Husmor

Idag har jag även gått lös i köket och lekt husmor/ hemmafru. Jag har bakat som jag aldrig har gjort förr. Haha ugnen har gått varm halva dagen. Och jag har fått till både fröknäckebröd, gluten, laktos och sockerfria blåbärs muffins och sen ett slags nötkex. Allt blev super gott enligt min mening. Men kanske bästa att ta med till jobbet för att se om det bara är jag som tycker att det är gott eller om någon annan kanske oxå kan tycka det. Jag tror att fröknäckebrödet kan gå hem och kanske blåbärs muffinsarna. Men jag tror att nötkexet kan bli svårt. Så kanske inte ens än nån mening att ta med det. Om jag inte tänkte dränka dom i marabou choklad först ;). 

Men här kommer såklart recepten till dom olika godsakerna. 

Fröknäckebröd 
2 dl mandelmjöl
2 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokosolja
2,5 dl krockande vatten

Blanda allt i en bunke och smeta den ut det på en plåt och in i mitten ut av ugnen på 150 grader i ca 55 min :)

Blåbärsmuffins
2 bananer
3 dl mandelmjöl
2 dl kokos
1 dl mandelmjölk
1 msk kokosolja (smält)
1 tsk kanel
1 msk kokossocker
1 dl blåbär

Häll allt i en bunke och klicka den ut det i muffinsformar. Ställ sen in dom i mitten ut av ugnen på 175 grader i ca 35 min. Efter som det inte är nått bakpulver i smeten så växer inte smeten utom man kan klicka hela vägen upp till kanten. Haha ja om man inte va ha bebis mini muffins ;). Det blir ca 10 muffins. Eller jag fick exakt 10 stycken. 

Nötkex
3-4 dl valfria nötter naturella såklart och inte med nån spännande grillkrydda smak ;). 
3 ägg
Lite salt

Jag hackade nötterna lite lätt. Men kan nog lika gärna strunta i det för det va inte helt lätt. Haha det stänkte nötter åt alla håll och kanter ;). Vispa äggen med en gaffel och häll ner det tillsammans med nötterna häll i lite flingsalt. Sen smetade jag ut det på en plåt och hällde lite flingsalt över och sen in i mitten ut av ugnen på 150 grader i ca 15 min. Låt den sen svalna helt innan du går lös med kniv för att hacka dig igenom alla nötter för att få lagom stora bitar. 



Till vänster fröknöckebröd
Uppe till höger blåbärs muffins
Nere till höger nötkex

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0