dop

idag va det dax för barndop. det va nämligen lilla mea som skulle döpas. men jag började min dag med att springa min runda i skogen. jag kände mig pigg. benen kändes pigga. jag hade inte sprungit på två dar och det kändes i benen. jag hade så mycket enegri och spring i benen och kände inte för att hålla efter och ta det lugnt. nej utom jag lät energin och springet i benen att ta över. sprang på i ett bra tempo. njöt från början till slut. krigade i uppförsbackarna och den sista biten för att hålla ett bra tempo hela rundan. slutade på en riktigt bra tid. så det va kul att det både kändes bra och att tiden blev bra =)
 
sen blev det att gå hem äta frukost och göra sig i ordning för dopet. vad jag skulle ha på mig visste jag redan så det va bara att sätta fart. kl:12:00 mötte jag upp mamma och pappa för att köpa dop present. haha ja som vanligt så är vi ute i sista stund ;). jag börjar med att fråga om dom har köpt nått kort. det hade dom inte så japp det blev först in på guldfynd. kolla, titta, vela och sen tänka medans vi gick till akademibokhandeln för att köpa kort. för ja kort måste man ha för att dom som öppnar paketet ska veta vem det kommer ifrån ja om man inte vill skrika ut över hela församlingen att det där paketet är från oss. och nej det har vi inte nån lust med. så kort är A och O. så in köpa kort. mamma hade penna. skriva på kortet och sen in på guldfynd. bestämma oss för vilket halsband vi skulle ta. sen bad jag om att få låna hålslakare. ta hål i kort+kuvert och trä in present snöret så att det satt fast med paketet :). sen va vi klara för att gå till kyrkan.
 
mötte upp lena som dagen till ära va jätte fin i en rosa prickig klänning. hon ser så strålande ut nu för tiden så det är jätte kul och se. sen gick vi in hälsade på lite folk och så klart släktingar. gick sen vidare in till kyrkan. satte oss och väntade på att själva dopet skulle börja. det va en väldigt fint dop som inte va allt för långt. fredrik sjöng en liten låt och det va lite olika sånger. jag och pappa är ju befriade från att sjunga. för att varken jag eller han kan sjunga och då gör vi bäst i att va tysta. haha sen hade inte pappa några glasögon på sig så då ser ju inte han nått eller. så synd för honom ;). men präsen brukar sjunga så det brukar inte va nått problem. ja och det va det vanliga pratet om att gud hit och gud dit har sänt detta barn och ja det vanliga. sen lägger alla ja dom som står där framme sina händer på barnet och sen är det dax för vatten och sen ska barnet lyftast upp likt lejokungen och sen är det över. nu är det då dax för fika =).
 
till fikat blev det först smörgåstårta som va super duper god. sen fanns det sallad, och typ tre olika sortets pajer och ja lite allt möjligt. allt va super gott och jag åt som vanligt alldeles för mycket. haha tur att jag hade klänning för magen stod typ rakt ut. sen satt vi och pratade och skrattade åt lite allt möjligt ett bra tag. sen är det ju då dax för fika. hjälp ska man få plats med mer. jag kanske bara ska ta lite kaffe tänkte jag men kunde jag mostå all fika som låg där...eeee nej. det va både kladkaka med jordgubbar, muffins med nån gräm på, sen lite olika kakor och sånt. och så klart kaffe. det va jätte gott och nu hade jag ätit på tok alldeles för mycket jag va så mätt. sen va det present upp packning och hon fick jätte mycket fint. vi stannade ett bra tag till. jag och lena åkte sist när julia och fredrik stängde och åkte. 
 
men det va ett mycket trevligt dop med god mat =).
sen gick jag hem för jag kände att jag kunde behöva röra lite på fläsket. för jag kände mig så uppsväld och mätt. så det va skönt att få gå hem i solen. men när jag kom hem så kände jag att jag behövde gå mer. så bytte om och gick ut och gick en power walk på nästan 1 timme och 20 min. det va super duper skönt. men nu är jag hemma och ska ta det lite lugnt. blir att kolla på nån film och sen sova :)
 
                    
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0