rökärr

ojojoj nu va det länge sen som jag skrev sist. har haft lite för mycket och göra. men nu så har jag tid för att blogga ordentligt.
FREDAG
vi för börja med fredag då va jag ute och sprang på morgonen sen åkte jag ner till ösmo. flyttade öven mina saker till mamma och papas bil. satte mej i baksättet med hampe stampe och åkte ner till rökärr. vi stannade till på coop i malmköping. som för övrigt har jättte super söta små kundvagnar. hehe det va jätte kul tyckte jag och köra runt med den där lilla vagnen och vända i alla dom små gångarna :). sen blev det en sväng in på bolaget :). sen åkte vi vidare till stugan. fy fan va kallt det va. det va ju ingen värme på så det va samma temperatur inne som det va ute. men det vista jag ju om så jag hade mycket kläder på mej och såklart tofflor. man fick helt enkelt jobba sig varm. efter det så burrade jag ner mej under en filt och väntade på att det skulle bli varmt.
.
sen kom lena och tommy med lilla tilda såklart:). sen va det dax för att äta. jag hade ju bara ätit frukost så jag va ganska hungrig. kyckling med pommes stor det på schemat :) gott tyckte jag. min kropp fick typ en chock att få riktig mat till middag och inte bara gröt. sen kollade vi på tv och drack lite vin och snackade om allt och inget. alla va typ super trött så gick och la oss vid typ 23.

LÖRDAG
jag va uppe vid kanske 08:00 för att jag vaknade och kunde inte somna om så jag tyckte att det va lika bra och gå upp och hoppade i spring outfiten som jag hade med. hade fått höra av mamma att det fanns en jätte fin grus runda som va ja max 5km. perfekt tänkte jag. bara jag höll höger eller vänster när det som nya vägar så skulle jag komma runt. beroende vilket håll jag valde och springa. jag missade att svänga vänster en gång. jag trodde att den vägen lede rakt ner i kohagen och där hade jag ingen lust att klafsa. det blev en väldigt mycket längre runda än vad jag hade tänkt. jag insåg att jag hade sprungit fel när jag hörde musik som jag brukar lyssna på när jag springer längre rundor. men det va bara och fortsätta. tillslut så kom jag fram till riksväg 55. såg på en skullt att jag anntingen kunde ta höger mot flen eller vänster mot strängnes. jag viste att det inte borde va  flen. men efter att ha sprungit på asfalt ett tag utan att hitta min grusväg tillbaka så blev jag väldigt osäker. nån telefon hade jag ju såklart inte eller med mej :).
men tillslut så hittade jag min skylt och min grusväg... jag va på väg tillbaka. va ute i typ en timme. och ja det blev en betydligt längre runda än vad jag hade tänkt mej.
.
haha men aja motion fick jag i alla fall. problemet va inte att jag inte orkade utom att jag inte riktigt viste vart fan jag va.
.
sen va det bara och hoppa i i duschen kommer ut och håret luktar gärn. för vattnet där ute är lite eget om man säger som så. inte farligt men inte som hemma. tydligen inte gott och koka kaffe på. så dom brukar ta med eget till att dricka och koka kaffe på. och så klart till hund:)
.
sen så började vi med dagens uppgift. fälla träd och elda upp en jävla massa grenar. det gick assa bra. vi är såå gryma. jag och lena va eldansvariga. pappa gick lös med motorsågen. mamma och tommy bar stockar. sen tog jag över mammas arbete och bar stockar och hon eldade. sen va det alla grenar och allt sånt som skulle flyttas till eldar högen. ja som sakt va vi alla hade att göra. men det gick riktigt fort när vi va så många som hjälpte till :).
.
sen grillade vi korv och drack cola. hehe i alla fall jag och tommy dom andra drack öl. men vi skulle ju ut på äventyr med bästa B-G  (Britt-Gösta). så vi höll oss till cola. äventyret med bästa B-G gick assa bra jag körde rätt den här gången och hittade vart jag hade missat och svänga. det gjorde inte tommy utom han tog min långrunda. haha han va ute bra länge.
.
sen kunde även vi ta en öl :) men jävlar va kul det är och köra moppe när man bara gör det två gånger om året. och det går ganska fort i nerförsbackarna. haha jag har ju som vanligt bara två lägen gas eller broms. jag kör som att jag hade stulit den ;). men det är ju det som är kul. inte ligga och fis köra.
sen till middag blev det ris, annanas och kassler super gott och så lite vin på det så klart. jag lena och tommy han med och spela lite spel oxå. sen på kvällen så blev det att kolla på så mycket bättre, snacka skit, skratta och dricka irish coffee till det. mmm super gott och såå trevligt :). haha men efter så mycket bättre så va vi alla jätte trötta så vi gick och la oss ganska tidigt den här kvällen oxå.
.
jag lyckades öven under lördan att ramla i trappan och landa på svanskotan/ryggen. smidiga jag. nej men den är utomhus och är i trä så blir väldigt lätt snorhal och jag hade såklart gummisar så det sa bara swich så låg jag på rygg som en skalbagge:). sen fick jag även en fästing på halsen. fan det måste ha vart den sista fästingen för året. helt sjukt men den kämpade på och så glatt så. ja jag tog ju såklart bort den. och fick ett fint litet rött märke på halsen.

