Beröm

Det är alltid lika kul när man får beröm eller när någon kommer fram till en och har uppmärksammat en. Det hände idag på gymmet. Jag gick på ett prformance pass och som vanligt så va passet uppdelat i olika block. Och block ett va 12min jobb. Då skulle vi göra två olika övningar som va frivändning med 10 kilos platta och en superman rocks.  Det är ev övning där man ligger som en banan på marken och gungar fram och tillbaka. Vi skulle göra följande reps 10-8-6-4-6-8-10 som en pyramid och sen ner igen. Så fort och så längst vi hann på 12 min. Mellan varje sett skulle vi göra 5 burpees. Så först 10 frivöndningar 10 gungandes och sen 5 burpees innan man gick vidare till 8. Jag hann med att gå till 10  köra den två gånger och sen vända tillbaka till 8 nr 2 igen. 

När detta va klart så kom min granne sen fram till mig och berömde mig för hur grymt snabb jag hade vart och bara hade köttat på. Då blev jag verkligen jätte glad :). Sen delade vi upp och två och två och körde en rodd tävling. Vi skulle ro 200 m och sen skulle nästa ro 200m och sen byta tillbaka igen. Så långt och så snabbt som möjligt under 8 min. Sjukt jobbigt. 

På jobbet gick det bra. Men det va mycket att göra. Men inte lika galet som i måndags men ändå en hel del att göra. Men det är ju såklart kul. Dagen går sjukt fort. Wips säger det bara så är set dax för lunch, fika och sen hemgång. 

Men nu blir det snart till att sova men ha det såå bäst. 

Mycket

det har vart sjukt mycket att göra dom här två dagarna På jobbet. Vi är bara tre st på plats bara för att Ninna har semester hon är nere i England och träffar på sina barn och har det bra. 
 
Men igår efter jobbet så va jag nere i stallet och red min lektion. Jag fck rida Iran som förra gången. Jag blev mycket glad och skuttar glatt till boxen och möts av ett nått grått lermonster som står i Irans Box. Jaha ja tur att jag va ute i god tid. Det va bara att börja borsta. Efter ca 30 min så va vi precis lika grå båda två. Det knastrade i munnen av lera och damm och jag hade lera som irriterade i ögat. Så va vi va två dammiga monster som gick ner. Men det är så det här I dom hör lerperioderna. Men lektionen gick mycket bra. Han är en mycket trevlig häst som ser ut som en typisk ponnyhäst ;). Han kan inte sådär super mycket. Men han försöker och han är väldigt söt och det kan man komma långt på. 
 
Idag så började jag med att köra ett transformance pass på sats zenit. Det va en del nya övningar som va både jobbiga och roliga. Sen blev det att åka till jobbet och kriga. men det va som sakt va mycket att göra både idag och igår. Det är såklart jätte kul. Men det blir lite små stressigt när man känner att man inte riktigt hinner med allt som man vill hinna med. Men det får man göra sen när det blir lugnare. Men det är jobbigt när det är så mycket att man känner att man knappt hinner att gå på toa. Men annars så är det bara kul när det är mycket att göra och när man framförallt säljer bra. 
 
Jag jobbade till 19 och efter 18 så va det lugnt och skönt. Så jag hanu stänga ner butiken i lugn och ro. Efter jobbet så blev det att åka hem och så bestämde jag mig snabbt för att jag behövde komma ut och terapispringa en runda. Det blev ett kortare intervall pass på ca35 min. Men det betyder inte att det är 35 min mjuktempo. Nej nej. Det blev mycket korta och snabba intervaller så att pulsen kom upp och det va snabbt oxå. Efter passet så känns det alltid bara såå bra. det är verkligen så skönt efteråt. När Man kommer hem och känner sig bara så mycket piggare.
 
men nu blir det att ta det lugnt och skönt i soffan med gott samvete =) 
 

Återbesök

Inget är som väntans tider. Ska bli spännande och se om man får ta bilen med sig hem. Eller om det bara är att lämna den här och ta bussen hem. 




Söndags träning

Jag vaknade upp oförskämt pigg i morse kl:08:00. Jag slog upp ögonen och hörde varken regnet smarta emot rutan eller vinden vina utanför. Så jag bestämde mig mycket fort för att idag skulle jag ut och springa i skogen. Så jag ät en lättare frukost och kollade på Nyhetsmorgon. Och när frukosten va uppäten under lugn och ro och hade fått komma ner en bit i magen. Ja då va det dax. Det va bara på med springkläderna och att sen ge sig ut. Jag hade redan bestämt mig för att jag ville springa i skogen. Det gäller att passa på medan man fortfarande kan göra det. Och framför allt dom få dagar man kan göra det. För det kommer att komma en tid då man inte kan springa i skogen även om det är ljust. 

Men jag kände att jag ville springa lite längre. Jag kan kommit på mig själv med att vilja springa längre än bara min runda i skogen. Jag lägger ofta på en extra runda. Eller springa en längre väg dit och eller en längre väg hem. Eller helst båda delarna. Jag vet inte varför men det är oftare som jag springer längre sträckor när jag är ute. Det är som att det inte räcker med 6 km utom jag vill komma upp till ca 10 km eller helst lite längre. Galet ja jag vet. 

Men så idag va inget undantag jag tog en längre runda till skogen sprang min runda i skogen och tog den längre rundan hem oxå. Men det va bara såå skönt att få komma ut och få upp pulsen lite och bara få känna mjukt underlag under fötterna. Ja och på vissa ställen va det betydligt mjukare och lerigare än va det va på andra ställen. Men men det är så det är att springa i skogen såhär års. 

