inte såg nån läskigfilm. men gud jag trodde att jag skulle bli åksjuk först men detgick bra. hehe man fick hålla i sig i stolen. sen åkte vi hem och kollade på millenium och jonte somnade inte utom han såg hela filmen och tyckte att den va bra.

här är kläderna osmjag vann:)



obs det är inte jag på bilden



men ha det såå bäst


valross premiär

japp nu så äntligen har valrossen tagit sina första tappra steg emot ett sundare liv;). för valrossen har haft premiär idag och sprungit 5km. första dagen på typ väldigt länge som jag har sprungit slutade kanse i september och har inte sprungit mer än en meter sens dess (till bussen räknas inte). det va väl som jag hade väntat mej jobbigt. men det va inte så jobbigt i benen utom i andningen fan jag kan ju inte andas normalt ibland utom jag flåsar som en flodhäst och ibland så kommer ett litet rosslande ljud när man har eller håller på och kämpar sig upp för en backa. för på slingan som jag springer är i skogen så det går ju upp och ner som en dragspel. men emot slutet så är det tre uppförsbackar efter varan och den ena är värre än den andra. och då blev det jobbigt i benen gud jag trodde att jag skulle dööö. eller kankse inte riktigt men det va jobbigt. men dom kommer när det är typ mindre än 1km kvar. men det är ju såå skönt när man är klar och man känner sig sååå duktig. så är det klapp på axeln och duktig anna...*STOLT*.

jag hade ju även min nya spring outfit på mej idag kändes riktigt bra byxerna va jätte bra. dom satt på plats hela tiden och låren behövde inte skava emot varan. eller ja det gör dom ju i alla fall men inte så att man känner det:). nej dom va jätte bra.

men nu har jag duschat och sen ska jag gö mej i ordning för jag ska möta jonte inne i stan. hmm jag skulle behöva gå till ica oxå och köpa lite mat. åå jag vill ha päron. jag har hittat en ny matdrog päron det är ju bara sååå gott.


och här kommer en bild på min outfit när jag va ute och sprang

Linne: Nike
Tröja: en gammal sunkig tröja från studenten
Byxer: nike
Svettband: WE/JL
Skor: adidas
Solisar: Dior



men ha det så bäst

ledig

i morgon är jag ledig sååå skönt. jag måste och ska ut och springa ja om det inte spöregnar eller snöar för då är det inte så kul och springa. men annars så ska jag försöka och gö det. får se hur det känns kommer säkert va jättte jobbigt. men uch nu har jag såå ont i tanden. eller snarare i hela munnen jag håller ju på och få tänder och det är inte skönt. uch det gör jätte ont. jag är ju lite van med att ha ont i munnen efter flera års tandställning men det va ju ett tag sen jag hade den. så om man ska gämföra smärtan när jag hade tandställning och smärtan nu. så är smärtan nu ingenting så det är bara och stå ut.

det händer väll inte så mycket mer. kollar på lyxfällan just nu och sen ska jag nog kolla lite mer på tv och sen är det sängen som gäller. jag känner mej bara sååå trött och jag fattar inte varför. har lixom inte gjort nått för att jag ska va såå trött.

men nu har jag inte så mycket mer och skriva

men ha det såå bäst

vår jacka

den här veckan va det första veckan på året med vår/sommar jacka. men med tröja under så klart. det har gått bra hela veckan har inte frysigt så mycket. bara när det har blåst och sånt. men annars bra. men idag när det typ blev snöstorm så va det inte kul. då va min jacka för tunn. så jag får se vad det blir för jacka i morgon. men det känns ju inte så kul för man går ju typ och längtar på att få börja använda vårjackan och när man väl kan det efter typ -20grader. nej men då kommer det mer snö och blir kallt igen..

i morgon ska jag jobba sen är jag ledig:). det ska bli skönt. jag måste börja ut och springa oxå men ja jag har ju ingen lust och springa när det snöar. nej tack.

men jag ska sätta fart i det. men nu ska jag kolla på avenyn sen är det stäääd dax med stort STÄD...

