hemma fru

jag fick för mig att leka hemmafru här hemma i söndags. det gjorde jag igenom att baka bröd. okej tänker både ni och jag. för jag har ju nämligen ingen kök. eller jag har ett men det är bara till för att gå in i och sen backa ut. inte för att stå och baka en massa bröd i. men jag lyckades. nu försöker jag ju och leva ett hyfsat helsosamt liv och som alla vet så kanske inte bröd är det bästa för där har vi en massa mjöl och bla, bla, bla. så jag tog och bakade mig ett nyttigt bröd :)
 
till det behövde jag
1 kilo morötter
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
1 dl krossade linfrön 
1 dl skalade sesamfrön 
1 tsk salt
4 ägg
 
sen så klart en brödform och helst en ugn ;) nån plats behövs knappt bara nån meter och lite golv så kommer man långt.
 
jag började med att sätta på ugnen på 175 grader. skalade och rev alla morötter la dom i en egen skål. sen tog jag alla frön och nötter och mixade dom i en skål tills det blev ett frömjöl. sen fick äggen en egen skål dom skulle bara vispas. sen blanade jag allt frömjöl med 2/3 delarna av morötterna ner med äggblandningen och saltet. sen ska det mixax till en smet. när det är klart så hällde jag ner resten ut av morötterna och rörde om ordentligt. smörj sen in brödformen med vad som känns bäst. häll sen ner brödsmeten och strö lite skalade sesamfrön över. sen ställde jag in den i ugnen i mitten i ca 80 min.
 
så ja man hinner med att både duscha och somna i soffan innan brödet är klart ;).
men det blev super gott när det väl va klart. det man kan tänka på är att om morötterna är ganska så blöta efter rivning så kan man lägga dom på ett hushållspapper innan man mixar det. för man vill att smeten ska va så torr som möjligt :). men helt klart värt allt jobb och disk som blev både under och efter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0