Vad har jag mer gjort idag. Jo jag har gjort matlådor för nästa vecka. Och sen har jag hunnit med att ta det lite lugnt oxå. Och sen blev det att åka till sats och köra ett bodycombat och bodybalance pass. Combaten va svettig och jobbig. Den blir bara jobbigare och jobbigare ju mer jag lär mig övningarna och i vilken ordning dom kommer i. Så då kan jag tänka mindre och ta i mer. Så ja då blir det automatiskt jobbigare. Och balansen va precis så skön och mysig som den ska vara. 

Men nu är jag på g hem för att äta och sen dö i soffan. Jag är såå galet hungrig. Kommer typ att gå lös på hela kylskåpet när jag kommer hem. 

Springa springa




Drinkkväll

gårdagens drinkkväll va ju bara såå helt fantastisk rolig. Det bjöds på tre mycket goda drinkar. Och vi va många som kunde komma så det va jätte roligt. Det va fullt hus hos Elin. det blev mycket seriösa och mindre seriösa diskutioner. Jag hade bakat raw food mockarutor och alla tyckte att dom va jätte goda. Alla små rutor gick åt och jag hade bara matlådan med mig hem sen ;). Vi drack tre olika drinkar och den första va en dry martini, andra va en mjölk drink som hette mamma mu. Den va super duper god. Min kommentar va att man kan dricka den till frukost. Den va jätte lätt och göra. Det va bara likör 43 och mjölk. Tredje drinken kommer jag inte ihåg va den hete med god va den och det va hallon i den. Sen när alla drinkar va uppdruckna så fick vi ett samtal från Bertil villans pappa och min chef att dom inviger deras nya bubbelpool och undrar om inte vi vill komma. Så vi bestämde oss för att åka och vålderstiget dom.                                                                                                                                                     Haha det va mycket trevligt. Jag har aldrig vart hemma hos Bertil så det va kul och se hur han har det och hur han bor. Sen va det då dax att hoppa ner i pluret. det va så varmt och skönt. jag vet inte hur länge vi låg där. Men det va så att vi hann dricka en drink och förvandlas till ett russin ;). Det va nästan så att man började att frysa lite emot slutet oxå. Men jag är ju ganska så frusen av mig oxå. Sen när vi alla såg ut som russin så blev det att kliva upp duscha av oss och sen blev det att åka hem. Jag och Elin tog sällskap eftersom vi bor åt samma håll. Det är alltid trevligt att få sällskap. Men det va en mycket glad men väldigt trött Carlsson som kom hem och typ däckade på en gång. Jag gick och la mig vid tre och somnade på en gång.     








 

Träningen

Träningen är avslutad och jag sitter nu och äter lunch. Men idag så bestod träningen av ett Cross training Pass. Idag så va passet indelat i olika block. det första blocket så va det 4x40 sek x4 Varv. Första 40 sek bestod ut av armhövningar, andra 40 sek va rodd med skivstång, tredje 40 sek va squat med skivstång sista 40 sek va vandrande armhövningar. Sen gjorde vi det här 4 gånger. Andra blocket hade samma upplägg men med andra övningar. som va clean and squat med skivstång, axelpress med viktplatta, push press med skivstång och sen burpees. även dessa gjorde vi 4 varv. Sista blocket skulle vi dela upp oxh två och två och göra en massa övningar som jag knappt kan varken skriva ut vad dom heter eller beskriva. Men jobbiga va dom ;). 
 
Men nu är det gröt lunch med en massa kaffe. Jag höll typ på att somna på bussen hem. Men jag känner bara att det va tur att jag va ute och sprang igår. För idag vill jag inte ut och springa usch det är ett sånt äckligt väder. Nej träningen är avklarad inomhus och det känns bara såå bra. I kväll är det drinkkväll med bästa brudarna som står på schemat. Temat är rosa och vi får se vad det bjuds på för spännande drinkar till det ikväll. Jag har bakat raw food mockarutor som jag tänkte ta med mig. Jag hoppas att dom kommer att tycka om dom =). 
 
 

Äntligen fredag

Idag har vi äntligen haft fredag. Ja för den är ju snart slut. Men fredagar är alltid fredagar. Det är lite som att man har köpt den där godispåsen med bara en massa gott godis. Man går fram till kassan betalar och går ut från affären. Lite så är en fredag. Man har nått att se framm emot. Man har hela helgen framför sig att bara vara ledig och att bara få njuta av. Och om vi då går tillbaka till den där godispåsen igen. Så är du på väg hem med den. Du ser verkligen fram emot att få mysa ner sig i soffan under den där filten med en grymt bra film på tv. Det är fredag. Medan söndag är mer när man har ätit upp den där godispåsen under den första timmen under filmen. Du ligger fortfarande i soffan under den där filten. Men nu mår du mest illa. Du är bara sådär jobbigt, obehagligt och illamående mätt. Det är söndag. 

Men ja vad har jag då gjort idag. Jo jag började min morgon på gymmet. Jag va där i god tid så jag hade tid till att köra lite på gymmet innan passet började. Jag körde lite squat med ketterbells, axelpress med ketterbell och rodd med skivstång. Sen körde jag även bulgariska utfall med en ketterbells i varje hand. Bulgariska utfall är värkligen en grym övning. Det tar rejält i rumpan. Sen blev det att köra ett Grit strength pass. Det va tungt, jobbigt men galet roligt. Efter detta så blev det att åka till jobbet och kriga. Det va lagom mycket och göra. Det va en lagom ström av människor. Vi sålde bra och det är kul. Den här veckan har vart en mycket bra vecka och det är alltid sjukt roligt. 

