internet

wiii nu har jag internet igen:) och den här gången va det inte ens mitt fel... utom det va nått som hade gått sönder. så han höll på och fixa i husets hjärta och fixade och trixade sen kom han upp och bytta nått och sen va allt frid och fröjd:).
.
ja jag får nog ta en dag när jag har lite mer tid och skriva vad jag har gjort dom senaste dagarna. för jag ska snart ta och gå till bussen.
.
haha men jag måste bara lägga upp en bild som jag tog. hahah jag kommer ut och vad skådar mitt öga jo en tant som står och gräver i sopperna och har en hel ica kund vagn full med sopper som hon ja jag vet inte om hon skulle ta hem allt men det känns ju som det. efter som hon gick därifrån med sopper och inte lämnade nått.
.
men jag stod bakom och lurpassade lite och tog kort medans hon gick förbi men jag kunde ju inte ha blixt på för då skulle hon ju se att jag tog kort;)
.
men nu ska jag dra till jobbet. vi ska ut och äta med jobbet idag mycket gott säger anna både gratis mat och trevligt sällskap:) åååå bästa sussie kommer nog och hälsar på mej idag.
.
men ha det sååå bäst

vårruset

idag är det nu dagen med stors D. det är dax för vårruset. snälla gode gud gör så att det inte börjar och regna. det är inte kul om det skulle gö det. det gjorde det ett år och det va inte kul. det är ju på gräs och det blev typ geggamoja och blött och uch äckligt överalt. och när man hade släpat sig runt hela varvet och det va fax för fika i gräset. så va det inte kul. man va blöt det va blött där man skulle sitta och det regnade. maten va och blev blöt och nej uch det va hemskt...
.
så idag nej då hoppas vi på allt annat än regn.
.
jag känner mej i alla fall redo. jag har packat ner min spring outfit och jacka och allt sånt. min filt är ner packad så att jag ska ha nått mysigt och sitta på:) ipoden är laddad med lady gaga senaste skiva och ja jag har batteri:)
.
men nu sk ajag gö mej lite i ordning innan jag ska till jobbet:)

tvättat

ja jag har ju tvättat idag gud så roligt not men det behövdes. men det roliga va att i min påse med typ 100par ridstrumpor så hittade jag ett par sporrar... men dom där har ju jag letat efter. sen fanns det en borsta där i oxå och den har jag inte letat efter. sen så tog jag hem en massa kläder från stallet oxå som jag ska ta och tvätta. jag ska ju på kalas hem till cillan den ja när det nu va kankse typ den 3. och det va tema eller är tema jobb. och man fick inte va det som man hade som arbete utom man fick ta ett annat. så jag tänkte tat jag skulle komma dit i min rid outfit om det inte finns nån som kan komma på nått bättre. men jag tänkte att jag skulle va snäll och tvätta kläderna innan så att dom andra inte behöver dö av stanken från häst/bajs och intorkad lera+100ton halm och spån;)
.
idag så va jag i stallet och red elpasso. jag kan ju säga som så att det gick sååå jävla dåligt. jag kunde bara inte gö annat än att garva åt det efteråt. hehe a-k är ju rolig oxå för hon ba ja det är ju bra att du tar det så. ja vad ska man göra antingen så kan man helt enkelt gå ut in i stallet och bara åka hem. eller så kan man ställa sig i ett hörn och tjura eller så är det bara och kämpa på och garva åt det hela efter lektionen. för ja vi hade inte samma åsikt. jag ville att han skulle ta ner huvudet medans han bara ville springa med huvudet i guds arsle och bara springa på.
.
hmmm tyckte väll jag om det men men det är ju djur och det är ju så med dom.
men i morgon är det vårruset taggi tagggi:)

