Cross Training

jag började min dag i stallet. det va mysigt att få komma dit och rida ut i det mysiga vädret. det va skönt att rida ut och att det inte va allt för svinkallt. nej det blev nästan lite svettigt där ett tag. ja det va ett kort tag men ändå.
sen åkte jag hem och tog det lugnt åt lite lunch och gick sen ner till ica. köpte lite lunch till nästa vecka.
 
dammsög lite senhär hemma och sen gjorde jag det stora misstaget. jag satte mig i soffan. jag inte bara satte mig jag la mig ner oxå. jag somnade lika fort som jag la huvudet på kudden. som tur va så hade jag ställt klockan på mobilen. tur va väl det annars hade jag säkert sovit nu ;). jag skulle ju till gymmet och köre ett cross training pass. jag va allt annat än pigg och taggad när jag vaknade. jag va mest trött och om jag själv hade fått välja eller snarare om latmasken hade fått bestämma så hade jag stängt av alarmet dragit filten högre upp över huvudet och bara somnat om igen. nu fick inte denna lata mask bestämma utom jag tvingade mig själv upp och ut för att gå till gymmet.
 
när jag väl kom in i lokalen och man kollade sig runt där instruktören hade lagt ut en massa olika saker till dom olika stationerna blev jag mycket mer taggad :)
 
jag tänkte att jag skulle gå igenom dom olika stationerna lite mer ingående.
det ljusbruna är själva scenen bara för att man ska veta lite hur lokalen ser ut. det ljusgrå är step up lådor. det svarta är mattor och den mörk grå är vikt plattor som är väger mellan 5-10 kilo.
 
på dom olika stationerna skulle man göra:
1. hoppa upp och ner från step up jämfota med båda fötterna och direkt när man landat hoppa upp igen utan att dubbelstudsa. så upp, ner, upp, ner och så fortsätta så
 
2 där skulle man ligga på rygg på matten. fötterna i golvet. i händerna skulle man hålla i en cylinderformad plats rör som vägen mellan 4 och 6 kilo tror jag. man skulle ha den rakt upp med utsträcka armar sen ta sig upp i en sitt upps med röret emot taket hela tiden.
 
3 här skulle man stå på tå. göra en armhävning. kliva upp med armarna på lådan göra en armhävning. kliva ner göra en armhävning och så vidare.
 
4 här skulle man stå på tå med armarna på matten som i en planka. sen skulle jag börja och promenixa upp på händer. så först tog man ena armen upp på händer och sen den andra och sen ner igen. och sen fortsätta med det. upp, ner upp, ner
 
5 här skulle man stå med ena benet på lådan hoppa upp och byta ben på lådan. man skulle tänka på att komma högt upp och djupt ner. ta i med benet som skjuter ifrån.
 
6 här skulle man ligga på rygg ha händerna på sidan eller på mage. lyfta upp benen och rumpan. sen ner med benen raka tills dom nästan nuddade golvet men innan det så skulle man ta upp benen och sen upp med rumpan. 
 
7 här skulle man stå på tå och med händerna på matten. för att sen lufta upp det ena benet till knät sätta tillbaka det lufta upp det andra benet till det andra knät och sen börja om. detta ska ju såklart ske så snabbt som möjligt. såklart skulle dom andra övningarna oxå göras så fort som möjligt.
 
8 den klassiska burpeesen. behöver nog ingen närmare beskrivning. ner i en armhävning men bröstet skulle nudda mattan. dra i hopp benen och sen hoppa upp. sen börja om igen.
 
9 här skulle man ta en viktplatta. gå ner i en knäböj med plattan mot fötterna. sen rätta ut benen lyfta plattan från fötterna upp över huvudet och sen börja om.
 
ja detta va då dom 9 olika övningarna. kan se lätt ut. jag kan säga att det va allt annat än lätt. det va svettigt och sådär härligt jobbigt. men oj vad kul det va :). första varvet va ett uppvärmningsvarv. känna in övningarna och komma ihåg vafan man skulle göra vart. andra varvet va fullt ös medvetslös i 40sek tror jag eller 45 ja nått sånt sen byta övning och så 40-45sek igen. andra varvet va 40sek. tredje varvet va 35sek fjärde varvet va 25 femte varvet va bara 15sek. nu skulle man ge allt och lite till. det sjätte och sista varvet va oxå i 15 sek och här va det oxå allt och lite till som gällde. och jag pratar nog för oss alla att ja det va jävligt jobbigt. men alla hade tyckte att dom olika övningarna va super kul :). sen blev det att gå hem och äta middag.
 
sen har jag bara tagit det lugnt och chillat i soffan. gjort lunch lådor och kollat lite på tv.
men ha det såå bäst
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0