Kursen

Kursen idag har gått bra. Vid började morgonen med att hålla i en presentation på mellan 5-7 min. Vi hade fått ut tre olika alternativ att välja att prata om. Jag hade valt kundmöten och sen spånat in på försäljning som va det andra mötet. Men jag ville lägga fokus på själva kunden och inte på produkten och att sälja. Men jag va inte nervös från början. Utom jag hade skrivit ner lite stödord och tänkte mest bara prata fritt om hur jag tycker, tänker och gör. Jag är ju ganska bra på att prata. Eller jag har snarare blivit bra på att prata på ;). 

Men när jag kom och folk hade mig sig hundra papper med hur mycket text som helst och behövde både whiteboard tavla och el till sina datorer för PowerPoint presentationer. Ja då började jag att bli nervös. Där satt jag med mitt rosa Betty boop block med en knapp A5 sida  med lite skrivna stödord. Då började jag känna att är det inte lite varmt här inne i rummet. 

Vi fick dela upp oss så att vi va ca 8 st i varje grupp. Sen fick alla hålla i sina presentationer en efter en. Efter att två, tre stycken hade vart uppe så började jag att känna mig lugn. Jag kände att nej men det här kommer nog att gå bra. För även om dom hade både datorer, PowerPoint presentationer, whiteboard med nedskrivna meningar och punkter. Och papper som va både utskrivna från datorn och med hur mycket text som helst. Så märkte man att dom va nervösa och precis lika ovana med det där som jag. En tjej sa efter att hon haft sin presentation att hon va så super nervös att hon i princip höll andan i dom 6 minuter som hon pratade. Men det märktes knappt. 

Nej alla va verkligen super duktiga och det va kul att lyssna på dom andra. För alla va så bra och kunniga och hade läst på om det ämnade som dom skulle prata om. Jag tyckte att min presentation gick bra och dom andra tyckte att jag va rolig. Jag gestikulerade mycket och hade ett roligt och en med ryckande positivitet. För jag pratade om hur viktigt det är att som säljare själv vara just positivt och dom tyckte att min positiva sida smittade av sig till dom. Så det va kul. Jag pratar helt enkelt bara på och dom där 5 min bara flög iväg. Så jag avslutade det hela med att säga att jag brukar fråga kunden massor för frågar man ingenting så får man ingenting veta ;). Haha vilket inte stämmer in på mig för frågar man mig så får man ändå ingenting veta. 

Sen fick vi lite mer info om kursen och sen va det hemgång. Eller ja jag åkte ju tillbaka till jobbet och krigade på. Men dagen gick så fort och det känns som att hela den här veckan har gått så fort. Det är lixom redan fredag i morgon. Känns helt galet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0