1 mil

ja jag vet jag är dum i huvudet... jag fick för mej att hej jag springer 1 mils rundan idag när jag är ledig och sånt. hehe bara tanken på en mil fick mej att va trött efter 1km:) men jag släpade mej runt. och på frågan om det inte va jobbigt... jo det va assa jobbigt för om det inte va jobbigt så skulle alla tjockisar ut och springa;). jo det va jobbigt och jag trodde fan att jag skullle dö. specielt när jag kom tillbaka och den sista kilometern så är det tre uppförsbackar efter varan. hehe jag hade lust och bara sätta mej ner och vänta på att nån snäll människa skulle hitta mej och bära mej upp för dom. men nej det kom ingen så jag fick springa upp för dom oxå:).
.
men sen när jag va klar så kände jag mej bara såååå duktig *STOLT*
men jag vet att jag säger att jag kommer aldrig mer och sringa den rundan. men jag känner redan nu att jo men kankse nångång till. men ja vi får se. jag tar kankse dennär jag är ledig typ som idag.
.
så vad står mer på mitt schema idag... åååå bara roliga saker som att städa. jag har tre marsvin med hår i mina mattor och ett grustag i hallen och min godkända dammuppfödning har börjat och ta över hela lägenheten och inte bara under sängen..
.
sen måste jag tvätta. och det är sånhär tråkig tvätt om det nu finns nån rolig. men i alla fall det är träningskläderna som måste tvättat det är ju vårruset i morgon och jag vill inte komma dit som en stinkande ja jag vet inte vad;)
sen så ska jag tvätta en massa stallkläder som jag tog hem för ja typ månader sen. typ assa mycket ridstrumpor som ja jag vet inte ens om jag har tvättat dom nångång. för jag brukar slänga och köpa nya men nuhar jag bara köpt och inte slängt. insåg jag när jag gicki genom mitt skåp och hittade assa mycket och alla va typ jätte leriga. så nu ska tvättmaskinen få sig en tuffutmaning av 1års intorkad lera:). sen ska jag tvätta lita stall jackor oxå. men dom har jag tvättat nångång tidigare.
.
men anna nu måste du sätta lite fart om du ska hinna innan dagen är slut:)

nu så

nu har anna vart en olaglig männsika och laddat hem nej lånat hem tre filmer. två seriösa filmer och en anna film:)
den första är the kings speech
som jag har hört ska va jätte bra av mina arbets kompisar.. hehe både moa och kurre tyckte att den va jätte bra:)
.
sen är det black swan som jag har sett på bio.. hehe den är typ en blandning mellan tysk porr(inte för att jag har sett det men kan tänka mej att det skulle va nått sånthär) och typ en bra film där man inte riktigt vet vad som händer och vad som inte händer. vad hon fantiserar och vad hon gör.
.
sen har vi den typiska anna filmen. en disney barn film med humor, tecknat, svenskt tal och lättsamt:)

hemma

nu är jag hemma efter en dag med arbete och mycket prat:). jag kom till jobbet i godan ro. går i i köket och ba nej men en myra, nej men en till, nej men en till... men gud vad mycket myror.. dom är ju överallt. och nej dom va inte där igår. vi hade en myrinvasion. vi hade gått från ingen myra till en myrfarm. öppnade skåpet till sopperna och där hade dom party... så jag tog mitt förnuft till fånga och knöt i hopp påsen och gick ut och slängde dom. i hopp om att dom flyttar ut. annars så får vi ringa felanmälan i morgon och be dom komma dit med lite mat till myrorna.
.
men dagen på jobbet gick bara bra. vi sålde lite solisar men inte så mycket mer. jag sålde två rayban ett par typ 5 i 5. hon kom in sa hej jag vill ha en rayban pilot. provade två och tog den ena. smärtfritt och enkelt. tänk om alla kunde va så:). sen kom det in en kille haha fett rolig han va. hans rayban knackade lite och så va dom bara lite sena i mitten som han sa. eee jo jag ser det. jag vet inte vem som hade vart mest på fest om det va han eller hans rayban men party hade dom i alla fall vart på. om dom va på samma fest eller olika det vet bara gudarna men troligtvis samma. haha. han va typ fett bakis/ fortfarande full. men han hade kul i alla fall:). men jg fick dom raka och fina och gud vad glad han blev. han sa typ 10 gånger att det är ju trotts allt ett par rayban så han tyckte helt klart att det va värt det att rätta till dom. ja det är klart att han tyckte det för det va både grattis och han behövde inte göra nånting mer än att komma in:) men han blev assa glad=)
.
sen så hade även jag lite verkstad med mina gamla efva attling solisar som det är silver i men ja dom började och se mer svarta ut än silver. gud vad smuttsigt eller fult silvret hade blivit. tuvärr så tog jag inte några före bilder men jag tog efter bilder och jag kan säga att det blev så himmla fint. det blev som ett helt par nya solglasögon:). det jag tycker om med dom är att dom är små men ändå coola. dom har typ ja kanske 10 år på nacken men dom är ändå klassiska och snygga och inte jätte stora. jag har ju jätte litet ansikte så då passar dom bra:)
.
men nu ska jag ta det lite lugnt kolla på tv och kanske nån film och så klart på solsidan som går i repris idag kl21:00 på 4:an.
.
.
.
.
.
.