Men usch det har vart ett sånt omysigt väder. Det typ blåser storm och regnar diagonalt i sidled. Inte kul. Men på jag tyckte att när jag gick från bussen och hem att det kändes lite bättre. Det regnade inte och jag tyckte inte alls att det blåset så mycket. Eller så berodde det på att jag hade min höstjackan, mössa och vantar på mig. För jag bestämde mig snabbt för att ge mig ut och springa en runda. Eller nja först så ville jag bara dö i soffan för att jag va så trött. Men så tänkte jag på hur mycket bättre det skulle kännas att få dö i soffan efter att man har vart ute och sprungit. Så tänkte jag att okej jag kan ta en kort runda. För en kort runda är bättre än ingen runda alls. Så det va bara att dessa om och att ge sig ut. 

Men det va ett otroligt omysigt väder. Det regnade småspik och blåste motvind typ konstant. Men jag krigade på och kände mig faxist oförskämt pigg och fräsch i kroppen. Inga krampor eller känningar över huvudtaget. Så härligt. Dock ja ju vädret mindre härligt. Men det va bara att springa på. Det blev att springa en runda på 1 mil och det kändes grymt bra. Man känner sig så nöjd sen när man kommer hem. Men nu blir det att sova så att man orkar upp i morgon. 
















Rosa dag

Vi är ju inne i oktober månad som är den rosa månaden och för den som har levt på mars fram till idag så kan jag meddela att den rosa månaden betyder bröst cancer månaden. Eller rosa bandetsmånad kan man oxå säga. Sats har lite olika produkter så om man köper så dom så går x-antal kr till rosa bandet. Och idag så hade dom en extra rosa dag i den rosa månaden. För alla deltagare som gick på ett 30 min pass så skänkte sats 10 kr. Sen fick man väldigt gärna klä sig i rosa oxå. Jag kände mig som en lite extra god människa idag när jag skuttade ( släpade ) mig in på sats för att köra ett 30 mins Grit cardio pass. Jag hade ju såklart tänkt till med min outfit idag oxå. Jag hade mitt chockrosa linne med mina svarta taijts med rosa detaljer. Jag hade till och med rosa strumpor på mig. 

Så jag fick inte bara ett träningspass att chocka kroppen med 07:00. Utom jag bidrog oxå till en god sak. Sen har jag även köpt en handduk på sats och då gick x-antal kr till rosa bandet. Sen har jag även såklart köpt ett rosa band som jag har på mig jacka. Just bröst cancer ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Eller varmt låter kanske låter fel. För det är ju ett ut av dom värsta beskeden som man kan få. Det är verkligen inte ett besked som man önskar nån. Och det är som en kall dusch. Men jag känner att för mig så ger jag gärna några kr extra just till bröstcancer fonden. Men det är nått som ligger mig nära. Min farmor har nämligen haft bröstcancer i båda brösten med 10 års mellanrum. Och det är ju ärftligt. Så ibland när jag tänker på det så känns det vara som att jag går och väntar på att just jag oxå ska få det där beskedet. 

Ja det är ju inget som jag går och grubblar på varje dag. Men det är nått som jag brukar tänka på lite extra såhär under oktober månad. Men det finns ju saker som man kan göra för att undvika det. Och det är ju såklart att inte röka, att röra på sig regelbundet och så klart kosten. Att äta så bra och så ren mat som möjligt. Men framför allt att inte röka och att dricka i måttliga mångder och att inte över konsumera. Nog pratat om detta tråkiga men så otroligt viktiga ämne. Nu blir det att dricka upp mitt te och sen till att sova. 

Springa

Har för första gången sprungit från mitt jobb i Tyresö och hem till Haninge. Innan jag gav mig iväg så tänkte jag hur långt kan det va egentligen. Svaret va 12 km. Det är inte alls så farligt. Utom en bra runda. Jag hoppas att jag kommer att springa den rundan hem flera gånger. Men det är inte alltid lätt och få till. Det krävs lite planering. Man ska ha rätt kläder med sig till jobbet och så lite kläder som möjligt hem sen från jobbet. Men ändå så att man kan ta sig till jobbet nästa dag. 

Men idag så passade det mycket bra. För vi hade en morgon kurs i centrum. Så vi skulle ses kl 08:30. Vi jag hann inte åka till gymmet innan. Utom bestämde mig ganska så fort att det va dax för dagen d. Dagen då jag skulle ta och springa hem från jobbet. Men jag började med att gå från mig till sågen. Det är ca 4 km. En ganska skön morgon promenix. Men innan jag kunde springa hem så blev det att kriga jobbet till kl:19:00. Dagen gick fort. Det va lagom mycket att göra och vi sålde bra så det är super kul. Men mitt under min lunch så gick strömmen i hela centrum och i typ halva Tyresö. Rätt som det va när jag va inne på h&m så gick strömmen. Haha det va ju bara tur att man inte stod i en provhytt med byxorna halvt nerdragna ;). Det va bara att gå till jobbet och sitt där och va ta ut både tiden och på att strömmen skulle komma tillbaka. Man kan ju typ inte göra nånting när strömmen går. Man kan varken ta betalt eller göra några beställningar. Att göra några synisar är ju bara att glömma. Man kan inte ens ringa till kunder och boka om dom. För telefonen fungerar inte och ja om man inte ska använda sin egen mobil. Men det hade inte jag nån lust med. Men Bertil har en jobb mobil som vi kunde låna. Men man kan ju inte boka om dom utom får helt enkelt bara återkomma till dom sen. 