men ha det såå bäst

väska

jag har kommit på att jag skulle behöva en sommarväska. typ bara en liten som man kan ha runt halsen eller vad det nu heter när man har en axelväska. ja så kankse det heter. och den ska va liten och praktisk tänkte jag på. och inte för dyr upps där sprack det. för jag är ju lite kräsen oxå. men hmm ja jag har kollat runt. och hittade en snygg. men gud vad dom små dom är när man ska ha en liten. jag kommer aldrig få plats med det nödvändigaste som är: plånbok, smink, mobil, nycklar solglasögon med fodral. fan inte ens fodralet till solglajjjerna får ju plats. hmmm så det kommer sluta med att jag kommer och ha en liten handväska och typ en ryggsäck. haha nej jag kankse man ha solglasögonen på mej och bara kortet/korten med mej. bara ta nycklarna som jag behöver och va lite smink kan få plats. det tåls och tänka på.

för jag tänkte att jag skulle ha den typ när man ska in till grönan eller ut på stan och inte vill ha en jätte stor handväska och släpa på. men vi får sen. sen kommer nästa problem. ska man ha en svart som inte smutsen syns på. eller ska man ha en sommar vit som allt smuts syns på. ååå desssa val.

dom här har jag hittat men dom är ju väldigt lika chanel 2,55 och då vill man ju hellre ha en sån:)
det är samma handväska men en är svart och en är vit och frågan är ju förstårs VILKEN FÄRG. det smarta är(som med chanel väskan) att man anntingen kan ha den på handen eller på axeln för kedjan kan man gö kort eller lång genom att dra i den.





men jag ska fundera på är öppen för ALLLA förslag:)

men ha det sååå bäst

jobbat

ja idag så har jag jobbat. det va sista dan för carro. så det va lite sorgligt jag kommer ju och sakna henna. hon va en friskt fläkt bland oss gamlingar och vi som har möglat fast i ett hörn så kom hon som en friskt fläkt och blåste liv i en hehe:). nej hon va rolig. hon har fått jobb på synoptik i upplands-väsby och ja det bli ju en jävla skillnd för henne i resväg. det är ju nästa station så det är ju guld. men tråkigt för oss. men vi hade ändå inte kunnat erbjuda henne nått jobb hos oss.

men idag på jobbet har det vart så dött. så jag trodde att vi skulle mögla fast i varsin stol. så man fick typ resa på sig och röra sig lite för att inte stelna. vi provade lite solisar. och ja jag hittade ett par som jag tyckte om. eller det fanns många men den här fastnade jag lite extra för. men ja det finns alltid ett men. eller ja det finns två. det ena är att dom är ju lite dyra och det andra är den orange stenen jag vet inte vad jag tycker om den färgen. hmmmm men den finns ju i andra färger så jag får tänka lite.

här kommer lite bilder oxå:)










så frågan är orange sten hiss eller diss????

snart ska jag gå

ja asså inte ut och gå för det har jag redan gjort gick typ 8 km för först så gick jag fem sen gick jag tre till på slingan sen gick jag hem. nu är jag duschad och sminkad klar för att gå ner till ica eller konsum har inte bestämmt mej än. jag är lite kluven. för jag är en tvättäkta ica handlare. handlar typ endast på ica och på nått annat om det inte finns nått annat och då är det typ kris. typ som i schordbro då va jag tvungen och handla på vi för det fanns inte ica på gångavstånd. så man fick stor handla på ica maxi och små handla på vi. men här i rimbo så finns det både ica och konsum men bara det att ica ligger en lite längre bort. så jaa vad göra. synda och gå till konsum för att det är närmare eller gå till ica och va en ica handlare:). ja det är inte lätt i dagens i-land. men jag ska inte handla så mycket så jag får se.

dagens outfit

linne:H&M
shorts:H&M
tights:lindex

hmm lite för mycket H&M tycker jag nog:)



   

lite mer kort. och ja dom här va dom man såg minst sjuk ut. jonte måste ha nått konstigt ljus på sin lampa eller så är jag bara omöjlig och ta kort på(som blir bra) för jag såg typ sjukligt blek ut på vissa och på andra såg jag bara sjuk ut.

jag såg tussilago när jag va ute och gick



hehe ja jag undrar vad det är som är till salu. för till höger ligger slingan som man går på och till vänster en stor sand hög.



men aja nu ska jag ta och gö så att man gör det nån gång.

