ledig fredag

idag har jag en ledig fredag och det är bara sååå skönt :) jag älskar mina lediga fredagar eller jag älskar alla mina lediga dagar. men brrrr vad kallt det va. det va fruktansvärt jävla kallt. jag klädde på mig allt och lite till och tog min ner till ösmo och till stallet. tåget gick typ i tid trots att det va sååå kallt. men jag tackar mig själv för den super sköna termokjolen som jag har köpt till mig själv. men ja det va precis lika kallt i stallet. jag bytte om och frös som en kinesisk nakenhund i baracken där jag stod på ett be n och försökte och byta om lite snabbt och smidigt sådär. sen va jag redo att gå ner till stallet och sätta lite fart. 
 
jag red ut i det något lite för kalla vädret. det är svårt och njuta av det otroligt vackra vädret när det är sååå kallt. en typisk kännsla när man rider ut på vintern är att man fryser om tårna och då snackar vi fryser och smärta i tårna som bara bli värre och värre och inte går över fören man kommer hem och kan gå i i det något varmare stallet. sen fryset man om låren där är det mer bara fryser. man svettas om överkroppen speciellt efter lite galopp så är det typ bastu. man fryser om händerna och då snackar vi oxå fryser och sen smärtan som kommer när dom börjar och tina upp efter galoppen. ja typ lagom när man är hemma i stallet igen. ansiktet ska vi inte ens tala om näsan har man tappat bort redan när man stack ut den utan för stallet och kinderna ligger stracks efter näsan. 
 
men bortsätt från allt det där så är det ganska så mysigt. men ja det är tur att man blir varm av att mocka sen då. hehe i stallet ja där får man jobba och klä sig varm. haha someni min ridgrupp i måndags (men hon är galen oxå) det va på tog för många minus och alldeles för kallt. efter framridningen nej men då dressar hon av sig och rider i bara t-shirt. men som sakt va hon är galen. själv hade jag oxå en t-shirt nån stanns mellan alla lager av kläder. hon sa att hon rider sig varm och jag svarade att jag klär mig varm ;).
 
sen närjag va klar så åkte jag hem. det va skönt att komma hem äta lite lunch och bara krypa ner under filten bara en liten litenn stund. jag skulle bara kolla på när vinterstudion en liten stund och sen sätta fart ner till ica. jag somnade och vaknade upp till att det va bygglov på tv. eee jaha men hur gick det här till. gick något groggy ner till ica och handlade (krigade) bland alla andra människor. försökte och inte glöma bort nått så att jag inte behöver gå ner dit igen. tror att jag om ihåg allt. 
 
sen va jag ute och sprang en liten runda. observera ordet sprang =) LYCKA!!!! jag tog på mig massa kläder men inte allt för myckt men mössa och vantar på, sen blev det skorna med broddarna på. och sen tog jag det mycket försiktigt. det blev nog med gå springa än springa. men det va nått som var mer likt att springa än att gå. det va såå härligt kul :) det va lite lagom kallt vindstilla och bara känslan av att kunna springa igen kändes bara såå jävla bra. men som saktva jag tog det mycket lugnt och försiktigt och försökte känna efter och emot slutet så gjorde det lite ont så då tog jag det lugnare och sen gick jag den sista biten. men det är i alla fall en början. men det återstår väll och se hur det känns i morgon. men just nu så är det sååå värt det.
 
men nu ska jag sätta lite fart och ta mig ner till stas i haninge och köra ett Grit Strenght pass =)
 
ha det sååå bäst

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0