Men strömmen kom tillbaka och det va ganska så skönt att kunna börja arbeta som vanligt igen. 
Men ja till slut så blev kl:19:00 och jag kunde så byta om och ta på mig mina löparkläder. Jag kände mig nästan lite smått nervös innan jag skulle ge mig ut. Jag vet inte riktigt varför. Det är ju inte så att jag inte skulle klara av att springa den sträckan. Och hittar göra jag ju. Men ja jag vet inte riktigt varför. Men det gick så bra så. Jag kan ju bara säga som så att jag älskar min nya löparjacka. Den är helt perfekt. Den är värkligen bara som ett skal men den skyddar emot blåsten och värmer samtidigt som den andas. Helt perfekt helt enkelt. Värt var endera krona och det bästa ut av allt är att den har så sjukt mycket reflexer oxå. När jag började att springa så båset det ganska så mycket och så regnade det små spik. Men efter några km så blev vädret betydligt bättre. Rundan kändes sjukt bra och det va en bra känsla som jag hade i kroppen under hela rundan. Skönt. 

Men nu blir det snart till att sova så att man orkar upp i morgon. Men ha det sååå bäst. 







Hemgång på ingång

Nu är jag på väg hem från träningen. Blev att avsluta dagen med att köra ett bodycombat och bodybalance pass. Bästa kombinationen om ni frågar mig. Men innan det så har jag tillbringat halva förmiddagen i jordbro industriområde med att fixa med bilen. Eller nej pappa har fixat med bilen och jag har suttit på en stol och hållit honom sällskap. Sen är även min uppgift att soppa upp smuts, grus och rost som ramlat ner från bilen.  Och även att plocka in och ut däcken som ska bytas och däcken som ska hem från Saaben. Men det gick ganska så bra idag. Det va bara lite som krånglade men inte alls så farligt och då har det ju typ gått som planerat.

Men jag kom dit strax innan 9:00. Och jag åkte därifrån vid 13:30. Så ja det tog typ halv dagen. Men det är ju sånt som man får räkna med. Sen efter detta så åkte jag hem åt lite snabbt. Gick ner till Ica. Köpte och kompletterade lite till mina lunch lådor. Men jag hann inte laga dom. Så när jag kommer hem blir det till att ställa sig och göra matlådor. Mindre kul. Men så värt det nästa vecka när maten redan är klar när det är dax för lunch. 

Men oj nu känner jag mig ganska så trött. Både trött och hungrig. Blir till att gå och lägga sig tidigt när jag kommer hem. Ja som vanligt då helt enkelt ;)


Jordbro

Jaha då va man här igen i Jordbros industriområde för att fixa med bilen. Det ska bytas ute lite grejer och sen samtidigt på med vinterdäcken. Det är lika bra medan jag ändå är här. 
Sen blir det till att besikta om bilen och hoppas på att den går igenom. Men det är så det är med gamla bilar man får ta ett år i taget. 






Höstmys

Idag har jag hunnit med en del. Både när det kommer till träning och pyssling här hemma. Jag började min morgon med att kliva upp 07:00. Lyssna på ring så spelar vi ( pensionärsvarning ja jag vet ). Men det är att lyssna på det eller att kolla på nått skrikigt barn program på tv som man har att välja på. Då väljer jag helt klart att lyssna på ring så spelar vi. Sen gick jag ner till sats för att börja morgonen med att köra ett crosstraining pass. Vi började passet med att köra utmaningen som nu är pyramiden. Den gjorde vi förra gången oxå. Men bara det att nu har hon lagt på 10 st på alla övningar. Vilket gör att det tar såå mycket längre tid och är så mycket jobbigare. Nu ser pyramiden ut som följande 70 jumping Jacks, 60 utfall, 50 squat, 40 armhävningar, 30 skridskohopp, 20 burpees sen är det bara att gå ner igen med 30 skridskohopp, 40 armhövningar, 50 squat, 60 utfall, 70 jumping Jacks. Vi hade 12 min på oss. Jag klarade det på 11:30 min. Det va inte många som klarade av att hinna med alla övningar. Men det va jag och några fler tappra krigare som hann med att göra alla övningar. 

Sen gick vi på varven och det va som vanligt jobbigt men roligt. Sen efter detta pass så hade jag bokat in mig på ett satscore pass. Det är ett 30 min pass med fokus på coren. Det va ett tag sen som jag gick på detta pass. Det är ett bra pass och det är alltid bra med fokus på coren. Den är grunden till allt i hela kroppen. En bra och stark core är verkligen jätte viktigt och bra att ha. Oavsett vad man vill och ska göra så är det viktigt. Du blir en bättre och starkare löpare med en bra core. Du klarar dig bättre på jobbet med en stark core. Eller om du ska bära hem kassar från Ica så är den där starka coren bra att ha. Det är inget super jobbigt pass. Utom mer ett bra och nyttigt pass att gå på. 

