Grit Cardio

ja så idag gick då skart skottet för att prova ett nytt pass i Grit i familjen. nämligen Grit Cardio. det va jag och ganska många som stod lite små nervösa utaför lokaleni väntan på att få komma in. klassen är helt ny så det va bara 3 st som hade kört det innan. så ingen vista direkt vad som skulle hända, hur vi skulle köra och hur det skulle kännas. instuktören gick igenom lite innan att det här är ingen klass där man kommer in i tanken att nej men idag ska jag ta det lite lugnt och bara chilla igenom. här är det 100 % som gäller. vi ska ge allt och vi kommer och ge allt tills vi inte kommer och orka göra mer. hjälp tänkte jag. men ja jag brukar alltid försöka och ge allt och lite till. i alla fall på dessa grit pass för jag vet att det är allt eller inget som gäller på dom.
 
men ja sen började vi och värma upp och efter upp värmningen så va jag redo för att gå hem ;). det en övning som va 1 min springa på stället. hitta en kompis och utmana och sporra varandra att jobba mer. sen va det 1 min hopp åt sidan och upp. sen va det 1 min små armhävningar i ett snabbt temop. detta skulle vi göra fyra gånger. nu hade jag idisslat min frukost x-antal gånger. sen va det dax för min favo övning..not burpees. och för den som inte vet vad det är så kan jag säga att det är fruktansvärt hämskt jobbigt och man kommer tillslut varken upp eller ner. man ska börja med att gå ner göra en armhävning sen upp och hoppa. ja typ så. det skulle vi göra fast mer som en burpees-idioten. vi skulle stå på långsidorna och göra 5 burpees springa 5 vändor framoch tillbaka 5 burpees och ja ni fattar fortsätta och göra så många vi han på ja alldeles för långtid. sen va det en minimalisk vila. det vill säga japp och efter fem kommer fyra så kör igång. nu tänkte jag är hon galen... och frukosten ska vi inte tala om. den va godare på vägen ner än upp och sen ner igen ;). så ja det va bara att göra samma ska igen fast med 4 burpees och 4 vändor under en viss tid. sen räknades det ner till 3 st under en viss tid och sen 2 under en viss tid och sen 1 under en viss tid. det va jag och alla deltagare som höll på och döööö. svetten sprutade, hjärtat höll på att hoppa ur kroppen och andas ja det vet jag inte hur jag lyckades med. nått vatten kunde jag inte dricka jag flåsade för mycket haha under dom korta sekunderna som man kunde andas på.
 
sen va det dax för mage. alla låg på golvet som sälar och bara flåsade. då va det upp i planka och stå där i vad som kändes som en evighet. och så ut med ett ben och lite sånt. svetten forsade in i mina ögon benen skakade och magen hade gett upp för länge sen och frukosten hade jag idisslat så många gånger att jag hade tappat räkningen. sen va det slut. vi hade klarat det. alla la sig ner på mage i en stod suck och låg där som döda sälar. jag tror att om brandalarmet hade gått så hade brandmännen fått komma in och hämta oss bära oss på bår och slänga ut oss. för gud vad jobbigt det va. men gud vad kul det va. jag kommer absout att köra det passet igen. för nu i efterhand så nej men det va nog inte så jobbigt. haha hallå det är ju bara och ta i lite. nu i soffan kan man va kaxig men när jag flåsade, svettades och det brann i armar och ben ja då va man inte så kaxig. 
 
men ja vill man svettas, kämpa, se hur mycket man klarar av ja då ska man gå på det här passet :) som jag brukar säga sjukt jobbigt, sjukt svettigt men sjukt kul =)
 
sen blev det att gå till stationen och jag tror att älvsjö måste ha dom längsta och brantaste trapporna som bara kan finnas i stockholms området. jag blev typ omgåd i trapporna av en gammal tant med käpp. men jag tog mig upp och hem. där blev det att dööö i duschen. sen ner till ica köpa mat och ja ladda om batterierna. haha jag hade nämligen tänkt att hur jobbigt kan det där passet va. vi kan säkert köra mitt vanliga bodypump lördags pass i haninge som vanligt. men när jag satt i soffan och försökta och ladda om va det inte helt lätt. men på nått sätt så blev jag pigg och kunde gå ner till sats i haninge. och körde mitt pass. när jag kom ner och in och tog fram alla vikter så blev jag pigg och taggad igen. körde på som om jag inte hade tränat innan och laddade på för fullt :).
 
igår blev det att kolla på tv och ta det lugnt. fick även sällskap av en god vänn så det va mycket trevligt. vi kollade på tv och pratade en hel del. blev ganska så sent kom inte i säng fören vid 1 och då somnade jag direkt. haha jag va ganska så trött efter att ha gått upp vid 5 tiden. men det va trevligt. men jag drack ingenting efter som jag visste att jag skulle upp och köra mitt grit pass dagen efter.
 
men nu blir det att somna på soffan och kolla på tv. i morgon blir det träning och stall :)
ha det såå bäst
 
             
så här ska en burpiess se ut 
    
 

               
 
en bild som jag hittade på maddes instagram från nyår. det är madde och jag 
         

Kommentarer
Postat av: amanda

jättefin blogg! :)

2013-01-12 @ 23:06:56
URL: http://amandanordqvist.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0