valborg

idag har vi valborg. jag började att fira min alldeles för tididgt. sov som en stock och vaknade upp av att mobilen ringde alldeles för högt och på tog alldeles för tididgt. 05:10. dax för spinning. frukost nr.1 åt jag på bussen in. körde sen ett spinning pass på sats zenit. det va jobbigt, härligt, svettigt och otroligt roligt. jag har verkligen börjat och tycka om att cykla jätte fort i 45 min på samma ställe ;). efter cyklingen så varvade jag ner på löpbandet. ja fast jag gick ju då. sen körde jag lite olika övningar började med vanliga situps 10st sen 20 små snabba. sen gjorde jag en övning som jag inte har en aning om vad den heter. men man ligger på rygg har benen utsträckta, lyfter upp dom och sen lyfter man upp benen + rumpan, tar ner benen och börjar sen om. benen ska helt så klart va helt raka. detta gjorde jag 16 gånger sen vände jag om och gjorde 10 armhävningar på tå. sen gjorde jag om dessa övningar två gånger så att ja gjorde dom tre gånger totalt. avslutade sen med att stå i planka i 1,30min.
 
sen åkte jag till jobbet och åt frukost nr.2 krigade sen på till kl:18:00 då vi alla fick gå hem. härligt att både få börja sent och sluta tidigt.
 
sen blev det att åka hem och fira valborg. men hur firade då jag min valborg. va det att stå på en grusplan i ett rått och kallt väder ätandes på sockervadd och kolla på eld. och lyssna på når en grupp gubbar och tanter som sjunger nått om Vintrar rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ned och dö. och ja en massa mer. eller kankse stå en bit bort lite mer vid gräset hängandes under ett träd kolla på eld, sparka runt lite band löven och dricka äcklig, blaskig, pissljumen folköl och låtsas att det är skitt gott medans det i själva verket är det absolut vidrigaste som jag någonsin har drukigt. och det är så sjukt vidrigt jävla kallt där man står och envisades med att varken ta gummistövlar eller en tjock jacka utom gympaskor och tun vårjacka. 
 
nej jag gjorde faxist inget ut av detta. nej för jag va ute i skogen ochinte för att dricka folköl runt en brasa. nej utom jag va ute i skogen för att springa =). det va bara såå härligt. få komma ut springa av sig. inte tänka på nått annat än att sätta den ena foten framför den andra och lyfta på fötterna så att man inte snubblar på några elaka rötter. det är så underbart att äntligen kunna springa i skogen igen. jag kände pigg, glad och fräch i benen. så det va bara och springa på och få upp både flåset, andningen, pulsen och glädjen som springningen i skogen ger. jag va nästan helt ensam i joggingspåret. utom ett par killar som va ute och söndags-snigel-sprang som jag utan problem sprang om på ytterspår ;).
 
det är såå härligt att kunna springa igen. det är nått som jag verkligen älskar och jag hoppas hoppas att jag kan fortsätta med det ett bra tag nu när jag kan springa i skogen igen. så att jag inte åker på en överansträngning i benet igen. det bästa med att springa är att du behöver nästan inte ha nånting bara:
 
*ett par bra, snygga, bekväma skor. helst två par ett för dagligt bruk och ett par barfota skor ett par nike free run 3 skor för när man ska springa jätte fort. och sen ett par som man inte är så rädd om när man ska springa i skogen efter att det precis har regnat i en hel vecka. eller oj nu blev det visst tre par skor. 
 
*ett par snygga bekväma helst svarta spring tajts, med ett snyggt märke, bra passform och ett material som andas. gärna inte helt svarta utom med lite färg i så att dom blir snyggare. sen är det bra att ha ett par korta för varma tider och ett par långa för kalla tider.
 
*ett snyggt linne. eller flera snygga linnen i en massa olika färger. det får inte va för långt, för kort, sita för taijt, för fluffigt eller bara obekvämt. 
 
*en snygg, bra, bekväm, andandes, sportigt sport bh. helst flera stycken i olika färger.
 
*ett par bra strumpor som även dessa ska andas
 
*tofs så att håret inte ramlar ner i ögonen så att man inte ser nånting. nej kalufsen måste hållas på plats. precis som allt annat.
 
*iphone laddad med bra musik och en RunKeeper app som jag är alldeles för dålig på att använda
 
*en iphone hållare som man sätter fast på vänster arm så att man slipper springa runt och hålla i den.
 
ja som sakt va man behöver nästan inte ha nånting för att ge sig ut och springa. det är bara jag, skogen och mina få viktiga saker ;)
 
ha det såå bäst och lycka till med träningen alla mina kära vänner där ute :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0