men ha det såå bäst

lördag

ja nu är det lördag och jag är ledig men ska jobba i morgon mindre kul. jonte jobbar oxå men han kommer ju hem sen. ja vad ska jag gö idag jag ska typ gå en sväng ska bara dricka upp mitt kaffe. sen ska jag ut och röra på fläsket. och ja mankanju inte säga att jonte slukade alla mina kokosbollar. men han sa inte att det va jätte äkligt eller han sa att den va god men han va sååå mätt så han orkade bara äta en och sen massa godis hmmm. jag tolkar det som att om det bara fast mina kokosbollar och ingenting alls och äta så skulle det gå men inte annars:). men det gör inte så mycket för dom smakar ju inte som vanliga kokosbollar. men så är det om man ska försöka och leva på den nyttiga sidan...

sen ska jag ner till ica och köpa lite mat. få se vad dte bli jag ska gö middag men jag tror att det blir nån sallad. men jonte önskade sig pasta i den så jag får nog köpa det till honom oxå. så att han bli glad.

men nu ska jag ta och sätta lite fart

men ha det såå bäst

avslutar med en sommarbild:)


god morgon

ja nu är jag uppe och jag ska ta bussen till bussen:). men jag va uppe lika tidigt som om jag skulle gå. men jag pallade inte gå idag efter som jag ska till jonte och har lite packning då. men efter som jag va uppe tididgt så hinner jag skriva lite. ja jonte kom inte hem till mej igår utom han åkte till rimbo men det va ju smartas. hehe men det är närmare till mej från globen;). men jag ska ta med mina kokosbollar idag se om her kräsen jag äter bara om det är chockladbollar tycker om dom. annars så får jag ju jätte många för mej själv:). har lovat bort en till mamma oxå. det va för att jag fick låna eller fick jag den. jag tror att jag fick den men aja. i alla fall jag fick en liten mal eller vad det heter så att jag kunde mala mandlarna. hetter det verkligen mal. hmm måste jag ta reda på. jo för det står ju malda mandlar så måste ju den oxå heta nått sånt. men aja.

vad händer idag då jooo åååå massören lena kommer till oss åååå jag längtar redan. det är ju bara såååå skönt.

men oj vad klockan blev mycket jag måste ju typ gå snart men ha det sååå bäst

nu har jag gjort "nyttigt"godis

ja nu är jag klar med min bakning och jag har städat för det blir ju lika smutsigt som om en orkan har rört runt. typ kokos och nötter och ja allt överallt. men det gick ändå ganska så smidigt. och jag har provsmakat lite och jag tyckte att dom va goda. det är ju inte som riktiga kokosbollar men dom är nyttigare:). jonte är jut nu på match det är hockey djurgården emot hv71. men jag vet inte om han kommer hem till mej sen eller om han åker hem till rimbo. men ska skicka ett sms sen och kolla.

sen har jag inte gjort så mycket mer idag typ bara jobbat. och sen bakat och så måste jag packa för jag ska hem till jonte i morgon. men nu så kollar jag på ett program där det är en mamma som har 14barn och 8är tvillingar. ja jag vet inte om man ska skratta eller gråta. jag kan förstå att man älskar barn och vill ha många och att det inte va meningen att få 8 barn samtidigt. men ja hon har ju svårt med dom 6 hon hade redan innan och det blir ju inte bättre med 8 till. hon har ju gjort/fått alla genom konstgjord befruktning men hon hade en man men kännde inte att hon va kär i honom utom hon ville bara bli mamma. hmm ja jag vet inte vad man ska säga om det. det känns bara lite konstigt. hon vet ju vem donatorn är för det är en nära vänn till henne observera nära. hon pratar om honom som om hon har kollat på en snygg bil som hon vill ha. eller som hon har. hehe barnens manliga förebild är deras advokat som kommer på besök.

nej men nu ska jag sätta fart men ha det såå bäst.

Cashewsnötbollar



kokosbollarna



senildement

jag tror att jag håller på och bli senil. i söndags höll jag på och leta efter min väst och jag letade så jag trodde att jag skulle bli galen. sen när jag kom till jobbet så låg den på min hylla. sen så åkte jag bilen hem till mamma och pappa för att det skulle bytas däck. så hade jag stannat bilen på uppfatsen så började han prata med mej om min cykelnyckel och om att bilen låter konstigt och allt sånt. så jag gick sen in i huset. så skulle mamma köra mej ner till stationen så att jag kunde ta tåget hem. så gick vi ut till mammas bil och så skulle jag bara av reflex kolla så att jag hade låst bildörren. vips så gick den upp. ja den va inte låst. okej ska ta upp nyckeln och den ligger inte i min jacka. anna springer in i panik och hittar den inte och jag gav den inte till pappa för han har en egen nyckel. så litade jag i min påse som jag hade och där låg den. hmmm när la jag den där.

