Ingen bra start

I går va det verkligen ingen bra start på min dag. Den började helt okej med att jag tog sovmorgon. Tog det lugnt och åt frukost i lugn och ro. Den fick jag ett sms av Bertil att han va hemma och va sjuk idag. Okej tänkte jag bäst att jag går ner och skrapar min bil så att jag är ute i god tid. För det är i och med att Bertil är hemma och är sjuk bara jag som börjar 09:30 och öppnar butiken. Jag lyckas bryta mig in i bilen. Börjat att ana oråd. Det har ju vart regn plusgrader och sen frös det där på och det landande is och sen landade det snö på det oxå. 

Jag kommer in i bilen vridet om nyckeln. Och bilen försöker verkligen att starta. Men det går bara inte. Jag försöker några gånger men det hjälper inte. Okej. Tänk fort. Plan b. Åka buss. Tar upp mobilen och kollar när nästa buss till Tyresö ska gå. Hjälp om tre minuter. Bara att låsa bilen och springande till bussen jag han precis med. Ringde till dom få som skulle jobba idag och båda skulle börja 10:00. För att se om nån ut av dom skulle hinna komma ner tidigare än jag. För jag skulle bli lite sen. Men det skulle nästan ta längre tid för dom båda att komma till butiken. Så jag satt som på nålar hela vägen på bussen till Tyresö. Sen när jag hoppade av bussen så blev det att dra upp slitsen på termokjolen. Hålla i mössan med den ena handen och hålla i väskan och påse i den andra. Sen sprang jag till butiken. Men som tur va så va det ingen kund som stod och hängde på låset. Och det va ingen bokning 09:30. Och jag blev bara några minuter sen. Så jag slängde mig in i butiken. Rev av mig alla ytterkläder medans jag stängde av larm och tände lampor. Slängde bara alla ytterkläder på en stol och öppnade sen butiken. Andades ut och började starta alla datorer. 

Jag verkligen hatar att vara sen. Och speciellt när det kan drabba andra och inte bara mig själv. För hade det vart en bokning kl 09:30 så hade den fått vänta på att Ingrid skulle komma in. Och det kan ju faxist vara så att dom har annat för sig än att bara sitta där och vänta på att optikern ska komma in. Det är lite som att säga att din tid är inte lika viktig som våran. Nu händer det ju här nästan aldrig. Och det brukar aldrig vara några problem. Är optikern sjuk eller sen så brukar oftast kunderna gå och ta en fika eller gå och handla så kan man ringa dom när dom kan komma in och få sina ögon undersökta. 

Men det är ju inte bara det att jag fick börja dagen stressigt. Det betyde nu oxå att jag inte hade nån bil till stallet. Men det är tur att jag har en sån snäll familj som ställer upp när man behöver dom. För jag tog tåget ner till Ösmo och så kom pappa och körde mig till stallet. Så jag kunde hinna med min ridning. 

På min lektion fick jag rida smokey och det kändes bra. Det va ju ett tag sen som jag red. Så det kändes som en skön start. Få sitta på en häst som man inte behöver bråda med allt för mycket. Sen blev det att gå till tåget och åka hem. Men det va inga problem. Jag hade mycket kläder och en banan med mig som jag kunde äta. När jag sen kom hem vid 22:45 så blev det att duscha, äta och sova. Sen ringde ju kl igen 05:00. Dax att stiga upp och åk till sats zenit för att köra ett cykel pass på 45 min. 

Passet gick kalas bra. Det va svettigt, tungt och jobbigt. Precis som det ska vara. Efter passet blev det att köra lite ben innan jag gick och duschade. 

På jobbet gick det bara bra. Det va jag, Sofia och Ninna som va på plats. Dagen rullade på bra och det gick fort. Jag jobbade till 19:00. Men nu är jag hemma och har skrapat fram min bil under all snö och is. Och det va en hel del fy fan va jobbigt det va. Pappa ska nämligen åka upp nån dag och kolla på bilen och då ska han inte behöva skrapa fram bilen först under tre ton snö och is. 

Sen har jag ätit mina bananpankakor och sen har jag gjort en super duper god smoothie på mango, ananas, bladspenat och hampa protein mums :). 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0