Grit

jag googlade lite på Grit som jag kör på onsdagar på medis haha med en helt galet go, glad och otroligt vältränad och hörtig tjej som intruktör :) men det är ej denna tjej som har skrivit detta inlägg. men om jag tolkar henne rätt så är hon instruktör och ja skulle gå en kurs för att prova på och lära sig ett grit pass för första gången. och dom här människorna är otroligt vältränade. hon skrev det så otroligt roligt och det kändes bra på nått sätt att även dessa vältränade människor tycker att det är otroligt jobbigt. haha det är inte bara jag som håller på och döö efter 4min i i passet och japp då har vi 26 min kvar :) haha och det är inte bara jag som tänker på vad jag äter innan jag ska träna så att det inte så lätt ska få för sig att komma upp. haha nått lätt ätet och som man kan smaka lika gott på vägen ner som på vägen upp och och så på vägen ner igen ;)
 
läs och få sig ett gott skratt =) haha för det fick jag 
 
här är bloggen och inlägget där jag har tagit texten ifrån. haha jag garvar fortfarande när jag läser det. 
 
http://adrenelin.wordpress.com/2012/08/12/grit-is-the-shit-om-du-vill-bli-fit/
 

GRIT is the shit om du vill bli fit…

 

Kära medborgare, jag har överlevt.

Andra och sista dagen på LesMills GRIT-utbildning är över och jag lever fortfarande. Jag har tränat mycket i mina dagar, men de här två dagarna har inneburit den mest fysiskt ansträngande träningen jag varit med om (nummer två på listan är den gång då åran till roddbåten gick sönder och enda sättet att ta sig hem var att slafsa sig igenom en myr med blötmark upp till höfterna).

Igår körde vi GRIT Plyo, men idag har fokus legat på GRIT Strength, d.v.s. ett 30-minuters pass med fokus på styrka. Man använder sig av steplåda, lös viktplatta och en stång med tunga vikter. Du kanske tänker “men asså seriöst, hur tungt kan det vara att vifta lite med en bodypumpstång i 30 minuter?”. Så tänkte jag, tills ungefär 4 minuter in i passet. Idissling av frukosten igen (tur att jag hade ätit så god gröt), blodsmak i munnen och en fontän av mjölksyra i hela kroppen.

Vikterna ska vara 30-50% av din kroppsvikt (tjejer, eran RIKTIGA kroppsvikt, inte den ni nämner om någon frågar) och ansträngningen ska vara maximal. Repetitionerna är få, koreografin är enkel, och precis när du tänker att shit, nu dör jag- då är det alltid ett set kvar. Och vet ni, man orkar det också!

BildBildBild

Så här såg det ut när några av SATS mest vältränade instruktörer hade kört GRIT Strength (bild: Fredrik Andersson):

Bild

Jag ska berätta hur tankarna går under ett GRIT Strength-pass:
Efter 2 minuter: “fasen, det här var inte så farligt”
Efter 5 minuter: “Eller jag ångrade mig, shit det här var tufft!”
Efter 10 minuter:  ”Vart är papperskorgen, jag måste kräkas lite”
Efter 20 minuter:  ”Wow, jag svimmade för en sekund”
Efter 25 minuter : “Jag kastar in handduken och skiter i allt som har med träning att göra. Jag börjar med pärlplattor”.
Efter 30 minuter: “Öhh…mfffss…..öööö”

Passet blåser ur kroppen på energi likt ett superlavemang. Det känns först ganska läskigt, men efter att ha tryckt i sig några bars, shakes och frukter så känner man sig ganska stark, grym och odödlig! GRIT passar inte alla utan riktar sig till vältränade människor som är beredda att testa sina gränser. Vi har drillats hela helgen till att kunna pressa deltagarna till max, och själv testat hur långt vi kan pressa våra kroppar. Vart energin kom ifrån de sista timmarna har jag ingen aning om, men det kan ha varit från den herrdeodorant jag lånade  vid lunchen.

Nådde jag min fysiska gräns? Jag passerade den med hästlängder.

Blev jag godkänd? Jesus Allan! 

Middag och söndagsfilm? Fosterställning, tummen i munnen och tecknat på tv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0