Sen blev det att gå hem. Äta nått lite lätt och snabbt. Sen gick jag ner till Ica för att handla en massa mat. Fylla på mitt kylskåp och att sen packa in det med hjälp ut av Tetris metoden. Men nu har jag ett väll fyllt kylskåp. Såååå skönt. Jag älskar att ha mycket mat hemma. Det finns så mycket mer roliga maträtter man kan laga med ett välfyllt kylskåp. Än när där bara ligger typ en halvmöglig morot. Sen blev det att byta om till löparkläder och att ge sig ut. Det blev att springa en lite lägre väg till min runda i skogen och sen att springa den lite längre vägen hem sen oxå. Så sprang nog en 12 km skulle jag gissa på. Men känslan va som att jag sprang 2 mil. Det va trötta ben som bar runt på en tung kropp. Nej usch känslan va allt annat är härlig. Det kändes som att jag sprang i kåda. Det va tungt, trögt och segt. Ett steg framåt två bakåt. Jag fick aldrig den där härliga känslan utom det va bara jobbigt hela tiden. Men det är dom där passen som oxå är viktiga. Att ha ett pass med en riktig dålig känsla och att ändå kriga sig igenom det. Att inte ge upp. Utom att fortsätta och springa och behålla sin plan om vart jag skulle springa. Att inte ge upp är att lyckas. Men det är kanske inte så konstigt att kroppen och benen kändes tung efter crosstraining passet. 

Sen har jag bara tagit det lugnt. Ätit en ordentlig lunch och sen har jag gjort det där som man helst bara skjuter upp. Som att gå ut med alla kartonger som ska slängas, papper och tidningar till tidningsinsamlingen. Och har även slängt en massa andra saker som bara har stått på hög i väntan på att jag ska ta tag i det. 

Det bästa med hösten är att tända alla ljus och bara ha höstmys 






Trött

Gud jag känner mig bara sååå trött. Bara sådär obeskrivligt jätte trött. Ögonen går i kors och om jag la mig i soffan så skulle jag somna direkt. Idag så har jag tränat en del och det har känts så bra. Började med att köra ett Grit cardio pass. Det va mycket folk och blev lite små trångt när det av dax för att springa från sida till sida. Men annar så va det ett bra och jobbigt pass. Svetten sprutade och mjölksyran pumpade i typ alla muskler. Efter passet körde jag lite olika magövningar. Innan det blev att gå och duscha och att sen åka till jobbet och äta frukost. 

På jobbet så gick det bra. Jag va trött. Men det rullade på hela dagen och vi sålde bra. Jag hade lite olika terapiarbeten för mig. Och kollade så att i alla fall alla mina ansvarsområden va i ordning. Jag har ju en del så det är ju en del att hålla lite koll på. Men läget va under kontroll. 

Sen efter jobbet blev det att åka till sjöstaden och köra ett prformance hi-Intensity pass. Vi skulle dela upp oss två och två. Jag parade ihop mig med en kille som stod närmast och vi plockade fram dom redskap som vi skulle ha. Första blocket va en 16 min amrap. Det betyder att man under 16 min ska hinna med att göra så många varv som möjligt av dessa övningar. 
10 push ups och släpa händerna i botten
20 boxjump
30 utfall / ben
40 sek sprint med band
 Vi hann med 4 varv. 

Andra blocket va en OTM i 8 min som bestod ut av burpees. 
Det betyde att första minuten är det bara 2 burpees som ska göra. Men det betyder oxå att den sista minuten så va det 16 burpees som skulle hinnas göras. Det va jäkligt jobbigt. Men jag klarade det och det är de som räknas. Det va inte alla kom hann med att göra alla 16 st på 1 min. Men jag hann och kände mig bara såå jäkla grym =)

Men oj nu blir det till att sova. Så att man orkar upp i morgon. 
Detta är vardagslyx för mig. Att komma hem dricka en kopp te, tända ljus och bara andas lite i soffan. 





Nya kavajer

Nu har vi fått nya kavajer att ha på jobbet. För omväxlingens skull så är dom svarta ;). Men det känns bra att ha en ny kavaj. Min förra va så trasig och helt slut så jag vågade inte tvätta den. För då skulle den nog bara komma ut i strimlor. Det är skönt att ha en kavaj speciellt på vintern för vi har så kallt på jobbet och då värmer en kavaj bra. Sen kan man alltid ha en kofta under kavajen utan att det ser allt för konstigt ut. Sen är det skönt att ha fickor oxå som man kan ha små lappar och pennor i. Så idag va det premiär och det kändes bra. 

Jag va och besiktades bilen i måndags. Det va en upplevelse. Ja jag va i alla fall i tid. 07:40. Hade jag en tid. Det började med att man inte kunde gå in och anmäla sin inkomst utom man skulle skicka ett sms. Mm eeee okej aja ja det är väl bara att skicka iväg det där sms:et. För svar att jag är välkommen och kommer att få ett till sms när det är min tur. Sätter mig i bilen och väntar, och väntar, och väntar och väntar lite till. Nu är kl: 08:10 och jag börjar och fundera på om jag har tagit fel dag. Det är kanske inte idag som jag har en tid utom kanske nästa måndag. 08:20 får jag äntligen det där sms:et att jag är välkommen fram till port 1. Jag skuttar ut och bilbesiktningsmannen hoppar in. Sen sticker han ut huvudet kollar på mig och säger. Vad ska du ha på dig i vinter när det blir kallt. Där sitter jag i min nya fina höstjackan uppdragen hela vägen upp till hakan. Haha jag skrattar och svara ännu mer kläder. Sen säger han att och nu försöker du att grilla mig oxå. Haha jag hade nämligen både rumpvärmaren och fullt blås på värmen. Hehe ja jag tycker om när det är varmt och skönt. Sen hade dom 4 sjuka och han som hjälpt mig va igentligen ledig med hade blivit blixt inkallad så det va därför som jag fick vänta så länge. 