så det är bara en början få väll snart skriva upp allt på papper så att jag inte glömmer bort mej själv nån stans. typ kom i håg... mej själv.

nu håller jag på och förbereder mej för att jag ska ta och baka i morgon. jag ska gö nyttiga cocosbollar. och då tänker du säker hahahahaha jätte kul. typ som chips light... nej nej det är bara dadlar och sånt. enligt anna skippers recept. så det ska bli spännande. men det är inget man gör bara sådär för det ska ligga i blöt i minst 8 timmar så man får inte ha bråttom.


Energikokosbollar för snabb återhämtning

Ingredienser:

  • 1 dl malda mandlar
  • 1 dl malda valnötter
  • 2 dl dadlar blötlagda
  • 2 dl katrinplommon blötlagda
  • 2 dl kokosflingor (Spara 0,5 dl att rulla bollarna i )
  • 1 tsk kanel

Gör så här:

  1. Mal eller hacka nötterna i en mixer.
  2. Mixa ned dadlar och katrinplommon, lite i taget.
  3. Mixa ned kokosflingorna lite taget.
  4. Tillsätt kanelen.
  5. Forma smeten till runda bollar och rulla i kokos.

Håller i kylskåp ca 10 dagar.

Cashewsnötbollar

Ingredienser:

  • 2 dl cashewnötter
  • 1,5 dl russin
  • 1,5 dl dadlar
  • 1 dl riven kokos

Gör så här:

  1. Blötlägg cashewnötter i en skål och russin och dadlar i en annan skål i åtta timmar.
  2. Mixa hälften av cashewnötterna och dadlarna till en tjock kräm (använd blötläggningsvattnet från frukterna)
  3. Hacka återstående cashewnötter och blanda i krämen tillsammans med russin.
  4. Forma till bollar och rulla i kokos.

*Skulle några bollar bli över är de perfekta att frysas in.


haha ja det är nog ingen risk att nån skulle bli över om jag känner mej själv

men ha det såå bäst


gud

ja vad ska man säga

jag säger nog bara men gud vad långt mitt hår är. fan jag måste kankse ta och klippa mej snart???




en fundering

jag har kommit in i funderingarnas värld idag. eller inte bara idag utom en tid. jag hade en vän när jag va liten. det va typ 93.(den som är bra på matte kan ju räkna ut hur liten jag va då) men jag vet att det va runt 93 för jag kollade i en skolkatalog och då va hon med. hon hette lova eller jag hoppas att hon fortfarande heter det. hon bodde på vår gata typ nästan grannar med oss. bara ett hus emellan. och vi lekte jätte mycket kommer jag ihåg och hade jätte kul. sen en dag så va dom bara borta. det va under ett lov så vi trodde att dom hade åkt på semester. men det blev en väldigt lång semester för dom kom aldrig tillbaka. och hon kom inte till skolan sen eller när den började utom hela familjen va borta. dom hade bara dragit. det konstiga va oxå att alla möbler stod kvar till och med en skål med popcorn på vardagsrums bordet. men familjen va borta och med det så va lova borta.

jag har funderat länge till och från vart dom tog vägen. vad hände med lova. vart är hon nu. och alla såna tankar. det skulle va så kul och hitta henne igen och fråga hur det är och vad det va som hände. jag har kollat på facebook men hon finns inte med.

men nångång så kankse jag hittar henne och får svar:).

tillsdess så får jag fundera på

men ha det såå bäst

trööttttt

uch vad trött jag är just nu. fattar inte riktigt varför men kan bara konstatera att jag är jättte trött. har jobbat idag som vanligt inget roligt på jobbet. men en va sjuk så det betyder att vi som är där får jobba lite extra. men ja då går i alla fall dagen fort. i morgon ska va ha morgon möte och börjar kl:08:00 jätte kul (not). och efter som jag har djävulen på min sida (som vanligt) så ska jag jobba till 19:00. men det äe bara bit ihop eller bryt ihop. jag måste prova mina ridkläder oxå som jag har tvättat och se vilka jag fortfarande kan ha. hehe ja jag rensar ju inte så ofta. så jag kan tänka mej att det är lite kläder som har krymt (för det är inte så att jag har växt) nej det är kläderna som har krympt. det är nått med luften där nere långst ner i skåpet som får kläderna och dra i hopp sig till barnkläder. det är konstigt det där. så det är mitt nästa projekt. få nu ligger kläderna i en hög. ja och jag ville ju absolut inte prova dom innan dom va tvättade för det va typ hår, lera och smuts och sånt så nej först tvätt sen prova. för det blir bara så att man tvättar dom kläder som man anväder mest typ två t-shirtar och två fleectröjer. det blir aldrg att man gräver sig ner.