morgon

ja idag så hr jag vart dukitig och tvingat mej upp och ut och springa på morgon kvist. det va inte så farligt för bara man kommer upp. och jag börjar ju inte så tidig så allt för tidigt behövde jag inte gå upp. va uppe vid typ 7 och i spring skorna halv åtta så halv nio va jag hemma och då har jag ju typ en och en halvtimme på mej innan jag måste åka. det ska man ju hinna duscha på:)
.
för på tisdag är det ju dax för vårruset.. taggi taggi. men det kommer och gå assa bra för jag har ju sprungit en del så jag är inte orolig men man vill ju inte va sämst. sen är det bara och fortsätta så att man inte hamnar på latsidan.
.
men ska snart ta och sätta lite fart så att man är klar för att åka till jobbet. fick ett sms av lena oxå hon är ju lite rolig i bland
hej hur mår du? vad gör du nästa helg? marknad? kram
för dom som inte fattar så är det ösmo marknad nästa helg. hehe och jag svarade att jag va ledig och vi kan ju gå tillsammans haha det fick jag inget svar på. men hon har ju IG- på att svara på sms så jag är förvånad över att jag fick ett. så på lördag ska jag nog i alla fall åka till ösmo och gå på marknaden det brukar va mest folk på lördan så det är ju roligast att gå då.
.
nej uch nu måste jag sätta lite fart.
.
men ha det såå bäst

jobb

ja idag är det ju lördag i typ ett tag till. så vad har anna gjort en lördag som denna. jag har jobbat mellan 10-17. jag måste ändå säga att tiden gick ganska fort. jobbade med den nya tjejen hanna och gud det va helt underbart. så mycket bättre måste jag säga. det finns hopp. nej men det känndes jätte bra. hon va pigg, glad frågade massor och det kändes som att hej jag vill lära mej detta och att hon tyckte att det va kul. hon tog kunder och lärde sig kassan sålde solisar och svarade på frågor. hon va inte rädd för att va ute i butiken utom hon va där typ hela tiden:). rolig och glad tjej helt enkelt precis vad vi behöver bland alla oss pantertanter. och ja jag är en i mängden bland alla dessa tanter:)
.
sen efter jobbet så gick jag över till k och vi kollade på film. vi började och kolla på the green hornet. sen mitt i filmen så va det mat dax. jag åt min älskade gröt med en banan och ett äpple i:) sen kollade vi klart och sen åkte jag hem.
.
nu är jag hemma och ska snart sova för att sen upp och jobba i morgon. mindre kul är att jag måste jobba dessto mer kul är att jag jobbar med elena:). min älskade elena vad skulle jag gö utan dej och vad kommer jag och gö utan dej¿¿

anna vill ha

anna vill ha och det värsta är att det finns i min storlek bara ett litet knapp tryck bort. ååå det skulle bli så snyggt att ha i stallet:)
.
hehe och ja jag vet inte om man ska skriva priset för dessa tröjer men den översta långärmade tröjan kostar
990:- och piken kostar 749:-
.
hehe kankse lite mycket för två tröjer att ha i stallet men gud vad jag vill ha dessa dom är ju bara för snygga. och om det inte går bra och rida så ser jag i alla fall bra ut;)