Bästa

Den bästa stunden på dagen tycker jag helt klart är frukosten. Att få sätta sig ner och bara få äta sin gröt. Den känslan blir bara bättre av att man redan har vart iväg och tränat ett transformars pass direkt på morgonen. Det betyder att när man sen kommer hem ikväll så kan man bara få lägga sig ner i soffan och bara dö där. Men nu ska jag njuta av min frukost. 




Träningsvärk

I torsdags så gick jag på en jäkla massa pass. Men jag började med att gå på ett Crosstraining pass. Där skulle vi dela upp oss i två grupper. Där vi i min grupp skulle börja med att fokusera på två olika övningar som va spiderman crawls 4 vändor fram och tillbaka och samtidigt skjuta en 10 kilos platta framför oss. Efter 4 vändor skulle vi göra 12 squat. Och sen ner och gå spiderman crawls igen 4 vändor och sen 14 squat. Och så skulle vi förtsätta i 20 min. Efter det fick vi nån minut vila för att byta sida och göra två andra övningar som va. Utfallsgång 20 steg med en stång över huvudet med raka armar. Efter 20 steg skulle man göra 2 burpees och sen gå 20 steg igen och sen 4 burpees. Detta skulle vi göra i 20 min. 

Det va galet jobbigt. Jag vet inte riktigt vilken övning som va värst. Båda övningar va lika gris jobbiga. Lagom svettig och död så va det dax för pass nummer två 75 min Box. Det va jobbigt och jag konstaterade snabbt att jag har bättre kondition än koordination. Men oj så kul det va. Borde verkligen gå på det här passet oftare. Sen blev det att samla ihop kroppen i 15 min för att gå på nästa pass. Men nu va det bara lugna pass kvar. Nämligen triggar point. Det är mer ett smärtsamt pass. Man ska döda sina stakars muskler igenom att rulla dom över en boll och en rulle. Jag säger bara smärta med jätte stora bokstäver. Sen avslutade jag hela dagen med att balansera ihop hela min kropp med ett bodybalance pass. En mycket skön och helt fantastiskt avslut på kvällen. 

Men Ojojoj. Jag har haft sån galen träningsvärk i typ hela kroppen. Det börjar och bli lite bättre men det är fortfarande smärta lite här och där. Idag har jag vart på jobbet och krigat. Det va lagom mycket och göra. Ibland va det mer för att sen bli lugnare. Men innan det så va jag ute och sprang en runda på drygt 12 km. Det blev en blandad runda med både asfalt, skog och grus. Ett härligt pass och ett härligt sätt att väcka kroppen till liv. Så skönt att börja morgonen med att springa. 

Lunch

Nu är det bananpankaks dax på jobbet :). Mums




Just nu

Just nu är det drinkar, vin, party, hög musik, god mat och dans med roliga och trevliga människor. I morgon är det jobb. Men det är en annan dag det ;). 




Raw food

Idag är jag ledig vilket är sååå jäkla skönt. Jag har ju vart så trött den här veckan eller jag är alltid trött. Men jag har känt mig sådär extra jätte trött. Så igår kväll kastade jag in handduken sådär extra tidigt och jag låg och sov kl:22:00. Jag hade inte ställt nån klocka utom tänkte att jag får sova ut till jag vaknar. Jag vaknade inte upp fören kl:09:00. Helt galet. Jag sov i 11 timmar. När jag vaknade så kände jag mig som en helt ny människa. En pigg och glad människa. Vad har jag då gjort idag. Jo jag har ätit en massa god frukost och sen  har jag vart ute och sprungit. I det mindre mysiga vädret. Usch säger jag bara. Det va allt annat än mysigt. Men det märks verkligen att nu är det höst. Nu är det regn och rusk som kommer och dominera. Men själva löpningen gick bra. Jag sprang bara för känslan och för att jag kunde springa. Jag hade varken nån pulsklocka eller tidtagning utom sprang bara för att det är kul och för att det va såå länge sen som jag sprang. Idag sprang jag i skogen och även om det va lerigt och blöt så va det ändå helt fantastiskt. Jag älskar att springa i skogen. 

Sen har jag vart ner till Ica handlat en massa mat och sen har jag bakat. Jag har nämligen bakat raw food mockarutor som jag tänkte bjuda mina kära kollegor på i morgon. Haha men det återstår och se om det är nån som vågar smaka. Men ja jag kommer i alla fall att frossa i morgon. Ååå jag längtar redan till fikat i morgon då jag får sätta tänderna i dessa godbitar. 

Och här kommer såklart receptet

Raw food mockarutor
Till botten
3 dl dadlar
1/2 dl kokosolja
1 dl kokosmjöl
1 msk raw kakao
1 tsk laktitspulver
0,5 tsk salt
1 nypa vaniljpulver 

Sen mixar jag allt i en bunke. Tar en bra låda jag tog en matlåda har plastfolie i botten och häller sen i smeten. Plattar ut den och ställer sen in den i frysen i ca 30 min. 

Under tiden gör jag chockladmoussen som jag ska ha över

Chockladmousse
6 st dadlar
1 avokado
1/2 dl raw kakao
2 msk agavi sirap
1/2 dl vatten

Mixar allt till en härlig smet. 