men nu ska jag ta och föna håret och så får jag se om jag pallar prova kläder idag eller om jag tar det nån annan dag.

men ha det såå bäst

nu så

ja nu så har jag köpte mej ett par spring byxer. det blev ett par nike lite leggins aktiga. dom va inte så dyra så jag tror att det va bra. jag va lite sugen på att ut oh springa idag men jag kom på att jag va tvungen och tvätta så det blev det i stället. jag har tagit hem typ två soppsäcker med ridkläder som behövdes tvätta och för att det inte skulle bli stående i hallen i typ 2veckor och lukta häst så a det bäst och ta tag i det direkt:).  så nu är det tvättat så det känns bra. har tvättat typ alla tröjer och sånt. ridbyxer jackor och benlindor. det är bara schabraken kvar men dom ska jag ta sen.

i morgon ska jag till stallet. det blir nog att åka med mamma dit och åka buss hem för jag ska inte rida utom bara fixa allt och pussa på honom.

men nu ska jag ta och kolla på tv men ha det såå bäst

ja juste

ja närj ag städade fick ju trixie (fast nu blir jag lite fundersam på om den inte hette dixie) men aja struntsamma. i alla fall nu trixie/dixie och cazmina åka i sopperna. dom har ståt i mitt skåp ja jag vet inte hur länge. väldigt länga. cazmina va marias (den vita) och trixie/dixie va min(den gröna). vi lekte med dom när vi va små. och jag va med på käpphäst tävlingar. sen när tävlingen va klar så stälde man bara in den i skåpet. men det va nå gång vi skulle ha tävlingar med dom och jag va med i us. så jag va med och höll i dom så va det nån som skulle låna den. så jag tog hem den och fixade till den lite. haha hur det nu är möjligt efter som den är grön och jätte ful men ändå. så skulle jag sen cykla med den till stallet. och hade den i en påse på styret kankse inte jätte smart. men jag klarade det jätte länge ända till grusvägen. sen pang så kom pinnen i ekrarna och det blev tvärnit och jag flög. min första tanke va hjälp hoppas ingen såg mej. min andra tanke va(efter ett tag) snälla kan inte nån ha set mej. för jag va som en knut med cykeln. men jag kom loss och till stallet:)hmmm jag undrar om det va den gången som min handbroms gick sönder eller om det va nån annan gång..

men det va min käpphäst story:)..

R.I.P cazmina och trixie/dixie




shopping i haninge

ja jag åkte ju till haninge för att köpa mej ett lås och för att köpa byxer som jag ska ha och springa i. jag gick in på stadium hittade inge bra byxer gick in på intersport hittade inga bra där eller. men där emot så hittade jag en massa annat som jag köpte. nämligen en ny fleectröja svart. för den som jag har är vit och jag är lite trött på att min mamma klagar på att det är såå skittig. ja vist kanjag hålla med om att den är mer grå än vit. så därför blev det en svart Mc Kilney fleectröja. sen hittade jag en grå puma tröja en såndär tjock och skön. sen hittade jag en puma T-shirt. så dom köpte jag. sen fick jag gå ut från intersport för att inte köpa mer. sen gick jag till clas ohlson där jag köpte lås, soppsäcker och lite galger. sen fick jag åka till stallet så att jag inte skulle köpa mer:)

sen i stallet så fixade jag allt till diamant och pussade på honom. och fortsatte operation ta bort all päls. men det är fortfarande masssor kvar som ska bort. sen så fick jag städa i mitt skåp och jag kan säga att det behövdes fy fan va mycket skit jag hade där. madde ska flytta in i mitt skåp så det är därför det är sån städ mani. så jag tog typ hem allt för tvättning medan jag ändå höll på. det är typ 4 schabrak med matchande benlindor, ponny boots ,träns och ja allt sånt. och så min samling på ridstrumpor. jag tog hem alla. jag tror inte att jag har tvättat nått par nån gång. men det va ju en del kankse 40st varav 39 har hål på hälen:). men nu är det så rent och fins. sen åkte jag hem med det och nu står det i min hall i väntan på att bli tvättat:).