fredag

ja idag är det ju fredag vilket alltid är skönt. mindre skönt är att jag ska jobba hela helgen. lördag mellan 10-17 och söndag 11-17. men det brukar ändå gå ganska fort. i alla fall lördan brukar gå fort söndan är värre den brukar snigla sig fram. och så ska man bara städa vilket är sååå tråkigt. men det är ju bra ob så man får väll va glad för nått.
.
idag så har dagen sniglat sig fram. gud jag trodde aldrig att dagen skulle ta slut. dagen började i alla fall med att lena kom och vi fick massage. vilket är helt underbart. men efter så frick jag typ frossa och frös som fan. jag hade en trekvarts tröja en t-shirt sen min kofta och sen kavaj. jag frös. efter ett tag så började jag och få upp värmen. men det är ju så underbart när hon håller på och knådar.
.
sen när dagen äntligen va slut och man fick åka hem så tog jag på mej löpar skorna och tog mej ut i löpar spåret. jag kan ju avslöja att jag va själv i spåret varken mötte eller såg en ända människa eller djur.
.
slänger upp en gammal bild från förra året när jag skulle ut och springa
.

efter mycket

ja jag kan säga att efter mycket om och men...blod svett och tårar och ja laddat hem kastat laddat hem kastat eller det kankse heter raderat på dator språk. men i alla fall tillslut så har jag lyckats seger till anna *STOLT* laddat hem lady gagas nya cd... jag är fett nöjd med mej själv. om jag nu har laddat hem och öppnat dörren för ett helt stuteri med trojanska hästar det återstår och se;). men nu ligger den i alla fall i min ipode redo till när jag ska ut och springa.
.
jag har även insett att det är nu på tisdag det är dax för att springa vårruset. hjälp kanske dax och sätta lite fart anna om du inte ska luffsa runt som en astma sjuk valross. men jag har en annan plan som man kankse kan göra. hehe jag tänkta att moa tycker ju om och springa och träna. jag tänkte att hon kankse kan ha mej bakom i en skrinda och så kan jag hoppa av sådär 10m innan mål och springa sista biten själv;) jag kan ju sjunga en lite visa så kommer hon och springa jätte fort.
.
vad har anna mer gjort i sitt liv.hmm ja juste igår va värsta sjuka dagen asså. det började med att det va rån i guld butiken fullt pådrag med poliser och allt sånt. sen så är allt frid och fröjd. men så kommer det in ett äldre par damen ska mäta trycket och sen går mannen med henne till bollmora vårdcentral för att gå till sjukgymnasten. sen kommer han tillbaka. och ska mäta trycker. men han börjar och gå illa blir yr och ja allt sånt. så han får lägga sig ner på vår soffa. han va typ askgrå i ansiktet. och blev bara sämre och sämre. så vi får ringa på ambulans men frun är lixom kvar på vårdcentralen. vi försöker och få tag på henne men hon har mobilen avstängd. hon skulle va där kl 15:00 och nu är kl 15:30 hon ska va klar och sitter och väntar på att hennes man ska komma och hämta henne. så jag går för att hämta henne. för att få tag på vårdcentralen är helt omöjligt.
.
så jag går över till vårdcentralen för att hitta henne. vilket inte va helt lätt. hittar tillslut till rätt avdelning. frågar en som jobbar där efter henne men hon vet inget vi går till en annan som är lite skeptisk till att säga nått vilket man kan förstå. men jag hinner knappt berätta att jag kommer fårn synsam och att det gäller hennes man som inte mår bra så flyger hon upp och säger att hon precis släpte i väg henne men att hon inte går så fort så hon kaninte ha kommit så långt. jag fick springa på för att hinna med henne jag va inte riktigt bered på att hon skulle flyga upp sådär. men jag fick tag på henne och vi gick tillsammans till synsam.
.
det kändes som en hel evighet innan ambulansen kom och han fick åka in. det tog typ en timme vilket kändes som den längsta timmen på hela onsdan. men den kom och han fick åka in och vi hoppas att han mår bättre.
.
ja det va den onsdan. sen efter jobbet så gick jag hem till k och vi kollade på film. först så kollade vi på unstoppable som handlade om ett tåg som typ skenade. eller vad man säger det gick inte och stoppa och som vanligt så är det två hjältar som ska stoppa detta tåg och nån som ska dö och ja det vanligt. men jag tyckte att den va bra.
.
sen gick vi ut med dom två små djuren och vem som är vem kommer jag typ aldrig och lära mej. sen så snackade vi lite medans vi väntade på att nån film skulle laddas hem. den hette typ the hit list. det va en action film på engelska utan svensk text. hahahaha som gjort för att jag inte ska hänga med. men man fick väll va glad över att den va på engelska och inte typ på franska eller hibreiska eller nått sånt. men jag såg typ halva sen åkte jag hem. för klockan blev mycket och ja det va ju en dag nästa dag oxå. det va typ jag och en till på bussen:)
.
sen till nästa stora fråga. ska man åka ner till flen på misdommar och hälsa på bästa B-G eller ska man stanna hemma och mögla¿¿¿
jag vet i alla fall en som skulle bli glad om man kom:)

