Vår

Nu ÄR det äntligen verkligen vår. Och det är det inte bara för att det inte är mörkt som i en säck mellan 14:00-10:00 och där emellan så är det nått disigt deprimerande snöblandat slask som vädret har ett erbjuda. Och inte bara för att man inte behöver ha alla kläder på sig på en och samma gång bara för att man ska springa ner till en buss som ändå är sen pga nått hinder på eller halka på vägen. Vår för mig är inte eller bara att solen börjar att titta fram och värma lite på sin vintertrötta blekfetahy. Som mest har skrikigt efter sol hela den mörka, kalla och framför allt regniga hösten och vintern. Så vad är vår för mig. Ja såklart är det solen. Hopp om livet. Man ser att dom tappra små blommorna börjar att leta sig upp och sprida sin glädje och färg i dom annars så trista rabatterna och skogarna runt om kring en. Men framför allt är vår för mig när man kan börja att springa i skogen. Åååååå vad jag har längtat. Hela dena mörka, kalla, blåsiga och framförallt regniga hösten och vintern. Har jag längtat efter att få springa i skogen. På min stig över stock och sten. Upp och ner för alla backar. Få känna gruset under skorna. Se naturen på båda sidorna. Lyssna på bra musik och bara få känna hur pulsen och flåset stiger in takt med alla backar. 

Idag va dagen med stort D. Dagen då även jag kan få säga att nu nu ÄR det verkligen vår även för mig. För idag tog jag mig ut på min premiär spring runda i skogen. Ååååå asså jag behöver nog inte ens säga hur härligt det va. Detta helt underbart och gud vad jag har längtat. Jag sprang med ett leende på läpparna hela rundan. Varenda backe kändes helt underbart i benen och i musklerna. Visst jag har sprungit lite under hösten och vintern oxå. Men det är på asfalt och det är en helt annan känsla. Det är bara såååå mycket tråkigare. Jag njöt av skogen, av naturen, av att få springa på grus, få springa igenom lerigare partier, få känna hur pulsen och flåset steg när jag tog i det där extra upp för backarna. Nej det går bara inte att beskriva med ord. Det va att ladda upp batterierna med löpning i skogen. Fylla på batterierna på det bästa sättet. Nu är det vår och jag längtar tills jag får springa i skogen igen=)

Att jag dessutom sprang på en bra tid kändes ju jätte kul oxå. Det trodde jag inte. Efter som jag inte har sprungit så mycket under hösten och vintern. ( men jag har ju tränat annat). Och för att rundan i skogen är sååå mycket jobbigare än mina asfalts rundor. Men det kan ju bero på att det är svalt i luften. Sen när det blir varmare så går det ju inte att hålla samma tempo. Men ja det va en kul start i alla fall=)

Nu blir det lunch och sen träning på gymmet för att sen åka ner till stallet och rida. Avslutar med att skriva att det här är en ledig dag när den är som allra bäst =). 








Kommentarer
Postat av: M-L

Härligt!

2014-03-11 @ 15:25:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0