men snart kommer jonte hit vi ska kolla på film och jag har köpt glass. ja jag vet jag bantar och ska inte äta sånt men det är ju sååååå gottttt....

diamant som blinkar när jag tar kort



diamant



jag har typ halva diamant på min tröja



min nya Mc Kinley tröja



igen



puma tröjan



igen



puma T-shirten



och den igen



mot haninge

ja nu är jag redo för att åka till haninge för det är ju såå långt eller inte. men jag ska till stallet sen. och jag är fortfarande glad för att min bil startar så det blir bil idag. hehe känns nästan som när man tog körkort man ville bara ut och köra direkt och det gjorde jag oxå. jag hade en bil klar när jag kom hem med körkortet i hand:). men jag ska i alla fall till haninge nu och köpa mej en ny spring outfit. men jag vill ju inte att det ska kosta för mycket för jag vet inte hur mycket(lite) jag kommer och springa. menjag behöver i alla fall ett par spring byxer. eller vad det nu heter. sen ska jag till stallet och pussa på diamant. sen blir det hem hoppa in i duschen för sen kommer jonte hit. jag misstänker att han inte vill ha en puss av mer direkt efter att jag har pussat på diamant;). och jag ska fortsätta min borstning och min kampanj ta bort hår från diamant. och efter det så brukar vi va lika håriga:).

men ja nu ska jag ta och åka men ha det såå bäst

ösmo

idag va jag i ösmo. jag tog bilen. det kändes lite konstigt typ ovant och lyxigt. det va bara och hoppain i bilen och åka. inte behöva tänka på tåg eller buss eller nått sånt. kändes lite konstigt oxå efter som jag inte har kört på ett tag. uch man blir typ osäker men så fort man kommit ut på vägen så kändes det hur bra som hälst:). så jag åkte ner till stallet och fixade med diamant.
han känner sig nog lite ensam för så fort jag kom in i boxen så typ kastade han sig med huvudet i man famn. och så vill han att man ska klappa och pussa på honom. så fort man försöker och ta sig ur hans famn för att ta av täcket så följer han efter med huvudet. men han är så sött. men jag hade inte tid och stå så länge för jag skulle hem. men jag han stå ett litet tag. sen så mockade jag och fixade allt. sen så borstade jag på honom. jag säger bara gud vad han fäller. helt sjukt. jag skulle börja borsta det va bara och släppa den iden och börja med skrapan. sen efter att man hade kört med den som en dåre. så kunde man börja och borsta.

men när man va klar så va man lika hårig som diamant:).

sen så åkte jag till mamma och pappa. där va lena och tommy. det va trevligt och det serverades mat. typ nått kött och potatisgratäng mycket gott. jag åt för mycket som vanligt;). sen va det glass som efterrätt. och jag va nykter efter som jag körde bil.

men nu är jag hemma och har pratat i telefon med jonte. känns bra att han kommer i morgon för jag saknar honom. vi har ju inte setts på ett par dar så då gör man ju det. men nu ska jag kolla lite på tv. i morgon ska jag till stallet ska borsta lite extra på diamant och så ska jag till haninge innan och köpa mej en ny springdräkt:).

kan va bra och ha till mitt nya liv.

min outfit va
skjortklänning från H&M
leggins från topeco











hehe diamant tappar lite hår



jonathan hade lite tråkigt och ritade denna teckning till mej:)



men ha det såå bäst

hemma igen

ja nu är jag hemma igen efter mitt besök i stallet. ja det är ju inte så ansträngande efter som han har boxvila. och bara står inne. så det är bara och mocka ge honom mat göra i ordning mat och borsta. gud vad han tappar hår. så innan jag kunde borsta så fick jag ta skrapan och ta bort massa hår. men bara det att när man är klar så ser man ju typ ut som diamant för allt hår fastnar ju på en själv. men han tyckte att det va skönt han kan ju inte va ute och rulla sig bort allt hår.