en inte helt vanlig onsdag morgon i tyresö

Väpnat rån mot guldbutik i Tyresö

Stockholm. En guldsmedsbutik i Tyresö centrum söder om Stockholm utsattes för ett väpnat rån på onsdagsförmiddagen. Det ska enligt polisen handla om två gärningsmän, där den ene var beväpnad med ett pistolliknande föremål. Båda ska efteråt ha försvunnit på en moped. Det finns inga uppgifter om eventuellt byte, men inga människor ska ha skadats. Vittnen finns som förhörs av polisen.

texten har jag tagit från aftonbladets hemsida.

det blev inte en helt vanlig onsdag morgon i lilla tyresö... guld butiken blev rånad i morse och det va fullt pådrag av både polis och ambulans. uch man lider med tjejen som stod själv på morgonen när dom kom in.


haha

jag tog ett besök till min favo blogg idag och hittade ett gammalt inlägg som hon hade skrivit. jag tyckte att det va så kul för jag känner igen mej fån våra kunder och hur vissa dagar kan kännas. men att vad skulle man gö om dom inte kom in till oss vad skulle vi gå garva åt och vad skulle vi då prata om på fikat;). som när man har haft en knaskund och så fort den har gått ut från dörren så samlas man och garvar och pratar om att gud han/hon måste ha för mycket fritid:)
.
bloggen heter detta helt klart värt att klicka in på och kolla på gamla glasögon. jag tycker att det är kul att hon brinner så mycket för glasögon och dess mode:)
.
http://brillor.blogg.se/index.html
.
Nu samlas dom. Knäppgökarna. Hos oss denna vecka. En efter en ramlar de in. Damen som inte varit inne på 10 år men man känner igen henne direkt för det var så struligt runt henne förra gången, gubben som luktar kiss, östermalmsdamen som tar sig friheten att komma sent till bokningen och sedan sitta och dra sååååå länge på svaren under synundersökningen att man hinner glömma vad det var man frågade, galningen som smyger runt i butiken och ställer konstiga frågor, gubben som är så upprörd över att hans nya (fyra år gamla...) glasögon glappar i skruvarna etc etc. Vi är trötta på er. Gå till någon annan optiker. Vi kommer inte att sakna er. Jo kanske....:) Vad ska vi annars prata om vid fikat?
Guldknappen på torsdag! Vi har kvar ett par Marc Jacobs 197 som jag kanske lånar om det är en solig kväll. Jag kommer att gå på denna flashiga gala med en jumper från Lindex. Det är väl vågat om något?

våfflor

idag fick vi våfflor på jobbet till fikat  mycket gott säger både anna och annas mage:). det är ju nämligen 17maj och norges nationaldag och elena är ju lite nors ut av sig så det firade vi med våfflor, grädde och masssa sylt :). det tycker vi om =)


