Raw food

Idag är jag ledig vilket är sååå jäkla skönt. Jag har ju vart så trött den här veckan eller jag är alltid trött. Men jag har känt mig sådär extra jätte trött. Så igår kväll kastade jag in handduken sådär extra tidigt och jag låg och sov kl:22:00. Jag hade inte ställt nån klocka utom tänkte att jag får sova ut till jag vaknar. Jag vaknade inte upp fören kl:09:00. Helt galet. Jag sov i 11 timmar. När jag vaknade så kände jag mig som en helt ny människa. En pigg och glad människa. Vad har jag då gjort idag. Jo jag har ätit en massa god frukost och sen  har jag vart ute och sprungit. I det mindre mysiga vädret. Usch säger jag bara. Det va allt annat än mysigt. Men det märks verkligen att nu är det höst. Nu är det regn och rusk som kommer och dominera. Men själva löpningen gick bra. Jag sprang bara för känslan och för att jag kunde springa. Jag hade varken nån pulsklocka eller tidtagning utom sprang bara för att det är kul och för att det va såå länge sen som jag sprang. Idag sprang jag i skogen och även om det va lerigt och blöt så va det ändå helt fantastiskt. Jag älskar att springa i skogen. 

Sen har jag vart ner till Ica handlat en massa mat och sen har jag bakat. Jag har nämligen bakat raw food mockarutor som jag tänkte bjuda mina kära kollegor på i morgon. Haha men det återstår och se om det är nån som vågar smaka. Men ja jag kommer i alla fall att frossa i morgon. Ååå jag längtar redan till fikat i morgon då jag får sätta tänderna i dessa godbitar. 

Och här kommer såklart receptet

Raw food mockarutor
Till botten
3 dl dadlar
1/2 dl kokosolja
1 dl kokosmjöl
1 msk raw kakao
1 tsk laktitspulver
0,5 tsk salt
1 nypa vaniljpulver 

Sen mixar jag allt i en bunke. Tar en bra låda jag tog en matlåda har plastfolie i botten och häller sen i smeten. Plattar ut den och ställer sen in den i frysen i ca 30 min. 

Under tiden gör jag chockladmoussen som jag ska ha över

Chockladmousse
6 st dadlar
1 avokado
1/2 dl raw kakao
2 msk agavi sirap
1/2 dl vatten

Mixar allt till en härlig smet. 

Efter ca 30 min tar jag ut botten ur frysen och det är nu plastfoliet kommer till mycket stor hjälp. För med hjälp ut av det får mar ur botten från lådan och kan sen smeta ut Chockladen. Sen avslutar jag bara med att strö på lite kokos. Sen är det bara att skära upp önskade bitar och sen in i kylen. Mums. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0