sen så pratade jag lite med madde oxå det va kul. vi ventilerade oss lite om våra kännslor för vår kompis som det inte riktigt känns som att vi känner. eller ja det döljs lite saker för oss som känns lite konstigt men men. det har säkert en naturligförklaring eller kankse inte vad vet jag. sen åkte jag hem och nu är jag hemma. men jag åkte buss från stallet och till stationen. och bussen ska åka ösmo runt och det är inte så stort eller svårt och hitta men ja bussen körde fel. eller han struntade i och köra ösmo runt utom körde rakavägen till ösmo centrum och stannade där. så jag fick gå till stationen.

men igår så va jag på fest i hagsätre. det va en kompis till lena som fyllde 24 år. så jag va där. det va kul alla va på gott humör och vi va inte så många så det va kul. det togs en del kort men ja det är ju typ hälften som blir bra. sen blåste vi upp lite ballonger och sånt. och jag som är väldigt bra på irriterande ljud börjdade direkt med dom när jag fick en ballong i handen:). sen så åkte jag hem. hem resan gick bra tills jag somnade på bussen och vaknade upp i jordbrostation hehe upps. jag brukar inte somna på bussar utom jag brukar hålla mej vaken eller bara blunda och lyssna så att jag kommer av. men nej jag somnade och sov såå gott tills jag vaknade upp och ba fan. men det va inte så mycket och göra. det va bara och sitta kvar på bussen för den åker ju tillbaka sen. så fick jag hålla mej vaken då och hoppa av i brandis. men gud vad trött jag va när jag kom hem..

men gårdagens outfit va väldigt enkel. bara en klänning från H&M för 49,90:- vilket kapp måste jag ju bara säga.
sen hade jag leggins och mina röda pumps och lite smycken. men som sakt va enkelt men snyggt tyckte jag.



det kommer mer bilder men jag orkar inte lägga upp dom nu. för jag tänkte gå ut och gå en sväng.

men ha det såå bäst

så nu blir det lite bilder från igår.

                 










     

så nu är det lite bilder oxå




nu ÄR DET VÅR

japp nu är det verkligen VÅR. och det jag inte för att snön har börjat och töa eller för att det regnar i ställer för att snöa. eller för att folk har tunnare jackor på sig. eller för att snöbergen har förvandlats till döda haven. nej jag vet det för att nu startar min bil. japp nu har den vaknat ur sin idé. den behövde bara pappa lite morr i örat och bensin så vippps så startade den såå glatt så. och det va bäst för den. så nu är våren på g. och jag har en fungerande bil igen. måste bara åka och tanka innan jag ska bege mej nånstans:).

sen har jag vart ute och gått oxå. och det va varmt och skönt. goose jackan byttes ut till peak vår jackan. åå det är oxå så skönt och ha på sig nått tunt och inte frysa så mycket utom man kan gå sig varm och slippa släpa på en halv björn för att hålla sig varm.




måste ner till ica oxå och köpa lite päron... ja och lite annat oxå:)

men ha det såå bäst

jaha

ja nu är man vaken och väntar på att pappa ska komma. eller ja han ska komma om en typ timme. vi ska försöka och få igång min bil som har gått i idé. på ett vis så förstår jag den. det skulle jag oxå gö om jag stod ute hela vintern. men samtidigt så är det lite jobbigt och åka buss som ensam person 22:05 från ösmo på bussen 847 till vh. och jag slutar lixom rida 21:00 så ja det är ju en timmes väntan. inte så där jätte kul då. men nu så. nu ska vi försöka och få igång det där gamla skrället.

men vad ska vi hitta på inna det. hmm ja det skulle ju behövad städas. uch vad TRÅKIGT.

men nu ska jag i alla fall först dricka upp mitt kaffe.


ledig

ja nu är jag ledig... skönt. och jag är ledig tills på tisdag. så det ska bli jätte skönt. jag ska ha hästen lite så jag får åka ner till stallet men det är ju bara skönt och kul. sen i morgon ska pappa komma i och vi ska försöka och få igång min bil. hmm ja det ska bli spännande och se hur det går. men jag hoppas att det kommer och gå bra. uch jag känner mej sååå trött. så jag ska borra nej mej under ett täcke snart och försöka och inte somna.

va hemma hos jonte igår oxå det va mysigt. vi hade ju inte sets på ett tag så man hade ju saknat honom lite. jag hade köpt godis till honom oxå så då blev han glad. hehe och ja jag hjälpte honom och äta upp det:).

jag va ute igår oxå och provflög med kvasten men ja det gick ... sådär kan man ju säga



men ha det så bäst

RSS 2.0