tisdag

ja nu är det tisdag morgon och jag vill till stallet gå;). ja om jag inte skulle till jobbet så är det så klart att man vill gå till stallet. men så är ju inte läget.
.
men igår så red jag laura. jag tycker ju att hon är trevlig. hon är lite rolig för det kan gå jätte bra och helt plötsligt ur toma intet så får hon cp ryck kör upp huvudet och springer i panik. sen så blir hon lika fin igen:). eller så kan det va så att man kräver lite mer än hon tycker är okej och då kan hon oxå få cp ryck. vi gick på volter och stälde innåt och utåt. hon kändes fin så det va kul.
.
nu ska jag snart till jobbet för att arbete. mindre kul är att man slutar kl 19:00. sen i kväll så tänkte jag kankse ut och springa så att man får röra lite på fläsket:)

snart

snart ska jag åka till stallet och pussa på mitt älskade gräv. gud vad jag kommer och sakna honom den dagen han går bort. för hur mycket man inte vill det så måste man ju insé att den dagen kommer och hända. det är som det är med alla djur. men just han. nej det kommer och kännas jätte tungt. jag har ju alltid älskar honom från den dagen han kom till sork. jag va den första som blev skötare på honom. och året ja du det kommer jag inte ihåg men nån gång på 90-talet måste det ju va. i början så va det jag och typ 2 till som va skötare på honom.
men som det alltid är så är dom nya populärast och då vill alla bli skötare på han. men jag tyckte om han för att va vit. haha eller nej en gång i tiden va han grå nästan svart:). jag har kort på han hemma i ösmo som jag måste försöka och få in i datorn. men som det alltid är så hoppade folk av men jag stannade kvar. länge va jag ensam skötare på honom. jag gjorde i ordning han till alla lektioner på lördagar och på vardagar så va jag där vin insläppet och spolade av honom och borstade han. jag satt i ridhuset/tältet i -20 grader bara för att se han gå på lektion.
jag smorde träns och sadel varge lördag. jag tvättade skydd och spilta vatten kopp och krubba en gång i veckan minst. hans spilta va nog den renaste spiltan i stallet. jag borstade och slet varge dag för att han skulle va fin på lektionerna.
när han va halt och skulle åka till farbror doktor så va jag där på kvällen och badade honom jag kom innan skolan på morgonen och borstade och fixade svansen och sa att han måste va snäll och pussade på honom innan han åkte.
jag blev jätte arg när vi skulle åka till släkten en lördag för att fira nån som bara va tvungen att fylla är och jag va tvungen och följa med. arg blev jag för att då kunde jag inte va i stallet från 8-17 och då kunde jag inte hinna smörja och hinna borsta på honom så mycket som jag ville. för dom som red borstade inte tillräckligt noga han va ju en prins och han vill ha det bästa:) men mamma förstod inte det. men du behöver väl inte va i stallet alla dar jag tror att cliffen klarar sig utan den en dag..... NEJ jag måste åka dit.....
ojojoj jag kan komma på hur myckte som hälst. alla minnen. alla pussar man har fått. det har både vart upp och ner blod, svett och tårar.
jag måste dra till stallet nu och pussa på min älskling men jag ska fortsätta detta meddelande för det kan bli hur långt som hälst ;)

Havrepappa klassiker: Hur man styr en häst

denna text har jag lånat från havrepappans blogg

haha man kan ju inte gö annat än att bara älska honom och garva åt det han skriver:)

 

I väntan på något nytt så slänger jag in lite "gammal skåpmat" från 2008. Det är ett inlägg som handlar om hur man styr en häst, jag måste ändå säga att jag än i dag inte fattar hur det där går till...

 


 

 

Eftersom mina kunskaper om hästvärlden starkt har ifrågasatts tidigare i veckan så vill jag härmed bevisa för alla er hästmänniskor att jag inte alls är lika borta som en tappsko i en lerig hage en mörk novembernatt. Mina teoretiska kunskaper skulle förmodligen få berömda häst-orakel som t ex. Janne Svanlund att bli gröna av avund.

 

Dock ska jag villigt erkänna att jag inte har några som helst planer på att lära mig detta rent praktiskt.  Det skulle personligen kännas betydligt mer lockande (och säkert) att stå på ett högt berg med en 4 meter lång metallstång i händerna, mitt under ett kraftigt åskväder, än att sitta upp på en sådan tingest till djur.