Efter ca 30 min tar jag ut botten ur frysen och det är nu plastfoliet kommer till mycket stor hjälp. För med hjälp ut av det får mar ur botten från lådan och kan sen smeta ut Chockladen. Sen avslutar jag bara med att strö på lite kokos. Sen är det bara att skära upp önskade bitar och sen in i kylen. Mums. 




Inköpsstopp

Idag efter jobbet va jag hos Elin. För hon hade ett ljusparty. Jag jobbade ju till 19:00. Så jag kom lite senare än alla andra som va där vid 19:00. Men det gjorde inget. Jag har ju vart på ljuspartyn förut så jag vet vad det går ut på och hur det är. Vilka ljus som finna och allt sånt. Så just nu efter detta party har jag inköpsstopp. Jag köpte ljus för över 500kr. Det är helt galet. Men det behövdes verkligen. Det typ ekar tomt i min ljuslådor just nu. Och det är nu när mörkret och kylan faller på som man bara vill krypa ner under en filt, tända en massa ljus och bara få mysa. Men jag köpte ju som sakt va en massa ljus som luktade super gott. Så det ska bli mycket roligt att få hem dom sen och få tända dom och känna ut doften sprider sig i lägenheten. 

Förutom att shoppa en massa ljus för över 500kr så har jag även vart i stallet igår och ridit. Jag fick äran och rida på den nya hästen som heter Sven ( ja jag vet man tänker bara på renen i frost ). Men jag har bara sett honom gå och ja då har han sett trevlig ut. Jag kan säga att han va mycket trevlig och rida oxå. Mycket mjuk i munnen och det tycker jag om. Jag hatar när man får gå runt och bära på dom. Men han slår sig gärna fri i början. Men det blev mycket bättre efter uppvärmningen och när vi började och rida. Nej men jag va mycket positivt till den nya hästen. Jag tror att han kommer och bli mycket bra och omtyckt ridskolehäst. 

Stålkvinnan

Det är helt galet. Jag vet inte vem jag ska tacka. Om det är Gud, hades, min aleo vera som jag dricka varje morgon, alla mina ruskiga och kalla dagar i stallet, min träning eller vad det nu kan vara. För antingen så har jag haft Gud, alla fyrklöver och all tur och lycka på min sida eller så har jag bara ett sånt sjukt bra imunförsvar. För det började i fredags med att jag får sms från Sofia som har blivit jätte dålig. Det är inte bara hon som är dålig utom även Lovisa och Helena. Det vill säga alla tre är typ däckade. Det är magknip, feber och sängen som gäller. Så hon undrade hur jag mådde. Och jag mådde som vanligt. Kände mig i och försig trött men inte dålig. Får sms från både Helena och Lovisa och dom mår inte bra. Jag känner efter och känner efter och känner ingenting. Inga symtom överhuvudtaget. Känner efter så mycket att jag nästan tror att jag börjar och inbilla mig sjuk. Har jag inte lite ont i halsen, mår jag inte lite illa, gör det inte lite ont i nacken. Men på lördag så mår jag som vanligt. Och jag har mått bra hela helgen. 

Det känns ju helt sjukt att alla dom tre har blivit sjukt dåliga och inte jag. Vi har grubblat och funderat. Och kommit fram till att det antingen är så att jag är stålkvinnan med ett imunförsvar som en Gud. Eller så beror det på nått som vi har ätit eller drukigt. Men vi har nästan ätit det samma hela tiden. Men vi har kommit fram till att det kan har varit vattnet från ett falafel ställe som vi åt på i Jerusalem. Det va nämligen så att dom hade vatten i en tank som man fick ta ifrån. Och jag såg när dom fyllde på den där och det gjorde han med en kanna och vart han tog det vattnet ifrån ja det vet jag inte. Så jag kände mig väldigt skeptisk emot det där vattnet. Så jag hann bara smuttade lite på det där vattnet innan jag såg hur han fyllde på. Jag va skeptisk redan innan och blev bara mer skeptisk efter. Så jag kände att det va bättre att gå törstig än att bli dålig. Jag vågade helt enkelt inte chansa.

Men dom andra drack ifrån det. Så vi tror att det kan va därifrån. Men vi är ju såklart inte helt säkra. 
Men so far so good, peppar peppar så är jag frisk. 

PW

Blev att ta en mysig PW i det härliga höstvädret idag. Men nu ska jag ta och åka till sats för att köra ett bodycombat och ett bodybalance pass. 






Grattis Elin

Igår va dagen med stort D. Dagen när man en gång om året träffas och ser folk som man just bara ser en gång om året. Det va dax för elins årliga födelsedags fest. Dagens tema va du + en till. Så jag tog med mig Sara. Vi började med att äta och förpesta hemma hos mig innan vi gick ner till Elin. Man kan ju säga som så att när vi kom så kom alla. Haha det va typ ingen panik alla på en och samma gång. Man kan väll säga som så att det va typ som vanligt jag kom typ bland dom första och gick bland dom sista. Men oj så roligt det va. Det är så kul nu när man har vart på dom här festerna och lärt känna alla goa människor. Det va lite extra kul med temat du + en till för då va det lite nya människor och det är ju alltid kul. 

Det blev väldigt mycket prat och skratt med olika människor. Elin är alltid lika snäll och go som bjuder in så mycket folk och det blir alltid väldigt lyckat och roligt. 