SÖNDAG
jag va uppe som vanligt vid åtta tiden. va ute och sprang och ja jag kunde ju inte ta den korta rundan när jag viste att jag klarade av den långa rundan:) så det fick bli långrundan och nu hittade jag ju så då kändes det bra. sen väll hemma så va frukosten fram dukad och klar. bara för anna att hoppa in i duschen komma ut och sätta sig och äta. idag stod svamp plockning på schemat.. fam. Carlsson skulle bli ett med naturen.  det gick super bra. bara att gå ut runt huset och hämta in svampen. man stod typ mitt i svampen och plockade. man blev till och med kräsen och bara nej dom är för små. haha hur ofta händer det lixom. precis i min smak som att gå till ica och bara hämta hem maten så va det fast vi va i skogen.
vet inte hur länge vi va ute men inte så länge. och vi ficki hopp jättte mycket =).
.
nu är svampen på torkning hos mina föräldrar. sen tog vi det lugnt ett tag. sen va det skjutning som stod på schemat. hahah jag sög. pappa, lena och tommy va tur grymma. haha men min tavla kunde man återanvända. jag träffade allt annat mer än själva tavlan. så jag gav upp ganska snabbt annars så skulle flens kommun ha den högst kviksilver halten i hela sverige ;)
.
sen spelade vi lite mer kort. jag läste lite i min bok och bara tog det lugnt. sen till middag va det makaronen pappas hem gjorda köttbullar och svampsås som stod på menyn. guuud det va helt sjukt gott. haha jag äter ju inte tills jag ät mätt utom tills det är slut. sen åkte lena och tommy hem. kvar va jag mamma, pappa och så klart hampus:) jag och mamma kollade på Purpurfärgen och drack irish coffee till den. lite popcorn gick det så klart ner till det oxå:) men asså den filmen är ju bara så sjukt bra. han man inte sett den filmen så säger jag bara gör det. en film som jag tycker att alla borde se. den berör så otroligt mycket och man går mellan att tycka syns om henne och va så glad för hennes skull. så har du inte sett den filmen gör det då.
sen gick vi och la oss. haha det senatse vi har vart uppe är typ 23. men gud det måste va nått med luften eller nått sånt för man blir bara sååå trött av att va där ute.

MÅNDAG
på måndag va ja ute och sprang på morgonen tog den långa rundan igen :) grymt skönt att bara ut och springa på mornarna och specialt efter som det är frosseri i mat på dagarna sen :). efter det sp va det bara och packa i hoppa alla saker stänga stugan för det här året. mata råttorna med gift. låsa allt stänga in oss i bilen och åka därifrån.
.
väl hemma så skulle jag till stallet och rida lite djur. red ut på ett ut av dom :) det är så mysigt att rida ut i detta höst väder. vist det är inte kul när det regnar och drar kallt men är det finnt väder så är det super mysigt:). sen va det mockning och fixning. sen red jag lite på zaba för hon behövde springa av sig. det gick så bra så. hon sprang på så glatt så. sen på min lektion fick jag rida neo. jag tycker att han är rolig och rida. han har ju lugnat ner sig lite vilket inte gör så mycket. för nu kan man ju börja och va mer på honom att han ska jobba och inte bara springa:). nej men det gick jätte bra så det va kul. vi gjorde volter vid A och C sen öppna på långsidorna. men gud jag hade sån sjuk huvudvärk. det va som att jag hade små dvärgar som satt med hammare och hammrade på mott huvud. så väl hemma va det bara rakt in i duschen och sen raka vägen ner i sängen.
jag va helt slut....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0