 

Framtill på hästen så fäster man, med en anordning av ett virrvarr av remmar, en metallstång med ett snöre i varje ända som man placerar i hästens mun. Denna tingest är till för att man skall kunna styra djuret (precis på samma sätt som man styrde sin hemma-snickrade lådbil när man var barn, när man drar i höger snöre så svänger hjulen åt höger). På hästens rygg lägger man först en filt (funktion oklar), och ovanpå denna en mindre skinnfotölj med inbyggda fothållare. Detta för att sitta bekvämt och avslappnat medan man rider.

 

Genom att sparka i hästens sidor med fötterna så börjar den att gå framåt, och genom att dra i båda styrsnörena samtidigt så stannar hästen. Detta är basen i all ridning. Det finns även en inbyggd backfunktion på djuret som man utlöser genom att man fortsätter dra i styrsnöret även efter det hästen har stannat. Förmodligen finns det även någon slags "backspärr" som man lägger om med fötterna, men denna har jag inte lärt mig ännu...

 

Nu blir det svårare för ett teoretiskt blåbär som jag... Att växla upp från skritt till trav har jag ärligt talat dålig koll på hur det görs. Förmodligen växlar man med fötterna samtidigt som man omväxlande börjar ställa sig upp och sätta sig ner i skinnfotöljen. Påminner lite om sången "Kålle och Ada" (lokal visa för Göteborg med omnejd?)

 

Den näst sista växeln på hästen, så kallad galopp, uppnås även den med en växling med fötterna. Här gäller att man inte längre kan sitta ner i sin bekväma skinnfotölj, utan man försöker helt enkelt hålla sig kvar på hästens rygg till vilket pris som helst. Den högsta växeln kallas skenande häst, och utförs sällan medvetet av ryttaren på grund av hälsoskäl.

 

När man behärskar dessa grunder i ridningen så börjar finliret... Jag talar om saker som galoppombyten, förvänd galopp, bakdelsvändningar, piruetter, piaff och passage, ren överkurs alltså. Dessa saker fyller ridmässigt ingen som helst funktion, mer än att det ser flashigt ut och imponerar därmed på andra hästmänniskor som tittar på.

 

Man kan likna denna överkurs inom ridningen med när Brasilien ger Sverige en lektion i fotboll. Brassarna anfaller i piaff och passage med galoppombyten och piruetter, medan svenskarna har fullt sjå med att få till en förvänd galopp på mittplanen. Har man otur så får Ljungberg ett avbrott till trav i den förvända galoppen, och man får börja om från skritt på egen planhalva.

 

Den enda svensken som klarar av piruetter är väl möjligen Zlatan, men det kan ju förklaras med att han verkar ha ett temperament som påminner väldigt mycket om de nervsvaga djur som jag normalt beskriver i den här bloggen.

 

Vad det gäller dessa bekväma skinnfotöljer som används vid ridning så skall jag i morgon åka med på utprovning av en sådan. Anna nämnde siffror på minst 30000:-. I min värld får man minst en hel soffgrupp för de pengarna.


åååå

jag blir galen. för det spelar ingen roll vad jag gör det blir ändå helt cp. nej det är verkligen inte meningen att allt ska sitta i hopp som en jävla bibel. det är meningen att det ska va mellan rum och ja stycken eller vad det nu heter. men nej. jag kan typ gö 10st nerhopp. haha eller vad det nu heter. men när jag skickar så sitter det i hopp som en bibel i alla fall.
hjälp varför är jag sååå fruktans värt oteknisk. eller detta tycker jag inte har med otekniskhet att göra utom att min dator jobbar emot mej i stället för med mej... jag menar bara hur svårt ska det va. tydligen jätte svårt för anna.... morrrrrrrr

ledig

idag är anna ledig vilket är mycket skönt. men då kommer frågan upp vad ska jag hitta på på min lediga dag. jag har vart ute och sprungit innan regnet kom. sen så va jag ner till ica en sväng och handlade lunch till den här veckan det blir min vegetariska lasagne och sen ska jag ner till stallet. ja det va min lediga dag. sen ska jag jobba hela veckan+ helg. men det brukar gå ganska så fort. jag jobbar ju med elena så det är kul. det är alltid roligare och jobba helg om man får jobba med henne:)

internet

ja av nån konstig annledning som inte jag förstår så har mitt internet gått och dött. därför så har jag inte kunnat skriva nått sens i söndags och hehe ja nu skriver jag i från jobbets dator:)

men annar så rullar livet på som på taggtråd.

