2. Staden där du bor

ja nu tar jag punkt 2 :)
ja just nu så bor jag i haninge. men tänkte att jag kunde gå igenom dom få städer som jag har bott i. ja och vi kan ju börja med ösmo. mitt kära älskade gamla ösmo. när folk frågar vad jag kommer ifrån så brukar jag svara att jag kommer från ösmo men bor i haninge.. då brukar folk kolla på mej som att jag svarade jag kommer från månen bor nu mer på jorden.. och det betyder att dom har absolut ingen aning om vart det ligger nån stans. då brukar jag svara att det ligger nere vid nynäs där gotlandsfärjorna går ifrån. och då brukar folk klarana upp och säga jaha ja men då vet jag och så får man höra om nån skräck historia om hur långt dom va tvugna att åka med ett tåg utan ac med packning och det blev förseningar och det va sjukt mycket folk på tåget. och dom va tvugna att åka hur långt som häääälst innan dom kom fram. och då brukar jag svara jo jag vet jag har åkte den resan några gånger..
.
men det finns mycket att säga om ösmo.. eller finns det de. jag har googlat lite och det bor ca 4000 i ösmo. ja det är nu år 2012. haha det gjorde det nog inte när mina föräldrar flyttade ner. men det har vart guld att växa upp i ösmo. jag har aldrig vart rädd eller känt oror för att gå hem från stationen eller från stallet eller att gå igenom centrum eller nått sånt. men sen känner alla allla på gott och ont. om folk skilljer sig så hittar dom nån ny inom ösmo. så bara i min klass hade jag två som va kusiner. det som va bra med ösmo oxå va att alla lekte på gatan. där vi bodde så va det jätte mycket barn i alla våra åldrar och man gick bara ut och lekte med alla. eller så gick man bara hem till nån och lekte.
.
sen hade jag ju mitt älskade stall i ösmo. vad skulle jag har gjort utan mitt stall. och det är en av anledningarna till att jag fortfarande åker ner till ösmo så ofta och det är för att det är ju där mitt stall ligger och det är där jag rider och har ridit ända sen jag började och rida. det va så nära eller det tyckte man ju inte då. men nu i efter hand så va det ganska nära på vintrarna tog man bussen eller så gick man för det va ju bara 4 stationer. på våren, sommaren och hösten så cyklade vi. sen när jag fyllde 15 fick jag moppe så då fick den ersätta cykeln.
.
det neggativa med att bo i ösmo och ute på landet är ju att det ligger just ute på landet. det tar en timme att åka in till stan och en timme hem. tågen går en gång i timmen 17 över in till stan och 55 från centralen och hem. missade man dom klockslagen så fick man vänta i en timme. ja det gick ju en buss till och från tåget. på mornarna och eftermiddagarna gick den till varje tåg. men på kvällarna så gick den bara varannan timme och såklart aldrig till den timmen man själv åkte. så då fick man gå. sista tåget hem från stan gick 00:55. men på min tid så gick det faxist en natt buss. den gick 02:20 från centralen. missade man den(vilket man inte fick göra) så fick man vänta i stan tills första morgontåget gick hem. inte kul.
.
jag bodde i ösmo från det att jag va 1,5 år gammal tills jag va 19 år. sen flyttade jag till jordbro. till en trea tillsammans med mitt ex. jag hade väll inget emot själva jordbro. förutom att jag inte vågade fråga om bacon i vi butiken och det fanns typ bara 50kilos säckar med ris ;). det jag inte trivdes med jordbro va själva lägenheten. den låg på nedrebotten och vi hade alltid persienerna nerdragna och det kändes som att man va så instängd. för hade man dom uppe så kändes det som att alla bara såg vad man gjore. och det kändes så otryggt att bo så långt ner just botten plan är inte min grej. jag va lite så orolig att folk skulle ta sönder fönstret och bryta sig in. men ja när vi gjorde slut så flyttade jag till haninge. där jag bor nu högst upp på 7 våningen. det passar mej perfekt jag är super nöjd med läget av lägenheten och att den just är högst upp. men det va kankse inte lägenheten jag skulle skriva om utom staden som jag bor i.
.
det bästa med att flytta till haninge och ja på andra sidan av vh(som vi i ösmo brukade säga) är just att jag vet att jag alltid kan ta mej hem. vist man kan få vänta en haltimme på gullmars för att man precis att man har missat bussen. men jag kommer hem och jag älskar det :). jag är verkligen inte bortskämd med att alltid komma hem och kan bli lite små sur på folk som klagar över att men guuuud det tar ju såååå långtid att åka hem från stan. jag kan bara känna att ja men hallå du kommer ju i alla fal hem. bo i ösmo och du kommer inte hem om du har missat tåget. du får vänta till första morgontåget dom typ går vid 05:55 det är många timmar och slå död på från 02:20. men nu kan jag åka när som hälst på dygnet jag kommer alltid hem. mina bussar in till gullmars går som längst med typ 20 min mellanrum och det är typ sent på kvällen. som mest går dom med 5 min mellanrum. helt galet sjukt..
men jag trivs jätte bra i haninge det är nära jobbet som ligger i tyresö. det är nära till centrum. ja nära till allt utom till stallet och alla mina kära ösmo kompisar. det är väl det jag saknar. att bara kunna glida ner till stallet och sen bara kunna glida hem. kunna dra över till en kompis och kolla på film och sen bara gå hem. nu är det lite mer planering. men som tur är så har jag ju mina kära föräldrar som bor kvar nere i ösmo så jag kan ju sova där om det krisar;). men det är ju alltid skönast att sova hemma.
.
har inga egna bilder på ösmo (ödesmo) så googlade lite
haha så här såg stationen ut innan dom gjorde om stationen. det man ser på bilden är ju såklart ett tågoch den där små plattorna som ligger på spåren ja det är där man går över för att komma till och från tågen. för att få en förvarning om när tåget kommer så är det en klocka som börjar och låta. haha och sen har tåget en tuta som dom brukade använda ganska så flitigt. speciellt när folk försöker och hinna över till andra sidan innan tåget ska åka. för svaret är ja. tåget som går mot nynäs det som man hoppar av ska såklart gå på den sidan som man ska gå för att komma över till andra sidan. så är man lite snabb så hinner man innan tåget ska åka förbi. är man inte tillräckligt snabb så får man vänta tills tåget har åkt förbi.
ja det va staden som jag bor i och byn som jag bodde i.
men vi är mycket stolta 08:or. för japp även där ute fick vi ha riktnummer 08 :)
som vi brukade säga: En gris, En ko En helt vanlig Ösmo bo =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0