Med vid tre tiden så började jag och känna mig sådär sjukt jätte trött. Så jag bestämde mig helt enkelt för att gå hem. Såå skönt att ha gång avstånd hem. Det är bara att ta på sig jacka och skor och gå hem. Inte kolla när nästa buss går och vet att man kommer att somna bussen och att den hoppas på att vakna upp i tid så att man kan hoppa av och inte missa busshållplatsen. 

Men oj vad trött jag va när jag kom hem. Helt galet. Jag hade lite små ont i huvudet. Fasten jag drack vatten dom sista timmarna. Men det va bara att hem av med sminket och sen direkt i säng. Jag somnade på en gång utan problem. Helt galet trött. 






Ny mobil

Får ett blev på posten, springerner till Ica som en zebra som är jagad av minst tre lejon. Min nya mobil har kommit. Går, springer sen hem. Börjar att försöka få upp kartongen redan i hissen. Går inte sådär jätte bra. Kommer in inlägenheten. Tar fram det tyngre artilleriet i form av sax och kniv. Får upp kartongen och i din bruna tråkiga kartongen ligger där n vit kartong med ett stort äpple på. Ja som någon redan har tagit en tugga av. Öppnar upp den vita kartongen och där i ligger den. Den vita fina med lite silver på. Men vad är det för nått???  Vad är det som ligger där i??? Vad är det som jag har beställt??? Är det en mobil eller en iPad mini. Plockar upp ja vad det nu är som jag har beställt. Vrider och vänder på kartongen. Och där står det jo men det är en ny mobil som jag har beställt. Det ska gå att ringa från den. 

Synar den noggrannare och den är inte bara mycket större den är även mycket plattare och känns mer som en lätt tegelsten att ha i handen. Än min gammal som kändes som en tung tegelsten. Jag är säker på att vi kommer och bli mycket goda vänner när jag har vant mig. Jag har ju älskar min iPhone 4s så är säker på att jag kommer att älska den här. Även om det just nu känns som att man får skaffa en egen väska och pass till den. 

Efter att ha flyttat över alla kontakter igenom att trycka på en knapp, sen flytta över alla appar igenom att trycka på en annan knapp och sen allt annat som jag vill ha på mobilen. Som musik, en bra ringsignal som typ bara jag har och som jag hör så är jag nu redo att börja använda den nya mobilen. Såå smidigt. Gud jag mins en gång i tiden när man fick skriva ner alla nummer på separata papper och sen skriva in dom i mobilen. Fan det tog ju evigheter. Nu va det bara att svischa på en knapp och vips så låg alla kontakter bara där i den nya mobilen. Så smidigt att till och med jag som är helt oteknisk klarade av det. Älskar Apple för att det är nån som har tänkt till. 




Hemma igen

Det är med blandade känslor som jag nu är hemma igen. Jag varken orkar ellerhar tid till att skriva och berätta så mycket om resan just nu. Utom det kommer att komma pö om pö. Så håll ut. Jag måste få landa och sammanfatta dessa otroligt händelserika och underbara dagar som jag har vart med om. Så jag lovar jag berätta vad vi har gjort, hur det har vart, vad vi har ätit och hur helt fantastisk det har vart. Vi har hunnit med massor på så få dagar. Jag vet knappt vart jag ska börja eller sluta. Känns som att jag kommer att få skriva ner det dag för dag för att det inte ska bli allt för långt. Men om jag kortfattat ska skriva om lite som vi har gjort och vad vi har vart med om. Så jag jag börja med att vi samlades 03:45 i Sofias trappuppgång. I taxin på väg in till Arlanda så frågade chauffören vart vi skulle och vi sa att vi skulle till Israel och till Tel Aviv. Han va va varför då det är ju krig där. Haha bra start. 

Sen har vi sovit på planet, jag har läst en massa från min bok, vi hittade till hotellet, träffade en massa underbara, hjälpsamma människor och roliga människor, vi har ätit en massa hummus med falafel, druckit en massa iskaffe, njutit av solen, badat. Och ja även jag har badat, sovit som små grisar, ätit helt fantastiskt underbara frukostar, köpt så mycket färsk frukt, träffat på en kille som frågade oss varför badar ni inte. Vi svarar att det har vi. Han svarar att det borde ni inte göra det är så mycket hög vågor att det är farligt. Haha   

Vi har gått en massa, gått i Tel Aviv, vart i jaffa, vart i Bauhaus, shoppat en massa, ätit vid vattnet, gått lite vilse men sen hittat rätt igen, sett sååå mycket saker, sprungit längst med vattnet, kört trapp intervaller, åkt till Jerusalem och hälsat på Sofias kusin som tog med oss ut till döda havet. Börjat med att köra fel va över till Västbanken och vände för att hamna vid gränsen till Jordanien och sen bada i döda havet, vart i Jerusalem och smält in så perfekt bra att vi blev tagna för att vara troende judar. Vi kände oss extremt bra när vi fick höra det. Vi kände att vi hade lyckat mycket bra då med våran outfit, vart i gamla Jerusalem, gått på marknader, sett klagomuren och moskén, lämnat en lapp vid klagomuren, sett en massa ultra ortodoxa judar, virat bort oss i ett helt otroligt stort och ologiskt köpcentrum, träffat en mer massa helt otroligt roliga, snälla och underbara människor. 

Resan har vart helt fantastisk och jag är så glad över att vi åkte. Vi har haft så kul och kommit så bra överens alla fyra hela tiden. 
Men nu är jag så trött att ögonen typ går i kors. God natt säger jag. 








RSS 2.0