sen i måndags så jobbade jag mindre trevligt. men efter jobbets å åkte jag ner till stallet i min röda pärla.

men nu ska jag fortsätta och va seriös den sista timmen på jobbet:)


igelkott

när jag gick i skolan så hade vi i uppgift att lära oss en dikt utan till. jag hittade denna som jag tyckte passade så himla bra in på mej. den typ skrek anna och jag kan säga att jag va den enda som tog denna dikt. typ alla andra valde en massa kärleksdikter men inte anna inte nej uch, fy och blä sånt trams håller inte jag på med.

Av ständig oro för stort och smått
jag blev alltmera en igelkott.
Gott folk som klampar min väg förbi
de viskar ofta om hysteri.
Och några talar om stämning
och de moderna om hämning.
Gott folk må prata vad helst dom vill
mej kryper ingen för nära till.
Jag har en fullgod repertoar
av tricks och konster till självförsvar.
jag önskar inte bli biten
fast jag är konstig och liten.
ja konstig är jag till övermått
och en besynnelig igelkott.
Ty dessa spjut som jag sträcker ut
har genomborrat mej själv förut.
-Så ber jag vänligt bara
gott folk att låta mej vara.


nya sommar plågan

lyssnade på nrj i morse och då spelade dom denna låt och jag måste säga att ja den är lite söt. har lyssnat lite på den och ja kan bli årets sommar plåga:)

sen så har jag jobbat och slitit för mitt dagliga bröd. men det va typ assa lugnt och tråkigt. man blir så seg då. sen va vädret fruktansvärt dåligt oxå det typ snöade och regnade om vartannat.

jag vill ju ha sommar och sol men ingen kort taijt kjol;) inte med mina lår och knän. uch jag tycker verkligen inte om mina lår eller mina knän.

på min lektion sen så red jag neo och det kändes bra vi gjorde en rolig övning. vi gick på volterna och gjorde skänkelvikning från medellinjen och ut till vändpunkten och där fattade vi galopp. det är en övning som dom inte dör i och det tycker jag om. det kändes som att jag satt bra och att han svarade bra. jag tycker ju att han är rolig och rida. sen åkte jag min röda bil hel:)



jobbat

ja den här helgen har jag jobbat och slitit. nej men det va sååå tråkigt det va typ ingenting och göra och då menar jag verkligen ingeting. det va likvaka typ att kolla på när målarfärg torkar är roligare. men som tur är så går klockan i alla fall så tillslut så fick man sluta.


sen idag så har jag vart ute och spungit och det kändes jätte bra. känns som att jag orkar mycket mer nu. och jag märker ju på kläder att jag har format om kroppen till det bättre. jag hade ett midje skärp förra sommaren som jag brukade ha på andra hålet av tre och då satt det taijt. nu när jag skulle ta på det idag så hade jag på sista hållet och det satt inte uppe så som jag ville att det skulle göra. men det va ju inte så att det ramlade ner men det satt inte perfekt. sen så märker man ju på jeans och sånt. det blir väll illa när man måste ta bort länkar från klockan;). men det är ingen risk. jag vill bara träna för att få en sund och kankse få upp lite kondis så att man inte behöver döö bara för att man springer 100 meter till bussen.

sen så fick jag en mycket rolig överaskning när jag loggade in på fb. och det va att cillan ska ha kalas:) den 4 juni gud vad jag längtar redan nu. så klart så ska dom ha tema och kvällens tema är yrkesroll. man ska klä ut sig till ett yrke och inte till det man har som jobb. haha fan oxå;). jag har funderat lite och vips så kom jag ju på det. hahah det blir guld och ja jag kan ju gissa på att jag lär ju va den enda som kommer och ha det. och ja jag ska ta och tvätta kläderna innan ;)

men nu ska jag ta och kolla på tv

en bild från studenst skivan som jag va på


RSS 2.0